Scudo Sports

1.Kartepe Zafer Bisiklet Tırmanma Yarışı

Malesef insanımız başına bir musibet gelmeden yaptığı işin ciddiyetini idrak edemiyor. Erteleyip silbaştan işi gözden geçirmek istemeleri çok yerinde bir karar olmuş. Kulüp yönetimini kutluyorum.

Scudo
bencede iyi oldu buradan aynen

Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Amirliği ve Trafik şube müdürlüklerine
teşekkürü bir borç bilirim

bir kere üst makamlar bunlar en üstte valilik arkasından emniyet amirliği ve trafik şube ,sonda kartepe belediyesi halkaya lions klübü dahil olur,klüb valiliğe bağlıdır ,valilik doğru karar almıştır ,esas burada toplantıda bisiklet federasyonu başkanı erol küçükbakırcı varmıdır ya da temsilcisi,federasyon hakemleri gelmişmidir ve de maşukiye eğimini incelemişlermidir ,

yapılacaklar bunlardır ,federasyon hakemleri gelir maşukiye eğiminin riskli yerlerini tesbit eder gerçi çıkışta ne kadar risk var,son maşukiye asfaltı ne durumdadır asfalt üstünde çukur varmıdır bal dök yala asfalt varmıdır
nitekim 23 ağustos 2018 tarihinde suadiye köyden çıktığımızda tam 16 km bal dök yala ama burası acaip sert maşukiyeden beterdir,,

şimdi etap nereden verilir ise verilsin 1300 rakıma çıkılacak bu çıkışta bal dök yala suadiye var bura çok sert ,asfalt durumu çok iyi, buradan hiç kimse inmeyecek ve polis açıkça herkesi kartepe belediye araçlarına yönlendirmekle yükümlü olacaktır ,aksi takdirde ölüm riski fazladır 16 km indim çok keskin virajlar var burada ,,acemiler burada kaza yapar,,

@Özcan.

doğru, önce başımıza gelir sonra tedbir alırız ,,her işimiz böyle ,ondan sonra kaderim buymuş yok yaaaa,
allah ne diyor akıl senden takdir benden burdan 80 milyonun kulağına küpe olsun

Kesin kaydı yapılmış bulunan yarışmacı sporcularımızın Adı, Soyadı ve Tc.No’ları (link) web sitemizde yayınlanmaktadır.

Hiçbir mazeret bildirmeksizin yarışmadan çekilmek isteyen, Para yatıran sporcularımızdan her sporcunun yatırmış bulunduğu ‘’Katılım giriş ücreti hemen iade edilecektir’’ Yarışmacılarımız bu Talepleri için ; (link) adresine e-mail atabilirler.

aynen orada dursun kayıt bakalım,,,,,,

(link)

son durum 51 kayıt kesin olanlar 32 kişi

kastamonu toprak sudan, pierre bastın, ön kayıtta, başarılı bir sporcu kendisi,,

pierre bastın
kapadokya 2018
107 km

birinci
katagori 50/54

Place
21°
Time
03:32:30,58
Average speed
30,28 km/h
Split time
12:32:30
Category rank

gebzeden harun canbazoğlu,listede,30 ağustosta sıkı bir 135 km yapmış,,millet kartepe için idmanda ,,,

katagorisi 25 /29

cevap geldi 29 ekime düşünüyorlar,,otel kartepe arkasından 2 etap var ,bunlardan biri zati benim çıktığım ,
2 etaptan birini düşünecekler ,doğan köyden olan iskenderin meşhuuuuur yeri felaket zor yer orası ,diğeri suadiye çıkışı 16 km benim çıktığım yer orada sert sayılır, ama doğanköyden olan milli felaket ora en zoru diğeri 16 km suadiye eğimi maşukiye küme düşer ,,,,doğanköyde asfalt kalitesini bilen iskender ben oradan çıkmadım ama suadiye köyden çıkış şahane ,inşallah suadiyeden yaparlar organizasyonu ,
,ama hiç kimse inişe geçmeyecek ordan ,,

bu maşukiyenin ertelenmesinin bir nedeni araç trafiğinin orada fazla olmasıdır, hiç kimse suadiyeden çıkmıyor kartepe otele ve hatta yol ayrımından 6 km sonra tek araç arkamdan gelmedi, burası kartepe otelin arka yolu suadiye çıkışı,,

Neden her açılan organizasyon da "ÜCRETSİZ" olsa yorumunu görüyoruz hep? Ya da "ÇOK PAHALI" ibaresini?

Arkadaşlar, kimse sizleri zorlamıyor katılın diye, durumu olan, müsait olan katılır. Kendine bir kaç yarış belirlersin, bütçeni ayarlarsın gidersin. Sene 1 tane yarışa gitmek bile kardır.

Gitmeyip yorum yapan insanlar halen daha değişmemiş forumda. Hadi bedava oldu, ne kadar antrenman yaptın bu yarış için, ne kadar emek sarf ettin?

Oraya emek sarf edip gelen adam ne olacak? Hep kendi yönünüzden bakıyorsunuz, Tr de hiç bir şey bedavaya olmuyor maalesef. Bunu aklınıza sokun lütfen.

Ümit TEZGİDEN
Kocaeli Nicomedia Lions Kulübü Kurucu Başkanı

kendisi ile orta kanaldan mesajlaştım,isteğimi mantıklı buldu ,cebini verdi tabi bende cep yok,fakat kart ile ararım ,istediğim istek ise ,

29 ekim pazartesiye geldiği için ,kesin kayıtta olan arkadaşlarım gelemeyecek , ricada bulundum ,onlar özel sektörde çalıştıkları için izin alamayacaklardı ,durumu anlattım ve fikir birliğine vardık 28 ekim pazar hayırlısı ile kartepe tırmanış yarışı gerçekleşecek ,

iki etabın olduğunu söyledi,maşukiye tedavülden kalktı kalkması iyi oldu oradan kartepe otele araç fazla idi,

birinci etap suadiye köyden çıkış 16 km ,ilk 3 km çok sert,15 eğim yol çok iyi asfalt,
ikinci etap doğan köyden tırmanış orası daha sert ,,,,yol hakkında en iyi bilgiyi gölcüklü iskender bilir,

bu iki etaptan hangisi olacak kesinleşmedi,,,,,ama kesin olan, kartepe otele arkadan tırmanılacak

(link)

51 kayıt ,33 'ü kesinleşti,,,,

Tekrar mı ertelendi yarış yoksa 9 Eylül mü net tarih?

@lealtad

9 eylülde yarış yok ,nedeni maşukiye riskli gayet doğru karar,nedeni trafik polisleri araçları oraya sokmayacak idi,otel aynen itiraz ederdi,,trafik bunu üstenirmi hayır ,nedeni kartepe otel para kazanacak orası turistik bölge ,
ha arka taraf uygun suadiye çıkışı ordan otele gidiş yapan yok son 6 km eğimde 23 ağustosta araç arkamdan gelmedi lions klüb başkanı ile aynen irtibattayım ,suadiye çıkışı sağlamak için baskıyı artıracağım, orası tek uygun yerdir ,16 km sert eğimler ,en sert eğim ise arslanbeyden çıkış ,millet orda aynen dağılır, kramp yiyende olur,,tarih olarak 28 ekimde anlaştık ,tabi son anda lions klüb başkanı fikrini değiştirmez ise ,,,,,kendisi bana cebini verdi ,irtibat sağlayacağım

20151010_121026-jpg.38646

kartepe yarışına hazırlık idman yeri aynen göçbeyli bıçkıdere göçbeyli etapta tam 30 km durmadan gitmektir ,16 km eğime hazırlık anca burada olur burda 17 eğimler söz konusudur,,,
idmanların sonuçlarını yazacağım ,hazırlık idman bu pazar 9 eylülde olacaktır havaya bağlıyız ,,,

20151010_121032-jpg.38647

@Kudret Kurtcebe
:D:eek::D yazı komik ama gerçekten öyle. :D
Önümüzdeki Pazar günü hava durumuna göre Suadiye veya Arslanbeyden çıkıp maşukiyeden inmeyi düşünüyorum...

@Volks
300-500 ₺'de olsa sana koymaz sanırım...

@iskender şerit

arslan beyden çıkışı resimlersen iyi olur iskender,,,,

(link)

insaflı rota ,7 km ısınma güzergahı ,toplanma yeri suadiye caddesi ,

(link)

14.8 km eğim ,

toplama 21.8 km tırmanış yarışı,,,önerimizi lions klüb başkanına sunalım ,,,

@iskender şerit

iskender aşağıda gelen cevap ümit beyden ,

Suadiye cad. Yarışçılar için çok sert bir çıkış değilmi
Ne dersiniz
Ya da tırmanış için öneri bir güzergâhınız varmı ?

valla iskender bende yok dedim ,senin arslan bey dahada duvar zati
birde ben yanlış yazdım yahu, doğan köy değil arslan bey çıkışı olacaktı

@iskender şerit

iskender tahminim doğru çıktı maşukiyenin riskli olmasının nedeni araç trafiği imiş,toplantıda herhalde trafik valiliği uyardı ,araç trafiğini kesemediler ,otel kartepe buna karşı çıkabilirdi tabi,,

@iskender şerit

bak iskender maşukiye çıkışı nasıl olur biliyormusun lions klübü otelin bir günlük masrafını verir ve kartepe otelde okey der,ha o gün kartepeye gidecek olan araçlarıda arslan beyden ve de suadiye köyden arkadan kartepeye şutlarlar tabi jandarma ve de trafik polisleri ,maşukiye camisinden ta kartepe otele kadar yol araç trafiğine kapatılır ,ve de kartepe otel kapısının çıkışından aşağıya maşukiyeye tek aracıda jandarma bırakmaz yada trafik polisleri

Arslanbey ile Suadiye yolları 440 m rakımda birleşiyor. Arslanbeyden 26 jant 13.5 kg'lik bisikletim ve 11.5 kg'lik 28 jant bisikletimle olmak üzere 2 defa çıkmıştım. Baya bi zorlamıştı beni. Şimdi ise 53/39 11/28 oranlı yol bisikletimle çıkacağım inşallah.

topçular iskelesinden arslanbey tırmanışından otele kadar olan yol abi... (link).

440 m rakıma kadarki kesişme noktasına kadar arslanbey suadiyeden 1 km kısadır hem... ve o bezdirici yokuşa :D gelene kadarda yol düzdür iyidir...

Planladığım rotam.... maşukiye inişinde dönüş yollarının seçenekli olmasından sebep rota eklemedim. şuanki haliyle 52 km civarı. dönüşte max 30 km olur... inişimi balabandanda yapabilirim aslında ama eğim çok fazla, devamlı sert fren yapmak lazım.
3436Ekran_Alintisi.JPG

@Kudret Kurtcebe

abi en duvar olan yol şirinsulhiye balaban içinden olan tırmanıştır... :D yol bu (link) iki defa çıktım ama gerçekten bisikletle çıkılacak yol değil. aslında yarışı bu yoldan yapsınlar, hem arabada yok cillop gibi asfalt, daha ilk metrelerde bisikletçilerin yüz ifadelerinide görmek tam bir komedi olurdu :koptum:

Suadiyede yollar çokta iyi değildi kudret abi..özellikle inişte hızla beraber yollarından dar olmasıyla karşıdan araçların geldipi yerlerde biraz hoplattı..tam temiz bir asfalt yoktu

via Tapatalk.

tam bilmiyorum ama %40 - % 50 arası öyle. yukarları asfaltlandı... iyi yani. araçta yok denecek kadar az. bisikletliler maşukiyeyi neden daha çok tercih ederler anlamam... suadiye veya arslanbey inişinde dikkatli olmak yavaş olmak lazım... yoksa kaza kaçınılmaz...

@iskender şerit bu yol(eğer yanılmıyorsam bahsedilen yer derbent balaban üzeri kartepeye çıkan yol) bildiğin duvar,ilk jandarmadan sonra caminin ordan eğim 10 12 ile başlıyor 15 ile devam ediyor 9 ile 10 'lara düşünce nabız dengelerim dinlenirim dediğin yerler başlıyorki eğimler bundan sonra dahi 10 'dan aşağı düşmüyor...sözün kısası bu rota yarış için gerek çıkış olsun(çoğu kişi burda patlayıp,yarışı bırakacaktır) gerek iniş olsun(yol otoban kalitesi ama virajlar ve hızlı giriş olacağından)oldukça riskli yer(hele ilk kez katılım yapacaklar yada acemi arkadaşlar açısından)......geçen bu yolu kullanarak 7km kadar çıktım fakat kapadokya yarışı inişi kaza haberi hiç düşünmeden gerisin geriye döndüm ayrıca hava kararmak üzere idi..bir daha balaban üzeri kartepe çıkışını dizler açısından(menisküs+ön çapraz bağ ile ile ilgili sıkıntıdan kaynaklı)kesinlikle düşünmüyorum..heleki 35 derecelerde asla..ayrıca maşukiye ve suadiye yolu şu sıkıntısı çekmez kimse ama balaban yolu aman derim hazırlıklı gidilsin..7 km icinde çeşme ya bana denk gelmedi yada gözümden kaçtı....

maşukiye çıkışı eğim konusunda candır ama araç trafiği had safhada ve yol kalitesi şu an nasıl bilmiyorum ama eski hali pek iç açıcı değildi ,iniş için yarış rotası olarak suadiye ve derbent inişinden net olarak diyebilirim ki ikinci bir kapadokya olabilir...

evet derbent üzeridir. tam aşağısı derbenttir. aslında derbent desek daha yeridir. balaban içinden yol alarak çıkmıştım öyle dedim. eğim olarak acayip bişiy... kesiştiği maşukiye yoluna yaklaştıkçada dikleşen bir yapısı var. ne düzlük ve hafif eğim vardır. burayı tamamlayan çok az kişi olur. ben iki defa çıktım ama nasıl çıktığımı bir ben bilirim birde Allah :D yol yepyeni olduğundan çeşmede yoktur.

@iskender şerit

hahahah arslan bey fena desene ,,,,pazartesi gününden sonra etap belli olacak zati ,iki etap var , ya arslan bey ya da suadiye başkada yok ikiside fena yani,
en fenası arslan bey
yani arslan adamı yutar yahu ,,,,,:koptum::eek::islik:

@qwerty112233

dostum bay x ,şöyle iyi diyorum sadece çıkış olacak yarışta ordan iniş asla olmayacak acemi çok kapadokyadaki gibi bir zaiat daha vermeyelim, özellikle ümit beyden rica edecem asla hiç kimse inmeyecek gerekirse polis gücü ile aynen belediye otobüslerine bindirilecekler
buraya gelenlerin çoğu amatör burda en iyi adam bile kaza yapabilir
acemileri düşünemiyorum bile ,,,,

3436Ekran_Alintisi.JPG

rota iyiymiş...

@Kudret Kurtcebe

derbent üstündeki yolu seçsinler abi :D yetkililere msj atayım belki dinlerler beni :koptum:

@bilalfidanboy

kesin kapadokya faciası olur suadiye inişte ,,,,,,

Bisikletin doğasında var bence abi bu tür riskler. Kapodakya da organizasyonun bir hatası olduğunu düşünmüyorum.Yasaklar yeni çözümler doğurur.Hepimizin başına her yerde düşünmesi korkunç şeyler gelebilir.

via Tapatalk.

@iskender şerit

valla ümit beye ulaş adı face 'de ümit tezgiden rotayı özel mesaj ile gönder durumu anlat önerini ver bakalım ne diyecek ama derimki yahu suadiye çıkışı en insaflısı ama orada zor tabi,,,,,maşukiye kolay oradan çıktık

abi birde şöyle yolda var.
(link)
yuvacık barajın ordan yine o yola birleşiyor. 790 m rakımda

@qwerty112233

by x organizasyonun en büyük hatası şu
son günde uzun ve kısa yolun raporu verilmez raporu okudum tamam dedim kaza geliyor,nitekim kaza geldi 11 inci km 'de
olayın gelişimi, yokuş aşağı çok dik iniş ve pelotonun sıkışması sonucu arkalardan bir ses geliyor ,arkadaş sağa çok yanaşıyor ve kaldırıma çarpıyor ,sonrası malum ensesini ağaca vuruyor muhtemelen sıkışma sonucu olabilir ya da hızla geldi sağdan alıyım derken kaldırıma vurdu raporu veren tufan sağnak peletonistanbulun kaptanı ,,bu raporu herkesin okuması lazımdı ve bu rapor 1 ay öncesinden asılı duracaktı linkte ,,okumadan bu noktaya gelinir ise olacağı budur etabı bilen kaza asla yapmaz bilmeyen risk karşısında aynen panikler ,bir kere bu kadar riskli yere pelotunu sokmakta yanlıştır,,

raporda aynen şu deniyordu 11 'inci km 'de çok riskli yer olduğu söylenmekte idi sola dönüş ve kasisli yol ,adama derlerki arkadaşım o riskli yola niye sokuyorsun milleti acemi çok ,,,yarış tecrübesi olmayan insanlar aynen kaza yapar

@iskender şerit

iskender biliyorsun m.ö pardon maşukiyede idik senle yav ne çabuk geçti ,aytekin erzanı hatırlarsın ne adamdı yahu deli fişek hemde 100 kilo, o adam 100 kiloluk adam nasıl çıkıyordu eğimleri ,hayret ederdik ,tozunu yedim o adamın çok ,ama evlendi pil bitti tabi,,,
maşukiye kolay iskender oradan çıkmak bana zevk vermiyor desem doğru olur ya suadiye yada hiç çıkmadığım şu meşhuuuuur arslan bey

Geri