Scudo Sports

1.Kartepe Zafer Bisiklet Tırmanma Yarışı

inşallah bir gün beraber çıkarız abi. inişide derbentten yaparız. pazar günü arslanbeyde semt pazarıda var. lokantalarda var.

Scudo
(link)

bu etabıda öneri olarak götüreyim herkes barajın orda toplanacak anlaşılan

@iskender şerit

şu arslan beyin eğimlerinin en sert yerinde bi adet resim çek buraya koy iskender ,,,merak ediyorum orayı

tamam abi. nasip olursa pazar günü gideceğim.

100_6903-jpg.15137

melih selam
23 ağustosta bu noktadan tırmandım ,yolun iki tarafına sarı şerit çekmişler yol eski halinden daha iyi,ta kartepe otelin arka kapısına kadar yol iyi,aynı yerden indim, burası inişte adama kaza yaptırır ,bu noktaya gelirken o arkadaşın çıktığı yerden almadım ,buraya hızlı inen toplayamaz ,buranın inişi çok riskli yarışma burada olacak ise özellikle ümit beyden rica edecem herkesi belediye servis araçlarına yönlendirsin ,bir de dikkat ettim arkadaş yanlış yerden alıyor,buraya geldiğimde, sağdan geniş yay çizerek ,gene sağa yapışıp, sağdan yukarı çıktım

100_6949-jpg.15149

burası eski hali
23 ağustosta ,burası aynen asfalt idi
buradan hem çıktım hemde indim bal dök yala
bura tarihe karıştı melih

100_6971-jpg.15151

burada bir asfalt varki çok iyi ,eski resimlere bakınca yenisinin değerini anlıyor insan ,yanlız zamanla yeni yapılan yolda aynen çatlayacak ve deforme olacak,yav biz nasıl indik bu yoldan hemde yol bisikleti ile ,,,,

11193362_10152853854274849_3179480513477046050_n-jpg.15163

ta otele kadar çıktım bay x önde idi ,bu ne yahu kar mar ,,,nisan 2015 'de gitmişsin

sayfaya yeni girenler için hatırlatma yapayım,9 eylüle ertelenen yarış bir kez daha ertelenerek 28 ekime alındı,,orta kanaldan ümit bey ile irtibattayım ,organizasyonu lions klübü yapmakta ,9 katagori var ücretler 120 tl,,,
önceden haberi olanlar 80 tl 'ye olayı kapattı,,
pazartesinden sonra etap belli olacak ,arkadan iki rota var kartepeye ,birincisi suadiye çıkışı 16 km ,
ta otele kadar olur ise ,
ikincisi arslan bey çıkışı ama millet orada isyan bayrağını çekebilir,

(link)

kayıt lingi,,,

KATEGORİ : 9 Kategori
1) 18-242) 25-29 3) 30-344) 35-39 5) 40-44 6) 45-49 7) 50-54 8) 55-59 9) +60

Aslanbeydeyim bezdirici tırmanış başlıyor :eek::Do_O:koptum::komik:
Suadiye kesişme noktasındayım. Durdum... Hava birden kapandı feci rüzgar çıktı yağmur yağması an meselesi... İnişe geçtim. Fena halde yağmur yağıyor...

@iskender şerit

hava durumuna bakacaktın, sabahtan çıkmadım, burda serpiştirdi,havayı takip etmeden çıkma bir daha,,burada güneş açtı, aynen sele,yerler kurudu

Sabah iyiydi bir anda kara bulutlar çöktü abi. 30 dk baya bir yağdı. Şimdi hava açtı ama iş iştende geçti. Evdeyim. Bir dahakine artık. 39/28 oranla Arslanbey eğimlerinde beni baya bir zorladığını da gördüm. Yeteri kadansıda tam veremedim. 1-2 küçük oran daha olsa tam olacak. Tırmanışa direk dik yokuşla başlıyorsun ara ara dahada dikleşiyor 440 m suadiye kesişme yoluna kadar hep böyle. 36 yada 34 yaprak denemem lazım.
9949IMG_20180909_111647.jpg

7069IMG_20180909_111901.jpg

9652IMG_20180909_111912.jpg

resim bu kadar var abi. yol beton. tırmanış başlangıcından 2,7 km'de 440 m rakıma çıkıyorsun. sadece 200 m'lik bir kısmı düzlük gibi, orda rahatlıyorsun onun dışında hep duvar gibi yol. araçlar 2. vitese kadar çıkabiliyor.

@iskender şerit

her işte bir hayır vardır ,bu gün 9 eylül kartepe yarışı olsa idi aynen yağmur yiyecektik ,28 ekime ayar,,hava ne olacak bakalım ,,,

DUYURU

Değerli sporcularımız .!!!

Son hafta bisiklet camiamızdaki acı olayın ve can kaybının üzerine;

Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Amirliği ve Trafik şube müdürlükleri ile yapılan bugünkü teknik toplantıda parkurumuzda bulunan yoldaki teknik açıdan ve tehlikeli bulunan Maşukiye sonrası ve Kartepe çıkışındaki güzergahın tekrar incelenmesi ve gerekirse bu noktalardaki güzergahın değiştirilmesi için yeni çalışmalar yapılması yolunda karar alınmıştır.

Ayrıca elim bir kazada kaybetmiş olduğumuz ,

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında 2 Eylül 2018 Pazar günü düzenlenen Gran Fondo Kapadokya bisiklet yarışı kısa parkurda yarışın henüz 11. kilometresinde Ürgüp İlçesi giriş kısmındaki Kantar Mevkisinde virajı alamayarak ağaca çarpan, master erkeklerdeki 320 numaralı istanbul bölgesinden katılan sporcu Mustafa KARSLIOĞLU’nun anısına saygı nedeniyle,

İsteğimiz dışında oluşan bu sebepler doğrultusunda hiç arzu etmesek te yaklaşan etkinlik gününü önümüzdeki ‘’Ekim’’ Ayı’na ertelemek durumu hasıl olmuştur. Ekim ayı yarış günü siz değerli sporcularımıza ayrıca duyurulacaktır.

Kesin kaydı yapılmış bulunan yarışmacı sporcularımızın Adı, Soyadı ve Tc.No’ları (link) web sitemizde yayınlanmaktadır.

Hiçbir mazeret bildirmeksizin yarışmadan çekilmek isteyen, Para yatıran sporcularımızdan her sporcunun yatırmış bulunduğu ‘’Katılım giriş ücreti hemen iade edilecektir’’ Yarışmacılarımız bu Talepleri için ; (link) adresine e-mail atabilirler.

Saygılarımızla, Bilgilerinize sunarız.

‘’1.KARTEPE ZAFER BİSİKLET TIRMANMA YARIŞI ‘’ Komitesi Adına

Ümit TEZGİDEN
Kocaeli Nicomedia Lions Kulübü Kurucu Başkanı

son durum bu idi ,listelere ulaşamıyorum ,,,,

9652IMG_20180909_111912.jpg

bu yollara yabancı değiliz, iskender suadiye iniş yanılmıyor isem ,soldan alırken soldan gelen varmı diye aynen tetikte idim ,sağdan hızla gelen nasıl dönecek sağa aynen asfaltı kazır ,,,,,:eek::eek::eek::eek::eek:

@iskender şerit

yav bu ülke kaynadı bu yıl,
seneye ne olacak iskender haziran temmuz ağustos ,uzun etap olmaz kartepe yarışıda olmaz ,sabah erken çıkacan 09.00 eve girecen kısa mesafe idman 60 km yeterlidir,eylülde sezonu açacan 100 artılar ,ekim kasım devam ,aralık ocak şubat mesafeler 60 km, martta sezonu açacan 100 km, nisan mayıs devam ,yıllık çalışma periyodu,,,,,birde bu yarışları yaza getiriyorlar o zaman etaplar tepelerde başlamalı ,kapadokya gibi,ılgaz keza ,şu erciyes olayı varda erciyes fondo olmadı ,valla tepe yarışları yazında ,kartepe nasıl olacak aşağıdan sıcaklık adamı helak eder,yukardan yarışı 5 km 'den başlasan nereye gidecen 11 km sonra kartepe yahu,,kısa mesafe olur anca oda değmez,,,kartepe yarışı aynen ya eylül sonu ya da ekimde ,ya da nisan mayıs ayları uygundur

@Kudret Kurtcebe

abi isim listesine şuradan ulaşabilirsiniz...

kimin hangi kategoride olduğu da yazıyor...

(link)

@Noldor

eyvallah sağolasın ,,,,,:harika::harika::harika::harika::harika:

yanlız neden anlaşıldı ,benim leptop 10 yıllık
internet explorer motoru kullanırsak göremeyiz tabi,birde bazı programlar leptopu yavaşlattığı için aynen şutladık leptoptan ,,,program indirir isek bu seferde bu 10 yıllık leptop ağırlaşıyor ,çok uyanık bu bill gates ,tüketim tüketim nah sana bill gates ,,,:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Evet abi sıcaklar mahvediyor. Kartepe gibi ciddi zorluklu yerlere Eylül Ekim ve yaza doğru gitmek en iyisi. Derbent üstündeki çıkışlı yoldan Ekim'de çıkmıştım kan ter içindeydim. Sıcaklarda olaydı bayılırdım kesin... Bu arada 39t yaprağı 36t ile değiştireceğim. Kartepe arslanbey 39/28 ile olacak iş değil abi :D 36t de zorlar ama yapacak bişey yok. Lakin derbentte 36t'de yemez :D orda 1e 1 orana kadar gerekiyor abi. Ama Eylül sonu orayıda deneyeceğim abi. Fotoğraf atarım bol bol.

Derbentten ilk çıkışım 9 Ekim 2016 idi.
İlk 5 viteslerim ;
26/34
26/30
26/26
26/23
26/20 idi...

Dün sabahta uyuya kaldım 08:50de uyandım. 09:35te evden çıkmıştım. Daha erken gidecektim halbuki. Erken gideydim yağmura yakalanmazdım ve daha serin olurdu... Hayırlısı böyleymiş abi.

@iskender şerit

valla iskender biliyorsun yaş 61 ,bu yaştan sonra bizim dizler fazla güç yemez,bu nedenle arka ruble onlu 11 /34 'de kalacak öyle gözükmekte,burda malum 17 eğimlerde olacağız 6 hafta bıçkıderenin bıçan eğimleri 17 ,,,,duvar resmen anlık 23 var birde,burada dizleri sakatlamadık ön 34 arka 34 anlık 23 'de resmen traktör ve acaip düşük vites tabi yavaş çıkıyoruz,mecburen ,bura 30 km ama 60 km gitmiş kadar olursun o derece sert etap bura,göçbeyli bıçkıdere göçbeyli bizim fuat şehler eski sıkı mtb 'ci idi ,yav dedi acaip buralar demişti,50 /34 'de kalacağız ve arka onlu 11 /34 'e şimdilik devam ,,resimleri eksik etme bende bu arada bu ümit bey ile orta kanaldan haberleşmeye devam edeyim ne olacak bakalım ,,

Bizim burda izmitte Kocaeli bisiklet doğa sporları adı altında kobidos diye bi grup var. Arslanbeye giderken 3 kişiyle karşılaştım Eylül sonu Kartepe turu var dediler. Ücretsiz ve yarış tarzı olmayacak. Yine hava durumu öncelikli olup Onlarlanda gidebilirim. 36T'yide grup halinde denemiş olurum. 1300 rakım tabi serin olur hatta soğuk olur aşağı ile 10 derece fark oluyor. Bıçkıdereyide merak ediyorum. 61 yaşında 34/34 çok normal abi. Beni biliyorsun yol bisikletine yeni geçtiğim onun için doğru oranlara alışmaya oturtma aşamasındayım. 39/28 kartepede çok zorluyor.

Derbent çıkışı ciddi anlamda eğimlere sahip olan bir yoldurki Maşukiye ile kıyas edilemez .evet Maşukiye zordur, trafiği daha yoğundur adamı yorar ama öyle böyle çıkarsın... Derbent rotası trafik açısından sıfır denecek kadar az,yol kalitesi şuanda otoban kalitesinde ama çıkışı ilk kez derbent üzerinden yapacak kisi egerki maşukiye gibi eğim düşünüp belleğine kaydederse hata yapar... tabiri yerinde ise kondisyonu olan kişiyi bile zorlayan orası kondisyonu eksik yada rotayı bilmeyen kisiyi süründürür.. eğer yarışı ordan vermeyi plan ederlerse, o yarış başlamadan çoğu kişi(istisna kişiler hariç) için bitecektir...son olarak organizatörlere düşen en büyük sorumluluklardan birisi iniş nereden olursa olsun ikinci bir Kapadokya olmaması için gerekli tedbirleri baştan almaları.. çünkü bilen zaten biliyor Maşukiye inişi yollar yer yer çukur dolu ve virajları bazen birden daralıyor...derbent ve suadiye inişi yollar stabil fakat yollar stabile diye ilkkez katılacak kişiler olsun acemiler olsun frenlere hâkim olamayan kişiler olsun her ne olursa olsun sonuc facia olabilir....

@bilalfidanboy

bilal şimdi derbent ile arslan bey aynı güzergahtamı,ben sadece iki etabı çok kullandım ,birincisi maşukiye ,ikinci suadiye köy içinden kartepe otel,,

@bilalfidanboy

bu gün orta kanaldan aynen inişlerin yapılmaması için tedbir alınmasını istedim gerek maşukiye olsun,gerekse suadiye ,,servis araçları üzerinde durdum kartepe belediyesi servis aracı koyması lazım ,,

@Kudret Kurtcebe abi aynı değil,arslanbey yalovadan gelirken yuvacık sapağından çıkıyorsun(yol nerden baksan tahminimce 20+ km kadar kısalıyor)..derbent ise adapazarı sapanca yoluna giriyorsun maşukiye camiine gelmeden nusretiye sanırım ordan içeri giriyorsun...

@iskender şerit

iskender bence sen ayna kolu değiştir 52 /36 ,arka 11 /28 ,şimdilik buna çalışırsın ,sert eğimlerde ,
53 /39 çok fazla

@bilalfidanboy

iskender arslanbeyden çıkmış orası için duvar dedi ,şimdi 3 çıkış var üçüde sakat o zaman ,suadiye sakat orayı biliyorum ,derbent sakat ,arslan bey sakat ,arslan beyden 20 km kısalması etabın burdan verilmesini beraberinde getirirmi bakalım, bugün toplantı olacak idi ,bu hafta içinde etap belli olacak ,

(link)

arslan bey etap bu ,,,,

(link)

ve derbent

(link)

iskenderin bir etabı daha var yuvacıktan,,,etap bolda bakalım ne olacak,,

@Kudret Kurtcebe abi aynen ben yalova derbent üzeri kartepe çıkış 7.km de 95 km gibi rakamı gördüm zirveye 5 yada 6 km kalmıştı yani yuvarlak hesap 100 dersen tahminime göre Arslanbey ile 20/30 km fark ediyor...yanlız derbent üzeri zirve 13 km ...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bilalfidanboy

çıkış noktası gene düz yol olması lazımki millet patlamasın ,bura bence suadiye ,en sertin insaflısı,derbent ve de arslan bey çok sertlikte anladığım kadarı ile aynı ,suadiye çıkışında sadece 3 km boyunca sertlik var ondan sonra eğim aynen insaflaşıyor, suadiye bence en mantıklısı olacak ,bakalım toplantılardan ne sonuç çıkacak,bu hafta kesinleşir

konuşmamızda iki çıkış olduğunu söyledi ümit bey ,bunlardan biri bence suadiye diğeri arslan bey ,

1533758283348.jpg

eski etap,maşukiye çıkışı iptal oldu,gene staddan çıkış alınsa direk suadiye köyden tırmanış daha kısa olacak ,kartepe yazan yerde bir yol ayrımı var güneye doğru ,ordan aynen otelin arkasına çıkar,,

(link)
14.8 km suadiye çıkışı,,

Geri