Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
ŞÖYLE:

http://img824.imageshack.us/img824/2325/turson.png

@ihtiyar

Elbette sevgili İhtiyar;aslında ben de Ankara'da çok soğuk havalarda binmeğe alışığım.Çekiyorum termal kıyafetleri,soğuk vız geliyor ama deniz iklimi başka.Rüzgar yıldız-poyraz esti mi çok sıkıntı oluyor.15-20 dereceyi görüp kıyafet seçimini ona göre yaptığında,kısa kollu adamı bitiriyor.Bu mevsimde uzun kollu forma ve yağmurluk şart orada.İyi dileklerin için teşekkürler.

@Tuncay Üner

Tuncay,bunların hepsi teorik;işin pratiği bazen değişiyor.Biraz rüzgar yardımı elbette hiç fena olmaz.Olmazsa da ayaklara kuvvet,basılıp gidilecek.Bizim rotamızda sadece 380 m lik 8-9 km lik blok bir tırmanış var,gerisi leblebi çekirdek.

Scudo
@Barış TURAN

Sağlık olsun Barış başka sefere inşallah.Sen inegöl buluşmalarına hazırlan :)

Tur tarihi yaklaştı hava durumu tahminleri şimdilik cumartesi açık pazar yağışlı gösteriyor nasipte ne varsa o yaşanır diyerek tarih değişikliği düşünmüyoruz.

Eskişehirden 4 kişi transporter ile yola çıkıyoruz 3 kişi de Bursadan alıyoruz.Bursa ve Eskişehirden katılmak isteyen olursa 2-3 kişilik yerimiz hala var bilgilerinize.

Pansiyondan 20 kişilik yer ayırtıldı artı eksi 2-3 kontenjanımız da var.

Derya abi ile konuştum bilgisi var Cumartesi pedalla gelecek arkadaşlar yolda hava durumu yada başka sebepten sıkıntı yaşarsa telefon etmeleri yeterlidir arabamız ile gelip yol yardımında bulunabiliriz :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar .Son olarak Eskişehir ve Bursa ekibi olarak yapacağımız organizasyonun tahmini planını yazayım .

04:00 eskişehirden hareket
05:30 Bursa ekibini kabul etme :)
09:00-10:00 yol durumuna göre Çanakkale merkeze giriş.(kahvaltı ya yolda yada denize nazır yapılacak )
10:00-13:00 truva atı ve müze mayın gemisi gibi turistlik yerlerin gezilmesi
13:00-14:00 yarımadaya geçiş pansiyona yerleşme.
15:00-16:00 feribot saatine göre adaya geçiş ve akşamın müsait saatlerine kadar ada turu ile akşam yemeği.
22:00-23:00 yarımadaya pansiyona dönüş.

Görüldüğü üzere yarımada ve şehitlikleri sadece pazar gününe bırakıp hep beraber gezmeyi yeğliyoruz.

Pazar günkü turun yönünü de(güneyden kuzeye yada kuzzeyden güneye) akşam pansiyonda hep beraber rüzgarın durumuna göre karar veririz diye düşünüyorum en faydalı olacak şekilde rüzgarı kullanmalıyız.

Fotoğraf makinelerinizi unutmayın
yedek pil batarya şarj cihazlarını unutmayın.
pansiyonda kalma olacağından kıyafet tercihinizi geniş tutabilirsiniz.(dip not Çanakkale pansiyonları genelde sıcak su vermezmiş bizim pansiyonda sıcak su var :) )
Her ekibin yanındaki bir kaç kişide telefonum var sadece İstanbuldan özel araç ile gecek sayın abilerim bir ara hatırlatın size cep numaramı yazayım.

Tamam aklıma gelenler bitti :) Çanakkalede buluşmak üzere......

Organizatör dediğin böyle olur her türlü ayrıntı ve bilgileri yazar ve açıklar.Her ne kadar bu hafta sonu Çanakkale'ye gitsem de inşallah sizlerin 2 yıldır yapmış olduğu organizasyonu takip ediyorum.Bir çok yeni bilgi öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.Sağolun.

@İslam Gölge

Çok teşekkürler İslam elimizdne geldiğince birşeyler yapmaya çalışyıoruz.Geçen sene kendim katılamadım ve çok yoğun bir dönem geçiriyordum bu sene bende olacağım için daha fazla özen göztermeye çalışıyorum.

Tarih seçimi konusunda bazı fikirler geliyor onuda buradan açıklayayım özellikle böyle ileri yapıp diğer bisiklet turlarına denk düşmemesini sağladık.Sebebine gelince 2 mantıklı sebebi var birincisi bölge zaten bu dönem kalabalık büyük turların olduğu tarihte daha da kalabalıklaşıyor hem yemek yeri hemde kalınacak yer açısından sıkıntı olabiliyor.İkinci nedeni ise saatler ileri alınmadan yapılacak yarımada turu kesinlikle yarım kalıyor (tamamı bisiet ile gezilmek istendiği taktirde)

Derneğin organizasyonu çok kalabalık onunda ayrı keyfi vardır muhakkak ama Varol bisikletin geçen sene yaptığı ayıbı hala unutmuş değilim (bizim organizasyonumuza bulaşmış acaip acaip mesajlar yazmıştı hatırlarsan) hayatım sonuna kadar da unutmam.Kompleksli insanlar ile işimiz olmaz kendi çapında tur yapıyoruz yabancı yok aramızda herkes birbiribi bir şekilde tanıyor.Seninle de bir gün muhakkak turlayacağımdan eminim en kötü ihtimal İstnabul-Çanakkale yaparım tekirdağ üzerinden :)

Tekrar teşekkürler sağlıcakla kal.....

Tarih yaklaşıyor duymadık görmedik kalmasın adına güncelleme yapıyorum.pansiyon ayarlandı arabalar kiralandı herşey hazır.Çanakkalede görüşmek üzere........

Bu arada yeni tahminler yağışsız veriyor hatta Cumartesi gecesi hava sıcaklığı 11 derece (gündüz 21) pazar biraz soğuyor gibi eğer bu tahmin gerçekleşirse süper olacak.....

(link)

Accu'den bir ara hava durumuna baktımda yağmurlu gösteriyordu. Yağmurlu havada binmek hiç zevkli olmuyor. İnşallah ogün yağmur yağmaz.

@Kemal Caner

Akacak kan, damarda durmazmış derler. :D

Aslında benim içinde kötü oldu. Bir kaç gün önce ufak bir kaza geçirdim pantol + yağmurluk ve forma kullanılamaz hale geldi. Pantolu onarıcam ama başka bir yağmurluk bulmam lazım idareten.

Derya bey çizdiğiniz rotada kumbağ yeniköy arası toprak yoldu(2010 haziran) şimdiki halini bilmiyorum.Tuncay yol bisikleti ile geliyor yağmur da olursa zorlayabilir.Çok uzun bir yol değil,İslam o bölgeyi daha iyi biliyor.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@özcan yılmaz

(link)

Bu yazıda asfalt yollarından dolayı naipköy'ün tercih edilmesi gerektiği söylenmiş. Derya abi rotayı inceler, eğer Yeniköy yolu üzerinden gidilecekse riske atmayıp abimin 28" hibriti ile yola çıkabilirim. Ayrıca fotoğraflara bakınca yolun çok engebeli olduğu görülüyor. Bu yolda yol bisikleti insanın eklemlerini çok zorlar diye düşünüyorum.

@Tuncay Üner

Kumbağ-Yeniköy arası 12 km ve toprak yoldur.Yol bisikleti ile gidilmesini tavsiye etmiyorum bisiklet elde gidersiniz.Naip üzerinden giderseniz asfalt yol ancak yine de yol bisikleti sıkıntı çıkarabilir.Şehir bisikleti ise darbe emici genişlikte lastik takmanız uygundur.

• Beğen
@İslam Gölge

Teşekkürler İslam. Peki Naipköy üzerinden gidersek rotada karşımıza başka toprak yol çıkacak mı?

• Beğen
@Tuncay Üner

Naipköy üzerinden giderseniz toprak yolla karşılaşmazsınız merak etmeyin sadece belli kısımlarda bozuk ve çukurludur o kadar :)

@Kemal Caner
Bu accuyu anlamanın imkanı yok önce pazarı yağmurlu veriyordu sonra 2 gündür Pazar gününü güneşli verdi bu sabah yeniden yağışlı vermeye başladı :) bakalım çarşamba yada perşembe günü yapacağı tahmin kesin olarak tutar diye düşünüyorum.Ayrıca yağışı da bahar yağmuru şeklinde kısa süreli ve geçici olarak gösteriyor yani sabahtan akşama yağmur yemeyeceğiz yada turun yönüne göre belki hiç yemeyeceğiz ya önünden ya arkasından kurtarabiliriz......

Orada gerçekten de kurtlara kuşlara yem oluruz bu bisikletlerle.O zaman şöyle yaparız:

http://img819.imageshack.us/img819/763/80127968.png

ki bu yol bile oldukça bozuk;yani yol bisikletine hiç de uygun değil.İslam kardeşim de aynı şeyi söylüyor.

Kemal arkadaş merhaba, sana özelden mesaj attım; buluşma yeri ve zamanı konusunda.

Bu arada, 20 kişilik yer ayarlanan pansiyonu gidince bulabilmek için adını, tel ve yerini öğrenebilir miyim? Mesajların birisinde Kilitbahir diye hatırlıyorum, doğru mudur?

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Bahadır Gürel

Özelden atıyorum kendi telefonumu da yazıyorum oraya bizden önce veya biz yokken giderseniz benim adımı söylemeniz gerekiyor.ücreti de hep beraber iken ödememiz lazım toplu oduğumuz için pazarlık yaptım 20 ye indirdim ayrıca 100 lira kapora yolladım aksi taktirde 25 yada 30 isteyebilir.....

Arkadaşlar tura az kaldı 30 mart cumartesi 3 kişi olarak çıktığımız Çanakkale Şehitlerini anma turundan yeni döndüm.12 saat sürede 170 km pedal basarak Tekirdağ-Eceabat arasını bisikletle geçtik ve 31 mart pazar günü 100 km lik bir rotada pedalladık.Sormak istediğiniz bir durum varsa seve seve cevaplayabilirim.

İslam,Tekirdağ Eceabat rotanı haritada paylaşır mısın.Zira Tekirdağ Şarköy hayli sıkıntılı olacak bizim bisikletler için.Bir ihtimal biz de belki o rotayı izleriz.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri