Scudo Sports

Zincir Yardım

"yahu hep aynı sorular, 2 dk araştırın be kardeşim" forumlarda sık karşılaşılan bi olay :)

bir eğitimci olarak olaya baktığımda :p yapılması gerekenin, cevap verip sonra da giydirmekten ziyade, cevap vermeyip kişiyi mecburen araştırma yapmaya sevketmek olduğunu düşünüyorum :)

örnekle anlatayım, "10lu zincirlerin hepsi olur kardeşim, 2 dakka ara yaa" demektense hiçbir şey yazmamak daha yapıcı,bilgilendirici ve hatta eğitici olabilirdi :)
Murat Cömez abi forumumuzun gurularındandır :) her soruya koşar saolsun, ama bu hep aynı soruların sorulması olayına bazen ben bile "hazıra konuculuk" deyip, tahammülümü yitirebiliyorum

olur bazen öyle deyip tatlıya bağlayalım :D

ek: ayrıca murat abinin cevabı daha hızlı yardımcı olmaya yönelik gibi görünüyor. ortada %100 iyi niyet var yani :D

Scudo
@MehmetAli07Doğru başlık olduğuna kim karar verecek? Yada gereksiz konu baskısı varken bu forum nasıl zenginleşecek? Benim için en doğru başlık şuan zincirimin kopmaya yakın olması ve yeni zincirimi doğru seçmek için nacizane tavsiyeler almak.Bu başlıktan varsın on tane olsun,on başlığada yazan insanlar aynı mı? Bu kirlilik bi bedel mi ödetiyor Allah aşkına.

benimde zincirim ile ilgili şikayetim 8 li sistemde sram ruble, kmc zincir geri kalan shimano kullanıyorum. hepsi shimano iken hiç ses sorunu yaşamadım. şuan ses bir türlü sıfıra inmiyor bütün ayarlar düzgün. çok fazla yağlayınca susuyor. az daha km yapsın sram zincir ile deniycem bende ne yapiym. :)

Arkadaslar is yogunlugundan her konuyu zamaninda takip edemeyebiliyorum.Forumda kimse kimseyi uyaramaz yani kimse uzerine forum polisligi forum jandarmaligi gorevi almasin lutfen.

Kurallar dahilinde isteyen istedigi konuyu acar.Kural disi bir durum varsa da uyelerin birbirini uyarmasi yerine mesajin altindaki yonetime bildir butonunu kullaniniz...

Eğer o belirttiğiniz derecede genişlemiş zincir ile çalışan sisteme sıfır zincir takarsanız çok büyük ihtimalle sorun yaşarsınız, muhtemelen aynakol ve ruble dişlileri de aşınmış durumda.
Dişlilere zincirin sadece roller denen kısmı temas etmekte, ama dişlilerde aşındığı için sıfır zincir takarsanız zincirin gövdesi de sürtünecek, pedala yüklendiğinizde atlamalar oluşacak ve sürtünme olacak, Bence orta derece kullanılmış 2. el bir zincir baksanız daha iyi olur, yada ucuz bir sıfır zincir alıp deneyebilirsiniz.
http://tsubaki.eu/assets_c/2008/02/FIG_10-thumb-590x466.jpg

İyi akşamlar dün sipariş ettiğim yeni zinciri taktım ancak zincir sesi pedalı çevirdiğimde normal alışık olmadığımız bir şekilde geliyor.Acaba eski zincir rubleyi de aşındırdığı için mi yeni zincire uyum sağlamadı bu arada eski zincir 4400 km de idi.Zincirde shimano 10 uyumlu yanlış takılma durumu yok.

Dosyalar

• WP_20151112_003.jpg
    WP_20151112_003.jpg
    101,7 KB · Okunma: 45
  • WP_20151112_005.jpg
    WP_20151112_005.jpg
    90,9 KB · Okunma: 42
  • WP_20151112_003.jpg
    WP_20151112_003.jpg
    101,7 KB · Okunma: 42
Zinciri aktarıcıdan düzgün geçirdiniz mi? Arka aktarıcıda iki makara arasında bulunan metal yüzeye değiyorsa sürtünme sesi gelir. Bir de bazı zincirlerin doğru yönde takılması gerekebiliyor. Aktarıcının bulunduğu kısımdayken zincirin üzerindeki Shimano veya HG yazılarını görebiliyor musunuz?

@Akif Yılmaz
Shimano yazısı diğer tarafta kalmış ancak sanırım aktarıcıdan yanlış geçirdim.Sanırım şu metalin üstünden alacaktım.

Dosyalar

• WP_20151112_007.jpg
    WP_20151112_007.jpg
    76,6 KB · Okunma: 41
  • Beğen
Tepkiler: ratm
Ayrıca zinziri de ters takmışsınız. Shimano zincirlerde ön arka düzgün şekilde takılmalı.

@Akif Yılmaz

Burada anlatılan şekilde takmalısınız. Zincirin kullanma kılavuzunda resimle gösteriyor eğer varsa.

Teşekkürler ses sorunu giderildi ancak zinciri umarım yeterli uzunlukta bırakmışımdır göz nizamı yapmıştım ama bir sorun olmaz sanırım.

@Ertan M. sorun olur eski zincirinizi ne yaptınız onun ile aynı uzunlukta olması lazım

Ne gibi sorunlar olabileceğini yazalım forumda dursun.

kısa olursa eğer:

-ruble , aynakol , zincir üçlüsü daha çabuk aşınır eskir

- arka aktarıcıya ve kadro kulağına binen gerginlik artar tehlike söz konusu olur

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@Ertan M. Forumda zincir uzunluğu hesaplama ile ilgili bir kaç detaylı konu var. Yardımcı olur size.

@Ertan M.

Merhaba. 4400km de o sesler ve atlama efektleri rubleden değil, sadece Arka aktarıcı' nın küçük dişlilerinden gelir. Sebebi ise plastik türevi bir malzemeden yapıldığı için eski zincirin boyutlarına göre form almıştır. Yeni zincir için ya o iki dişliyi değiştireceksiniz yada bir iki hafta o duruma katlanacaksınız. Elbette günde en az 10km pedal çeviriyor iseniz. :)

Merhaba. Geçen ay mazot kullanarak zincir ve aktarıcıları temizledikten ve yağladıktan sonra zincir bozuk yollarda sanki gevşekmiş gibi alt taraf aynakola çarparak ses yapıyor. Zincirde sarkma yok. (Yaklaşık 1500 km kullanıldı) Arka aktarıcının gerginlik ayarıyla oynadım fakat durum değişmedi. Acaba sorun nerde olabilir? Zincir mi, arka aktarıcı mı?

Zincir uzunluğuna bakmak lazım. Her viteste bu sorunun olmaması lazım. Fotoğraf ekleyebilir misiniz birkaç farklı vitesteyken? Arka vitesin son durumunun da fotoğrafları olursa ona göre yorum yapalım.

Bozuk yollarda gayet normaldir, bisikletin çeki borusuna zincir sürekli çarpar, fotoğrafta gördüğüm kadarıyla oraya kadro koruyucu da takmışsınız. Zincirin çarptığı yeri yanlış mı anladım acaba?

@idrisarici Görüntülerde herhangi bir problem görünmüyor fakat atlamalı hoplamalı zıplamalı yollarda çok normal ;) Takmayın kafaya bir sorun olduğunu düşünmüyorum :)

Geri