Elmeryy | Ömer
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- Ömer Yılmaz
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ben de 10 günde bir temizlik yapıyorum. Önce (link) ve mazot kullanarak zinciri iyice temizliyorum. Rubleyi de diş fırçası kullanarak hallediyorum. Daha sonra Pril yağ çözücü olduğu için iyice prilli suyla sabunluyorum. Durulama işi için de iş yerinde bulunan (link) Çok aşırı basınçlı da olmadığı için zarar vermeden gayet güzel temizliyor. Daha sonra da (link) ile iyice kurutuyorum. Tabii bu ekipmanlar bizim iş yerinde olduğu için,bunlar benim için bir şans. Temizlik için gayet rahat yerim de var.
Slm. Bende bu soruyu sormuştum. İnce yağ ile yağlamak gerektiğini soylemislerdi. Önceki msjlarda vardır. Ama sprey gres yağının üzerinde bisiklet zinciri yağlanır ibaresi var. Bende denemek ve tecrübe kazanmak için sürdüm. Sonuç 100 km kadar kullandım. Herhangi bir fark göremedim. Ama biraz fazla toz topladı. Hatta bugün tekrar temizleyip yağlaması düşünüyorum. Muhtemelen bunu bitirip daha sonra farklı zincir yaglayicilari deneyeceğim. Bunun başında xcp var. İyi olduğunu söylüyorlar. Eğer sprey gres boşa gitmesin tecrübe olsun diyorsan dene bence.Acaba sprey gresle yağlasam iyi sonuç alırmıyım
Slm. Bende bu soruyu sormuştum. İnce yağ ile yağlamak gerektiğini soylemislerdi. Önceki msjlarda vardır. Ama sprey gres yağının üzerinde bisiklet zinciri yağlanır ibaresi var. Bende denemek ve tecrübe kazanmak için sürdüm. Sonuç 100 km kadar kullandım. Herhangi bir fark göremedim. Ama biraz fazla toz topladı. Hatta bugün tekrar temizleyip yağlaması düşünüyorum. Muhtemelen bunu bitirip daha sonra farklı zincir yaglayicilari deneyeceğim. Bunun başında xcp var. İyi olduğunu söylüyorlar. Eğer sprey gres boşa gitmesin tecrübe olsun diyorsan dene bence.
Ben denedim iş gördü. Sonuçta yeni almadım elimde olan bir yağ. Yenisini aldığım zaman buradaki tavsiyelere göre alacağım.O zaman yağ eskiyince bi denerim bakalım sıvı gres de iş görüyo mu
Farkını yazar mısınız kullanınca gresle normal yağınBen denedim iş gördü. Sonuçta yeni almadım elimde olan bir yağ. Yenisini aldığım zaman buradaki tavsiyelere göre alacağım.
TamamdırFarkını yazar mısınız kullanınca gresle normal yağın
Teşekkürler kardeşim. Dediğine katılıyorum ama elimdeki yağı deneyip bu konuda tecrübe etmekte bence çok önemli. Ama teşekkürler bilgi için 👍👍Arkadaşlar daha önce de bu konuda yazdım. Bir konuyu atlıyorsunuz. Zincirin gözünüze yağlı görünmesi zincirin olması gerektiği gibi yağlandığı anlamına gelmiyor. Kullanılan her yağın görevi sesi azaltmak ve aşınmayı geciktirmek. Yağ sürtünmeyi azalttığı için bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Gresle de zincirin dıştan yağlı görünmesini sağlarsınız sesi azaltırsınız ama zincirin pimleri ile bakla silindirlerinin arasına yağ girdiğini göremezsiniz. İşte bu pimle silindir önemli olan parçalar. Zinciriniz uzadığı zaman o uzama pimlerle silindirlerin aşınması sebebiyle oluyor. Zincir sağlığında asıl olay aşınmayı azaltmak, '' gözle göremediğimiz yerlere '' yağı ulaştırmak. Yoksa dıştan yağlı görünmüş görünmemiş bir önemi yok. Neticede karar yine sizin, ben bilgimi paylaşayım yine de...
Ha bunlan bakacasun zincire yağli mi. Baktun yağli yağli durmay, o zaman sürecesun az daha.Black friday indirimi ile wiggle dan resimdeki zincir yağını aldım. İçin de uv Işık veren lamba çıktı . Ha bu nedur?249699 dosyayı görüntüle
Eyvallah hocamHa bunlan bakacasun zincire yağli mi. Baktun yağli yağli durmay, o zaman sürecesun az daha.
Şaka bir yana, yağın içinde UV boyası varmış. Bu ışık da UV ışığıymış. Yağın her baklaya eşit şekilde ve yeterli miktarda uygulanıp uygulanmadığı ışık tutarak kontrol edilebiliyormuş.