Zincire uyumlu olması gerektiği için zincir gibi ruble diş sayısı ile satılıyor. Bende Sora (9'lu) var, yanımda 9'lu zincir için quick-link taşıyorum. Zincirde sürekli bir quick-link olmasının yanında turlarda da taşırsanız acil tamir işinizi görür.Quick Link seçerken dikkat edilmesi gereken bir şey var mı? Bazı ürünlerde 11-12 yazıyor bazılarında 8-9 gibi. Rubledeki dişli sayılarıyla mı ilgili? En küçük diş sayısıyla mı ilgili? Veya böyle bir şey yok mu 😂
Shimano kadar olmasa da kararıyor. Bir de reklamlarında arkadaşın bahsettiği gibi öyle bin kilometreler yapa chain l ile alakası yok, her baklaya bir damla şeklinde yağladığınızda gideceği maksimum 150 km.Bir aydır XCP kullanıyorum, kararma yapmadığı söylendi ancak 50 km 'lik sürüşte bile kararma yaptı, sorun bende mi bilemiyorum ama Zefal Pro Dry Lube veya Shimano PTFE Dry Lube alacağım....
O zaman makina yağından bir farkı yok bu XCP'nin.Shimano kadar olmasa da kararıyor. Bir de reklamlarında arkadaşın bahsettiği gibi öyle bin kilometreler yapa chain l ile alakası yok, her baklaya bir damla şeklinde yağladığınızda gideceği maksimum 150 km.
Hocam aslına bakarsanız ilk yağlamadan sonraki temizlik ve hissiyatı güzel. Viskozite değeri çok düşük olduğundan olabilir çabuk etkisini yitirip ses yapmaya başlıyor. Kararma gözle hemen fark edilmese de elle kontrol edildiğinde 50 km sonra başlıyor. Kötü bir yağ mı? hayır ama videolarda mucizeymiş gibi lanse edilmesine aldanmamak lazım. Shimano wet lube yağdan bir tık kadar diyebilirim.O zaman makina yağından bir farkı yok bu XCP'nin.
Bu tarz ürünlerde farkın yaklaşık %50 ye kadar olan kısmını üretim maliyeti parça kalitesi vs gibi faktörler için veriyorsunuz. Geri kalan tamamen marka değeri.Peki bu çabuk bağlantı gerecinin (quick link) fiyatları da çok uçuk farklı. 15₺'e de var, 95₺'e de var. Aralarındaki bu kadar büyük fark neden? Birisi paslanmaz 304 kalite sağlam çelik malzemeden de, diğeri bildiğin teneke mi?
ben ilk sprey ile yağ çözücü ile kabasını aldım@osmancan71 Evet, ben de 5 L'lik su şişesini yarıdan kesiyorum ve genelde bildiğimiz bulaşık deterjanı+diş fırçası ile temizliyorum. Geçen gün annem cif önerdi denedim, o da yağı çabuk çözüyor.
@portakallimon +1.
Eskimiş Quick Link'leri atmayın, antrenman veya turlarda zincir koparsa o kısma direk geçirip kilitleyerek yola devam edebilirsiniz. Ben uzun süre kullandığımı artık elle bile kolay açıldığından dolayı yenisi ile değiştirdim, eskiyi de sele altı çantaya koydum.
9 lu zıncır dedıgı ne oluyor pek anlamadım onu neye gore secmemız gerek yanı@osmancan71 Yok hocam, 50 lira çok. Yazık günah o kadara gerek yok bence. Ben kullanmakta olduğumu şuradan almıştım, 8 lira.
(link)
Oldukça bol çeşit var, her vites sayısına göre. Bir bakın. Benim aldığım fotoğraftaki ürünün birebir aynısı geldi. Kmc de alabilirsiniz, Shimano da.
@osmancan71 9 lu zincir demek arka ruble 9 dişliden oluşuyor demek. 10 lu 10 dişliden oluşuyor demek. 6-7-8 li zincirin 9 lu zincirin 10 lu zincirin bakla genişlikleri birbirinden farklı hep. O yüzden mesela sizin rubleniz 9 luysa 10 lu zincir uymaz genişlik farkından dolayı. Rubleniz kaç dişliden oluşuyorsa ona uygun zinciri alacaksınız.
Ben dırek hırdavatcılardan aldıgın makıne yagını döküyorum hata mı yapıyorum acabaBen de XCP kullanıyorum. Gerçekten ince bir yağ olduğunu düşünüyorum. 150 km sonra zincirde yağ kalmıyor resmen. Öyle çok kararma yapmıyor. Hele Shimano gibi kesinlikle balçık kıvamına gelmiyor. Fakat kesinlikle Shimano kadar sessiz de değil. Hatta dediğim gibi 150 km sonra zincirde yağ kalmadığı için bayağı ses yapıyor. Bu yüzden üstündeki yağı akıtmasam da arada bakla içlerine birer damla damlatıyorum. Bundan sonra bir de Muc Off deneyeceğim. Ama asıl denemek istediğim, forumdan @Mustaac hocamın da denediği squirt wax.
Hocam 250 300 km sonunda ses gelmesi, XPC'den daha iyi performans sergilediğini gösterir bence@Ceasar Bravo Aralıkları 250-300 km ye çıkardım. Zincir sesi gelmiyor 250-300 km sonunda ses yapmaya başlıyor. Ancak yaklaşık 1500 km sonunda zincir karardı. Ancak yapış yapış bir kararma değil, wax kalıntıları yüzünden mat bir kararma oldu.