Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

@Ceasar Bravo Genelde üreticiler iki yağı karıştırmayın diye uyarıyorlar. (Yağların yapısı birbirinden farklı diye, mineral ,asidik,teflon katkılı vs. diye). 250 km çok değil, belki de iki yağ karıştı diye ziftleşmiştir.

Olabilir hocam bilemiyorum. Shimano'da kararma sikayeti var genelde ama bayağı zift oldu. Fakat ses ve zincirde tutunma konusunda daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Scudo
İlk fotoğraf yağlamadan sonra 150km kullanılmış hali. Bugün yağlamadan sonra 600km yaptığım bisikletimi yıkadım. Zincirim biraz kararmış ve ses yapmaya başlamıştı. Degreaser kullananlar bilir, yağ çözücüyü sıktıktan sonra simsiyah yağ akar ve zincir temizlenir. Bugün zincirimi sadece suyla yıkarken bunu yaşadım. Dry yazıpta bu kadar dry yağ görmemiştim :D Kuru havalar için önereceğim tek yağ budur. Kendisini temizlemek için ne mazot ne de degreaser gerekiyor. Sadece suyla ne yağ kalıyor ne kir ( Foto 2).
IMG_7523.JPEG
IMG_7774.JPEG

871_C3_Dry_Lube_50ml_2.jpg

Herkese merhaba! Çok kısa bir süredir bisiklet kullanıyorum ve bisiklet bakımı konusunda bilgili olduğumu söyleyemem fakat çevremde bisikletimin bakımını yaptırabileceğim bir yer olmadığı için kendim yapmak istiyorum.

WD-40 püskürterek bir diş fırçası yardımıyla temizledikten sonra burada önerilen bisiklet zincir yağlarından biriyle yağlamam yeterli olur değil mi?

Ya da direkt olarak bu seti önerir misiniz? Yanında temizlik sıvısı da dahil olduğu yazıyor; (link)

Ayrıca aşağıda eklediğim videoda duyulan ses zincirlerin yağlanması gerektiğini mi belirtiyor? Yoksa ses başka bir yerden de geliyor olabilir mi?

Gazyağı kullanabilirsiniz temizlik için. Ayrıca kadroyu temizleme parlatma konusunda 1 numaradır👍kuru bir beze elinize döktüğünüz kolonya kadar dökmeniz yeterli olacaktır kadro parlatma işlemi için.

@Fegikaya Gazyağı, yağ sökücüler, balata temizleme spreyi, deterjan gibi şeylerle zincirinizi temizleyebilirsiniz. Zinciri temizledikten sonra yeni yağı uygulamadan önce suyla temizlediyseniz zincirin içinde kalan suyun kurumasını bekleyin öyle uygulayın. Dİğerleri için de iyice uçtuğundan emin olun çünkü yağ sökücü adı üstünde yeni sürdüğünüz yağı da çözer. Videoya gelince zincir sesinden çok zincirin ön aktarıcıya sürtme sesi geliyor. Ön aktarıcı ayarını düzgün yapın .Zincirin sesini duymadan bariz bir şekilde aktarıcının zincire değdiğini gözünüzle görebilirsiniz.(videoda görünmüyor ama sürttüğü çok açık)

Gazyağı kullanabilirsiniz temizlik için. Ayrıca kadroyu temizleme parlatma konusunda 1 numaradır👍kuru bir beze elinize döktüğünüz kolonya kadar dökmeniz yeterli olacaktır kadro parlatma işlemi için.

Teşekkür ederim öneriniz için! 👍

@Fegikaya Gazyağı, yağ sökücüler, balata temizleme spreyi, deterjan gibi şeylerle zincirinizi temizleyebilirsiniz. Zinciri temizledikten sonra yeni yağı uygulamadan önce suyla temizlediyseniz zincirin içinde kalan suyun kurumasını bekleyin öyle uygulayın. Dİğerleri için de iyice uçtuğundan emin olun çünkü yağ sökücü adı üstünde yeni sürdüğünüz yağı da çözer. Videoya gelince zincir sesinden çok zincirin ön aktarıcıya sürtme sesi geliyor. Ön aktarıcı ayarını düzgün yapın .Zincirin sesini duymadan bariz bir şekilde aktarıcının zincire değdiğini gözünüzle görebilirsiniz.(videoda görünmüyor ama sürttüğü çok açık)

Size de teşekkür ederim öncelikle önerileriniz için, ön aktarıcının ayarı bisikleti sürdükçe bozulabilen bir şey mi? Aldığımdan beri zaten bilmediğim için ellemedim ama internetten birkaç video izleyip doğru hale getirmeyi deneyeceğim, umarım sürdüğüm süre boyunca bir zarar vermemişimdir aktarıcıya...

@Fegikaya Çok sık bozulan birşey değil ama vites kablosu zaman geçtikçe gevşeyebiliyor ayar kaçabiliyor. Çok kolay hasar görmez sürtünmeyle merak etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Fegikaya
Arkadaşlar selam

Müller marka temizlik ve yağlama seti mi yoksa Würth marka mı? Hangisi daha sağlıklıdır, aşağı yukarı aynı fiyat çünkü.

Bir aydır XCP kullanıyorum, kararma yapmadığı söylendi ancak 50 km 'lik sürüşte bile kararma yaptı, sorun bende mi bilemiyorum ama Zefal Pro Dry Lube veya Shimano PTFE Dry Lube alacağım....

2 aydır xcp kullanıyorum. En son 2 gün önce extreme temizlik sıvısıyla temizleyip yıkadım sonra kurulayıp bir süre bekledikten sonra yağladım. Bir gece bekledim. Mehmet Karakaş bu şekilde uygulanması gerektiğini söyledi. Yağ shimano kadar kararmıyor ama shimano kadar iyi mi bilmiyorum. Yeni yağladım, Vites ayarlarını yaptım ama zincirin sürtünme sesini duyuyorum. Bazen vites geçişlerinde takılabiliyor. Shimano daha sessiz ve seri çalışıyordu. Çok karardığı ve kirlendiği için değiştirmek istedim. Tekrar tekrar test edip kullanıp kullanmamaya karar vercem.

@catma yağlama işleminden sonra havlu bez ile yağın fazlasını silin kararma derdinden kurtulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: çimtay
Bu kararma işine neden bu kadar takılınıyor anlamıyorum. Yağlamanın amacı zincirin güzel görünmesi değil ki!
Ha, çok rahatsız ediyorsa silin gitsin! Görünen yerdeki yağ bir işe yaramıyor zaten.

Bu kararma işine neden bu kadar takılınıyor anlamıyorum. Yağlamanın amacı zincirin güzel görünmesi değil ki!
Ha, çok rahatsız ediyorsa silin gitsin! Görünen yerdeki yağ bir işe yaramıyor zaten.
Ben de bunu sormak istiyordum. Kullandığım Shimano PTFE kararıyor ama harika bir yağ mesela. Burayı okuyana kadar karardığını veya bunun önemli olduğunu farketmemiştim. Estetik dışında bir etkisi var mı kararmanın?

@catma yağlama işleminden sonra havlu bez ile yağın fazlasını silin kararma derdinden kurtulursunuz.
Yanıtınız için teşekkürler. Sizin yazdığınız gibi yapıyorum.
Zinciri temizledikten sonra, yağlayıp kağıt havlu ile de fazla yağı temizliyorum ( her baklaya yarım damla kadar). Ruble ve zincir haricinde, durduktan sonra, arka maşada, siyah yağ lekeleri görüyorum. Xcp bence kararma konusunda Shimano ile aynı gibi sanki ama en azından Shimano sıçrama yapmıyordu. Bence Shimano vites geçişlerinde ve zincir sürtünme sesinde de daha iyiydi.

@catma xcp sıçrama yapıyorsa zincirinizi yağ sökücüden tam arındırmıyor olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: catma
@eshquiaa temizlemesi sıkıntı. Shimano + würth ile temizliyordum hem maliyeti artıyor hemde yeteri kadar verimli olmuyordu. Yer simsiyah oluyor ama zincirdeki kir tam çıkmıyordu. Ya her seferinde zincir ve rubleyi mazot veya gazyağına yatırmak lazım yada kararmayan bir yağ kullanmak lazım. Ben ikincisini tercih ettim. Shimano XCP'ye göre daha kalın bir yağ. Bence kalitelide.
Daha önce chain-L efsanesi gerçek mi merak ediyordum, xcp tam anlamıyla tatmin etti diyemem. Bir süre daha kullanıp paylaşırım son durumu.
Eğer parlak ve açık renkli ruble ve zincir kullanıyorsanız evet o kararma sizi rahatsız ediyor. En azından ben sevmiyorum kapkara ruble ve zinciri. Parıl parıl parlasın 😂

@Anonim zincirinizi kolay ve detaylı temizlemek için quicklink takın ve zinciri bisikletten ayırarak temizleyin. 1 pet şişe içerisine koyacağınız çok az gazyağı işinizi görür. Ayrıca gaz yağından sonra deterjanlı su ile temizler ve ardından güzelce durulayıp kurular ve öyle yağlarsanız hem zincir kararmaz ruble ve ayna kolunuz temiz kalır hem de sonraki temizlikleriniz kolay olur.

Sadece zinciri temizlediğimde çok çabuk kararma oluyor. Ama komple çekiş sistemini temizlersem, özellikle aynakol yaprağı diş araları ve arka aktarıcı kılavuz makaraları, uzun süre yağ özelliğini yitirmiyor. Lütfen buna da dikkat edin.
@Şerif Feridun arkadaşın dediği gibi QuickLink çok pratik, zincirin detaylı temizlenmesinin bisiklet üzerinde mümkün olabileceğini düşünmüyorum.

@Ceyhun Özkan kesinlikle katılıyorum. Ruble ve aynakol ne kadar temizse o kadar uzun süre hem kararmıyor hemde yağın özelliği bozulmuyor. İmkan varsa ve aktif kullanıyorsanız her mevsim geçişinde zincir, ruble, aynakol ve göbeklerin tam bakımını yapmak lazım. Özellikle kuru-ıslak mevsim geçişlerinde ve yağmurlu havada sürmeye bağlı olarak bu sıklık artıp azalabilir.

Sadece zinciri temizlediğimde çok çabuk kararma oluyor. Ama komple çekiş sistemini temizlersem, özellikle aynakol yaprağı diş araları ve arka aktarıcı kılavuz makaraları, uzun süre yağ özelliğini yitirmiyor. Lütfen buna da dikkat edin.
@Şerif Feridun arkadaşın dediği gibi QuickLink çok pratik, zincirin detaylı temizlenmesinin bisiklet üzerinde mümkün olabileceğini düşünmüyorum.
Quick lınk almayı bende düşünüyorum. Gecen hafta söktüm takması baya ugrastırdı beni. Pet sıse ıcınde mazot ıle temızlemek daha kolay ve iyi bır temızlık oluyor. Maliyet olarakta düşük oluyor

Geri