viatorem
Aktif Üye
- Tepki
- 370
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
DECATHLON TEFLON BİSİKLET YAĞI DEĞERLENDİRMESİ
Bisikleti yıkama işleminden sonra hemen yağlamam gerektiği ve diğer marka yağları da o an bulamadığım için bu ürünü almıştım.
Ürünü bisiklet zincirine her baklaya 1 damla gelecek şekilde uygulamadım.
Bisikleti yağı uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 250 kilometre kadar kullanadım. Aşağıda yazanlar tamamen kendi gözlemlerim ve görüşlerimdir. Aynı ürünü kullanıp da memnun kalanlar, bende yaşanan problemleri yaşamayanlar elbette olabilir.
(+)AVANTAJLARI
ÖZET
Eğer ki çok zorda kalıp da almanız gerektiyse alıp kullanabilirsiniz. Ama bu ürünü kullanıyorsanız şahşi görüşüm zincir ve ruble en fazla 200 kilometrede bir temizlenmeli. Zaten MTB tarzı bisiklet kullanıyorsanız veya mevcut bisikletinizi toz toprak ve arazide kullanıyorsanız hiç önermem. Zincire yapışan kir ve toz donanıma zarar verebilir. Zira her sürüş sonunda temizlemek zorunda kalırsınız. Ben bisikletimle ilgilenmeyi severim, zamanımda bol diyorsanız o zaman kullanabilirsiniz. Tercih sizin.
Saygılarımla...
Bisikleti yıkama işleminden sonra hemen yağlamam gerektiği ve diğer marka yağları da o an bulamadığım için bu ürünü almıştım.
Ürünü bisiklet zincirine her baklaya 1 damla gelecek şekilde uygulamadım.
Bisikleti yağı uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 250 kilometre kadar kullanadım. Aşağıda yazanlar tamamen kendi gözlemlerim ve görüşlerimdir. Aynı ürünü kullanıp da memnun kalanlar, bende yaşanan problemleri yaşamayanlar elbette olabilir.
(+)AVANTAJLARI
- Kolay Bulunabilirlik: Forumda önerilen ve performansından memnun kalınan üst düzey yağları bulmak, sipariş etmek bir hayli zor olabilmekte. Bu ürünü de Decathlonun kendi sitesinden ve mağazalarından kolaylıkla temin edebilirsiniz.
- Fiyat: Ürünün 100 ml fiyatı 30 Türk Lirası. (14.07.2020 tarihli satış fiyatıdır.) Yukarıda bahsettiğim yüksek performans için satılan çoğu zincir yağının fiyatı bu seviyelerin yer yer çok üzerinde olabilmekte.
- Ses Azaltma: Bisikletin üzerindeki orijinal yağın oluşturduğu sesten daha az bir sesle sürüş yapma imkanı buldum. Kendi bisikletim ve zincirim adına söylüyorum zincirden çıkan seste bir miktar azalma oldu.
- Zincir ve Ruble Kararması: Ürünü ruble ve zinciri tamamen temizledikten sonra uyguladım. Orijinal renkleri metalik gri. Ancak zincir ve rublenin yağa değen kısmında kararmalar oldu.
- Toz Tutması: 250 kilometrelik sürüşümün neredeyse 248 kilometresini asfalt yol üzerinde yaptım. Sadece bir kere mesire alanından geçerken yaklaşık 2kilometre toprak yola girmek zorunda kaldım. Bu kısacık mesafede dahi zincire direkt toz yapışması oldu. Çapı 1-2 mm şeklinde olan küçük çakıl parçaları zincire yapıştı ve rubleye, aynakol dişlilerine de bulaştı. Bu özellikten dolayı benim gözümde sınıfta kaldı maalesef. Çünkü bu yapışan tozlar ve parçalar donanıma zarar vererek başınıza hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir sorun çıkarabilir.
ÖZET
Eğer ki çok zorda kalıp da almanız gerektiyse alıp kullanabilirsiniz. Ama bu ürünü kullanıyorsanız şahşi görüşüm zincir ve ruble en fazla 200 kilometrede bir temizlenmeli. Zaten MTB tarzı bisiklet kullanıyorsanız veya mevcut bisikletinizi toz toprak ve arazide kullanıyorsanız hiç önermem. Zincire yapışan kir ve toz donanıma zarar verebilir. Zira her sürüş sonunda temizlemek zorunda kalırsınız. Ben bisikletimle ilgilenmeyi severim, zamanımda bol diyorsanız o zaman kullanabilirsiniz. Tercih sizin.
Saygılarımla...