Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

Kürt diyenler, bölgeye demokrasi ve barış getirme heveslisi Amerika ve onun piyonlarıdır. Tıpkı "İslami Terör Örgütü" kavramını ortaya atıp "İslam = Terör" algısı yaratmayı başardıkları gibi.

@karadagyan sen onu sayfalar önce bu konuya siyaset bulaştırıldığında söyleyecektin. Bu tarafa ateş serbest ama karşılık verilince "ben oynamıyorum" demek biraz ayıp oluyor.

Ne dersin?

Scudo
@erhanagir

Bu adami bilmediğime göre bir bildiğim varmış demekki.

cümle kurmadım,istediğinizi yazabilirsiniz..sur.png

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Arkadaslar bari bu konuda birlik olalim. Iktidar ve muhalefetin ayni amac dogrusunda hareket ettigini dusunen bir tek benmiyim ? Bu adamlar danisikli dovus yapiyorlar ...

Su an hic bir partyi destekleyemiyorum . Insanlari bu adamlara mecbur birakiyorlar ya , bu cok agirima gidiyor. Yanliz siddetle savundugum tek sey yurt disina cikipta devleti karalayanlarin vatan haini oldugu !

sapla, saman birbirine karışmış.hatalar,hatayla düzelmez.iktidar her konuda sıkıştı(ekonomi(borçların,milli gelirin yarısını aşması,sıcak paranın gelmemesi),eğitim,50+1 den azalmak,sınır güvenliği).kurtulmaya çalışıyor.afrin tuzak da olabilir.iktidarın tabanı da eriyor.ona bir savaş zaten lazımdı.bu savaş gecikmiş bir savaştır ve onceki hataların sonucudur.abd ile birlikte olursan(bop başkanlığı),başına bunlar gelir.Atatürk Samsun'a çıkar çıkmaz ingiliz ve amerikan yetkili ve askerlerini tutuklatmıştır.sonrasında bağımsız türkıye diyen gençleri asarsan başına bunların gelmesi doğaldır.abd soğuk savaş sırasında türkiye sağını ve islamını kullanmıştır,sola karşı.bugün bunların acısı çıkmaktadır.emperyalizm kendine maşalar bulur.kurtuluş savaşımızda ise yunanlılar kışkırtılmıştır.bu savaşta Atatürk gibi bir dahi 10.000 şehitimize karşılık yunan kuvvetlerine 100.000-150.000.000 arasında kayıp verdirmiştir.afrin de ne olacaği belli değildir.sonrasında da ne olacağı belli değildir.umarım,ülkemiz lehine olaylar gelişir.başka bir ülke fetheder gibi de (yurtta barış.dünyada barış)bunun abartılmasına karşıyım.bu harekat geçmiş hataların düzeltilmesi olacak.bakalım yaşam pratiği ne gösterecek.boş ve tutarsız düşünenler(olayların arkasından gidenler),hamaset şakşakçılığı yapanlar(iktidara uyarı yapmamak),olayları ırk ve mezhep ekseninde görenler.bütün bu ülke millet,bunlar yüzünden çatının altında kalırız.aynı gemideyiz,ama kaptan bir kişi olursa ve onu kimse uyarmazsa(meclis yok) stockholm faciası gibi(kaptanın bu gemi batmaz demesi ve can kurtaran simitlerinin alınmaması nedeniyle bine yakın insan ölmüştür),bir sonuçla karşılaşmayacağimızı kim nerden bilebilir.Atatürk hiçbir gücün kucağinda gezmemiş.hiçbir kişi ve ülke ye nefret ve saplantı duymamıştır (esad saplantısı).bu onun hümanist ve evrensel düşüncesinin hayata geçirilmesidir.ne yazık ki böyle liderlerimiz bir daha olamıyor.Atatürk ün ağzından bir gün ırkçı ve mezhepçi bir kelime çıkmamıştır.ne mutlu türküm demekdeki amaç, refah sağlansaydı gerçekleşecekti.ama bu gerçekleşmemiştir,kalkınamamışızdır.Atatürk ün yolundan saptığımız için başımaza bunlar gelmektedir.anıtkabir ziyaretçilerinin artması,bu arayışın tezahürüdür.

@Murat SemizMurat bey kim nerede ne demis beni bağlamaz. Siz beni chp li olmadigim halde chp yi savunma pozisyonuna ittiniz. Siz chp iktidar olsaydi soyle yapacakti böyle yapacaktı vs vs diyerek geleceği görüyorsunuz. Afrin harekatı ile chp yi aynı çuvala nasıl sokup chp yi pkk ile isbirligi yapmakla suçlarsınız! Olmayan birseylere tepki vereceginize olan seylere tepki verin. Mesela kur-an kurslarındaki cocuk tecavüzleri gibi konularda gelecek hakkında kehanetlerde bulunabilirsiniz. Unutmayın ki milyonlarca insan chp ye oy veriyor ve siz bu insanları terörist olarak yaftalıyorsunuz. Böl parçala yönet ingiliz taktiğidir ve bu taktik sizde işe yaramıs fazlasıyla.

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Walla siyaset ve savaş o kadar çirkin haller alır ki..! Kime, neye nasıl inanacağınızı şaşırırsınız... İnsanlık olarak daha sıkıntılı günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@soner kalaycıoğlu

Çok doğru,atatürk'e ihanet edenler yakın silah arkadaşları,isim vermeyeceğim,hele hele atatürk 'un resmini ,resmi paradan alıp, kendisinin resmini koymak ne demek,meclis karşı çıkınca geri adım atılmıştır,bu ülkede bunlar yaşandı,2 'inci dünya savaşı sonucu stalinin yayılmacı politikasından çekinen türkiyenin abd'ye yanaşmasi 15 temmuz ile son buldu,yapılan darbelerin arkasında abd 'in olması vakadır,ata yaşasa idi ,türkiyenin natoya girmesine karşı çıkardı,tito ne yaptı,hem abd'ye hemde rusyaya mesafeli durdu,ve natoyada girmedi,ama tito ölünce ortalık karıştı,
Türkiyenin zayıf olması düşünülemez,çünki ne rusyaya güvenebiliriz,ne de abd'ye
Fakat afrin harekat öncesi rusya ile anlaşılması doğru bir harekettir,abd artık bizim stratejimizi yok sayarak,ırak sınırından ta akdenize kadar bir kürt koridoru düşünüyor idi,bu türkiyenin stratejik olarak kabul edemeyeceği bir durum olduğu için fırat kalkanı yapılmıştır daeş 'liler ortadan kaldırılmış 72 kayip vererek cerablusta huzur ve asayiş sağlanmış ve ordu geri çekilmiştir,gaziantepten cerablusa günde 300 insan geçiş yapmakta ,enteresan olan cerablus halkı türk ordusunun çekilmesini istememektedir,buda türk ordusunun dünya çapında artısıdır,abd 'in ırakta ne yaptıklarını düşünürsek türk silahlı kuvvetleri farklıdır,cerablustan ses gelmemekte,huzur sağlanmıştır,

Afrin harekatı uzun sürebilir cerablus gibi afrinde yerinden evinden olanlar geri döndüğü zaman harekat biter ,tabi can ve mal güvenligi sağlanır,esedin hataları vardır ,insanlar esedin zulmünden kaçtılar 7 yıldır bu iç savaş devam ediyor,ruslar bence esedi gözden çıkarmış olabilirler, yerine kendisine bağlı yeni bir lider düşünebilirler ,demokrat bir kişilik olması yerinden yurdundan olanların haklarını kollayan bir lider olması önemli,bu afrin harekatı partiler üstü bir olay haline gelmiştir,cerablus gibi bir başarı olur ise türkiyenin lehine olacaktır,kendi içimizdeki demokratik mücadelemizi sandıkta hallederiz,sorun değil kavgasız gürültüsüz seçime gideriz ,

Afrinden sonra,menbic meselesi için ruslar ile bir ön görüşme olmasi,aynı afrin harekatı öncesi olması gibi, bence önemli abd 'in orda 2000 kişilik askeri gücü vardır,
Karşımızda terörist gruplar yoktur tam teçhizatlı abd ordusu olacaktır,türkiye akli selim davranmak durumundadır,diplomasi burda önemlidir

Başbuğ'un dediklerine kulak verdim ,doğru söylüyor bu orduya en büyük hainliği feto yapmıştır ve tabi abd'deki ortakları,buna rağmen bu ordunun mayası öyle kuvvetliki asla yıkılmadı ,şu anda ordu çatışıyor siyasetin konuşulmasını doğru bulmuyor başbuğ paşa

@Şerif Feridun

Esasında bu konuda yenilik yapılması lazım,yada yeni kanun çıkacak,ilk türk devleti,asya hun devletidir, kurucusu teomandır,paralarımızda olabilir,fatih sultan mehmet olabilir,kanuni sultan süleyman olabilir,mustafa kemal zati var olacak,ayrıca düşünürlerimiz olabilir, yunus emre,mevlana,hacı bektaş veli,bence bunlar ile sınırlı olması daha mantıklı

Tekrar konuya döner isek son haberler,

(link)

@Kudret Kurtcebe

Para ve resim konusunda sanirsam İsmet paşayı eleştirmişsiniz ancak bilgi eksikliğiniz var. Şöyle ki o dönem ki anayasada güncel cumhurbaşkanının fotoğrafı paralarda yer alırdı yani ismet paşa c.başkanı olunca resmi konuldu ki ismet paşada atatürkün fotosu olsun istedi. Ayrıca Atatürk parada resmim yok diye trip aticak bir adam değil RTE gibi :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Carcass06

Esasında atatürk 'ün olması doğrudur , esas büyük askeri deha odur,ınönü benim nezdimde ikinci adamdır,

(link)

@Kudret Kurtcebe
Tabi ki ancak o insanlar düşündüğünüz gibi şeylere önem verdiğini düşünmüyorum parada resmi olması gibi. Anlaşamadıkları bir çok nokta tabiki olabilir.

@Kudret Kurtcebe
Kanunu uygulayan bir Cumhurbaşkanının eleştirilmesi ki anayasal olarak sorumsuz ve vatana ihanet hariç yargılanamıyorken eleştirilmesi iyi niyetten uzaktır. Bence şöyledir demek subjektiftir ve tarihsel doğruyu değiştirmez. O sizin nacizane fikrinizdir ve memlekette fikir hürriyeti vardır.

Konuyu en baştan takip etmediğim için ve bu yaşanan olaylar eskiye kadar dayandığı içinde şu anki olayların neden gerçekleştiğinden bilgim yok. Takip etmiyorum o yüzden konu hakkında pek fazla fikir beyan edemiycem fakat @Kudret Kurtcebe ile @ahlaksız ne güzel bir dille fikirlerini beyan etmişler dikkatimi çekti tebrik ederim.
Bir de @ahlaksız ele geçirilen yerlere Türk bayrağı dikilmesi ile ilgili sorusuna cevap vermek istiyorum. Biz orada Suriye için savaşıyoruz değil mi? Neden Suriye bayrağı değil de Türk bayrağı dikiyoruz cidden? Türk bayrağı dikmemiz orayı Suriye teröristen temizlenmiş için değil de Türkiye tarafından işgal edilip Türk topraklarına katıldığı anlamını taşımaz mı? Belki yanlış düşünüyor da olabilirim sadece merak ettim. Cevaptan çok soru oldu :)

Suriye'de PKK ile iş tutmayan (yani afrin'de cehenneme gönderilen ypg'lilerin yerine geçmek üzere menbiç'ten afrin'e takviye ypg militanı sevkiyatı için kendi bölgesinden koridor açmayan) bir idare gelene kadar elde tuttuğumuz noktalarda bayrak dalgalandırmamızın hiçbir sakıncası yok.
Adamın ülkesi yolgeçen hanına dönmüş, işgal etmeyen, militan göndermeyen ülke kalmamış, buna gıkı çıkan yok. Vah vah.

@Şerif Feridun

bu para meselesi bir de böyle okunmakta..(link)

BU YAZININ TAMAMI YUKARDAKİ LİNK tedir.

O yıllarda ülkemizde para ve pul basacak matbaamız yoktu. Para ve pullarımızı İngiltere Londra’da büyük tesisleri bulunan Thomas De La Rue basıyordu. 1940 yılında İsmet İnönü hükümeti tarafından aynı kişiye 100 ve 50 kuruşluk olarak 20 milyon liralık banknot bastırıldı. Basılan banknotlar Londra’dan Newyork Shine adlı gemiyle Türkiye’ye gönderildi.
Gemi iki hafta süren yolculuktan sonra yakıt almak için Yunanistan’ın Pire limanına uğradı. Tarih 06 Nisan 1941′di. Alman uçakları Pire limanına saldırarak değişik bandıralı birçok gemiyle birlikte Türkiye’ye para getiren Newyork Shine gemisini de batırdı. Gemideki Türk paralarının bir bölümü de denize saçıldı ve Yunanlılar tarafından toplandı. O dönem 20 milyon lira çok büyük paraydı, bu parayla Türkiye ekonomisi idare ediliyordu. Bu olay üzerine İnönü paraların Yunanlılar tarafından kullanılmasını önlemek amacıyla Atatürk resimli tüm banknot paraları tedavülden kaldırmak zorunda kaldı. Yıllar sonra bu paralar da tedavülden kaldırılarak yeniden Atatürk resimli paralar bastırıldı.
İşte Cumhuriyet Halk partisi, Atatürk ve İsmet İnönü için yıllardır siyasi istismar konusu yapılan olay buydu. Bütün bu yapılanlar gerçek devlet adamlığının göstergesiydi. Atatürk ve İsmet İnönü, kurtuluş savaşında milyonlarca liraya ulaşan borçlarımızı zaman içerisinde akıllı politikalarla son kuruşuna kadar ödediler ve ülkeye büyük yatırımlar yaptılar. İstismarcılar ise şimdi onların mirasını satmaklla meşguller..”

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Geri