Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

@ahlaksızOperasyonu başlamadan önce bende eleştirdim bu zamana kadar elini taşın altına sokmayanlar sınırda mahkemeler kurup teröristleri otobüs üstünde bu ülkeye sokanlar şuandaki operasyonun sorumlusudur ama şu var bu saatten sonra 10 yakın şehit varken operasyon hakkında konuşmak benim için uygun değil. Olan oldu ve oraya girdik. Operasyon başarılı da olsa ilerleyen dönemlerde bizim sınır hattımızdaki tehlikeye ve Suriyenin toprak bütünlüğü ne kadar faydası olur çok tartışılır

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Abi yaklaşık 1.5 yıldır bisiklet kullanmıyorum, bu sezon dönüyorum geri görüşürüz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Berke

Berke tekrar dön sahalara,bu gün sele yapacağım valla havalar iyi bu sene,

bu nasıl bir harekat ki medya yayın organları savaşın her anını canlı olarak veriyor...anlam veremiyorum bazen..askerin kamuflajla resim paylaşması yasak iken bizim hangi silahlarla hangi envanterle savaştığımız gösteriliyor...

@aeneskral sorma uyuz oluyorum o tiplere bisikleti seviyoruz evet ama dünya sadece bisikletten ibaret değil bugun ülkemize sahip çıkmazsak bisiklet binecek yolumuz olmaz suriyede kim bisiklete binebiliyor acaba suan

@Kudret Kurtcebe sadece o parti olarak değil ülke olarak komple bir revizyona girmemiz gerek üzerimizde şu ölü toprağını atıp çok çalışmamız gerek Erbakan hocanın dediğini şeftali yerine motor ihraç etmemiz gerek her fabrika bir kale anlayışıyla hareket edip daha iyi daha güçlü olmamız gerek parasını verip satın aldıgımız leopard 2 tanklarını afrınde kullandık dıye haber olmuş almanya modernize etmıcekmiş.Bu tur baskılardan mahruz kalmak bile şuanki durumun ne kadar kötü oldugu anlamına geliyor parasıyla aldıgımız tankı adam kullanmıcaksın diyor saçmalıga bakarmısınız.

@furkantrojka

esad'ın yaptığı en doğru şey rusya'dan yardım istemekti. düşmemesinin nedeni taş oynaması değil rusya.

pkk'nın ülkenin güneyinde iddiası yok da ne demek, abd ışid'i pkk'ya genişleme zemini hazırlamak için çıkarttı.

"işler kötüye gidiyor o yüzden operasyon yapılıyor" klasik argümandır her zaman yazılır. çoğu insan afrin operasyonunun doğru adım olduğunu, aynı zamanda ülkede ekonominin iyi olmadığını biliyor. afrin başladı diye dolar hiç aklına gelmeyen, ekonomiyi unutan insan yok bu ülkede.

@efeozata

Söylediğinize kendiniz inanıyorsanız benim için hiçbir sıkıntı yok. Ancak kafanızı biraz kaldırıp etrafınıza bakarsanız bu operasyonun bu kadar büyütülmesinin bir çok şeyi gölgelediğini çok kolay bir biçimde görebilirsiniz.

PKK'nın güneyde bir talebi yok ve olamaz olsa bile gerçekçi olması imkansız zira güneyde Kürt nüfus yok denecek seviyede. Bu sebeple kağıt üzerinde böyle bir iddiadan bahsedilse bile gerçekçi olmaz. Beşşar Esad da bunun pek tabi ki farkında. Öte yandan Ülkesi üzerinde ABD hamleler gerçekleştirirken ABD'ye karşı koymak için en büyük küresel rakibinden yardım istemek için de çok büyük bir siyasi zeka gerekmiyor. Ülkemizde bahsi geçen iki ülke arasında pin pon topu gibi sekiyor maşallah. Dış politikamız büyük bir kararlılık ve istikrarla, emin adımlarla ilerlediği için içimiz rahat bu konuda.

Ayrıca ben "işler kötüye gidiyor o yüzden operasyon yapılıyor" demedim. Böyle bir şeyi ima dahi etmedim. Siz yazımı, karşı çıkabilmek için bilerek çarpıtıyorsunuz. Ben operasyonun bu derece abartılmasını işlerin kötüye gitmesiyle açıklıyorum, operasyonu değil.

@furkantrojka

@furkantrojka

Hmmm gerçekten iki cümle birbirinden çok farklıymış. Tamam.

@Murat Semiz
Aradaki iki cümlenin birbirinden çok farklı olduğunu görmek için çok üst düzey bir zeka gerekmiyor. Desteklediğiniz partiyi savunmak için anlamamaya çalışıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
zaten unutulmamalı ki partiler ve siyasi liderler bugun varlar yarın yoklar...onlara taparcasına bağlanmamak lazım..
var olan şeyler,hayatta kalan şeyler fikirler,idealler,düşünceler,yazılan kitaplar,ortaya konulan ve çığır açan düşünceler...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@furkantrojka

Önce şunu bir açıklığa kavuşturalım ülkenin güneyi dediğinde ben Türkiye nin güneyi olarak aldım. çünkü pkknın Suriye nin güneyinde iddiası var demek abes. Ülkenin 3te biri bunların elindeyken esadın bunu umursamayacağını düşünmek de saçma. suriye'nin güneyinde savaş olmadığını iddia etmek ayrı bir saçmalık. en büyük kayıplar esadın kontrolü olan yerlerde yaşandı, isyancılar oralarda silahlandırıldı, en çok göç ordan yaşandı. pkk ise kuzeyde ışidle savaşıyorum bahanesiyle ülkenin 3te 1'ini ele geçirdi. Yani isyancılar ve pkk kuzeyde savaş yapıyor, esad güneyde rahat yaşıyor diye bir durum yok. bir ara ülke topraklarının %20'si ancak esadın elindeydi.

Yahu ekonomi 15 aydır kötü. Bunların aklına şimdi mi geldi ekonomiyi bastırmak için operasyon haberleri yapmak. Ülkenin dibinde terör oluşumuna, abd hegemonyasına izin verirsen ülkenin ekonomisi daha da kötüye gider. kim dibinde terör örgütü barındıran ülkeye yatırım yapmak ister? Haberlerde hep afrin geçmesinin sebebi askerimizin durumu dolardan daha önemli olduğu içindir. zaten medya çoğunlukla akp'nin elinde, istediği haberi yazıyor. yani bunu örtbas etmek için asker gönderilip şehit ediliyor bunun çok haberi yapılıyor demek yine başka bir abes.

İktidar sahiplerinin bugün "PKK'nın bir uzantısı, terör örgütü" diye nitelediği PYD'nin sözcüsü Salih Müslim, geçmişte yine aynı güç tarafından defalarca Türkiye'de ağırlandı, kendisiyle üst düzey görüşmeler yapıldı.

25.07.2013 >>> (link)

05.10.2014 >>> (link)

İktidarın kontrolünde yayın yapan "havuz medyası", Kobane'de savaşan PYD'ye Türkiye üzerinden yardıma giden Peşmerge güçleri için şöyle manşetler atıyordu:

8YDjRa.jpg

Şimdi bu adamlar çıkmış "Afrin'de PKK var" diyerek savaş ve ölüm naraları atıyorlar. Cepheye yolladığınız kendi çocuklarınız olmadığı müddetçe, savaş ve ölüm istemek son derece kolaydır çünkü.

PYD'nin PKK'nın bir uzantısı olduğu 2013'te, 2014'te bilinmiyor muydu? PYD o zamanlar "kardeş"ti, şimdi mi terörist oldu? Yoksa Saray ve şurekası, yine birileri tarafndan fena halde kandırıldı mı? Bu kadar kolay kandırılan, oyuna gelen adamların devlet yönetiminde ne işi var? Böyle yönetilen bir devletin aldığı her kararı kayıtsız şartsız desteklemek zorunda mıyız?

Bu operasyona karar verenlerin amacının Türkiye'nin selameti, milli çıkarları olduğuna zerre inanmıyorum. Benim gözümde tamamiyle bir erken/baskın seçim hamlesidir. OHAL yetmedi, savaş/sıkıyönetim şartlarında bir baskın seçime gidecekler ve bu harekat sebebiyle kabaran milliyetçi duygularla, yaratılan korku atmosferiyle oy devşirmeye çalışacaklar. Türkiye'de bu yöntem (ne yazık ki) her zaman işe yaramıştır.

@efeozata
Esad zaten örgütsüz hareket eden isyancıları insanlık dışı uygulamalarıyla en başından bastırdı. Kontrolü bir süre kaybetti ancak elinde bulunan imkanlar ile büyük oranda hızlı bir şekilde tekrar sağladı. Kontrolü ele alamadığı bölge kuzey, tekrar ele alması da çok zor. Esad'ın PKK'yı umursamadığını söylemiyorum ancak neredeyse Tüm dünyaya karşı savaşırken safına bir taraf çekip, bir çok cepheyi onlara bırakmak gayet yerinde ve mantıklı bir hamle. Ekonomi 15 aydır değil, çok uzun zamandır kötü. Son 6-8 yıllık grafiklere bakarsanız bunu net olarak görebilirsiniz. Ülke sürekli göz önünde tutulan başka olaylarla oyalanıyor zaten. Şimdi AKP'nin oynadığı milliyetçilik kartı, bir zamanlar ayaklar altına almış olsa da balık hafızalı bir millet olduğumuz için sıkıntı yaşamıyorlar.

@Mehmet Altuğ

pkk hiçbir zaman kardeş olmadı.

kobani'deki durum yüzünden türkiye üzerinde çok baskı vardı. abd dünya üzerinde bakın ışid kobaniye saldırıyor algısı oluşturdu. o dönemde 3 şey yaşandı;

1- pkk türkiye'den ışidle savaşmak için silah istedi. reddedildi.
2- türkiye kobani'den sivilleri almak istedi, pkk sivilleri bırakmadı.
3- türkiye kobani'ye girip ışid'i temizleme önerisi sundu, abd kobani türk askerlerini istemiyor demeye başladı.

ve sonunda abd pkkyı silahlandırdı.

peşmerge olayında ise k.ırak ile ilişkilerimiz iyiydi ve kobaniye gidip savaşmak istediler. ne diyeceksin koruma sivilleri ışid öldürsün mü? götürüldüler otobüslerle. yolda molalarda çoğu kaçmaya çalıştı. 2-3 hafta sonra hiçbir şey yapamadan döndüler zaten.

türkiye pkk ile kardeş OLMADIĞI için zaten ışid'e uzun süre müdahale etmedi. çünkü ışid hem esad "düşmanıyla" hem de pkk düşmanıyla savaşıyordu. girip düşmanlarını mı koruyacaksın? zaten bu da abd'nin planıydı. abd bilmiyor mu suriyede onca adam var, pkkdan başka birini silahlandırmayı? elbet biliyor, ama öyle birşey olsa türkiye de işin içinde olur ve suriye'nin kuzeyinde kontrol ve söz sahibi olurdu. iş pkk olunca türkiye kendi kabuğuna çekildi ve abd'ye top koşturmalık koca bir kuzey suriye bıraktı.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@furkantrojka

bir de ülkenin her kritik meselesinde konuyu akpye getirmeseniz. operasyon doğru adım mı yanlış adım mı? doğru adım. o zaman nedir bu gereksiz tartışma? güneydeki pkk oluşumuna harekat er ya da geç olacaktı zaten. çoğu milliyetçinin oyu afrin operasyonu oldu diye değişmiyor. değil afrin mhp ittifakı bile çoğu mhp'linin oyunu değiştirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@efeozatahocam gücünü boşa harcama. Sen ne dersen de herkes kendi penceresinden bakmaya devam edecek. Türkiye de gezi olaylarını savunan muhalifler Erdoğan a diktatör diyor. Suriye de diktatör Esad a karşı başlatılan insancıl eylemlerin kanlı bir şekilde bastirilmasina rağmen hala Esad i savunmak için ya olaya mezhepçi bakmak lazım yada takıntılı Erdoğan muhalifi olmak lazim

TRT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@efeozata
her olaya sadece böyle mi bakılır, hiz bu operasyona ve mehmetçiğin ölümene engel olmak için hangi adımlar atılabilir di diye sorgulanmadan mı geleceğe yön verirsiniz ülkede ?

evet operasyondan başka seçenek kalmadı ama tarih size gelecek için yön verir, tabi ders çıkarılırsa..

@timelapse

suriyede eylemlerin insancıl başlatıldıysa da incirliği kullandırdığımız abd var ya, vy israil, onun planı dahilinde olgunlaştırıldı. ve bizim bu karışıklığa silahla lojistikle etkimiz oldu. o günlerde burda kimin kime silah verdiyini sınırda yaşayanlar olarak görseydiniz fikriniz değişirdi. işid hatay sokaklarında silahını sallayarak bize dönüp , sıra sizede gelecek dediğinde, akşamında tv de onlar için birkaç öfkeli genç tabirini duydum.

gezi olaylarıyla suriyede kafas kesen sözüm ona muhalifler, bebek tecavüzcülerini vs kıyaslamaktan rahatsızlık duymuyorsanız sizin bileceğiniz bir şey.

umarım en az can kaybıyla sonuçlanır bu operasyon ve her askerimiz evine sağ salim döner.
umarım bir ülkenin iç işlerine karışmanın ileride afrin gibi durumlara sizi mecbur bırakabileceğini başka gelişmiş ülkeler gibi düşünebilecek duruma geliriz.

arap baharı, işid, ekonomi, hatayda dolaşan terör mensupları, abd ile danışıklı dövüş, bop falan filan hepsi hikaye, hepsi insanca kardeşçe yaşayalım diyen tiplerin uydurması..

Satranç oyununu çoğu kişi bilir. Oyunu baştan kurgulamaz ve yanlış hamleler yaparsanız, sonunda hangi hamleyi yaparsanız yapın zarar görürsünüz ve kötü hamlelerden daha az kötü olanı seçmek zorunda kalırsınız.
Afrin olayı da böyle IŞID i destekler, Esadı yok etmeye kalkar, başka bir ülkenin içişlerine karışır, mezhepçilik yapmaya kalkarsanız sonunda sizinle oynarlar.
Şu anda milliyetçi duygularımızın eşliğinde Afrine giriyoruz, girmesek kaybedeceğiz PKK güçlenecek. Girince de tuzağa düşüyoruz hem bir savaş ortamında ülkemize sürekli roketler düşüyor, insanlarımız ölüyor, hem de önemli bir faktör olarak savaşın çok büyükte bir maddi boyutu var. Birde münbiç işi çıkarsa maddi tarafını kaldıramayız
ABD nin oyunu getirdiği nokta bu: savaşa girersen de oyunu kaybedeceksin girmesen de. Baştan kurgun yanlış

Geri