Scudo Sports

Zeytin dalı harekatı

@Ahmet Bilge Kaan AKIN benzer örnekleri var. Konuşan konuşuyor. İngiltere, İspanya, Kolombiya örnekleri mevcut. Bence de bu olay artık Türkiye meselesidir. Sınırlar çizilmedikçe(siyaset sınırından bahsediyorum) olay muğlak kalacaktır. Ben şunu diyorum, eğer bu insanların hepsi terörist ise, açıkça imhası gerekir, bu da soykırımdır. Bu matematik maalesef sonuç vermemektedir. Aha Perinçek gibi konuştum. Bir gün benim Kürt vatandaşım, ertesi gün herkes terörist, ben dahil. Böyle devlet siyaseti olmaz, bu siyasetle terör değil, keneyle bile mücadele edilmez. Size katılıyorum, ama aması var.

Scudo
@Rip
Şimdi eğer ki devlet durduk yere öldürseydi karşısındakini bunu bir soykırım olarak görebilirdin. Ya da karşıdaki düşman olsa bile silahsız insanların öldürülmesi olsaydı olay dediğin gibi soykırım olurdu. Ancak bu kendini savunmaktır. Kimse demiyor ki Kürt vatandaşlar ölsün gibi bir şey? Onu diyen zaten faşisttir.
Devletin yaptığı şey kendini ve halkı savunmaktır. Bir söz vardır "Barışçıl olmam demek, kendimi savunmayacağım anlamına gelmez" diye.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN sıkıntı buradan başlıyor işte terörist tanımı ile halk arasında bir çizgi kalmaması. Halka rağmen halkı savunmak gibi bir problematik çıkıyor, iki cenahta da. Dile getirmek istediğim tam olarak budur. Aşağı ile yukarı tükürme durumu. Konu çok girift, geri dönülmez nokta geçilmiş olabilir. Reçetem olsa zaten paylaşacağım. Tek istediğim insanları anlamaya çalışmaktan imtina etmeyin. Şak diye herkes herkesi yaftalıyor.

orn alman gazetecı ıcın ajan dedıler.bn bu koltukda oldugum surece serbest kalamaz dedıler ama kımseye bısey demeden saldılar adamı gıttı.
bu adımlar elbette teror terorıst haın vs gıbı kavramların ıcının bosalmasına neden oluyor.yanı ham cokelek dıye sarkı yapan adamla ucakla 50 polısı katleden adam aynı kefeye konamamalı.hayır oyu veren tororle aynı yolda yurur teroru destekler dersen tabı bı yere varamazsın.ama oyunu alırsın o ayrı konu.
ılker pasanın bı konferansını dınlemıstım okula gelmıstı.bız askerı olarak terorle hep savastık dedı ancak devlet bu noktada eksık kaldı daga katılımı onleyemedı dedıydı.

@Rip

ispanya konuştu konuştu bir yere kadar sonra o da katalonya sorununda güç kullandı. ETA örgütüyle onlar bizden daha uzun mücadele etti 60 yılın da üzerinde. bu insanların hepsi terörist diyen şu başlığın altında senden başka 1 kişi yok. bu insanlar dediğin kürtler türkiyedeki onlarca etnik yapıdan bir tanesi. ve istanbulda 3 milyon kürt yaşıyor. doğuda bazı kesimler terör maşasıyla kışkırtıldı diye ne diyeceğiz oldu gelin masaya oturalım şöyle ülkeden parça çizelim mi? en hafif tabiriyle bu kurtuluş savaşındaki şehitlerimize halkımıza saygısızlıktır. şuanda sen muğlak konuşuyorsun. nedir önerin ne yapılmalı onu söyle ona göre cevap verelim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@efeozata
Ben demiyorum terörist diye, devlet ve siz diyorsunuz. Malum siyasi partiyi hatta ana muhalefet partisinin terör örgütü diye yaftalayan baştaki zat. Başkanı ve üyeleri terör zanından içeride. Bana da diyeniniz oldu. Ben bunu duymak istiyorum. Doğruyu konuşmazsak yol alamayız. Öyle düşünüyorsanız bu yöntemin mantığı var. Size göre. Yok dusunmuyorsaniz langajın tamamen değişmediği sürece sonuç alınması imkansız diyorum. Dediğim bu. En azından bunda mutabık kalalım.

@Rip

dediğim gibi devlet her kürte terörist deseydi istanbulda 3 milyon kürt yaşayamazdı. TSK içinde kürt askeri olmazdı, kürt öğretmen, kürt sanatçı, futbolcu olmazdı. hala muğlaklık devam ediyor. masaya oturmaktan kastın ne, siyaset sınırından kastın ne onları bir aç, ona göre konuşalım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bilsem anlatacağım dedim zaten. Bildiğim tek şey var ölen öldüğüyle kalıyor. Bedellisini ödeyemeyen ya da dravdan raporu alamayana oluyor. Askeriyeye harcanan para bu milletin sırtına biniyor.
Bunun askeri yöntemle çözülmesini beklemek şu safhadan sonra saflık. Gerekirse devlet imtiyaz versin, feragatta bulunsun diyorum. Her örnekte ilk adım atan devletler oldu, büyük ölçüde anlaşmalar oluştu. Bir kere de bunun denenmesini arzu ediyorum. Çünkü mevcut çatışmanın psikolojik temelleri daha baskın. Bunu lehine cevirebilme şansı oluşabilir devletin. Daha da fazla konuşmak istemiyorum çünkü marsli muamelesi görüyorum.

@Rip

genç arkadaş sanıyor ki herkes kendisi gibi bedelli bakmaya çürük çıkmaya çalışıyor. senin gibi az sayıda kişiler olduğu gibi onlardan sayıca kat be kat fazla bunu seve seve yapanlar da var. askere giden gençlerin kutlamalarını görmüşsündür. neden bu kadar sevinçliler diye bir düşün. kendi düşüncelerini bu millete mal etme bu bir, ikincisi pkk'nın düşüncelerini tüm kürt halkına mal etme bu da iki. düşünceye bak, askere gidenler bedelli ödeyemediği için, çürük çıkamadığı için gidiyormuş, pkkya katılanlar da halkın desteğiyle isteyerek gidiyormuş. marslı muamelesi görüyorsun çünkü sen maskenin altında bir pkk sempatizanısın.

orduya yatırıma gelelim. abd ordusuna yılda 600 milyar dolar harcıyor. biz 10 milyar dolar civarı. abd'nin dolarının gücü nereden geliyor sanıyorsun? ordunda güç yoksa ortadoğudaki bir ülkede ne ekonomin düzelir ne de paranın değeri olur. her türlü maşaya karşı zayıf kalırsın. orduya yapılan yatırım kendini geri ödüyor onu hiç merak etme.

neyin anlaşması olacak hala muğlak konuşuyorsun. çekinme açık açık söyle bakalım neymiş o anlaşma dediğin.

Bu mesel ile bulur cümle düvel fevz-ü felâh;

Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh.

Devletin devlet olarak yapacağı Güney doğu ve doğu Anadolu da büyük çaplı eğitim seferberliği, iş adamlarına da doğu ya güney doğuya yatırım teşviği bence en önemli atak bu olur.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@el_Aksa_1903
Bu vasıtayla da büyükşehirlere göç durar ve istanbul gibi illerden tersine göç başlar ve şehirler birazda olsun yaşanabilir bir hal alır.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

halep'in yanında ufak bir pkk bölgesi vardı. rejim milisleri afrinde biraz yardım etsin diye orayı vermişler belli.

ortadoğu uzmanı, hüsnü mahalli görüşleri.

(link)

amerikanın esad düşmanlığının nedeni

@soner kalaycıoğlu
iran destekli mezhepçi sitelerin haberleriyle suriye iç savaşını değerlendirmeye çalışırsanız türkiye nin karşısında yer alırsınız. chp irancı oldu, amerikancı oldu, pkk lı oldu. hükümetin karşısında kim varsa desteklediniz. muhalefet olmayı çok yanlış anlamışsınız

@timelapse
A haber veya akitten mi takip etmeliyiz? Akp fetöcü oldu, amerikancı oldu, pkk-pyd nin dostu oldu, bop eşbaşkanı bile oldu. Birisine saydırıp diğerini görmezden gelmek objektif olmuyor :)

akit ve ahaber in sol versiyonu ulusal tv ve halk tv den takip etmemelisiniz en azından. takip etsenizde bu 2 grubun da partizan olduğunu unutmamalısınız. feto yu anlarım da akp nin amerikancı,pkk lı olduğunu ne zaman gördün? ayrıca şunu da unutmamak gerek. akp-feto nun arası bozuldu. hemen akabinde chp feto nun avukatı kesildi. bunu nasıl açıklayacaksın?

Geri