Yurtdışından bisiklet getirmek

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.793
Tepki
19.431
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@OnuRRuno

@OnuRRuno

Bunu sen yazmadinmi, burada yapilmaya basladi diye birsey okuyamiyorum yalniz kesin diye okuyorum ben.

Neyse tartismayi birakalim, ben yarin gidip bu tax free olayini ögrenecegim. Bilgi yarin aksam veririm ama bence cenk arkadasimizin dedigi dogrudur.
Passaport konusuna gelince senin icin fotograf yüklüyorum. Ikisi de yeni pasaportlardan birisin de otuma müsadesi yapistirilmis ve digeri de bos ve yaninda senin dedigin kart var.

Bu pasaport esimin, oturma müsadesi icinde yapisik. Pasaport yeni cipli pasaport.
http://img543.imageshack.us/img543/6091/9vei.jpg

Bu pasaportda benim, oturma müsadesi icinde yapisik degil sizin dediginiz kart üzerin de. Pasaport yeni cipli pasaport.
http://img811.imageshack.us/img811/704/olph.jpg

Oturma isi hal oldu sanirim böylece.

Yarinda insallah tax free hakinda sizlere bilgi veririm.
 
Scudo

Onur K.

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Kasım 2013
Mesaj
460
Tepki
379
Şehir
Istanbul
Murat bey, bu son yazdıklarınızdan sonra gerçekten moralim bozuldu. İnsanların bu şekilde birbirlerine bir şey ispatlamaya çalışır hale getirmek gibi bir niyetim asla yoktu. Sanırım bu tamamen benim hatam oldu ve gerçekten moaralimin ne kadar bozulduğunu size anlatamam. Gecenin bu saatinde bu denli boyutlara geldiği için gerçekten üzgünüm. Asla ve asla böyle bir niyetim yoktu. Hayatımda ilk defa bir forumda yazmak ve insanlara yardımcı olmak istedim, onuda yüzüme gözüme bulaştırdım. Bu da bana ders olsun, en iyisi imi yarın adminden rica edeyim ve benim bütün yazdıklarımı silsin ve ben bu forumda sadece okuyucu olarak kalayım.

Bu vesile ile bu başlığı okuyan herkesten özür dilerim, konunun buralara gelmesi benim hatamdır.
Başlıkta sorulan soru ile ilgili olarak lütfen, cenkduran ve muratcömez isimli kullanıcıların yazdıklarını dikkate alınız. Benim verdiğim bilgiler hatalıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.793
Tepki
19.431
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@OnuRRuno

Onur, senin yüzünden bir sey oldugu yok sadece sen biraz inatcisin okadar. Bak tanidiklarindan duyduklarina inanmis olabilirsin ama biz sana yasadiklarimizi anlatmaya calistik sen anlamak istemedin. Yine de hatani fark ettin ve özürdiliyorsun, bu taktir edilecek bir durum tabiki.
Ben sadece seni bilgilendirmek icin resimler yükledim, birseyi ispat etmek icin degil. Bu forumda cok sey ögrenebilirsin. Bence moralin bozulmasin, konulari oku ve emin oldugun konuda kesin yorumda yaz.
Hemen öyle ilk günden pes etme, ögrenilecek seyler böyle tartismayla, konusmayla ve anlasmayla olur.
 

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2012
Mesaj
3.083
Tepki
712
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
@OnuRRuno

Her TC pasaportlu kişi tax free yapamaz. Bunu başından beri yazıyoruz. Sen de başından beri yapar diye inat ediyorsun.
 
Kayıt
29 Ekim 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
bergama
Bisiklet
Scott
merhaba çantanın resmi var mı? ne kadar istiyorsunuz?

resmi var mı ne kadar istiyorsunuz? @Erol Yusuf
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
23 Kasım 2012, 09:34 tarihli mesaj çantanın yerinde yeller esiyordur.
 

Ufuk Altınkaynak

Salcano XRS033 105
Kayıt
28 Ocak 2014
Mesaj
86
Tepki
115
Yaş
30
Şehir
Esenler/İstanbul
İsim
Ufuk ALTINKAYNAK
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Havalimanında ramp operator olarak çalıştım.Birkaç kez bisiklet getireni gördüm.Fazladan kilolar ücrete tabidir.Yanılmıyorsam kişi başı 23 kg dan fazlasına ücret ödemek gerekiyor.Bunun dışında bazı operatorler yüklemeye özen göstermemesinden dolayı bisiklet zarar görebilir benden söylemesi.Çünki operatör istemesede çalışma alanları kısıtlı ve dar olduğundan ve aceleci olmaları gerektiğinden kargoların biraz sert muamele görmesi normal.
 
Kayıt
9 Ağustos 2011
Mesaj
355
Tepki
156
Şehir
fizan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
bu yaz için yeni bir bisiklet hayalim vardı. bayağı araştırmalar yapmıştım. araştırmalarım sonucunda önüme iki seçenek çıkmıştı. biri giant tcr 1 compact (105 model) diğeride scott speedster 20 idi. ta ki dün akşam (kulakları çınlasın) ergun arkadaşım canyon markasının bir modelini gönderene kadar. tabiki onun gönderdiği model kadro maşa karbon vs vs. diğer modellere göz attığımda aşağıda göreceğiniz modeli buldum ve aşık oldum :asik: . bisikleti bayağı inceledim(youtube daki unboxing videolarına kadar :) )fiyat olarak baktığımda bisikletin türkiye fiyatı 839.5 Euro kargosu güvenli kutusu falan ve eklediğim ekstralarla bisiklet bana 1160 euroya geliyor. kdv ile 1300 kusur olur herhalde. gelgelelim şimdi asıl sıkıntıya. ben edirnede ikamet ediyorum. bu bisikleti bulgaristana yada yunanistana getirtebileceğim ve oradan alabileceğim anlamına geliyor. ayrı olarak almanyada yaşayan akrabalarımla getirtme ihtimalim düşük olsa da var. fakat sitenin üst kısmında ülkeyi Bulgaristan,Yunanistan yada Almanya olarak değiştirdiğimizde yalnızca bisiklet 1000 Euro oluyor. onların gümrükleri nasıl çalışır bilmiyorum. hangisi daha karlı olur bir türlü işin içinden çıkamadım. yardım edebilirseniz çok sevinirim.

https://i.hizliresim.com/KnoVv0.png
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
Türkiyeye satış yapılırken VAT düşülür, ancak Avrupa Birliği ülkelerine satışta VAT düşülmez. Bu yüzden Yunanistan veya Bulgaristan seçersen VAT eklenmiş fiyatı görürsün. Yaklaşık olarak VAT ile Türkiyede gümrükte ödeyeceğin KDV aynıdır, değişen sadece kargo masrafı olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ergun Yavuz

3rsin

Daimi Üye
Kayıt
22 Eylül 2008
Mesaj
207
Tepki
194
Şehir
Istanbul - Izmir
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yillardir yurtdışından alışveriş yapıyorum, KDV ödemedim hiç. Ithalat yaparsan KDV ödersin. Bisiklet i TR ye UPS le gönderiyorlar, kargo masrafini satin alma da ödendiğin için herhangi birşey ödemiyorsun.
Bisikleti tr ye kargo yapman daha mantikli.
Yaz başı bende canyon dan bisiklet alacağım. Sorulursa deneyimlerimi paylaşırim.
 

Barış Onur

Aktif Üye
Kayıt
30 Ekim 2013
Mesaj
144
Tepki
65
Şehir
İstanbul
@3rsin

Bildiğim kadarıyla 75€ üzeri kargolarda KDV ödeniyor. Sanırım 150€'ya çıkmış bu sınır.
(link)
 

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
@Barış Onur

Yurt dışı alışveriş vergi sınırı 150 Euro ya çıkmadı hala 75 Euro olarak uygulanıyor. Konuya pek bir katkısı yok ama yine de yanlışlık olmasın diye belirtmek istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış Onur

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Eylül 2013
Mesaj
902
Tepki
356
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
yurt dışı alışveriş sınırı 75€ bu rakamı geçtiğinde aldığınız ürün neyle gelirse gelsin gümrük vergisi çıktığı taktirde %20 vergi ödersiniz (maktu vergi denir. kdv ötv ıvır zıvır içindedir).
eğerki ürünü dhl ups gibi özel firmalarla getirirseniz maliyetiniz artar. çünkü bu firmalar illaki beyanname üzerinden işlem yapmak isterlerki sizden alacakları ücrette şişsin.
 

Murat.T

Üye
Kayıt
25 Aralık 2012
Mesaj
25
Tepki
6
Şehir
Karşıyaka
Birkaç hafta önce Almanya'da Canyon fabrikasından bisiklet alıp getirdim. KDV ödedim ama haftaya geri alacağım. Gümrük vergisi ödemedim. Yanımda getirdiğim için kargo da ödemedim ama THY'ye büyük bagaj ücreti ödedim.

Bildiklerimi yazayım:

- Bisikleti Türkiye'ye yanınızda getirirseniz gümrük vergisi ödemezsiniz. Uçakla, otomobille vs hiç farketmez. Her yolcunun beraberinde bir bisikleti gümrüksüz getirme hakkı var. Canyona KDV ödeyip bir ay sonra KDV'nizi geri alırsınız.

- Bisikleti TR'ye kargo ile alırsanız gümrük vergisi ödersiniz. Sanırım kargo şirketi mal TR'ye girerken sizi bu konuda arayıp vergiyi talep edecektir. Ama bu yöntemde Canyon bisikleti AB dışına gönderdiği için KDV tahsil etmez. Fiyat bu yüzden TR için eksik görünüyor. Bu durumda sonradan ayrıca KDV ödemeyeceksiniz. Kargo ücreti yüksek olabilir.

- Bisiklet Bulgaristana gelirse KDV'li gelir. Ancak Canyon faturaya TR adresi yazar ve export belgesi düzenlerse, ki bunu yapıyorlar sanırım, KDV ödeyerek bisikleti Bulgaristanda teslim alırsınız, BG gümrük memuruna export belgesini kaşeletirsiniz, TR'ye girerken bisikleti elden getirdiğiniz için gümrük vergisi ödemezsiniz ve 1 ay sonra Canyon'dan KDV'yi geri alırsınız. Bu seçenek en ucuzu ama önceden Canyon ile fatura ve export belgesi konusunda mutabık kalmakta fayda var. Kargo ücreti TR'ye göre daha düşük olmalı.
 
Kayıt
20 Mayıs 2014
Mesaj
77
Tepki
73
Şehir
Eskisehir
Eşimle birlikte bugün tamamladığımız Avrupa turumuzda Thy ile giderken kutuladığımız bisikletlerimize bisiklet başına 30 euro ödedik .Dönerken pegasusla bisikletimize para ödemedik.Kg aşımı yapmadığımız icin ucret almadilar.:)selamlar merak ettikleriniz olursa elimden geldigi kadar yardimci olabilirim...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.839
Tepki
794
Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen bisiklet yada jant seti için durum ne oluyor ? Bilen var mı ?
 

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
1.088
Tepki
485
Şehir
izmir
Bisiklet
Scott
14 Eylül itibari ile Münihten uçakla bisiklet getirdim. Karşılaşılan güçlükleri Ayrıntılı olarak açıklayayım.
1- izmirden Münihe uçarken Sun Expresde on line check in yaptırmak mümkün iken Münihten İzmire uçarken yapılamıyor. Bu berbat bir durum. Kalkıştan 3 saat önce havaalanına gittik ama 2- Sun Expres gişesi kalıştan 2 saat önce açılıyormuş. Diğer 100 kişi ile birlikte sırada beklemeye başladık.
3- ve kalkışa iki saat kala Bir gişe memuru ile başlayan hizmet ancak yarım saat sonra 2. gişenin açılması ile alkışlı protestolar arasında hızlanmaya başladı. Neyse görevlinin karşısına geldik. bisikletimiz için tax free yapacağımızı söyledik. önceden firmaya haber verip ücreti yatırdınızmı diye sordu. Telefonla bildirdik kredi kartı numarasını verdik. mail ile ücretin kesildiğine dair bildiri geldi dedik ve telefondaki mail olarak gelen makbuzu gösterdik. 4- Sanki böyle bir şey hayatında ilk defa görüyormuş gibi bir sürü soru , itiraz vs. Ben almanca bilmiyorum Karım 10 dk ya yakın izahat verdi. Neyse görevli memur kabul etti. Hayır Bize inanmıyorsan firmaya sor . Sonuçta kayıtları telefonla kontrol edebilir. ama nerede o kıvraklık. Neyse biletleri aldık. Bisiklet paketi ile birlikte gümrük noktasını bulup tekrar bir sıraya girdik yarım saat kadar bekledikten sonra sıra geldi. Bekleme süresi tamamen tesadüflere bağlı elinde 50 tane fatura olan Katarlı bir aile tek başlarına 10 dk gümrük memurunu bloke etti. Ha bu arada başta 2 görevli memur varken biri hiç bir şey söylemeden kalktı gitti. Neyse 10-15 dk sonra geldi böylece sıra iki koldan ilerlemeye başladı. Memurun karşısına geldik . Neyse ki Bisiklet kutusunu açtırmadan mühürü bastı Bu arada gene bir şeyler soruyor karım cevap veriyor. En küçük anlaşmazlık ya da tereddüt duysa paket açılacak bir sürü vakit kaybı. Oradan kurtulduk. Büyük paketlerin kırılacak eşyaların teslim edildiği ayrı bir bölüme geldik görevliye biletleri , faturaları onayları vs gösterdik gene bir şeyler soruyor. Neyse onun da merakını giderdikten sonra. Bisiklet paketini verip . Kendi pasaport kontrol noktamıza gelip son 15 dk da kontrolden geçip uçağa bindik. Şimdi diyen olacaktır ki mühürlediğiniz faturaları ne yaptınız. Normalde bunları önceden bisikleti aldığımız yerden verilen zarfa koyup Hava alanında bulunan ilgili komisyoncu firmanın bürosunda ya da standında ki kutuya form doldurup atmamız lazım. Ama Bizi yolcu etmeye gelen Karımın Almanyada yaşayan kardeşi vardı ve biz ona bıraktık . O Bisiklet aldığımız mağazaya bir ara uğrayıp parayı peşin oradan alacak.
Sonuç ülkeye döneceğiniz yerde online check in yapılamıyorsa tax free işlemlerini yetiştiremiyebilirsiniz. Önceden firmanızla konuşup öğrenin. Bisiklet taşıma ücretini online ödediğinizi ispatlamak zor olabiliyor. Elde gerçek bir fatura olsa iyi olabilir. İşlem yaptığınız yerler arasında öyle çok yakın mesafeler yok. Hava alınındaki tabelalar karışık. Görevliler sizi anlamak için hiç gayret sarfetmiyor. Kendinizi ifade edebilecek seviyede yabancı dil olmazsa işiniz ters gidebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk

ABC ABC

Üye
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
65
Tepki
26
Şehir
KIRŞEHİR
İsim
Alparslan Güvenç
Bisiklet
Kron
Yurtdışından bisiklet getiren var mı? Ya da sadece kadro? Gümrükte sorun oldu mu?