Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Hasan Saylık Anadolu Jet ile görüştüm. Eğer bisiklet dahil tüm eşyanız 15 kğ'yi, THY için 20 kğ, geçmez ise ekstra ücret ödemezsiniz. Eğer ağırlığınız belirtilenin dışındaysa aradaki kğ farkı başına 6.5 TL ödeniyor. Bunun haricinde bisiklet taşınıyor diye ekstra ücret ödemek gerekmiyor. Bana bunlar söylendi birkaç dakika önce.

Scudo
garmin'in sitesinden yetkili satıcıları araştırıyordum , istanbul yetkili satıcısının fiyatları garminin sitesine göre neredeyse +100 dolar gibi farkla satılıyor ( 510 için geçerli) daha sonra hollandaya bakayım dedim ve orada çok daha ucuz olduğunu gördüm. neredeyse garmin edge 810 performans bundle ile birlikte 510 'dan daha ucuza oluyor buyrun bu da link ; (link) bu da türkiye satıcısının linki ; (link)
arada bu kadar fark olması normal mi ? acaba bir şeyleri atlıyor olabilir miyim? garmin kendi sitesinde 810 performans bundle ile birlikte 600 dolar şu an ki kurla 1596 tl yapıyor. hollanda satıcısında ise bu fiyat 1155.33 tl. yakın zamanda babam oraya gideceği için babamla getirtebilirim yani gümrükte bir problem olmaz ve ekstra para ödemem gerekmez. sizce bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım?

1155 TL gayet iyi bir fiyat. babanız getireceği için kargo ve vergi de ödemezsiniz. Türkiye'deki bu kur ve pahalılık olduktan sonra Türkiye'den bir çöp bile alınmaz.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@MeTaLioNs evet fiyat gerçekten güzel , aklımdaki tek düşünce burada navigasyonda bir sıkıntı olur mu? gerçi çok önemli bir konu değil ama yinede net bir cevap bulabilsem süperolur

@anıl şentürkk Emin olmamakla birlikte, Türkiye haritası yüklediğin zaman sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yurtdışından alınan cihazların Türkiye'de kullanımına yönelik pratikte bir kısıt var mıdır bilemiyorum. Bilgili arkadaşlar daha net bir şeyler söyleyeceklerdir.

@MeTaLioNs sağolun hocam çok teşekkür ederim

Hollanda'da elektronik ucuz, o yüzden öyle bir fark var. Zamanında telefon alırken her şey dahil Türkiye fiyatından 200 lira daha ucuza gelmişti. (360 lira gibi bir fiyata getirmiştim telefonu, burda 500-550 civarıydı diye hatırlıyorum)

hiç bir problem olmaz. tek sorun gümrük, onu da zaten halletmiş oluyorsun.
tek sorun, arıza yapması durumunda işin yine uluslararası garantiye kalıyor.
garmin'in türkiye temsilcisi baytekin'den kesinlikle bu konuda hayır bekleme.
teknik servisleri hiç bir şey yapmadan "tamir ettik" diyerek cihazı geri gönderiyor, düzelmezse yenisiyle değiştiririz diyip sonradan çamura yatıyor vesaire...

@volkan a aslında onu da hallettim , hollandada yaşayan kuzenlerim var senede 2-3 defa gelip gidiyorlar olası bir problemde onlara gönderip geri getirtebilirim.
@Eren D. evet bende ipod almıştım türkiyede ikinci el fiyatınaydı son modeli.

• Beğen
Tepkiler: Eren D.
Ayni sekilde edge 810 almis biri olarak, kesinlikle hic bir sikinti yasamadan kullanabilirsin.
Harita konusuna gelice; (link) bu sitedeki yonergeleri izleyerek sadece turkiye degil dunyanin istedigin bolegesinin haritasini cihazina bir sd kart araciligiyla yukleyerek sorunsuz bir sekilde kullanabilirsin, icin rahat olsun.

• Beğen
@ahmetcilak sağolun hocam kesin kararımı verdim sayenizde , iyi akşamlar

Öncelikle fiyati gayet normal almanyadada ayni fiyatlara satiliyor. Garanti isini kafaniza hic takmayin cünkü garantisi international olarak dünyanin heryerindeki bayisinde gecerli. Program yüklemedede hic bir problem olmuyor.
Yalniz bukadar parayi verecekseniz 70-80€ fazlasina neden garmin 1000 tercih etmiyorsunuz. Ben olsam 1000 alirdim. Garmin 1000 bile türkiyedeki 810nun satis fiyatindan daha ucuz. 430€ civari fiyatlari.

@Murat Cömez nedense 1000 bulamadım , baktığım sitelerin hepsinde 810 ve 510 modelleri vardı

@anıl şentürkk
mesela burada var ve bunun gibi googlede daha cok var.
(link)

• Beğen
@Murat Cömez ben yalnızca amsterdamdaki garmin bayilerine baktım o yüzden bulamadım sanırım. mümkünse 1000 almaya çalışacağım bakalım , eylül-ekim gibi gidecek babam o zamana kadar ne kadar para biriktirebilirsem.sağolun tavsiyeleriniz için :harika:

Rica ederim, almisken tabiki 1000 arastirin. Babaniz hollandaya gidince oradada arastirsin kesin bulur. Internet üzeri belki okadar sansiniz olmaya bilir.

@Murat Cömez evet internetten ziyade dükkanlarda daha indirimli bulma şansı da var , haklısınız

Geri