Scudo Sports

Yurtdışı Alışverişlerde Gümrük İşlemleri

PTT ile geç ulaşıyor, geciktiğinde endişelenmeyin. Bunu yazmamın sebebi "6 gün oldu hala elime ulaşmadı" kıvamında başlık açmaya yeltenmemenizdir. :))))

Scudo
yok dostum başka başlık açmam :) burdan yazarım gecikirse :) yalnız kardeşim sana bir sorum daha olacak daha önce irlandadan saat söylemiştim orta boy bir zarfın içine koyarak göndermişlerdi ve adamlar apartmanın girişine bırakmışlar allahtan babam görmüş de aldı getirdi bunlar kaPI ÇALMIYOR MU ABİ ONU MERAK ETTİM :) inşallah bu sefer çalarlar

Busefer çalacaklar. Çünkü gönderiniz takipli posta ile yapılmış anladığım kadarıyla.

Şimdi PTT'de şöyle bir mantık var. Yoğunluk çok olduğundan, dikkat çeken paketlere yöneliyorlar. Büyük ve ağır gibi. Veya xray ekranında garip gördükleri şeylere. Tabii bunun yanında çok alakasız şeylerde girebiliyor gümrüğe.

Ben Garmin beşyüzon cipies modüllü bisiklet bilgisayarı alacğaım merlincycles.com'dan. Kara kara düşünüyorum. 650 TL oraya ödeyecem ama esas sıkıntı burada gümrüklerde. Mesele gümrüğe girmesi değil, ci-pi-es alıcı olduğunu anlarlarsa aletin içinde paketi geri gönderecekler. Yani vergisini ödesemde alamayacağım.

@Necmi Bastacı

bakalım inşallah. bazı arkadaşlar pahalı diyorlar ancak bu tür cihazlar özellikle yol bisikleti kullanıcıları için çok lazım oluyor. hangi rotada gittiniz, yokuşu çıkarken nabzınız neydi vs bunların hepsini kayıt altına alan cihazlar. antremanlar için çok önemli.

yukarıdaki yazımdaki garipliğin nedeni ise, gümrükçüler google'a girip ürün ismini aratıyor. kazara burayı bulmasınlar pişti oluruz. :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İlişe
Merhabalar,

Ben daha önce 2 defa starbike sitesinden alış veriş yaptım.
Her 2 seferinde de gümrüğe takıldı ancak gözünüz korkmasın.

Süreç şu şekilde işliyor.
Starbike Türkiye gönderilerini DHL ile yolluyor.
Sipariş geçtikten yaklaşık 1 gün sonra ilgili takibi yapacağınız DHL sayfasına ait bir link alacaksınız.
Burada adın adım postanızın nerede yer aldığı yazmakta.

Türkiye'ye varış yaptıktan sonra bu defa PTT'nin sayfasından, Yurt dışı gönderi takibi linkine girerek barkod numarası ile durumun hangi aşamada olduğunu görebilirsiniz. (barkod numarası DHL sayfasında olan CLile başlayan bir sayı dizisidir)

PTT sayfasında, gümrükte alıkonuldu ibaresi görürseniz PTT gümrüğüne gidip başvurmanız gerekiyor.

Benim siparişlerimde şöyle oldu.
İlki 73 € idi, PTT gümrüğüne gittim, benim yanımda açıp kontrol ettiler (kargonun içinden fatura çıkıyor)
Gümrüğe takılmayacağı belli olduğu için 3,6 TL ardiye ücretini ödedim ve aldım. (vezne yine aynı binada idi)

2. siparişim 180 € idi
Tahmin ettiğim gibi gümrüğe takıldı.
Yukarıda anlattıklarımın aynısını yaptım, sonuç olarak 3,6 TL ardiye ücreti ve 83 TL gümrük vergisi tahsil ettiler.

Her halükarda, aldığım malzemeler Türkiye fiyatından ciddi anlamda daha ucuza geldiği için vergiyi çok dert etmedim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

@Saner Kumbasar

Bilgilendirme için teşekkürler. Böylelikle starbike'da temize çıkmış oldu tam anlamıyla. :)

bakalım ben de 55 avroya iki adet 700x32 schwalbe marathon plus smart guard sipariş verdim.. bir yılda beş kez 75 avro altı alış veriş hakkımı aşmış oldum böylelikle.. Acaba bir yaptırımı olacak mı çok merak ediyorum.

@Saner Kumbasar
bilgiler için teşekkür ederim aynen takip numarası verdiler ve şu an tr ye doğru yola çıktı benim aldığım ürün 81 euro yapıyor umarım 6 euro fazla için sorun çıkarmazlar ama dediğiniz gibi vergiyide ödesem tr den çok daha ucuz farketmez öderim

Geçen yıl yurt dışından internet üzerinden Garmin Edge 500 satın almıştım. Fiyatı 250 dolar olduğundan gümrüğe takılacağını biliyordum. DHL aracılığıyla gönderiliyordu. Türkiye'ye ulaştığını DHL sitesinden gördüm ve beni bir DHL yetkilisi aradı. Bu arada mail yoluyla ürünün vergi ve ardiye masraf bilgileri gönderildi. Telefonda bana ürünün içeriğini ve ne işe yaradığını sordu. Bu ürünü ticari amaçlı almadığımı ve amacını anlattım. Gümrük vergisini banka yoluyla ödedim. Ardiye parasını ise paket elime ulaşınca nakit ödedim.

@Bahadır Gürel

Tek korktuğum, ben ptt ile alacağım için kutuyu açtıklarında içinden gps yazan şeyler çıkmasın. Ozaman geri gönderebilirler. Tabii ben gps ile alakası olmadığına ikna etmeye çalışacağım eğer bir durum olursa ama bilmiyorum artık.

@Salih Eroğlu

Sanmam bir yılda 100+ alışveriş yapan arkadaşlarım var. Gümrüğü sömürüyorlar ama hiç bir şey olmuyor. Aynı zamanda 2 ayda max. 2 defa diye de bir yasa var iki ayda 10 üstü aldım hiç bir şey olmadı. Kimse kaydını tutmuyor. Gümrüğünü hiç bozma Türkiye!

@Murat Kazancı

Sanırım cari açığın artmasından korktukları için yapılan bir korkutma girişimi. Bende kim nasıl kontrol ediyor bilmiyorum. Yanlız DHL her üründe TCkimlik alıyor. Onlar tutuyor olabilir.

Arkadaşlar yeniden merhaba yurt dışından söylediğim paket ülkeye girdi ve takipte gönderi gümrüğe sevk edildi ve ondan sonra yurt dışı kabul geliş kaydı yapıldı yazıyor iki ifadenin yanında da uluslar Arası kim yazıyor sizce paket gümrüğe takılmışmıdır bundan sonraki süreç nasıl olacak yardımcı olurmusumuz

@Neco st.

Takılmış ise satın alırken yazdığın kayıtlı adresine bilgilendirme postası geliyormuş ve daha sonra oraya gidip gerekli işlemleri yapıyorsun.. telefonla ulaşıp takip numarasından öğrenebilirsin posta gelmesi gecikebilir.

Teşekkür ederim bilgiler için gümrükle ilgili birşeyler yazıldığında genelde takılıyormuş inşallah öyle olmazda uğraşmayız

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
@Neco st.

Benim pakedim sizinkinden 5 gün önce ülkeye giriş yaptı ancak halen KİM'e gitmiş değil. Sorguya göre havaalanında bekliyor.

Rica etsem özel mesaj ile takip nosunu gönderebilir misiniz?

Bu arada kargonuz Topkapıda incelemeye alınacak. Eğer sıkıntılı bir durum olursa ihbarlandı diye yazacak takipte eğer geçerse adresinize gelecek.

Eğer ihbarlandı derse Topkapıya gidip almanız lazım. Tabiki vergi çıkabilir.

Girişte ilerde solda yazane gibi biryer var, oraya takip nosunu söyleyeceksiniz onlarda size ne yapmanız gerektiğini söyleyecekler. Daha dün gittim benim paket gelmişmi diye ama yoktu.

@Tuncay Üner

topkapı'da tam olarak nerede burası kardeş karşısında yanında arkasında vs diye bir tarif yaparmısınız.. Belli olmaz bizimki de takılabilir ;) 67 avro takılmış yazmış geçen bir arkadaş. bizimki de 55 avro. Takılmazsa da ilerde takılabilecek ürünler için faydalı olur.

Topkapı metrobüs durağından indiğinizde çok rahat görebilirsiniz. Arabayla gidecekseniz TİM 2 iş merkezinin yanında. Sorduğunuzda söylerler.

Geri