Scudo Sports

Yurtdışı Alışverişlerde Gümrük İşlemleri

çok karışık gıbı duruyor ya :) bende bir çift schwalbe marathon plus ile birkac parca bırsey almayı dusunuyorum yurtdısı cok daha ucuza denk gelıyor ama vergı felan fılan karışıkmış ya da bana ole gelıyo

Scudo
E-mail geldi crc den, siparişinizi getiren kişiye kargonun geri gönderilmesini talep ediyorum deyip, teslimatı geri çevirebilirsiniz, bunun için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor diye. Öyle yapacağım eğer gümrükten vergisiz geçip ptt ile gelmemişse.

Birde bu sporcu gıdaları-takviye gıdaları ile ilgili bir yasak varmış. Diyelim ki energy barı getirttik bunun takviye ürün olduğunu nasıl anlayacaklar ? Üstünde ne olduğu yazıyor mu, ya da sorarlarsa içinde ne var diye çikolata desek anlayabilirler mi ?

Ek olarak, diyelim ki iade ettikten sonra evancycles dan alışverişimi yaptım 75euro yu geçmeyecek şekilde, teslim aldıktan sonra o siparişi,yine evancyclesdan 75euroyu geçmeyecek şekilde sipariş verebilir miyim? Yoksa aynı yerden 1 kere mi verebiliyoruz. 5 kere hakkımız olduğunu biliyorum ama aynı yerden gelince aynı numaradan geldiği için üstüne ekleniyorsa 75euroyu geçecektir o yüzden soruyorum

Yok.. Aynı sipariş farklı kargolarla geliyorsa aynı konşimento numarasıyla gelir..
Atıyorum iki ürün aldınız. 1'i stokta var 1'i yok. 1'ini yolladılar diğerini de sonra yollayacaklar. İki ayrı kargo olsa da tekmiş gibi işlem görür.
Ama aynı yerden 5 ayrı 75€'luk sipariş verirseniz sorun olmaz..

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güner
@Ozan Güner

Bu soruma bilen birisi cevap verirse sevinirim...

@Ozan Güner

Şan biraz :D Kesici aletler, cep telefonu, kozmetik ve besin takviyeleri yasak. Kontrol edilirse takıklabilir ama pek kontrol ettikleri yok. eBay gibi bir siteden alırsan satıcıya üstüne farklı birşey yazmasını söyleyebilirsin. gift gibi...

Siparişim hâla elime ulaşmadı 12 sinde türkiyeye giriş yapmış ama hâla getirmediler. Bakırköy posta işleme merkezindeymiş aradım dün gümrüğe gönderilmiş haftaya çarşamba tekrar arayın dediler. Geçtiği işlemlerde sırasıyla bu. Tahmini ne kadar sürede gelir acaba?
16-05-2013 17:53 Delivery Agent - ATATURK HAVA LIMANI Forwarded to delivery depot
12-05-2013 10:43 ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME Received in destination country
11-05-2013 06:14 Heathrow Airport Forwarded for export
11-05-2013 00:29 International Hub Forwarded for export
10-05-2013 23:37 International Hub Received and processed
10-05-2013 22:43 International Hub Received and processed
10-05-2013 19:49 National Hub Received and processed
09-05-2013

@Ozan Güner

Takip kodunuzu yazabilir misiniz?

@Muhammed Çakın

Dün aradılar maltepe ptt den ürün geldi diye, bende geri gönderilmesini istedim. Yani High5 energy gel ler nasıl olmuşsa gümrükten geçmiş. Mini v-brake frene karar verdiğim için iadesini istedim ürünün.

arkadaşlar merhaba starbike sitesinden km saati söyledim 99.9 euro fiyatı var vergi kesintisinden sonra 81.55 euro fiyat çıkıyor ben ürünü alırken belirtemediğim için aldıktan hemen sonra iletişime geçmeye çalıştım gümrüğe takılmaması için 75 euro altında gösterilmesini istediğimi söyledim fakat bana az önce mail geldi ve ürünün zaten gönderildiğini artık birşey yapamayacaklarını söylediler şimdi sormak istediklerim 75 euroyu sadece 6.5 euro geçmiş ürün fiyatı acaba gümrük bu az miktara rağmen sorun çıkarır mı eğer çıkarırsa beni bundan sonra ne gibi bir süreç bekliyor yardımcı olursanız sevinirim

Kargo devlet kargosu mu? Cevap evetse her biri %50 ihtimal iki seçenek var:
1-Gümrük memurlarının gözünden kaçar.
2- %20 vergi ödersiniz.

Bir de 99 euro km saati mi olur yav. Ben Ebay'den 3 dolara aldım.:islik:

Takılmayabilir diyen arkadaşlar var tek parça olduğu için.. biraz da heralde gümrük memurunun insafı ile ilgili.. miktar düşük olduğu için belki sıkıntı çıkmaz. hiç başıma gelmedi ancak tahmin ediyorum ki geçecek ürün.. konuyu takibe aldım her şekilde bilgilendirme yap konuya çünkü sürekli bu konu hakkında sorular soruluyor sen canlı şahidi olursun böylelikle :)

Farkederlerse 3-5 euro geçmiş diye bakmazlar takılır. Ama farkedilmeme ihtimali de var. PTT ile geliyorsa geldiği ülkeye bağlı olarak %18 veya %20 vergi ödersiniz teslim alırsınız. Özel kargolar ile ilgili ise bir bilgim yok..

sanırım türkiye ye geldikten sonra ptt ile gönderilecek 6 euro fark çıktı diye 20 euro ödemek istemiyorum umarım gözlerinden kaçar ya da sorun çıkarmazlar

Bir şey soracağım neden o kadar pahalı bir ürün aldın hangi marka modeldir bu? Yani ürünü merak ettiğimden dolayı sordum :)

markası sigma rox 6.0 yeni çıktı birçok fonksiyonu olduğundan dolayı aldım tr ye geldiğinde 400-500 liradan aşağı alamazdım

hmm evet çok güzel o modeli biliyorum.. Ben de (link) aldım buradan senin ürün kadar özellikli değil elbet ama işimi gayet görüyor.. Ayrıca wireless konusunda bazı şikayetler alıyor arkadaşlar bende hiç sapıtma olmadı. Şimdiden hayırlı olsun cihazın. Ürünün gelince gümrük konusundaki gelişmeler için konuyu günceller isen seviniriz. ;)

sana da hayırlı olsun ben daha öncede sigma bc 1609 kullanıyordum ben de wireless konusunda hiç sıkıntı yaşamadım biraz vitesi yükseltmek için rox alıyım dedim ancak 3 haftada elime geçer diye tahmin ediyorum bilgileri paylaşırım

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
arkadaşlar merak ettiğim eğer ki gümrüğe takılırsa ne yapacağım vergi farkı ödenmeli ama nasıl ödeyeceğim gümrüğe takıldığını nerden bileceğim bilgisi olan var mı

PTT ile gelirse büyük ihtimalle gümrüğe takılmaz. Ama özel kargo ile gelirse kesin gümrüğe takılır ve maliyet vergi+ardiye ücreti olur. Gümrüğe takılırsa posta adresine ya da mail adresine bilgi gelecek. Gidip paranı yatırıp malını alacaksın. Kolay işlemler.

çok teşekkür ederim cenk bey ptt ile geleceğini ürünü aldığım siteden mail göndermelerini isteyerek teyit ettirdim son anda birşey olmazsa ptt ile gelecek inşallah dediğiniz gibi sorun çıkmaz

Geri