Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Valla genelde eline ulaşıyor ama artık 2 hafta mı olur 3 hafta mı orası belli olmuyor.Kargo da ise bisiklet gibi büyük tutarlı şeyler almadıkca takılmıyor diye biliyorum ben tayt-forma takımı sipariş verdim gümrüğe falan takılmadı :)

Scudo
@Mehmet_Gürsoylu

bende forma ve askili padli tayt siparisi verdim kış için termal iclik bakiyorum alt ve üst şeklinde alan varmı yada önerisi olan? formamizda gelsin bakalım sonrasina ayda bir sipariş verebiliyorum sanırım eşimin adına veririz adreste iş yeri olur zaman sıkıntı olmaz sanırım

Merhaba.

Benimde dealextreme den 1 ay önce 5 parça siparişim oldu. Siparişimin ödemesini yaptıktan 15 gün sonra kargoya verdiler. Verildikten aşağı yukarı 15 gün sonrada yani bugün ürünümü teslim ettiler.Yanlız paketi açtığımda 5 parçanın 3 parçasını gördüm. 2 parçasını ellerinde olmadığı için göndermemişler.Kağıtta ''nadirende olsa bu tip problemler oluyor.ürününüz kargolanana kadar bu kağıdı atmayınız.Özür dileriz'' yazıyordu. Ürünü alırken stokta gözüküyordu. Demekki her ürün için ayrı ayrı stok öğrenmek lazım. Tecrübemi paylaşayım istedim. Sipariş vericek arkadaşların aklında bulunsun.

@Hasan Çağri

Bazı siteler "as a gift" yapmayacağını belirtiyor gönderirken, buna da dikkat edebilirsiniz. gümrük sınırı ise 150 euro

oruçlu oruçlu küfrettirdi bugün beni devlet hepimize geçmiş olsun

Bu dealextreme e adresimi 1500 kez yazmama rağmen kabul ettiremedim. Türkçe karakter kullanmıyorum. Noktalama kullanmıyorum. Hatta cadde yerine avenue yazdım o bile yemedi.

Nedir bu işin sırrı adresi nasıl doğru yazıp kabul ettiriyorsunz aceba??

Dealextreme sapıtmıs durumda.En son yüklü bi sparis vermiştim .90 dolar kadar. 20 gün beklememe ragmen paketleme sürecine bile gecemedi. Bunun üzerine siparisi iptal edip paramı geri talep ettim hala bekliyorum.

Bi kackere alısveriş yaptım elime ulastı ürünleride kötü degil fiyata göre fakat son zamanlarda nedendir bilinmez sallamıolar.

Bu aralar buyincoins.com kullnıyorum bi kac arkadasımın siaprisi geldi benimkide geldi. Cok cok iligliler. Herhangi bi sıkıntıda msj atıgınızda hemen geri dönüyorlar. Para iadesi söz konsuundada cok hızlılar.Ürün az ama canınız sıkılmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Ceyhan
dealextreme ürünleri bana çok kalitesiz gelmişti alış veriş yapmayı düşündüm vazgeçtim ebay'dan alış veriş yapıyorum 5 ürün siparisi verdim farklı zamanlarda 2si elime ulaştı forma alacak arkadaslara soyleyeyim ürünler güzel pedli şortlarida iyi kışlık alt siparisi vermistim oda geldi begendim kaliteli ama korucakmi kışın belli olacak :) üst kışlık kask içi kışlık yüz koruma ayakkabi ve ayak koruma malzemeleri siparişini ayrı ayrı gumrukte takılacakmi bakalım

Adanada yaşıyorum.Yurt dışından maraton extreme almayı düşünüyorum.Türkiyeden alınca yaklaşık 350 TL çifti(erdoğanlardan kargo dahil), yurtdışındanda 300TL çifti(gümrük+kargo dahil).Şimdi ben bu ürünü alınca gümrüğe takılacak ama adanadayım bu nerenin gümrüğüne takılır?Adana da gümrük var gözüküyor ama patlamasın sonra elimizde :D Yardımlarınıza ihtiyacım var parayı biriktirdik siparişi kaldı.Eger istanbulda filan takılırsa istanbula gitmemiz gerekir mi?Bu hafta ferdi sporcu lisansıda çıkartıyoruz bunun bir faydası olur mu?

@Batuhan Keleş

marathon extrem 'i kargo ve gümrük dahil 300 tl ye hangi sitede buldunuz?.Zira ben chainreactioncycles.com dan alışveriş yapıyorum ve uygun bir fiyat bulamadım.Sorunuza gelince,ebay,chainreactioncycles güvenilir siteler.Mesele hangi siteden alışveriş yaptığınız.Sitenin adını yazarsanız,güvenirliği ile ilgili,oradan alışveriş yapanlar yorum eklerler.

@Derya Keçeci

CRCde lastik kargo ücreti fazla tutuyor farkındayım. Evans'da ise lastik modeli konusunda sıkıntı var, schwalbe extreme yoktu. Daha önce dealextreme ve evanscycles'tan alışverişimiz oldu, gümrük limiti altında.

Lastiği nerde bulduğumuza gelince wiggle.co.uk : (link)

Burada 43€ lastik CRCdeki gibi fakat shipping 34 yerine 18€ tutuyor. Tabi wiggle'dan daha önce alışveriş yapmadım ama adını duyduğum bir siteydi.

75€ sınırına kargo ücretini dahil etmedikleri kesin mi bunun için her şeyi parçalayıp fatura mı arıyorlar?

bir de bir alışverişten sonra aynı adrese ama farklı kişilere kargo gönderince anlayıp gümrüğe takarlar mı

Batuhan,

Eğer ürün avrupa'dan bir yerden gelecekse ürün Edirne'de gümrüğe takılacaktır. Seni telefon ile arıyorlar gel al ürünü diyorlar. Sen de gidiyorsun %18 kdv ödeyip alıyorsun ürünü. Budur.

Bulunduğun ilde gümrük müdürlüğü varsa gel al diyorlar, eğer yoksa ürünün gümrük işlemlerini yapıp bulunduğun ile yolluyorlar, sen d oradan ödemesini ypıp ürünü teslim alıyorsun.
Daha önce 2 kez gümrüklü alışverişim oldu 2si de bu şekilde oldu. Bulunduğum ilde Gümrük müdürlüğü olmadığı için ürünler kapıma kadar geldi, kapıda vergisini ödeyip teslim aldım.

@İbrahim Aslanhan

ancak paket büyük ihtimalle tırla gelmeyeceği için edirne'de takılmaz. iki defa gümrüklü alışveriş tecrübesi yaşadım. iki durumda da teslimatı gönderi adresinin bulunduğu şehirde gerçekleştirdik. bir tanesini internetten takip etmiştim; paket istanbul'da uçaktan indirilmiş ve ankara'ya gönderilmişti, ankara'da da gümrükte tutulmuştu.

Arkadaşlar 75 euro limiti hakiakaten kötü oldu. Bende limit 75 euro ya kadar limiti zorluyorum, en son ebaydan yaklaşık 80 tl ye' xt m 770 arka artırıcı aldım (ebay dan yaptım alışverişi). Mümkün olduğunca Türkiye bisikletçilerinden almayı düşünmüyorum.

Değerli arkadaşlar;

Yurtdışından aldığınız ürün öyle edirnede, silopide falan takılmaz. Çoğu zaman hava kargosu ile gelir ve ürün yine çoğu zaman PTT kargo ile yoluna devam eder. İncelemeyi PTT yapıyor. Eğer ürün adet olarak fazla veya değer olarak yüksek bedelli bir ürünse size bir ihbar gelir. "Ürününüz şu Posta işleme merkezindedir gelin". diye. orada sizden ürünün ticari olmadığını kendi kullanımınız için olduğunu aktarmanızı veya ürünün aldığınız sitedeki ödeme dekontunu göstermenizi isterler. Bedeli 150 USD üzeriyse gümrüğe tabi olur. Yok 150 USD'nin altında fakat çok adetliyse yine bir miktar gümrük ödemeniz gerekir. Ne kadar ödeyeceğiniz ise getirdiğiniz malzeme ile ilişkili. Ancak yurtdışı siteleri özellikle Çin vs'de dikkatli olmak gerekiyor. Uzakdoğuda ticaret çok hızlı gelişip ciddi boyutlara çok hızlı ulaştığı için, etik değerler oluşmadan ticaret oluşmuş durumda.Gönderdim dedikleri fakat size ulaşmayan, veya İlanda görünenden çok daha kalitesiz birşey çıkabiliyor karşınıza.Ben uzakdoğu olanlarına çok güvenmedikten sonra bulaşmayın derim. Avrupa ve Amerika içinse mal bedeline dikkat ettikten sonra alışveriş yapabilirsiniz. Eğer ürünü çok hesaplı bulduysanız gümrüğünü ödeyip yine alabilirsiniz. Oran Sanıyorum % 20 civarlarında.Ben birkaç kez Amerika ve Avrupa'dan alışveriş yaptım. Birkaç kezde Uzakdoğudan.Ama siz yinede dikkat edin....

Geri