Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

resmi sitede kaldırıldığına dair yazı nerde var?Haber kesin doğrumu :)

Scudo
Herkese selam,
Son 20-25 sayfayı taradım ama Aliexpress adlı site ile ilgili tecrübesi olan var mı göremedim.
Yoksa da öğreneceğiz bakalım.Bu hafta başı bir satıcıdan bar end siparişi verdim(çin işi).Ne zaman gelecek göreceğiz.Fiyatlar ve çeşitler hiç de fena değil gibi...

Geçen 6 ayda 10 dan fazla alışveriş yaptım yurt dışından onun dışında ptt yurtdışı şubesinde görevli birisi söylemişti resmi sitede de son gümrük mevzuatında okumuştum. ctrl f yapıp aratırsanız bulabilirsiniz ya da okuyun hepsini :)

resmi sitede son gümrük mevzuatında okumamışsındır gibi geldi bana =)

Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?

Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.

Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir. 2011/23 sayılı Genelgenin yürürlük tarihi olan 19.04.2011 tarihinden önce gönderilmiş olan sevkiyatlar, bu sınırlamaların uygulanmasında dikkate alınmayacaktır.

Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için bu sınırlama uygulanmayacaktır.[/Quote]

(link)

Sözde hala geçerli yılda 5 kez ama çok dikkate almıyorlar sanırım.. Onu takip etmeleri de nasıl oluyor bilemiyorum, sonuçta adınız, örneğin, "Ali Yılmaz" ise muhtemelen aynı isimli yüzlerce kişi vardır..

Nisan ayı içerisinde iki kere 75 Euro altında alışverişim oldu. Birincisi 4 günde geldi ikincisi gönderilmiş bekliyorum bakalım.

@Okan Örs

14 günde çinden sipariş sorunsuz geldi.Fiyatlar da hiç fena değil...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Maalesef ikinci alış verişim geri dönmüş.(Your purchase was returned to us because the address was incorrect. This is the address we currently hold for you.) Sebep olarak adresin yanlış olduğunu belirtmişler ama yazdıkları adres kendilerinden 15 gün önce ürün alıp teslim aldığım doğru adresim. Sorun bizim Ülke kaynaklımı yoksa bu ürün hiç gönderilmedimi bunu bilmek zor. Kargo bedeli hariç aldığım ürünün bedelini 5 gün içerisinde hesabıma iade edeceklerini ve benim iade işlemini kontrol etmemi belirtmişler.

Sıradışı bir durum bence kargo işlemlerinden kaynaklanan bir sorun olmuştur bunu da takip etmeniz çok zor.

Bu gün üçüncü alışverişim olan Ritchey WCS gidon boğazı geldi. 1 ay içinde 75 euro altında 3.cü alışverişim oldu sadece biri yanlış adres denilerek geri iade oldu.. Bu arada postacı Türkiye'deki fiyatı 200 küsür olan gidon boğazını kapının önüne koymuş gitmiş. :boese157: Nasıl bir sorumsuzluktur ben görmesem kötü niyetli birine denk gelse ne olacaktı kimden hesap soracaktım.

ğişiaslında melih e hak vermek bir konuda.Turkiye de yabancı bisikletlerin compenantları Turkiye de değişime uğruyor.sözde distribütör lük alinmis olan cube alman malı bisiklet maşası değişmik.örnek olarak Türkiye deki cube analog maşa suntour xcm .xct xcr nin altı.Alman orjinal bisiklet sitesine girin aynı fiyat daki bisiklet rock shox xc.
kısacası burdaki bisikletlerde donanımlar aynı paraya göre toplama gibi ..aynı fiyatda .

@MuratHan

Onu yapıyorlar, önüne geçmek zor.
O yüzden işyeri gibi sürekli birilerinin bulunduğu yerleri adres olarak göstermek daha güvenli diye düşünüyorum.
Ben sürekli öyle yapıyorum en azından. =)

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Merhaba arkadaşlar. Ben (link) direkt 3 sıradaki seti almayı düşünüyorum. $376 fiyatı var. Bir adam kendi halinde satışları yapıp yönetiyor siteyi. Herşeyi okudum. Önden e-posta attım. İnsanlar yararlansın, karşılıklı güzel alışverişler olsun düşüncesinde bir adam. Yani fatura, paketleme falan söylediğim şekilde gönderebilir. Hediye vesaire yazabilir. Ben bu çanta setini alsam bir terslik olurda gümrüğe takılırsa sadece %18 vergi mi öderim?

Bu alışverişi yapmam sakıncalı mı olur sizce?

Arkadaşlar kaliteli cuza bulabileceğimiz güvenli yurtdışı adresleri bilenler varsa paylaşabilirmi acaba?

(link) oldukça hızlı ve güvenilir. Gümrükte sorun çıkarsa (takılırsa) taşıma şirketi UPS güvenilir değil onu söyleyeyim (alabildiği kadar para almaya çalışır hatalı yönlendirebilir, iletişime geçmek nerede ise imkansızdır vs.)

Yeni başlıktan önce diğer alt başlıklara biraz daha dikkatli bakmanızı öneririm.Hem siteler,hem nelere dikkat edilmeli konusunda bir çok ayrıntıyı bulabilirsiniz:in:

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
hocam sağolasın da o topicteki sitelerin neredeyse hepsi avrupa yada amerika menşei'li ben biraz çin ve uzak doğu menşeili siteleri sormuştum.

sizce ürün sorun çıkartır mı bisiklet kullanımı için türkiye de fiyatları çok fazla.
(link)
ayrıca kablosuz km saati almak istiyorum çok sorun çıkarırlar mı?
(link)
(link)

değeri €75'ten az olursa direkt kapınıza kadar gelir.
değeri €75'dan fazla olan ürünler için sadece %18 veya %20 vergi ödersiniz.
kargo şirketleri, gümrük müşavirlği veya hizmeti adı altında başka ücret talep edemezler, çünkü mevzuata göre yasak.
ama bu 75'ten fazla olan eşylar için diğer ücretler adı altında baya yüksek ücretler istiyolarmış. e tabi şirketten şirkete de değişiyo bunlar. dolayısıyla, bunun bilgisini, sparişi vermeden önce kullanıcağınız kargo şirketinden öğrenseniz iyi olur.

bu arada geçen pazar ben de bi alışveriş yaptım :) £60-70'luk bi ayakkabıyı (koşu için) £12.50'ye almanın dayanılmaz hafifliğini yaşamaktayım :)
hazır bulmuşken, baktım kargo ücreti 4 parçaya kadar aynı gidiyo... bi de bisiklet için deri eldiven aldım, £4...
bi de 2 parça da üst baş aldım :) kargo ücretini paylaştırınca, ayakkabı da, 14.50'ye gelmiş oldu :D

yurt dışı sitelerden alışveriş-özellikle de indirim zamanlarını kollayınca- gerçekten çok karlı olabiliyo :)

Geri