Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Böyle olacağını sanmıyorum, o ilin genel şubesine gidilir heralde.. :)

Scudo
Bildiğim kadarıyla gümrük işlemleri gönderim adresinin bağlı bulunduğu gümrük müdürlüğünde yapılıyor. Mesela ben boludayım, Boluda gümrük müdürlüğü yok, bağlı olduğu yer Adapazarı, İstanbulda havaalanına gelen ürün gerek görülürse ilk olarak Adapazarına sevkediliyor, Adapazarında yapılan incelemde ürünün 150Euroyu geçtiği tespit edilirse %18 veya %20 vergi + 2Tl damga vergisi ödenecek şekilde tahakkuk fişi hazırlanıyor, daha sonra ürün Boluya sevkediliyor, postacı tahakkuk fişi ve ürün ile kapıma kadar geliyor, vergileri tahsil ederek ürünü teslim ediyor.
Gönderilen şhirde Gümrük müdürlüğü bulunması durumunda sanırım adrese tebligat yapılıyor, yoksa yukarıda dediğim gibi gümrük müdürlüğüne gitmeden işlemler halledilebiliyor.

@Umut Yıldız

Az önce bankadan aradılar, visa uyarıda bulunmuş kartı kapattılar. çok büyük ihtimalle chainreaction yüzünden.

Siftahı evans.dan sipariş vererek açtık bakalım hayırlısı ola.. Bakalım sağsağlim paketimize kavuşacak mıyız :)

Bu arada bu crc k.kartı bilgileri çalınması çok kötü olmuş, aman dikkat.

@temu90

Paypal ile ödeme yaptığımızda da böyle bir risk oluşabilir mi?

@FarukDemir

Teorik olarak olmaması gerekir. Nitekim paypal doğrudan kart numarası girmemek için bir ara sistem. Alışveriş yapılan siteye sızılmış olsa bile ödeme esnasında paypal sitesine yönlendirilip paypal hesabına kendi id ve şifremiz ile giriş yapıyoruz. Ama paranoyaksak bu teknolojik dünyada hackerlar için herşey mümkün :D

Ben de onu düşündüm. :) Ama yazdığımız şifre ve mail adresini görebilmeleri için Paypal'a sızmaları gerekir ki bu Crc'ye sızmaktan çok daha zordur..

@Yavuz Çetin

finansbank'ı kullanıyorum, chain yüzünden visa'ya uyarı gelmiş, visa bankayı uyarmış, bankada kartı kapatmış olay bu.

Ben crc den paypal ile alışveriş yapamadım, çünkü, paypal ile alışverişte ödeme yapılan kredi kartı adresine gidiyor paket zorunlu olarak, eski ev adresi var hala kartta, paypaldan adres değişikliği mümkün değil, ben de mecburen limiti düşük kredi kartımla alışveriş yapıyorum.

@emre nergiz

Bunu da ilk defa duyuyorum, daha dün birşey aldım ebay'den. Kredi kartı ve paypal adresi ile alakası olmayan bir adres verdim. (daha önce de birçok defa yaptım bunu) Ayrıca paypal üzerinden adres değişikliği yapılabiliyor..

• Beğen
Tepkiler: felis911
ben en çok 3baydan alışveriş yapıyorum ve en son 1 adet iphone 3gs aldım.iphone buraya 4 ayda geldi.sana tavsiyem yurtdısından alısverislerde paypal ile ödeme yap çünkü aldıgın malzeme eline ulasmassa paypal 1000 dolara kadar olan fiyatı geri ödüyor.ben fotograf makinem için lens aldmıstım lens gelmeyince paypal paramı geri ödedi.türkiye için kargo ücretleri ebaydan alırsan pahalı.20dolarla 80 dolar arası degisir.dealextreme de bütün aldıgın seyler free shipping dir.aliexpressi tavsiye etmiyorum.çinden geliyo malzemeler ve genellikle bozuk oluyor.

@emre sevindik

İphone'u gümrükten nasıl geçirdiniz? :)

bilmiyorum hocam ben bişey yapmadım sadece iphone siparişi verdim geldi.özel bişe yapmadım.yalnız telefon geldikten sonra bana bir mesaj geldi telefonunuz kapanacaktır kacaktır diye pasaporta işlettim kapanmadı suanda kullanıyorum.güzel bir alet yalnız sarjından şikayetçiyim 1 günde bitiyor.1 hafta önce 1 iphone siparişi daha verdim.bunu satmak için alıyorum.eger olurda gümrükte takılırsa paypal paranı geri ödüyor.yani paypalla 0 risk

Crc nin facebook sayfasını inceleyin bu çalınma olayı gercekleşeli bir hayli oldu facebook sayfasında eski sayfalara dogru giderseniz hesapları boşaltılanları, onların yazdıklarını ayrıca crc nin acıklamalarını okuyabilirsiniz.

Arkadaşlar evanscycles'dan yakın zamanda alışveriş yapmışlara bir sorum olacak.

3 gün önce evanscycles'dan 50sterlin üstü yaptığım alışveriş order history kısmında succesful görünüyor, fakat gönderi yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi yada mail yok. Takip numarasız royal mail ile mi gönderiyorlar da mail atmadılar yoksa eksik/yanlış bir durum mu oldu. Help sayfasından işe yarar bir bilgi edinemedim. Siteye mail atmadan size bir danışayım istedim. İlk alışverişim olunca tabi insan acaba yanlış birşeyler mi var diye kuşkulanıyor.

@Batuhan Keleş

Evet, takip edemiyorsunuz ve gönderildiğine dair bilgi de verilmiyor..

@FarukDemir

Tamam o zaman içim rahatladı.. artık sakince bekleyeceğiz :)

Bu ingilizler ne ters adamlar, bizde sezon sonu indirim olur bunlar sezon başında indirim yapıyorlar :D bize de mis gibi almak kalıyor tabi ^^

Evans'dan verdiğim sipariş 2 günde elime geçti. UPS ile yollamışlar :cheer:

Bundan sonra 4ever EC :winkenlux

@emre nergiz

Ben internet alışverişlerimi kredi kartı ile yapıyorum.
Ancak bunu yaparken sanal kredi kartı kullanıyorum. Ürün alacağım zaman aldığım ürünün 10-15 TL fazlası kadar limit açıyorum. Ayrıca artık kredi kartları için 3D secure özelliği var. Bu özelliği aktif ederek kredi kartından parayı çekebilmeleri için bankadan cep telefonunuza gelen şifreyi sipariş ekranınında giriyorsunuz ve para transferi bu şifre girilince gerçekleşiyor. Yani kart çalınsa ve biri kullanmak istese, şifre bankadan cep telefonuza geldiği için çalan kişi hiç bir işlem yapamıyor.

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Geri