Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

o zaman şöyle yapılması lazım hocam
a kişisi her yd çıkış girişinde yanında getirdiği faturalı ürünlerin kaydı kuydu tutulup bir sonra ki girişinde kardeşim sen 3 ay önce yine yanında şu marka model jant seti ile girmişsin. Şimdi de var hayırdır olm sen kimi koparıyorsun demeleri lazım. Böyle bir veri bankası var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve yine de kendim için alıyorum kardeşim aha da bak ben kaza yaptım ve jant setim kullanılamaz hale geldi diyip görselleri gözlerine sokması gerekir.

Kaçakçılık veya çantacılık oluyor mu evet. Bunu kimse inkar etmiyor. O zaman gerekli kurumlar düzenlemeyi daha güzel daha adil daha şeffaf şekilde düzenler ve bu tür işlerin cezasını çok büyük yapar insanlar da buna ihtiyaç duymazlar. Burada vatandaşı buna iten sebeplere odaklanmak lazım bence. Bir ürün almak için yd gidip yol konaklama yeme-içme artı alacağı ürün ve diğer masrafları < yurt içinden aldığı bedelden daha az ise insanlar bunu yapar. Bunu yaparım.
Hala anlamamışsın ki :)

İşte bu sebeple bu memleket düze çıkamıyor, çıkmayacak da. Politikacılar farklı bir yerden gelmiyorlar sonuçta kumaş aynı kumaş... Bu yazdığın mantığı, eline fırsat geçen herkes/kurum ölçeği artarak her kademede kendine göre uyguluyor.

Bu yapılanlar yüzünden yarın sen yurtdışına çıkabilsen de alamayacaksın diyorum, ama anlaşılan beyhude bir efor benimkisi.

Scudo

İşte bu sebeple bu memleket düze çıkamıyor, çıkmayacak da. Politikacılar farklı bir yerden gelmiyorlar sonuçta kumaş aynı kumaş... Bu yazdığın mantığı, eline fırsat geçen herkes/kurum ölçeği artarak her kademede kendine göre uyguluyor.

Bu yapılanlar yüzünden yarın sen yurtdışına çıkabilsen de alamayacaksın diyorum, ama anlaşılan beyhude bir efor benimkisi.
tamam hocam boş ver sen bunları.

aynen hocam haklısın.
saygılar

Aklıma şey geldi, millet eskiden yurtdışına uçar iphone alır gelirdi yine bizden ucuza alırdı. Bôyle videolar binlerce olunca devletin aklına due şunlara bi vergi geçireyim de gidemesinler çözümü geldi. Demem o ki bizde de binlerce jant setini, bisikleti, kadroyu yurtdışından ucuza aldım geldim videoları doluşmadam devletimin aklına gelmez. 😂😂 Devletim önce berberlerden yada kuyumculardan vatandaşın fiş almasını sağlasın, bisiklet çok sonra gelir diye düşünüyorum.

Ben hep 50 euroluk alıyorum zaten sorun yok

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Aklıma şey geldi, millet eskiden yurtdışına uçar iphone alır gelirdi yine bizden ucuza alırdı. Bôyle videolar binlerce olunca devletin aklına due şunlara bi vergi geçireyim de gidemesinler çözümü geldi. Demem o ki bizde de binlerce jant setini, bisikleti, kadroyu yurtdışından ucuza aldım geldim videoları doluşmadam devletimin aklına gelmez. 😂😂 Devletim önce berberlerden yada kuyumculardan vatandaşın fiş almasını sağlasın, bisiklet çok sonra gelir diye düşünüyorum.

+ pazarcıdan

Toplumlarda ahlaki yozlaşma arttıkça, her şeyi kendine hak görme ve küçük büyük işlediğin suçu (bazen farkına varmadan bile olabilir) büyüklük taslayarak masum göstermeye çalışma içgüdüsü artıyor. Devletlerin bu konudaki etkisi tabii ki de çok büyük. Sen devlet olarak toplum bilincinin ve hassasiyetinin oluşmasından değil de, herkesin birbirinden nefret etmesinden ve birbirini kazıklamaya çalışmasından nemalanıp ekonomiyi buna göre dizayn edersen, kimse de işlediği suçların toplumun kalanına ve en nihayetinde de kendine verdiği zararı fark etmez / önemsemez.

Dünyanın tüm toplumlarında bu yozlaşma artıyor. Dünyanın her yerinde insanların, başkalarına zarar vermek uğruna da olsa kendi paçasını kurtarma içgüdüsü artıyor. Kapitalizm işte böyle bir şey. Dünyada kapitale dönüştürecek yeni kaynak kalmadı, ve herkes de elindeki üç beş kaynağı, toplumsal barış kavramını tamamen unutarak koruma derdinde. Ne yazık ki bunlar daha iyi günlerimiz!

Demir dövmeyi falan öğrenelim bari. Kendi parçalarımızı kendimiz yaparız. Gidişat kötü gözüküyor.

Demir dövmeyi falan öğrenelim bari. Kendi parçalarımızı kendimiz yaparız. Gidişat kötü gözüküyor.
3d baskı daha mantıklı ve kolay sanki ;) titanyum, karbon bile basıyorlar artık. senin tasarlaman da kolay mesleki altyapın da var.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Cümlenin başını okuyunca şey geldi aklıma, demir çağından tekrar mı başlasak acaba napsak pek olmamışık biz sanki 😃

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: mcanerg ve -Deniz-
Almanya ya gidiş tarihimizi 15-16 Eylüle kaydırdık.Herhangi bir şey isteyenj varsa özelden yazsın arkadaşlar.
Ben kendime bu çantadan aldım.Almak isteyen olursa bildirsin.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
uğraş forumlarında trump a bol bol küfür ediyor birleşik devletliler. abd ye gelen kolilerin yıllık ücreti 65 milyar dolar denmiş videoda, küçük koliler için mi bu rakam bilmiyorum fakat bu para birleşik devletler için çerez parası.

garip, bilmem kaç trilyon dolar lık bir ekonomi bir delinin elinde. söyleyecek bir şey yok

Bence yeterli değil, kargo ile beraber yetkili biri eve gelmeli ve sipariş veren kişiyi evinde bir güzel ***** öyle gitmelidir
1 Kişi yetmez sıra bekliyoruz diye dilekçe veririz muhtemelen.

Geri