Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

merhabalar ;
yurtdışı bisiklet giyim firmalarından türkiyeye gönderim yapanlar var mı ?
konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler
Gönderim yapsalar bile kargo dahil 27 euro üzeri gümrüğe tabi, çok yüksek vergi ve gümrüğe sunma müşavir ücreti vs ödersiniz, o rakamın altında giyim eşyası bulmak da pek mümkün değil

Scudo
Merhaba aliexpress üzerinden KKTC adresine sipariş veren oldu mu? Yada böyle bir imkan varmı?

Merhaba aliexpress üzerinden KKTC adresine sipariş veren oldu mu? Yada böyle bir imkan varmı?
Ben Bulgaristan a verdim seçenekler arasında çıkıyorsa bence verebilirsiniz. Son ödeme aşamasına gelince belli oluyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Ağustos sonunda devreye giren vergiler yüzünden, posta servisleri ABD'ye paket yollamayı durdurdu. PTT dahil.

Ağustos sonunda devreye giren vergiler yüzünden, posta servisleri ABD'ye paket yollamayı durdurdu. PTT dahil.

uğraş forumlarında trump a bol bol küfür ediyor birleşik devletliler. abd ye gelen kolilerin yıllık ücreti 65 milyar dolar denmiş videoda, küçük koliler için mi bu rakam bilmiyorum fakat bu para birleşik devletler için çerez parası.

garip, bilmem kaç trilyon dolar lık bir ekonomi bir delinin elinde. söyleyecek bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: ALİ@
Biraz önce bi haber sitesinde gördüm, 30€ limiti kaldırılacakmış deniyor. Bunun yerine gümrük sunum ücretleri, vb. yeni ücretlendirmeler ve vergiler uygulanabilir deniyor. Detayını bilen, duyan var mıdır?

Güncelleme: 30€’ya kadar olan vergi muafiyeti 0’a indirilecekmiş. Yani kolaylaştırmak falan gibi bi niyet yok birden bi heyecan falan olmasın diye özellikle mesajın içine de yazmak istedim. 150’den 30’a indiği gibi 30’dan 0’a indirilmesi gibi bi durum bu anladığım kadarıyla. Avrupa Birliği de 2026 yılı içinde bu şekilde bi değişiklik planlıyormuş bu arada. Yani sadece bizde durum bu olmayacak ama bizim içerde hiç bişey bulunamazken AB’nin içinde her şey mevcut olmaya ve kendi içlerinde rahat rahat ticaretlerini yapmaya devam edecekler tabi.

Son düzenleme:
Biraz önce bi haber sitesinde gördüm, 30€ limiti kaldırılacakmış deniyor. Bunun yerine gümrük sunum ücretleri, vb. yeni ücretlendirmeler ve vergiler uygulanabilir deniyor. Detayını bilen, duyan var mıdır?

Güncelleme: 30€’ya kadar olan vergi muafiyeti 0’a indirilecekmiş. Yani kolaylaştırmak falan gibi bi niyet yok birden bi heyecan falan olmasın diye özellikle mesajın içine de yazmak istedim. 150’den 30’a indiği gibi 30’dan 0’a indirilmesi gibi bi durum bu anladığım kadarıyla. Avrupa Birliği de 2026 yılı içinde bu şekilde bi değişiklik planlıyormuş bu arada. Yani sadece bizde durum bu olmayacak ama bizim içerde hiç bişey bulunamazken AB’nin içinde her şey mevcut olmaya ve kendi içlerinde rahat rahat ticaretlerini yapmaya devam edecekler tabi.
Almanya dan her türlü bavul ticareti yapılır :D Çinden Almanyaya gönder gelsin alalım getirelim.

en azından vergi daireleri veya aracılar ile uğraşmak yerine sepette her şeyi ödeyip istediğim ürünü almak isterim. Ben bunu anladım.

Almanya dan her türlü bavul ticareti yapılır :D Çinden Almanyaya gönder gelsin alalım getirelim.
Bu şekilde ticaret yapmaya devam ederseniz çok yakında tepenize binerler. Kişisel etkilenmeniz bir yana , oluşan vergi kaybının her geçen gün artmasından dolayı bu konuda da ek tedbirler gelir.
en azından vergi daireleri veya aracılar ile uğraşmak yerine sepette her şeyi ödeyip istediğim ürünü almak isterim. Ben bunu anladım.
Hayır, 30€ üzerindeki prosedür, artık altına da uygulanabilir diyor. Şu anda sadece iddia ama biliyoruz ki devamı gelir.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve srdrmrs
Bu şekilde ticaret yapmaya devam ederseniz çok yakında tepenize binerler. Kişisel etkilenmeniz bir yana , oluşan vergi kaybının her geçen gün artmasından dolayı bu konuda da ek tedbirler gelir.

Hayır, 30€ üzerindeki prosedür, artık altına da uygulanabilir diyor. Şu anda sadece iddia ama biliyoruz ki devamı gelir.

30€ üstüne birşey alamıyorduk zaten. Önü açılsın kolaylaşsın en azından derdim bu.

30€ üstüne birşey alamıyorduk zaten. Önü açılsın kolaylaşsın en azından derdim bu.
Hepimizin derdi bu, fakat haberde bahsedilen altını da zorlaştırmak.

Hocam biz mal kaçırmıyoruz. Gümrükten geçiyor mallar. Bakıyorlar. Biz işin şakasında olduğumuz için bu cümleleri kuruyoruz. Faturası var her şeyi var.Hee bu durumları değiştirmek isterlerse zaten bisiklet getiremezsiniz yada getirirseniz şu kadar vergi alırım der olay orada biter.Ama bunu yapacaklarını zannetmem.

Hocam biz mal kaçırmıyoruz. Gümrükten geçiyor mallar. Bakıyorlar. Biz işin şakasında olduğumuz için bu cümleleri kuruyoruz. Faturası var her şeyi var.Hee bu durumları değiştirmek isterlerse zaten bisiklet getiremezsiniz yada getirirseniz şu kadar vergi alırım der olay orada biter.Ama bunu yapacaklarını zannetmem.

Tartışmayı derinleştirmek istemiyorum, ticaret yapıyorsunuz :) Neyin kaçtığını hepimiz biliyoruz ve bunu tek yapan da olmadığınız için sıra buna da yakında gelecektir. Dostane tavsiyem, çok aleni hale getirmeyin, böyle başlayıp maliye takibine takılan tanıdıklarım var.

Yolcu havalimanından çıkarken donunun dahi marka ve modelini belli edecek şekilde evrak sunacak. Aynı don ile geri giriş yapmazsa gümrük vergisine tabi tutulacak.

Sizin istediğiniz bu herhalde. :komik: :komik: :komik:

Keşke toplanan vergilerin ne kadarı hizmet olarak dönüyor, bunun peşinde koşsak biraz. Yurtdışı çıkış puluna ne diyorsunuz acaba merak ettm 😅

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Duygusal tepkilerinizi anlıyorum.

Anlamadığınız ya da bilmediğiniz konularda benimle neyin sidiğini yarıştırıyorsunuz? :) Yapılan şey Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu'na göre suç teşkil ettiği için uyardım.

Kendince espri yapmaya çalışmışsın, anlatayım. Bu verilen hak, ticarete dönüp vergi kaçağına sebep olduğunda , diğer konularda olduğu gibi , bu hakkın da bunu suistimal eden insanlar yüzünden elinden alınacaktır. Mesele gümrükten ürünün bireysel kullanım için geçirilip, ülke içerisinde satışının x komisyon ile yapılıp ticaret icra edilmesi.

Bir filmden bir replik ile mesajımı sonlandırayım.

1000043886.jpg

o zaman şöyle yapılması lazım hocam
a kişisi her yd çıkış girişinde yanında getirdiği faturalı ürünlerin kaydı kuydu tutulup bir sonra ki girişinde kardeşim sen 3 ay önce yine yanında şu marka model jant seti ile girmişsin. Şimdi de var hayırdır olm sen kimi koparıyorsun demeleri lazım. Böyle bir veri bankası var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve yine de kendim için alıyorum kardeşim aha da bak ben kaza yaptım ve jant setim kullanılamaz hale geldi diyip görselleri gözlerine sokması gerekir.

Kaçakçılık veya çantacılık oluyor mu evet. Bunu kimse inkar etmiyor. O zaman gerekli kurumlar düzenlemeyi daha güzel daha adil daha şeffaf şekilde düzenler ve bu tür işlerin cezasını çok büyük yapar insanlar da buna ihtiyaç duymazlar. Burada vatandaşı buna iten sebeplere odaklanmak lazım bence. Bir ürün almak için yd gidip yol konaklama yeme-içme artı alacağı ürün ve diğer masrafları < yurt içinden aldığı bedelden daha az ise insanlar bunu yapar. Bunu yaparım.

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri