Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Temu trden satışa başlamış 1günde teslim oluyormuş.
işimize yarayacak linkleriniz varsa alırız birer bardak :') vergisi falan da yoktur belki hem diyeceğim de zaten kendi vergisi vardır o zaman bilemedim şu an

Scudo
Haftaya ism sele ve rudy kask gelecek, fingers crossed 😀

*Dün akşam Sofya'dan döndüm, İst. Havalimanında görevli her geçene nereden geldiğini sordu. Tahminim Kıbrıs ama emin değilim elbette, bazı ülkelerden gelen yolcular olağan şüpheli sanıyorum :)

1000029420.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@mcanerg
Düzenleme: Ek-9 yolcu yanında getirilecek eşya muafiyet listesine baktım.

1 adet kamp çadırı,1 adet ütü ve 1 adet bisiklet gibi miktar bildiren maddeler mevcut. Lakin iddia edildiği gibi bir adet ayakkabı diye bir sınırlama o listede yok, sadece @gurkan Bey tarafından belirtilen 430 euro sınırı var.

Yani o gün amirinden fırça yemiş, kafası atık bir gümrük memuruna da denk gelmiş olsam tutarını belgeleyebildiğim sürece benim 8 çift ayakkabıyı sorunsuz geçirebilmem gerekiyor. Kaldı ki pratikte böyle bir uygulama da yapılmıyor.
Ayakkabı diye belirtmez. "Kişisel kullanım" şeklinde genel bir ifade kullanır. 8 ayakkabı kişisel kullanıma girer mi girmez mi o günkü memurun sağından veya solundan uyanmış olmasına bakar. :)

Ayakkabı diye belirtmez. "Kişisel kullanım" şeklinde genel bir ifade kullanır. 8 ayakkabı kişisel kullanıma girer mi girmez mi o günkü memurun sağından veya solundan uyanmış olmasına bakar. :)
Memur neyse de, asıl siz ne içiyorsunuz onu merak ediyorum. Rüyanızda beni gördüğünüze göre.

Memur neyse de, asıl siz ne içiyorsunuz onu merak ediyorum. Rüyanızda beni gördüğünüze göre.
Rüyamda sizi gördüğümü nerde yazmışım? :)) Ben de sizin ne içip ne hayal ettiğinizi merak ediyorum açıkçası.

resim_2025-06-20_231140092.png

Temuda bundan takip ediyodum, 200 liraya düşünce de takip edebileyim diye sepete eklemiştim 3 tane, (şu an 243 liraya çıkmış) bir baktım biri kampanyayla ücretsiz olmuş, hemmen aldım :D Evde güzel göründü gözüme, yarın sabahın köründe ösym görevine gidicem, yoldadenicem bakalım nasıl... şarjlı bu arada :)

Sigmasports'ta güzel indirimler vardı. Özellikle burada malesef olmayan, Maurten ve Presicion beslenme ürünlerini bulmak iyi oldu. Mağazaları çok güzel, rüya gibi bir yerdi :)

1000031869.jpg

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️, Almanya bisiklet sanal marketlerinden; güvenilir / uygun fiyatlı / stok ve ürün çeşidi geniş olan, kampanyasiz haftası ayı geçmeyen, 3-4 site önerisi rica edeceğim. Forumun bir yerlerinde vardı buna benzer soru ve cevap ama bulamadım..

r2bike, bikeinn, bike24 bu üçünden de Berline sipariş verdim hiç sorun yaşamadım

r2bike, bikeinn, bike24 bu üçünden de Berline sipariş verdim hiç sorun yaşamadım
+
(link)
(link)
(link)

Ek olrak üst seviye bir bisiklet almak istiyorsan, Münih'te aşağıdaki mağazadan alışveriş yapabilirsin.

(link)

Önden randevu alıp gittiğinde bikefitini de yapar paketleyip teslim ederler. Chris oldukça ilgili, işini de oldukça iyi yapıyor. Tek sorunu fazla konuşuyor, arada telefon falan geldiğinde öyle bekliyorsun :) Vergi iadesi formunu kendi doldurup, faturayla birlikte veriyor. Geri gönderdiğinde 19% KDV yi 1 hafta içerisinde EU içerisindeki bir banka hesap numarasına gönderiyor. Karta iade malesef yapmıyor, belki başlamıştır, ben 1 yıl önce alışveriş yapmıştım.

Arkadaşlar 5-6 Ağustos siparişler geldi. Bugün kargoları yapılacak. Almanya tekrar gidiş geliş tarihi 11-12 Eylül.
Sipariş vermek isteyen olursa özelden yazabilir. Sevgiler.... TeamO2.cc.

+
(link)
(link)
(link)

Ek olrak üst seviye bir bisiklet almak istiyorsan, Münih'te aşağıdaki mağazadan alışveriş yapabilirsin.

(link)

Önden randevu alıp gittiğinde bikefitini de yapar paketleyip teslim ederler. Chris oldukça ilgili, işini de oldukça iyi yapıyor. Tek sorunu fazla konuşuyor, arada telefon falan geldiğinde öyle bekliyorsun :) Vergi iadesi formunu kendi doldurup, faturayla birlikte veriyor. Geri gönderdiğinde 19% KDV yi 1 hafta içerisinde EU içerisindeki bir banka hesap numarasına gönderiyor. Karta iade malesef yapmıyor, belki başlamıştır, ben 1 yıl önce alışveriş yapmıştım.
Selanikte tavsiye edeceğin bisiklet dükkanı var mı Gürkan? Gidon vs bakmak için belki wahoo trainer da alabilirim

Selanikte tavsiye edeceğin bisiklet dükkanı var mı Gürkan? Gidon vs bakmak için belki wahoo trainer da alabilirim
Tavsiye edemem hiç alışveriş yapmadım ama aşağıdaki firma Wahoo distributoru Selanik'te.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Yurt dışında bir mağazadan bisikleti alıp aldığın ülkeden buraya bisikletle dönersen ve bunu vlog halinde paylaşırsan baya ünlü olursun biz de izleriz. Başarırsan da bisiklet sürmüş olursun. Bu arada şaka yapıyorum ama mantıklı olabilir eskiden insanlar hayvanlarla seyahat ediyordu. Binlerce kilometre yolu insanlar yıllar önce katetmiş ama biz atalarımız gibi güçlü değiliz. Şuan bu söylediklerimi acaba kaç kişi başarabilir.

merlin cycle sitesinden yakın zamana kadar güvenli alışveriş yapıyordum ama gönderimi durdurunca ihtiyaçlarımızı alamadık... şu anda lastikleri yenilemem lazım vittoria marka lastikleri bike24 den almayı planlıyorum.... merlin cycle'ı aratmaz sanırım...Teşekkürler

merlin cycle sitesinden yakın zamana kadar güvenli alışveriş yapıyordum ama gönderimi durdurunca ihtiyaçlarımızı alamadık... şu anda lastikleri yenilemem lazım vittoria marka lastikleri bike24 den almayı planlıyorum.... merlin cycle'ı aratmaz sanırım...Teşekkürler
30 euro yu geçmeden nasıl sipariş vereceksiniz ki?

Arkadaşlar 11-12 Eylül yolculuğu 7-8 Eylüle döndü.Herhangi bir şey isteyen varsa özelden yazsın.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Herkese selam, forumda yeniyim ve Almanya’dan yeni bir bisiklet almak istiyorum. Sanırım Almanya’da tax refund olayı değişmiş. Son zamanlarda alan oldu mu vergi iadesini?
Konu ile ilgili reddit mesajı var:
Ayrıca Bike24’e mail attım gelen cevap şöyle:

Thank you for your email.

Please understand that, due to a new legal regulation, we are no longer permitted to issue VAT refunds. This regulation applies to all companies in Germany and unfortunately leaves us no room for manoeuvre when processing such requests.

This new regulation applies to bicycles, e-bikes, pedelecs, spare parts and accessories of any kind for bicycles/e-bikes, and other goods for the maintenance of bicycles and e-bikes. Bicycles and e-bikes are considered means of transport. Means of transport, their components and items used for equipment and maintenance are not considered personal luggage and are therefore excluded from VAT refunds.

Thank you for your understanding.

Herkese selam, forumda yeniyim ve Almanya’dan yeni bir bisiklet almak istiyorum. Sanırım Almanya’da tax refund olayı değişmiş. Son zamanlarda alan oldu mu vergi iadesini?
Konu ile ilgili reddit mesajı var:
Ayrıca Bike24’e mail attım gelen cevap şöyle:

Thank you for your email.

Please understand that, due to a new legal regulation, we are no longer permitted to issue VAT refunds. This regulation applies to all companies in Germany and unfortunately leaves us no room for manoeuvre when processing such requests.

This new regulation applies to bicycles, e-bikes, pedelecs, spare parts and accessories of any kind for bicycles/e-bikes, and other goods for the maintenance of bicycles and e-bikes. Bicycles and e-bikes are considered means of transport. Means of transport, their components and items used for equipment and maintenance are not considered personal luggage and are therefore excluded from VAT refunds.

Thank you for your understanding.

hemen söliyim bike24 vermiyor. canyon veriodu en son fahradd xxl var mağzaları da var sadece online diiil hiç alışveriş yapmadım...2 ay önce bikediscount Bonn'daki megastore mağzasından bisiklet aldım tax free için global blue gibi bir aracı şirket yok direkt kendileri veriyor prosedür aynı ve tamamımını geri alıyorsun...tabi 2 ayda durum değişmediyse iletişime geçersen bilgi verirler

• Beğen
Tepkiler: zeckbike
merhabalar ;
yurtdışı bisiklet giyim firmalarından türkiyeye gönderim yapanlar var mı ?
konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler

Geri