Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Arkadaşlar merhaba. Competitive Cyclist'ten alışveriş yapan var mıdır? Aradım ancak bulamadım da. Şunu almayı düşünüyordum da. İndirimlerle birlikte 40 dolar civarı oluyor:

(link)

Yurt içi mağazalarda 330 liranın altında fiyat yok yahu.

Scudo
@Joseph Cavalcanti
Competitive Cyclist gibi Amerikan siteleri çoğu ürünü Türkiye'ye (ve Avrupa'nın geri kalanına) göndermiyor, gönderiyorsa da çok yüksek kargo bedelleri talep ediyor. Düşündüğünüz ürünü sepete ekleyip check-outa yönelirseniz büyük ihtimalle vazgeçersiniz.

Türkiyeye yollamıyorlar genelde.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
@dsaygat

Böyle imalı yazmanın anlamı yok. Şu ana kadar soruna cevap gelmediğine göre yanlış yere başvurmuşsun.

Uzun zamandır gravel türü bir bisiklet almak için araştırma yapıyorum. En sonunda Cube markasının bir modelini almaya karar verdim. Türkiye’ye bisiklet gönderiminde bazı markalar için kısıtlama var gibi. Yaptığım araştırmalarda (link)B28B3EAE-FFFC-43AB-A680-79EF2EDA0F7C.jpegB28B3EAE-FFFC-43AB-A680-79EF2EDA0F7C.jpeg6A539F6F-844C-4443-B388-B45D2677D4A3.jpeg9AEABE41-FA7F-4C1E-9129-B80E77005BFD.jpegBA795BA9-3458-4D5F-9907-DD3637154524.jpeg6E383A62-8010-47C7-A29D-6FD68D5D0D69.jpeg1AD5BFFF-9E59-4E75-AED4-B3A518A57801.jpeg2FE16075-98AB-47B9-A898-C849D9DBA33D.jpeg Bu sitede istediğin modeli buldum ve Türkiye içinde gönderi yaptıklarını öğrendim. Yurtdışı alışveriş için her ne kadar araştırma yaptıysamda kafamda bazı soru işaretleri vardı, forumda yakın zamanda yurtdışından bisiklet almış @gezgin.gezer ile görüştüm. Sağolsun tüm detayları bana anlattı ve bunun üzerine bende alışveriş yapmaya karar verdim. Sitede fiyat ben aldığımda 1000 Euro civarındaydı ama Türkiye’yi seçince vergi indirimini hemen yaptı ve fiyat 850 Euro oldu. Satıcıya kafama takılan bazı soruları sordum ve ayrıca indirim talep ettim. Çok hızlı bir şekilde her maile dönüş yaptılar ve 50 Euro’da indirim yaptılar. Kargo parası almadılar ve toplam 799 Euro’ ya anlaştık. Sitede belirtilen fiyattan daha düşük bir fiyat olduğu için ödemeyi mail Order ile aldılar. İki işgünü içerisinde Fedex ile kargoya verdiler. Bu süreçte beni mail ile bilgilendirdiler. Fedex ile ilgili olarak çok olumsuz yorum okumuştum ama onlarda sorun çıkarmadı. Gümrükleme bedeli olan 950 TL. ‘ yi Fedex’in hesabına yatırdım ve bütün işlemleri onlar tamamladı. Yaklaşık 10 günde bisiklet elimdeydi. Güzel paket yapılmıştı. Pakette ve Bisiklette herhangi bir hasar yoktu.

Çok yakışıklıymış iyi günlerde kullanın

• Beğen
Tepkiler: Santaruins
@Santaruins Trp mekanik disk frenden memnun musunuz? Modülasyonu nasıl? Bisiklet hayırlı olsun.

@Gökay Akçay
Teşekkür ederim.

@Doğanay07

Teşekkür ederim. Daha tecrübe etme imkanım olmadı.

@Santaruins

Hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle. Gravel bisiklet sayfası konusuna da resim atarsanız orayı takip eden daha çok kişi var belki sorusu olanlara da fikir vermiş olursunuz.
@Kobebryant
Birde bu sizdiniz galiba büyüklü küçüklü yazı yazma olayı vardı galiba en son :) Neyse geçmişi deşmeyelim. Tekrardan hayırlı olsun.

Arkadaşlar şimdi bisikleti Almanya vatandaşı Almanya’dan satın alıp uçakla gönderse vergi ödenir mi?

Eğer Türkiye’de kendisi teslim alacaksa burda gümrükte vergi ödemez ama Almanya’da öder. Eğer siz Almanya’da en az üç gün o kentte kalmak şartıyla bisiklet alıp Kargo ile. Türkiye ye gönderirseniz her iki tarafta da vergi ödemezsiniz diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Peki aldığı ürünün vergisini Almanya'ya verip Türkiye'ye yollarsa ve Türkiye'de almazsa Türkiye vergi alır mı?

@:DDD

Alman vatandaşı olduğu için Alman vergisini öder.

Bisikleti kendi getirmeyeceği, size göndereceği için, kargoda üstüne bir de Türkiye vergisi biner.

Ekonomik anlamda yapılabilecek en anlamsız şey yurtdışından bir bisikleti yabancıya aldırıp kargoyla buraya yollatmak olur.

@Santaruins

Öyle bir kural yok. Bisiklet ebatındaki bir kargo illa ki gümrüğe takılır ve tamamen gümrük memurunun insafına kalır. Memur, yepyeni bisikleti gümrüğe tabi görüp vergi uygulatabilir. Sadece bisikleti siz aldığınız için Alman vergisini geri alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Santaruins
Tanıdık kargo ile gönderirse vergi alınır.
Tanıdık türkiyeye gelcekse/geldiyse vergi alınmaz. Türkiyeye giriş tarihini gösteren belge ile yanında getiremeyip kargo ile gönderdiği paketler için vergi ödemez(gelişten 1 ay önce veya 3 ay sonrasına kadar).

• Beğen
Tepkiler: Santaruins
@Santaruins
Doğrudur, yurtdışındayken aldığınız bisikleti kendinize kargolatabilirsiniz. Ancak sipariş üzerine üretildiği veya toplandığı için alıp yanınızda getiremeyeceğiniz bisikletler dışında pek mantıklı bir yöntem değil.

Öncelikle, bayilik anlaşmaları gereği her satıcı bisikleti başka ülkeye gönderemez (özellikle Türkiye ve yurtdışı fiyatı arasında çok fark olan büyük Amerikan markaları için geçerli bu). Alıp kendiniz kargolarsanız da hem vergi iadesi alamazsınız hem de çok yüksek kargo bedeli ödersiniz.

Bisiklet Türkiye'ye geldikten sonra da kutunun içinde bir kağıtta "müşteri 2 hafta önce bizim dükkana gelip bunu aldıydı" yazıyor diye gümrük memuru "bu vergiden muaftır" deyip göndermez. Sizin pasaport ve varsa başka belgeler ile (mesela kredi kartı slibi) bizzat gümrüğe gitmeniz gerekir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
peki benimde şöyle bir sorum olacak, özellikle hollanda da akrabalarım var oradan gelirken yanlarında getirme durumu nasıl olur sizce ,karlı olur mu. hollanda da bisiklet kültürü yüksekmiş ama akrabaların ilgilerini çekmediği için marka model ismi veremediler, orta ayar bir tur veya yol bisikleti tavsiye edebilirmisiniz hollandadan. şimdiden teşekkürler

Geri