Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Kargolanmadı zaten sipariş ettikten sonra aradan 4 saat falan geçti kargolayacağını zannetmiyorum. Eğer yapamadıysa ben ürünün Türkiye'ye girmesini bekleyip daha sonra PTT'ye geldiği zaman gidip kendim alsam olur mu ? anıl şentürkk

Scudo
Merlin Cycles her zamanki gibi kaliteli bir iş çıkardı.Ürünler uygun fiyatta,kargo -5 günde Ingiltere den Bursa -sorunsuzca eve teslim.Ayrıca paket içeriğini faturalandırırken- olası gümrük vergisini ödemeyelim :) diye- toplam miktar paket dışında düşük ve sterlin cinsinden yazılmış..

@cazci Ben de Merlin cycle dan sipariş vermeyi düşünüyorum.Siparişinizin gümrükte hiçbir vergi yada masrafı olmadı mı? Kendiliklerinden mi tutarı düşük gösteriyorlar?

75 Avro üzeri sipariş vermedim.Parça parça aldım bugüne dek.Alan arkadaşlardan bazıları vergi öderken bazıları arada kaynamış.O nedenle toplam miktara dikkat ederseniz fazladan para çıkmaz kesenizden.

Wiggle'la ilgili ikilemde kaldığım bir konu var, bilenler yardımcı olabilir mi?

Garmin Edge 520 satın alacağım. Fiyatı nedeniyle gümrük vergisi de ödeyeceğim. Ancak gönderim konusunda bazı şüphelerim var. Aşağıdaki konudaki mesajları da okudum.

Wiggle gönderim

Şu an kullandığım ve arızalanan Garmin Edge 500'ü 2012'de Amazon'dan almıştım. Amazon DHL üzerinden gönderim yaptığı için, ürün gümrüğe girer girmez DHL Türkiye beni arayıp, gümrük vergisini/ardiye parasını yatırmamı istemişti. Ödemeyi online yapınca da ürün kapıma gelmişti. Açıkçası Amazon/DHL'de hiçbir sorun yaşamadım.

Amazon Garmin Edge 520'yi ülkemize göndermiyor. Wiggle'da var. Ancak Wiggle anladığım kadarıyla gönderimi Parcelfore ile yapıyor ve ülkemize ulaşınca da PTT işi üstleniyor. İşin içinde gümrük ödeme konusu da olduğundan bu işi Amazon gibi güvenli şekilde nasıl yaptırabilirim? Çünkü geçen yıl Aliexpress'ten bir kamera sipariş etmiştim, Parcelforce-PTT arasında çok sorunlar yaşadım, alacağım kamera çok ucuz olduğundan uğraşmaktan vazgeçip siparişi iptal etmiştim.

Garmin 520'nin yetkili satıcısı Baytekin'deki fiyatı 655$, Wiggle'daki fiyatı 245$. Fark bu kadar büyük olunca da Türkiye haritası desteğiymiş, satıcı desteğiymiş gibi şeyler çok da cazip gelmiyor açıkçası.

@Bahadır Gürel abi yeni sayılabilecek bir tarihte wiglledan 810 aldım ptt ile sorunsuz geldi mevzuatı biliyorsunuzdur kapı da vergiyi alıyor,mutlaka ama mutlaka takipli alın bir kaç dolar fazla oluyor ama kafa daha rahat oluyor

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Murat B. Evan Cycles'ta 226$ fiyatı var. Sipariş aşamasına kadar getirdim, 29$'lık takipli seçeneğinde DHL veya UPS gibi bir ifade göremedim. Bunu nasıl anlayabilirim?

@Bahadır Gürel Ben de 520 aldım ama bundle olarak. Evans'ta en ucuz seçenek takipli olmadığı için bike24.com sitesinden aldım, alalı 4 gün oldu ülkeye girmiş görünüyor. Bundle olarak 280euro, tek alırsanız 230euro oluyor takipli kargo dahil.

Evan Cycles'ta gönderim şöyle görünüyor:

Bisiklet veya toplu alımda DHL, diğer durumlarda posta servisleri yazıyor ki bu da PTT anlamına geliyor sanırım. İşin içinde gümrük ödemesi olduğundan, PTT olursa bizzat gidip teslim almam gerekiyor diye anlıyorum.

upload_2016-3-24_17-19-46.png

@Bahadır Gürel

Evans'ın takipli kurye dediği seçenek DHL, en azından Türkiye için öyle.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Merhabalar,

yurtdışından yaptığım alışverişlerle ilgili birkaç deneyimi sizlerle paylaşmak isterim;

öncelikle (link) üzerinden vermiş olduğum Kelebek Gidon siparişi 14 Mart'ta firma tarafından kargoya verildi, DHL (Almanya'nın PTT'si diyelim, özel bir taşıma şirketi değil yani) ile yola çıkan kargo 21 Mart tarihinde elimdeydi. Kargonun yolculuğu boyunca takip numarasıyla adım adım yapılan işlemleri takip edebildim. Sipariş tutarı 75 Euro'nun altında olduğu için gümrükle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece kapıda posta memuruna 0,60 TL gibi küçük bir ödeme yaptım. Paket ağırlığı 2.200 gram olduğu için -gümrükte çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre ağırlığı 2 kg'ın üzerinde olan her paketi gümrükte mutlaka açıyorlarmış, doğru ya da yanlış bilmiyorum sadece bir detaydı paylaşayım istedim- paketi açıp kontrol edip bantlamışlardı. Sorunsuz ve yeterince hızlı bir alışverişti benim için yani, sadece tek sorun gümrükte kutuyu açarlarken rastgele bir yerlerden özensiz kesmeleri! Bu başka ürünlerde sıkıntı yaratabilir düşüncesindeyim, ne kadar kontrollü kesim yaptıkları tartışılır çünkü.

Sonrasında (link) üzerinden yaptığım Kask ve Eldiven alışverişimde, Specialized ürünleri Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere gönderemedikleri için İngiltere'de yaşayan bir arkadaşımın adresine sipariş verdim, ve ücretsiz kargoyla bir kaç gün içinde ürünler O'nun eline ulaştı. (Sigma Sport internet sayfası üzerinden alışveriş yaptığınızda Türkiye'ye gönderim görünmüyor maalesef. Ancak onlarla iletişime geçtiğinizde bu konuda da yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Ben henüz direkt Türkiye'ye gönderim istemedim onlardan ancak konuştum ve yardımcı olacaklarını söylediler. Açıkçası firmayla birkaç alışverişim oldu ve bende o güven hissini yarattılar. Yakın zamanda direkt Türkiye'ye gönderim yapmalarını istediğimde mutlaka bu deneyimi sizlerle paylaşırım.)

Arkadaşımdan kaskları ve eldivenleri (eldivenler 2 kişi için ve tek kolide ) ayrı ayrı gönderim yapmasını, her birinin faturasını da kutuların içine ayrı ayrı koymasını istedim, aynı anda tek kolide gönderdiğinde gümrükte sıkıntı yaşayacağımı biliyordum çünkü (Tek seferde hepsine ödeyeceğim vergi 27 pound civarında bir şey tutuyordu ve ayrı ayrı kargo daha ucuza gelecekti). Kasklardan ilkini gönderirken onun acemiliği, benim de dikkatsizliğim nedeniyle takip numarasız kargoyla uzun bir yolculuk yaşadık maalesef. Kaskı o gönderdikten net olarak tam 1 ay sonra yaşadığım yerdeki PTT merkezine gidip -şansımı deneyerek- bakmalarını istediğimde tesadüfen bir köşede kolide buldum. Kolinin ne zaman geldiğini, oraya kimin koyduğunu falan hiç bilmiyorlardı çünkü daha buradaki PTT merkezine girişi yapılmamıştı. Neyse yine de kaskı sorunsuz olarak, sağlam bir şekilde aldığım için şükrederek çıkmıştım oradan, ümidi kesiyordum çünkü o kasktan. Bu deneyim şunu göstermişti bana, takip numarasız alışverişler bir şekilde geliyor galiba, ulaşıyor ama birilerinin vicdanına sizin şansınıza kalmış. Bu arada içinde kask olduğu için koli büyük, ağırlığı 2 kg'ın altında ve koli açılmamıştı.

Arkadaşımdan diğer siparişleri takip numarasıyla göndermesini istedim ve 17 Mart'ta kargoya verdiği ürünler 23 Mart'ta sorunsuz bir şekilde elimdeydi. Kask ve eldivenleri ayrı ayrı kişiler adına gönderdiği için gümrükte sıkıntı da yaşamamıştık, ve ayrıca koliler de açılmamıştı.

Bu alışverişler benim için iyi birer deneyim oldu, yurtdışından alışveriş yapacaklara da fikir verir umarım.

Kazasız belasız sürüşler.

Benim yaşadığım deneyim ilginç bir örnek olacaktır.

Ufak tefek ürünleri Aliexpress'ten alırım. Elime ulaşsa da ulaşmasa da dert etmeyeceğim türden şeylerdir bunlar. Bu siteden ne sipariş ettiysem 20-30 gün içinde elime ulaşmıştır. Ürün alırken mutlaka China Post Registered Air Mail'i tercih etmişimdir. Geçen yıl Mayıs ayında, biraz riskli sayılabilecek bir ürünü satın almaya karar verdim: Üzerinde kamera olan gözlük. Açıkçası bana çok cazip gelmişti. Bisiklet sürerken gerektiğinde kayıt yapabilirdim. Ürün garantili gelsin diye ürünün Fransa'daki satış yerinden gönderilmesini tercih ettim. Ürünün fiyatı kargo bedeliyle birlikte $44 olduğundan gümrük ödemesi yapmayacaktım.

Siparişi verdikten sonra durumu anladım. Bana verdikleri takip numarası standart bir kod değildi. Yani mesela PTT'yi arayıp sorgulatamazdım. Sadece onların belirttiği siteden takip edebilecektim. Ancak bu siteye girmeye çalıştığımda her defasında yoğunluktan erişemiyordum. Bir ay geçtikten sonra "Ben bu ürünün nerede olduğunu göremiyorum bana yardımcı olun" dedim ve bana başka bir site adresi gönderdiler. Yeni siteye girdiğimde ürünün nerede olduğunu gördüm. Ancak bir sorun vardı: "POINTAGE LOCAL INSTANCE France Ennery" Bu mesaj her öğlen siteye tekrar tekrar ekleniyordu. Her gün tekrarlanan bir mesajla bir ay kadar daha geçti. Bu süre içinde bu durumu satıcıya sorduğumda bana, Türkiye'nin gümrüğünde takıldığını ve benim PTT'ye açıklama yapmam gerektiğini belirtti. Tabii ki PTT'yi defalarca arayıp sorgulamama rağmen böyle bir ürün hakkında bilgileri yoktu, en başta takip numarası kayıtlarında yoktu. Ben bu Fransa'nın posta servisini araştırınca -çünkü artık onlardan bilgi almaya çalışıyordum- bir baktım ki Türkiye dağıtıcısının MNG olduğunu öğrendim. MNG'deki yetkiliyle hem telefon hem mesaj görüşmelerinde sorunun satıcıdan kaynaklandığını öğrendim. Çünkü Fransa gümrüğü satıcıdan ürünün proforma faturasını istiyormuş. Bu komik sorunu satıcıya yazdım. Komik olan şu: Bu faturayı satıcı bana gönderdi, ben de MNG'ye ilettim ancak iş böyle yürümezmiş :) Tabii ki satıcıya durumu ilettim ve artık üründen de ümidimi kesmiştim. Nedeni ise uzun bir süre geçtiğinden ve Aliexpress gözünde sorumlu ben kaldığımdan -çünkü yazışmalarımda gümrükte takıldığını belirtmiştim- parayı satıcıya aktarmış ve işlemi de kapatmış oldu. Aliexpress'e kaydı tekrar açtırmamın hiçbir yolunun olmadığını acı şekilde öğrenmiş oldum, çünkü şikayet yolları kapanıyor. Ben artık ürün değil ama paramın gitmiş olduğundan yakınırken, 8 Temmuz'da kredi kartıma paranın iade edildiğini öğrendim. Tabii bu benim için sürpriz oldu. Bir daha da acemi satıcılardan iş yapmamak konusunda daha dikkatli olmaya başladım.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Volg
ben bu kask almayı düşünüyorum
(link)

bu ürün indirimde gözüküyor 73€
75€ üstü vergiye giriyor onu biliyorum bu ürün şimdi indirimli fiyattan mı vergiye girecek yoksa €163.99 fiyatan mı vergiye girecek bilgi tecrübesi olan varsa paylasırmı

@maboc fatura da ne kadar ise o fiyat gözükür.
73€ a gelicek ise vergi ödemezsiniz. Zaten, fatura da ki fiyata göre vergiyi kesiyorlar.
73€ gözükeceği için sorun olmaz.

merhaba. Kredi kartı kullanmıyorum. Kredi kartım olmadan Aliexsprres tarzı yerlerden nasıl alışveriş yapabilirim. Paypal sistemine baktım biraz ama sanırım o da kredi kartı istiyor. Bilgi verirseniz iyi olur.

paypal kart alabilirsin. kredi kartı değil o.
karta para yükleyip kredi kartı gibi kullanabilirsin

Cihan merhaba. Kayıt esnasında "kredi kartı numaranız" diyor ayrıcada zorunlu yazıyor. Acaba üyelikden önce mi Paypal kartı almak gerekiyor ?

@mersault o farklı bişey. paypal kart siparişi istemen lazım.

(link)

Geri