@fthgzl79
Bu benim

tabii ki çoban köpeklerinde, kangallarda vs işe yaramayabilir ama, gelirken sizi süzüp tam yanından geçerken havlayan köpeğe "HÖÖÖYYYTTT" yapmak genelde işe yarıyor, "havladık ama kusura bakma abi" moduna geçebiliyorlar, hatta eşim "köpekle köpek olma" diyerek laf da attı.. Diğer taraftan "vay sen öyle dediğin için yaptım, köpek de geldi, beni ısırdı" derseniz sorumluluk almam.
Diğer taraftan insan psikolojisi farklı tabii. Genel olarak şaşırtıcı tepki fikrine katılsam da, t-shirt'ü sıyırıp göğsünü gösterme fikri buralarda sakat bir şekilde sonuçlanabilir. En güzeli arka farının yanmadığını veya ne bileyim, arka tekerleğinin inmiş olduğunu, vs vs söylenebilir. Beyninde sürekli tekrar edecek şarkı fikri de güzel... ne olabilir diye düşünüyorum da.. mesela "ayağında kunduraa"
Son olarak, insan neden araç penceresinden bağırır? Gerçekten merak ediyorum, içinmizde psikolog varsa, bizi bi aydınlatsa..? Nedir bu, stresin dışa vuruşu mu? Bir şekilde cevap duymadan basıp gidebilecekleri için ahlaki sorumluluğun olmadığının hissi mi? Yani, davranışımdan sorumlu olmayacaksam (ki basıp gidebilecek) rahatlıkla yapabilirim hissi mi... Yaptıklarından sorumlu olmayacağı garantisi olduğu için bir açıkdan da Milgram deneyini hatırlattı sanki..