Scudo Sports

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

Scudo
@selami atay
Yarış ortalamalarının 50 yi geçtiği etap hemen hemen yok nasıl 70 versinler? İnişlerde 70 veya son spritlerde 70 verebilir ama ortalama imkansız. İnsanlara galiba bu hızlar kolay geliyor 45 falan ne ki diyor fakat durum öyle değil.

@Hamza Hakkı

hamza bey haklı! pro continental takımların yarıştığı düz etaplarda yarışcıların 72-73 km hızlara ancak pelatonla bilrlikte ulaşabiliyorlar.Tabi bu sadece bir kaç saniye sürüyor yarış ortalamaları en fazla 50-55 km/h olabiliyor. Eurosport ta yarış izlerken Caner eler ve Hüseyin inan pro yarışcıların ulaşabildikleri max hızlardan bahsediyor . Nerdeyse her yarışta twiter dan izleyeciler soruyor ve Caner beyin söylediği prof yarışcıların yokuş aşağı 100-110 km lere ve düz yolda tek başına rüzgarında olumlu etkisi ile 65-70 km lere ulaşabildikleri yönündedir. Hız konusunda atıp tutan arkadaşlar önce bu yılki italya turunun 3. etabında Marcel Kittelin tek başına vermiş olduğu mücadeleyi ve son dakikada tüm gücünü nasıl harcayıp etap kazandığını bir izlesinler. Sonra kendilerini kıyaslasınlar yine bir şey anlamazlarsa heralde ben süperman oldum diye ortaya çıkarlar artık

strava'dan takip ettiğim yüksek kondisyonlu yol bisikletçileri var ve bu adamlar haftanın 6 günü sürüyor; powermeter, hr monitor ne varsa kullanıyor. 7 kilonun altında, binlerce dolarlık bisikletleri var. trainer, ağırlık vs. çalışıyorlar, bazılarının antrenörleri var. ve bu adamların en yüksek ortalamaları 35-38 civarında.

burada ise mtb ile 35 ortalama yapan mı dersin, düz yolda 120 yapan mı dersin... ne cengaverler varmış maşallah.

Komu çok eğlenceli hale gelmiş. Ben Şehir bisikleti kullanıyorum. Hiç sesimi çıkartmayayım. :)

@Raşit S
Konuyu okurken aynı şeyi düşünmeye başladım ki bu yorum denk geldi. Sesli güldüm. :D

max. hız yarışması çok da anlamlı değil..

@ebubekir sözbir

kasksız olan intihara meyilli galiba..

@Mehmet D.
Onu yapmak için boş vakit lazım adama,bende o yok şahsen [emoji3] ama bayramda yapmayı düşünüyorum bozüyük-bilecik falan....

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@selami atay

Saat yanlıştır kesinlikle, yol bisikleti antremanları 30km/h civarı hızlarla yapılır.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
@Raşit S

bu topikte tabiri caizse ''sallayan'' çok kişi olmuş, ben de onlara ithafen ufacık bir ironi yaptım. Bunun için bir şey içmeye gerek yok hocam

@Raşit S
Yokuş olmasa bile hep düz yol olsa gene 35km/h ortalama olarak öyle kolay bulunacak bir rakam değil.
Tabi 20km lik tur yapılır, 35km/h ortalama çıkar ama öyle tutup ta uzun turda 35km/h çıkartmak zor.

Kendi tecrübelerim, kısa turlarda çıkarabiliyorum 35km/h ama belirli bir noktadan sonra nalları dikiyor insan.

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
@Furkan Çınar

İroni olmamış, yenisini yap.

Ayrıca topikteki herkesin iddia ettiği rakamları gördüğüne kesinlikle inanıyorum, kimsenin sallamaya ihtiyacı yok. Sallayan yakalanacağını ve sallandırılacağını bilir. Henüz kimseye yaptığı hız ve ortalamalar için ödül verilmiyor.

@Melih Çolak
Evet zenciler bile yapamaz herhalde o ortalamayı[emoji3]

HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Yönlüer

kesinlikle tavsiye ederim. İmkanınız varsa sürekli rampa tırmanın. Rampalar bacakları iyice güçlendiriyor. Ben antreman için hergün bursa eskişehir istanbul yalova falan yapıyordum. o yüzden bacaklarım alışık artık.

Konuyu okuyorum ama bize ne katkı sağladığını bir kaç kişinin mesajı hariç anlamlandıramıyorum. Sanırım rakamları görünce akıl sağlığımı yitirdim.

Çoğunluk dese ki garmin yada bryton ile yaptığım değerler işte burada, link verse incelesek anlayacağım.Hani sapma olur onu anlarım, en azından gps destekli sensörlü bir cihaz tarafından ölçülmüş değerleri okusak artık!

Yalnız bazı arkadaşlar yazdıkları rakamları belgeleri ile ispat etmedikleri sürece bu veriler havada kalacak diye düşünüyorum. En azından ben itibar etmiyorum, herkesin kendi bileceği şeydir kimseye de karışmıyorum. :)

Sağlıklı ve dikkatli sürüşler, bu hızlar da kask sizi ne kadar korur bilmem ama en azından takmayı ihmal etmeyin!

sanırsam birçok kişi km saatlerine jant çapı ölçüsünü yanlış girmiş, ya da hepsi buralarda harcanıyor.

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@Hamza Hakkı

Strava'dan baktım. Otogar-Bosna Çıkışı segmentinin 1 km'den fazla yokuş çıkışı var ve siz burada 47 km ortalama hızla gitmişsiniz. Keza başka segmentlerde de 47 km ortalama hız var. Liderlik sıralamasında sizin liderliğinizle diğerlerinin hız ortalaması arasında öyle fark var ki, kamyona tutanarak gittiğiniz ya da bir aracın içinde Strava'ya kayıt yaptığınız çok net anlaşılıyor. Yorum kısmında da kamyondan söz etmişsiniz :) Bu ortalama size ait olmadıktan sonra, ben yaptım diye buraya yazmanın ne anlamı var?

@Bahadır Gürel
Evet otogar bosna çıkışında dediğiniz gibi 1 kilometrelik çıkış var kamyon arkasında yaptım o segmenti bundan önceki komda 39 km/h idi oranın komu yine bana aitti. Yalnız sadece oraya ait kom ile 37 km/h gibi ortalama bi hız yakalamam imkansız. Düz bir yolda rüzgar yoksa 40- 42 km/h hızı yol bisikleti ile verebilirim. Konya'da olan arkadaş varsa beraber de çıkabiliriz arabayla kayıt yapacak kadar aciz bir insan değilim. Ayrıca segmentlerime baktiginiza gore malas segmentine de bakın 6 kilometre boyu tırmanışta verdiğim vam ve watt degerlerine bakarak bu ortalamayı verip veremeyeceğimi anlarsınız.

benim ng650 29v bisikletin km saati max hız 52km gösterdi diye değiştirmeyi düşünüyordum, yoksa...:mlk:

Geri