Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

Vittoria zafira pro aldım daha gelmedi. 700x28 bakalim gorecegiz

Scudo
@Sefa01
Senede kaç kilometre sürüyorsunuz? 8000'den fazla ise, patlak önleyici sıvı kullanmanızı öneririm. Az kilometre yapıyorsanız bunu önermem; çünkü patlak önleyici sıvının lastik içindeki ömrü 3-6 ay, lastiğin ömrü bitmeden sıvı kurur ve lastikleriniz kullanılmaz hale gelir, ya da en azından özelliğini yitirir.

Az kilometre yapıyorsanız da patlamış lastiği Vittoria Pit Stop veya benzeri ile tamir edebilirsiniz. Her zaman işe yaramasa da 300-400 Liralık lastiği çöpe atmadan önce denemekte fayda var.

Continental Sprinter GatorSkin, Vittoria Rally, Schwalbe Lugano T gibi antrenmana yönelik, nisbeten ucuz ve sağlam tubular lastikler var; fakat Vittoria Corsa gibi latex iç lastikli, 300 küsur TPI lastikler varken tubular jantta bunlara yönelmek bana anlamsız geliyor.

Ben belirtmedim ama sıvı kullanıyorum ama çok küçükleri kapanıyor. Benimkiler kapanmadı. Pit stopta kullandım ama bir tanesini tuttu. Bence vittoria çok çabuk patlıyor.

Bu iki lastik hemen hemen birbirine yakın özellikteler kullananlar varsa hangisini tavsiye eder.Daha önce pro4 service course ve endurance kullandım.İkisinden de memnundum.Vittorida rubino pro 3 kullandım fiyatına göre gayet iyi lastikler idi ancak ıslak yolda biraz kayıyordu.Bu yeni g2 serisinde belki iyileştirmeler vardır.Yada bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz çok yönlü lastik varmı?
Michelin power endurance
(link)
Vittoria Rubino Pro IV G2.0
(link)

@Murat B.

schwalbe lugano hakkında bilginiz var mı?
91 kg - genelde şile beykoz köy yollarında kullanılacak. max. haftada 100 km.

@burcinhan önceleri çok patlak ile başım deretteydi kilo yüzünden, şimdilerde lugano endurance kullanıyorum arka lastiğin içinde ayrıca patlak şeridi koydum, patlama işini çözdüm. Lugano değil de lugano endurance modelini öneririm.

Continental 5000'im 2200'üncü km'de emniyet şeridindeki cama dikkatsizce kurtaramam sonucunda yırtıldı.
Türkiye'den max 300 TL'ye alabileceğim lastik var mıdır? Yoksa 1 hafta lugano ile idare edip Yeni bir 5000 mi alsam? Gerçtekten çok memnundum.

Continental 5000'im 2200'üncü km'de emniyet şeridindeki cama dikkatsizce kurtaramam sonucunda yırtıldı.
Türkiye'den max 300 TL'ye alabileceğim lastik var mıdır? Yoksa 1 hafta lugano ile idare edip Yeni bir 5000 mi alsam? Gerçtekten çok memnundum.

TR'de max 300 TL tek adet için mi çift adet mi soruyorsunuz?

İlla ki cama girmenize gerek yok Continental 5000 de olsa 4S 2 de olsa bu lastiklerin yan duvarları haddinden fazla ince bu sebeple yanaklarından 500 km de yarılabilir 5.000 km de yarılabilir. Şansa hiç de yarılmayabilir. Ama bu sorunla karşılaşan kişi sayısı hem Türkiye'de hemde yurt dışında azımsanmayacak kadar fazladır. Bana kalırsa şu lastikleri listenize ekleyin.

Michelin Pro4 Endurance V2
Vittoria Rubino Pro G+

Tek adet. Teşekkür ediyorum.

@:DDD O zaman Vittoria Rubino Pro G düşünebilirsiniz.

(link)

Yurt dışından alırsanız tabi çok daha uygun fiyata alırsınız.

@:DDD
Geçmiş olsun. Şu lastiği de düşünebilirsiniz:
(link)

Alternatif olarak yurt dışından sipariş verip gelene kadar idareten bir çözüm (bulabildiğiniz en ucuz lastik, başkasının kullanıp da atmadığını ödünç almak, dukt tape ile tamir etmek gibi) arayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Slmlar,bisikletteki ön lastiği yenilemem gerekiyor, lastik önerileri konusunu biraz okudum. Aşağı yukarı bir liste oluşturdum ama hangisini seçeyim bilemedim doğrusu. Bütçe olarak 250, maksimum 300TL geçmeyen tek lastik almayı düşünüyorum. 700x 25c lastik kullanıyorum. Sizce bu lastiklerden hangisi diğerlerine göre daha iyidir? (100km altı mesafeler yapıyorum, yarışla alakam yok, gezi, sport amaçlı kullanıyorum.)

continental grand prix 4000s
schwalbe durano plus
Continental Ultra Sport II 700x25
Continental Super Sport Plus 700x25 Dış Lastik
P-Zero Velo
LifeLine Prime Race Road Tyre
Schwalbe One V-Guard Evolution Road Folding Tyre
Schwalbe Durano Plus Kevlar 700X25
Vittoria Rubino Pro G+

hamlet2006
Murat B.
BerkEvren

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kırmızı ile işaretledim.

schwalbe durano plus
P-Zero Velo
Vittoria Rubino Pro G+

Kırmızı ile işaretledim.

schwalbe durano plus
P-Zero Velo
Vittoria Rubino Pro G+

Benim tavsiyem Schwalbe Durano Plus yahut tercihe göre Race Guard modeli olur.

Hocam, continental grand prix 4000s ile ilgili önceki sayfalarda baya yanak probleminin olduğunu okudum. Yanaktan yırtılmaların kronik olduğu gözüküyor. Vittoria olabilir tr'de mağazalarda var.Schwalbe Durano Plus Kevlar 700X25 baktımda 400 küsürlerdeymiş yahu.:eek:
Michelin Pro4 Endurance V2 V.S P-Zero Velo arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?

Buda Gİantın, bisiklet üzerindeki original lastiği. Daha tekerdeki o yanal tırtıkları bile gitmedi ama sanırım ön lastik biraz güneşin etkisiyle bu şekilde bozuldu. Arka lastikte böyle bir durum yok. Bu durum beni yeni lastik arayışına itti. Mecburen şimdilik on lastiği değiştireceğim. İleride belki eşini alırım. Bu şekilde şimdilik kullanıyorum, sizce bu lastik yolda giderken ikiye ayrılır mı dersiniz? :)

Son düzenleme:
Hocam, continental grand prix 4000s ile ilgili önceki sayfalarda baya yanak probleminin olduğunu okudum. Yanaktan yırtılmaların kronik olduğu gözüküyor. Vittoria olabilir tr'de mağazalarda var.Schwalbe Durano Plus Kevlar 700X25 baktımda 400 küsürlerdeymiş yahu.:eek:
Michelin Pro4 Endurance V2 V.S P-Zero Velo arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?

Continental grand prix 4000s ile 2 kere yanaktan yarılma problemi yaşayanlardan biride benim. Vittoria Rubino Pro G+ lastiği yurt dışından yeni sipariş ettim bana çifti her şey dahil 350 TL civarına maal olacak. Türkiye'de lastik fiyatları pahalı yurt dışı sitelerinden alırsanız tek lastik fiyatına çift lastik alırsınız. Michelin Pro4 Endurance V2 kısa bir süre(800km) kullandım oldukça memnun kaldım çok yönlü bir lastik. P-Zero Velo performans lastiği sizin sürüş tarzınıza göre doğru seçim olmayabilir. Bu arada hangi lastiği alırsanız alın, 25mm altına düşmeyin.

Continental grand prix 4000s ile 2 kere yanaktan yarılma problemi yaşayanlardan biride benim. Vittoria Rubino Pro G+ lastiği yurt dışından yeni sipariş ettim bana çifti her şey dahil 350 TL civarına maal olacak. Türkiye'de lastik fiyatları pahalı yurt dışı sitelerinden alırsanız tek lastik fiyatına çift lastik alırsınız. Michelin Pro4 Endurance V2 kısa bir süre(800km) kullandım oldukça memnun kaldım çok yönlü bir lastik. P-Zero Velo performans lastiği sizin sürüş tarzınıza göre doğru seçim olmayabilir. Bu arada hangi lastiği alırsanız alın, 25mm altına düşmeyin.
Burada(link) 300TL civarı tek lastiği geliyor aslında.

Geri