@ali önder
yeni bir çift lastik için bütçeniz nedir?
tur için kullanmıyorsanız çok ağır lastiklere yönelmeyin derim, uzun km her yol şartında kullanmak amacındaysanız ve performans kasmıyorsanız birkaç lastik var yukarıda konuşulan.
ortalama fiyatlılarda iki seçenek önerebilirim;
bunlardan bir tanesi uzun zamandır piyasada olan (link), eski teknolojiye sahip pek beklentisi olmayanı üzmeyen bir lastik,
bana sert geldiği için pek sevmiyorum markete giderken kullanıyorum, elimde birkaç çift vardı genelde yedekte bunları bekletip ara ara yeni lastik aldıkça satıyorum.
daha akıcı olsun derseniz (link) var ama bildiğim kadarıyla 28mm üretmiyorlardı bu modelde, daha akıcı, ömrü orta seviye bir yol lastiği.
Aman patlamasın diyorsanız biraz daha yukarı fiyatta 2015, 2018 ve 2019'da çıkan üç model var,
Ben Tubeless setup (link) aldım 26mm olanından, üzmedi şimdiye kadar.
uzun ömürlü ve patlamadığı söyleniyor kullananlar tarafından, denemek için bir süre sıvı kullanmadan sürdüm hatta.
Diğer seçenekler de Continental tarafında;
2015 (link) modeli, birçok fixie kullanıcısının skid atarken parçalamayı tercih ettiği dayanıklı seçenek,
zaten uzun zamandır bilinen ama bana göre anca tur lastiği olabilecek bir model, tutuşunu da beğenmiyorum açıkcası.
bu sene yenilenen (link) modeli de aynı ailenin geliştirilen bir ferdi, akıcılığı Gatorskin'den çok farklı değil,
çok yeni olduğu için kullanıcı yorumları zamanla şekillenir ama bu da bence tur lastiği kapasitesinde.