Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

@Mustaac

Sizin dediğiniz durumu yaşamadığımı düşünüyorum.Çünkü farklı farklı zamanlarda ön arka ayırt etmeksizin patlak yaşıyorum.

@Murat B.

Üstad, sizin lastiğin clincher versiyonu bu lastik galiba.Bundan sipariş geçeceğim.Eğer değilse uyarmanızı rica ederim.
(link)
(link)

Scudo
@hamlet2006 senin lastik değiştirme yöntemini canlı olarak izlemem lazım, şiddetli şüphelerim var. Balans tutmaması gibi bir şikayet de dile getiriyorsun, bu işte bir terslik var gibime geliyor.
Ayrıca her tür ihtiyacı doyurucu şekilde tatmin ettiği değerlendirilen Pirelli Cinturato'yu tekrar düşünmeni öneririm. ?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Özcan

Özcan Ağabey,
O kadar çok lastik değiştirince ben değil artık lastik bile alıştı.Kendi kendine yerine oturuyor. :ssrtcbya:
Bir de bu Pirelli Cinturato'nun linkini atabilir misin?''TLR'' ifadesi tam olarak ne demek onu karıştırıyorum.Benim clinchere olur mu?

TubeLessReady, yani ister kilinçır kullan ister "dubleks" :ssrtcbya:
(link)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Hız , sağlamlık ve yol tutuşu yani 3'ü bir arada olan bir lastik var mı ? Yada bu özelliklere yakın özellikte olan bir lastik var mı ?
Kaç para olduğunun bir önemi yok ! Yada para olsa şunu alın dediğiniz bir lastik önerebilir misiniz ?

@hamlet2006

Çok ilginç, ben bir çift Schwalbe One eskitip (5000km falan olmalı) sıfır patlak ile lastikleri emekli etmiştim.

@hamlet2006

Bunlar yeni çıkan 2.0'lar. Ben eskisini kullanıyorum. Bunlar herhalde daha iyidir ama tecrübe etmedim, bazı yönden daha iyi bazı yönden daha kötü de olabilir. Bicyclerollingresistance düz Corsa'nın 2.0'ının yuvarlanma direncinin eskisinden daha yüksek olduğunu bulmuş mesela...

Corsa Control için izlenimlerimi yazmam gerekirse: p-zero gibi yumuşak hamurlu bir lastik, karkas da 320 tpi(threads per inch, kumaşın dokuma sıklığı) corespun (pamuklu bir iplik türü) olduğu için p-zero'dan veya schwalbe one'dan çok daha yumuşak hissettiriyor (onların karkasları 120-150 tpi naylon olmalı). P-zero veya Michelin Power competition gibi lastikler kadar hızlı değil, yol tutuşu ise muazzam. Hiç kaymayacak gibi hissettiriyor, hatta bir süre sonra "kendime fazla güvenip 50 ile girdiğim virajda bi anda altımdan kayıp gidecek" diye korkutmaya başladı.

Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 1000 kmdir Schwalbe One Evolution 25c lastikleri kullanıyorum. Yol tutuşu be patlama direnci çok yüksek. Tavsiye ederim ???

@OnurÖzdağ Michelin lithion 3 modelini kullandınız mı onerirmisiniz sitesinde ıslak zemin tutuşu iyi diyor lastik f/p olarak gozukmekte

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Hepimize iyi akşamlar. Bisiklet aldım üzerinde 700x28 maxis detanor vardı. Ve lastiğim benim negatif duygularım yüzünden arka lastigim yarıldı. Sonra istemeye istemeye aynı marka lastikten binbir zahmetle buldum. Lastik geldi yanak hafiften açılmış ipleri gözüküyor. Satci ile görüştüm ve geri kargoladim. Satıcı n11de güvenilir iyi yorumlar alan satiiydi ve beni üzmeden para iademi yapti. Bu kadar negatifliklerimin içinde pozitif olan tek buydu. Ha olması gereken mi evet ama vermemek için bin takla atan esnaflar var. Şimdi gelelim asıl sorulara aynı marka lastikten bulup (istemeye istemeye ki bulamama ihtimalim de yüksek) devam mı etmeliyim. Ki amacım bu lastikleri bitirip iyi bir lastik almaktı. Veya farklı birmarka lastikten bir çift mi alayım. Veya farklı bir tek mi alayım. On farklı arka farklı. (varsayalım aldım dezavantajı ne olur.)

IMG_20190816_150539.jpg

@ali önder
yeni bir çift lastik için bütçeniz nedir?
tur için kullanmıyorsanız çok ağır lastiklere yönelmeyin derim, uzun km her yol şartında kullanmak amacındaysanız ve performans kasmıyorsanız birkaç lastik var yukarıda konuşulan.

ortalama fiyatlılarda iki seçenek önerebilirim;
bunlardan bir tanesi uzun zamandır piyasada olan (link), eski teknolojiye sahip pek beklentisi olmayanı üzmeyen bir lastik,
bana sert geldiği için pek sevmiyorum markete giderken kullanıyorum, elimde birkaç çift vardı genelde yedekte bunları bekletip ara ara yeni lastik aldıkça satıyorum.

daha akıcı olsun derseniz (link) var ama bildiğim kadarıyla 28mm üretmiyorlardı bu modelde, daha akıcı, ömrü orta seviye bir yol lastiği.

Aman patlamasın diyorsanız biraz daha yukarı fiyatta 2015, 2018 ve 2019'da çıkan üç model var,
Ben Tubeless setup (link) aldım 26mm olanından, üzmedi şimdiye kadar.
uzun ömürlü ve patlamadığı söyleniyor kullananlar tarafından, denemek için bir süre sıvı kullanmadan sürdüm hatta.

Diğer seçenekler de Continental tarafında;
2015 (link) modeli, birçok fixie kullanıcısının skid atarken parçalamayı tercih ettiği dayanıklı seçenek,
zaten uzun zamandır bilinen ama bana göre anca tur lastiği olabilecek bir model, tutuşunu da beğenmiyorum açıkcası.

bu sene yenilenen (link) modeli de aynı ailenin geliştirilen bir ferdi, akıcılığı Gatorskin'den çok farklı değil,
çok yeni olduğu için kullanıcı yorumları zamanla şekillenir ama bu da bence tur lastiği kapasitesinde.

@fahrettin akansu tesekkur ederim.o kadar yazmıssın ve dolu da yazmıssın. onceliğim bisiklette cıkan lastikleri bitirip sonra kalıteli birsey almaktı .sırf bu negatiflikten dolayı lastık yarıldı. prensıp olarak birsey hurdaya cıkıncaya kadar kullanırım. oyuzden ondeki ayarında[maxııs detanator ] bir lastık alıp iikisini de bitirmek istiyorum.sonrasına vittorıa dusunuyorum. bilmiyorum yanlış mı yapıyorum?

ben conti s2leri 5000km tek patlak ile kullanmıştım (sivri taş kesmişti baya bozuk bir yolda) 2-3k arası hutchinson fusion 5 kullandım. baya hafif ve yumuşak bir lastik ama lastiğin basıncı yeterli olsada son zamanlarda bir çok yılan ısırı patlagı yaşadım. şimdi 1k dır vittoria corsa g+ kullanıyorum. lastiği takmak biraz zahmetli. taktıktan 10km sonra bir patlak yaşadım. bu süre zarfında körfezi dolanırken de 3 defa patlakla karşılaştım. hepsinin arka taraftan olması sorunun bende oldugunu düşündürdü. (e5 yolu cok camlı) conti tavsiye etmek istemiyorum çünkü yanaktan yarılma gibi kronik bi sorunu var. o kadar para verdikten sonra paranızı çöpe atma şansınız olabiliyor. kış için lifeline armouru deneyeceğim , ucuz bir lastik ama yorumları çok iyi. yedekte bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@ali önder
Esasında çok doğrusu yanlışı yorumlamam mantıklı olmaz, tamamen beklenti ile alakalı bir konu.
bir ürünü sonuna kadar değerlendirmeniz güzel bencede. nacizane görüşüm;

tek kalmış, çok da memnun olmadığınız bir lastiği muadili ile çiftlemek yerine, yedek olarak tutmak olabilir.
sonuçta bisikletten keyif almanızı sağlayan temel noktalardan ikisi yola temas etmenizi sağlayan lastiklerdir.

çoğunluk soğuk asfalt ve stabilize yollarda sürüyorsanız önerilerimden (link) modelini direkt eleyebilirsiniz.

Vittoria konusu da tamamen model ile doğru orantılı, ben corsa ve corsa controlden çok memnunum tutuş ve hissiyat olarak.
-ama bozuk zeminlerdeki ömrü çok da yüksek değildir daha spor bir lastik hamur olarak.
Zemin sıkıntılıysa Corsa ailesinden uzaklaşıp Rubino modellerine bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
@ali önder
Detonator'un negatif duygularınızla yarıldığını düşünmeyin, patlama direnci konusunda kötü şöhretli bir lastiktir. Sıfır alıp 1.000 Km kadar kullandığım lastik 15 kere falan patlamıştı. Yarılma olayı ise bambaşka bir noktaya çekmiş lastiği. :(

Bu sökülmeler vs tehlike arz eder mi arkadaşlar? Yakında lastik güncelleyeceğim ama ortalama 1 2 ay sonra, bu süre zarfında kullanmaya devam edebilir miyim ?

oCoQvP.jpg
oCoSi0.jpg

• Beğen
Tepkiler: doyle35
Lastik seçiminde iç pazarda galiba yeni çıkmış (link) lastiğin katlanır modelini önerdiler. Hakkında çok bir bilgi bulamadım. Yoksa ilk seçeneğim olan durano plus 'a yöneleceğim.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@MakRo
23 mm lastik tarih oldu diyebilirim çoğu lastik firması 10 yıl içerisinde yavaş yavaş 23mm lastik üretimine son vereceğini açıkladı. Son iki yıldır büyük turlarda lastikler 25mm den başlıyor hatta standart dışı 26/27/28 mm lastiklerin ilerki yıllarda çoğunluk olacağı düşünülüyor ..

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Gökay Akçay
zaten 25mm olan modelini almayı düşünüyorum, acaba şimdilik bunla linkteki lastikleri alıp idare etsem mi diye düşündüm. Bisikleti aldığımda üzerinde olan lastikler çok gidecek gibi durmuyor önde slick olan mavicte 3 tane derin çatlak ve bir tane balon var, arkadaki lugano'da yanaklardan lif lif dökülüyor. Sanki orijinal değilde yan sanayi üretimi gibi yanakları tan rengi ama bir yerde azıcık varken öteki taraf lastiğin tamamını kaplıyor renk olarak hoş durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Arkadaşlar merhaba bende yeni bisikletime lastik arayışına girdim bisikletimin üzerindeki lasikler cts markalı %100 naylon lastik acaba kışa biraz uygun ıslak zeminde orta düzey tutan bir lastik önerebilirmisiniz şu andaki bisikletimde 25 mm lastik var 28 e geçsem mi bilemiyorum sizin düşünceleriniz neler

Tubular lastik önerisi olan var mı ? Vittoria corsa kullanıyordum memnunum ama çok çabuk patladı. Biraz daha ucuz ve memnun kalabileceğim lastik önerilerini merak ediyorum

Geri