Murat Bey Selamlar,
Aslında Tubeless kullanırken de yolda kalacak konuma gelirseniz iç lastik takıp devam edebiliyorsunuz?
sibop söküp iç lastiği takıp, CO2 tüpünü basınca çok uzun sürmüyor,
Tubeless lastiklerin iç lastik ile kullanılmasında da bir engel yok bildiğim kadarıyla,
özellikle triatlon camiasında tubular'a ciddi alternatif konumunda şu an.
Tubular lastiği hızlı yapıştırıcı kullanılsa dahil min 24 saat geçmeden kullanmayı daha riskli buluyorum,
özellikle jant freni kullanan setlerde inişlerde iyice risk taşıyor, lastiğin çıkabildiği tatsız örnekler çok maalesef :/
---
Delinmeden kendi kendine birden sönmesi ise yüksek oranda montaj ile alakalı,
sıvı ile evi/odayı batıran da çok oluyor

tecrübesi olmayanın evde montaj yapmasını önermiyorum bu sebeple.
Mavic'in UST gibi standartlara bağlamaya çalıştığı;
önce jantı içerisindeki oyuğa merkezlenen, sonra jantın içerisindeki kancalara kitlenen bir kurulum mevcut,
sonradan havasını indirseniz dahil bu janttan çıkmayacak şekilde kuruluyor.
---
Aslında kesinlikle patlamaz diye düşünmüyorum;
sadece ufak bitki dikeni, cam kırığı gibi minimal şeylerden yarış bırakmak zorunda kalan çok oldu geçen sene özellikle triatlonda.
Sıvı varken patlayacak konumda bir olay zaten tabular ve clincherda da oluyor, tabuları yolda onarmak mümkün olmadığı için yerel yarışlarda süpürge kaçınılmaz.
Pro peloton içerisinde servis araçları sağolsun zaten sürücü yeni jant lastik ile devam ediyor,
UCI'ın trendlere ve teknolojiye yaklaşımını düşünürsek 2020 öncesinde çok kullanılacağını düşünmüyorum,
çok yeni bir teknoloji yol için, Continental, Pirelli gibi firmaların bu trende uyması ile kullanımlar olabilecektir diye düşünüyorum,
takım yönetiminin ve sponsorun kararına bakar hatta, çoğu sürücünün tercih seçeceği bile yok ekipman ve ürünler için.
---
Sorunu yaşayan linkteki kullanan kişinin kullandığı HED jant ultra geniş bir model ve hookless çembere sahip,
ben de araştırırken bunu okumuş ve yazışmıştım Conti ve birkaç kişi ile.
Piyasada hookless çembere destek veren lastik sayısı çok az, daha çok mtb ile hayatımıza giren bir teknoloji,
Continental GP500TL modelinin özellikle hookless çemberlerde kullanılmaması konusunda uyarıyor.
bu sebeple linkteki olayın yaşanması çok doğal bence.
GP5000'in normal versiyonu 23mmden başlamasına rağmen tubeless versiyonu 25mm'den başlıyor,
ultra geniş jantlar için de hem verim almak hem de güvenlik için 28mm'den itibaren kullanılmasını öneriyorlar,
hatta iz genişliğinin şeklinden ötürü 28mm, 25mm olandan daha iyi tutunma ve daha düşük sürtünme direncine sahip.
-ama iç genişliği kullandığım gibi 23mm olan hookless bir janttan örnek verirsek;
110 hava basarsanız 25mm tubeless lastik hem güvenli değil hem de janttan çıkıyor.
Sürüş keyfi olarak Veloflex ve latex iç lastiğin hissiyatını hiçbir şeyde bulamıyorum ama yine de
@Murat B.