Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Specialized Sirrus Elite'ımı satılığa koydum, yerine bir yol bisikleti arıyorum. Arananlar:

Endurance geometrisi, alu kadro
Full 105 set, rs505 sti kollar, hidrolik disk fren (v frene geri dönmek istemiyor ve 4 mevsim bisiklet kullanmayı planlıyorum)
Üzerinde gelen jantlar kötü olmasa iyi olur (tercihen center lock da olsun), milleri yeni teknoloji thru-axle olsa güzel olur
Stokta S kadrosu olacak (51-52, bacak boyum 76.7cm),

Bulduklarım:
Scott Speedster Disc serisi
Cube Attain SL Disc serisi
Canyon Endurace AL Disc 7.0

Başka önerisi olan? Önce elimdekinin satılmasını bekleyeceğim, 2. el almaya karşı değilim.

öncelikle iyi günler bir kaç sorum olacak öncelikle düzgün cevap alabilmek için kendimi tanıtayım. 2 sene önce yeni işe başlayacağım için iş yerime giden bir toplu taşıma aracı yoktu bende bisiklet almaya karar vermiştim salcano ng750 md 2014 model bisikleti aldım işime gitmemde kendisi çok yardımcı oldu ve artık herhangi bir yere gitmek için bile toplu taşıma veya araba kullanmıyorum her yere bisikletimle hem daha hızlı hem de daha zevkli bir şekilde gidiyorum 2 sene boyunca kar kış dinlemeden her gün bisikletimle işime gittim ve hiç dezavantajını görmedim hatta avantaj olarak ilk başladığımda 110 kilo iken şimdi 83 kiloya düştüm yani anlayacağınız ilk başta ulaşım aracı olarak gördüğüm bisiklet şimdi benim en iyi arkadaşım ama maalesef askere gideceğim için bisikletimi istemesem de satmak zorunda kaldım 97/4 gideceğim diye ekim ayında bisikletimi sattım ama 97/4 b grubuna kaldım ve 2 ay boyunca bisikletsiz ne yapacağımı düşünüyorum sürekli aklımda askerden gelince yeni alacağım bisikletim var ama hayla bir konuda karar veremedim ( mtb mi yol bisikletimi) aslında kafamda en çok yol bisikleti var ama yol bisikletlerin deki lastik sorunu yüzünden biraz kaçınıyorum 2 sene boyunca bisiklet kullandım bisikletimi ilk aldığımda rubena korumalı asfalt lastiği taktırmıştım ve 2 sende sadece 1 kere lastiğim patladı bu benim kullanmamla da alakalı ama yol bisikletinde ne kadar iyi kullanırsan kullan lastik belli bir süre sonra gümlediğini gözlemledim yani sizlere sormam da ki amaç yol bisikleti tecrübem yok sizce bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten lastik sorunu çok mu yaşanıyor sizden isteğim bana yardımcı olmanız.

şimdi gelelim sorularıma.

sizce yol bisikletimi yoksa mtb mi?

yol bisikletlerinde lastik sorunu gerçekten çok oluyor mu ( bu arada eğer kaliteli bir dış lastik satın alsam sizce yine de aynı sorun yaşanır mı )?

kullandığım bisiklet 21 vites idi bazı noktalarda çok yavaş kalıyordu, 27 yada 30 vites bisiklet dahamı hızlı olur yoksa yokuşlar damı işe yarıyor?

bana bisiklet tavsiye verebilir misiniz? fiyat bütçem max 2500 TL (normalde 3500 tl gibi bir bütçe ayıracağım ama bisiklete ekleyeceğim aksesuarlar km saati,çanta,ışık gibi kafamda kararlaştırdığım ürünler yaklaşık 1000 TL ye geliyor o yüzden alacağım bisiklet max 2500 olması gerekiyor.

@ertanhaki
Yol bisikletine başlayalı 1000km olmuş biri olarak bu lastik sorununun şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum açıkçası. Dağ bisikletime çok daha fazla iç lastik ve yama yaptım şimdiye kadar.

@ertanhaki
Yol bisikleti her halükarda daha hızlı olacak. Rampalarda da ince lastiğim faydası büyük. Çok daha rahat yokuş çıkıyorsunuz. (Fazla vites demek fazla seçenek demektir, daha fazla vites daha fazla hız sağlamaz)

@ertanhaki

1- Bisikletinizi asfalt yolda kullanacaksanız şehir ya da yol bisikleti almanız, dağ bisikletine göre daha mantıklı bir tercih olur.
2- Patlama direnci açısından soruyorsanız, kolay patlayan lastik de var, zor patlayan lastik de var. Patlamaya dirençli lastikler genelde biraz daha ağır ve hız konusunda dezavantajlı olur. Yarış lastikleri ise daha kolay patlar ama daha hızlıdır. Özetle tek bir lastik yok, sizin seçiminize bağlı.
3- Hız ile vites sayısı arasında doğrudan bir ilişki yok. Hızı, kullandığınız dişli oranları belirler...
4- Bisiklet tavsiyesi için ise önce tür ve birkaç model belirleyin...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@BerkEvren @saglam.serdar

peki şimdi 3 gündür araştıdığım ve bulduğum bu bisikletler sizce nasıl özellik olarak açıkcası yol bisikleti almak istiyorum bana yardımı olurmusunuz bunlardan daha iyisini bu fiyatlara bulabilirmiyim?

(link)

(link)

bu arada kafamda birde mtb var bu nasıl sizce bu fiyata daha iyi bulunurmu?

(link)

(link)
(link)

Sizin bütçeyle bunlar alınır... Dağ bisikletinden ben pek anlamıyorum...
Ayrıca bisikletçileri gezerek fiyat alın, daha üst markaların 2016 ve 2017 modellerini uygun fiyata bulabilirsiniz...

@ertanhaki Yol bisikleti kullanıcısı olarak "kendimce" bir iki şey yazmaya çalışayım;

sizce yol bisikletimi yoksa mtb mi?
Şehir içi kullanım için öneririm. Şayet dağ, tepe, ormanlık alan vs. kullanacağım, ş.içinde mazgal, bozuk yol problem olmasın; kar-kış pedallayacağım diyorsanız mtb alın. Yol bisikleti ayrı dikkat ve özen gerektirir. Selesi serttir, uzun mesafe kullanacaksanız özel kıyafetler edinmeniz ve rahatsızlık hissetmemeniz gerekir. Bazı kullanıcılar tayt, şort, forma giymek istemezler. Şart mıdır? Değildir; bisiklet pantalonu içine iç şort giyebilirsiniz sorun olmaz. Üstte bir forma yeterli olur.

yol bisikletlerinde lastik sorunu gerçekten çok oluyor mu ( bu arada eğer kaliteli bir dış lastik satın alsam sizce yine de aynı sorun yaşanır mı )?
Yol bisikletleri ince lastikli olması ve dış lastiklerde koruma olmaması nedeniyle dikkatli kullanılmalı. Şayet zırhlı tabir edilen lastiklerden alırsanız ve jant içine de koruyucu şerit uygularsanız rahatça kullanırsınız.

kullandığım bisiklet 21 vites idi bazı noktalarda çok yavaş kalıyordu, 27 yada 30 vites bisiklet dahamı hızlı olur yoksa yokuşlar damı işe yarıyor? Vites hızdan ziyade yokuşlar için gerekli aynakolda 3 dişli olan da var 2 dişli olanda.Benim 2015 Carraro CR-052 im var. 6-7 aydır kullanıyorum. Dişli oranı 50 X 34 yeni başlayanlar için uygun. 50 X 34 ile yokuşları rahat çıkarsınız ve 20 vites.

bana bisiklet tavsiye verebilir misiniz?

Kendi bisikletimi önerebilirim; Carraro CR-052. Full Tiagra 4600 set. 2015 modeli 1750-2000 TL arası temizini bulursanız alabilirsiniz. Dayanıklı bir set var üzerinde.

Öncelikle size uygun bisiklet bakın. 53-39 52-36 gibi aynakollardan uzak durun. 50-34 ve 11-28, 11-32 arası ruble seçimi. Yapın derim. Çünkü büyük aynakol küçük ruble ile uzun ve dik yokuşlar size kabus olabilir. Maşa karbon olursa özellikle konfor açısından size çok.fayda sağlar.

@Carpediem77 2500 TL fiyat olarak uygun görünüyor. Daha önceki bisikletim. Biraz fazla esniyor bana göre. Yokuş çıkarken ve biraz hızlanınca kadronun oldukça esnediğini hissediyorsunuz. Satıp Specialized allez elite aldım, hala kullanıyorum. Alu kadro olmasına rağmen esneme olayı yok, keyif veriyor. Ancak bütçene göre hareket edeceksen 2500 liraya sıfır xrs 030 uygun görünüyor. Specialized Allez elitelerin(tiagra setli) ikinci el fiyatı 2500-3000 arasında.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Biliyorum 1500 tl bisiklet önerisi konusu çok açılmış fakat , Güncel bir yorum almak istedim.

1500TL yol bisikleti önerilerinizi bekliyorum.

1750 2000 tl specialized allez'e ne derseniz yoksa 1 2 yıl daha yeni btwin, salcano vs. mi kovalamak gerek?

Buraya yeni gelen ve bisiklet tavsiyesi isteyen arkadaşların öncelikle bisiklet türleri ve kullanım amaçları hakkında biraz araştırma yapması, sonuç alabilecekleri daha doğru sorular yöneltmelerini sağlar. Madem bisiklet alacaksınız biraz da emek harcayın, araştırın, paranızın kıymetini bilin.

• Beğen
Tepkiler: Cyanide ve Punctum
Bu konu gerçekten çok verimsiz. Sorular o kadar temelden yoksun olabiliyor ki, ne sorana ne de izleyene bir yararı dokunmuyor. Dolayısı ile çoğunlukla sorular havada kalıyor. Halbuki çok basit ve kolay bir araştırma ile yanıtı bulunabilecek talepler bunlar.

Neyse, her forumun kaderidir diyerek çekileyim ben...

arkadaşlar 2 gündür araştırmam sonucunda mtb almayı kafamda kesinleştirdim hatta alıcağım bisikletide buldum galiba sizlerlede paylaşmak isterim.

(link)
bu arada kendi sitesinde 1725 TL fiyatı var ama yetkili satıcısın da 2400 TL fiyatı var bence 2400 e iyi bir bisiklet sizin fikriniz nedir?
(link)
hatta peşin alımda %10 indirim yapılıyormuş yani 2160 TL ye gelicek.

ben mtb den yol bisikletine geçeceğim
aklımda Carraro nun
CARRARO CR-RACE 012 ERKEK YARIŞ 14-V 28″ isimli bisikleti var ((link))

birde bianchi nin
BIANCHI SLR 200 ERKEK YARIŞ 21-V 28″ modeli var ((link))
bilen arkadaşlar sizce hangisi alınmalı ikiside kötü ise max 1600TL(giriş seviyesi)
istiyorum önerebilirmisiniz şimdiden teşekkürler

merhaba ikinci el bianchi slr 600 buldum mavic aksium jantlı karbon maşalı tiagra 4700 set 2017 model sizce bu bisiklete 2000 lira verilirmi

@TheOsmanPasha

1. Olarak bisiklet içinize sinmeli. Almadan evvel iyi düşün. Bianchi içine sindiyse ve carraro önerildiyse de bianchi'yi al.

2. Kullanım amacın ne? Uzun yol mu yoksa yüksek sürat mi? Yarış mı keyif turu mu? Bunlar da önemli(ymiş.)

3. Uzun tur bisikletçiliğine başlayacağım diyorsan bagaj montaj yerlerine ihtiyaç duyacaksın ki bu modellerde bu yok. Ben kendi tecrübelerimi aktaracağım. Uzun turlara çıkma hedefi ile hafif atak bir bisiklet aramaya başladım. Bianchi Slr 400'ün renklerini çok beğenip düşünmeme rağmen ( Slr 200&400) gidip Triban 500'ü aldım. Tribanı tercih etmemdeki sebep 3'lü aynakol (Slr 400 burada gitti), ön arka bagaj montaj yerleri, (neredeyse bütün yol bisikletlerini eledik bu noktada) ve renk uyumu oldu.

@Serkan Mıstınoğlu 'nun Triban 500 & Mosso karşılaştırmasını okursan Triban'ın kadro yapısının uzun yola daha uygun olduğunu göreceksin. Rubleyi 32 dişe büyütüp, lastikleri de 700x28'lerle değiştirince bisikletin havası değişti.

Tur niyetin varsa Triban serisini önerebilirim carraroya göre çok konforlu. Arkadaşımda Carraro var ve ciddi farklar var aralarında.

Yok ben tura çıkmayacam performans odaklı kullanacam dersen triban muhtemelen olmaz. O kısmı da sadece yarış / performans odaklı kullanan arkadaşlar açıklarlar.

Birde bisikletini alırken beğendiysen, donanımı sana yeterli geliyorsa en iyisi odur. Mesela benim tribanda Microshift üretimi muhtemelen en alt seviye aktarıcılar var. Ruble, aynakol, fren pivotları vs farklı farklı bilinmedik markalar. Aldıktan sonra bisikletin bir veya 2 model üstünü alacak kadar da masraf yaptım. Bisikletle bitmiyor kısaca. (tayt gereksinimi vs yola geçince anlıyorsun. Normal bir pisiklet gibi değil kesinlikle.) masraf olarak en basitinden lastikleri değiştirdim ki, 520 ile arasındaki fiyat farkı kadar para saydım. Değdi mi? Kesinlikle değdi. Kendi lastikleri ile gelecek olan 520'den daha keyifli bir sürüşü var şuan. Bütün parayı da bisiklete gömme, namıssız bisikletin masrafı hiç bitmiyor / bitmeyecek ;)

Not: önceden bisikletle ilgili ekipmanlara sahipsen muhtemelen masrafın daha az olur. Ancak 0'dan kuruyorsan bütün parayı bisiklete yatırma. Mesela lastiklerine 110 psi gibi bir hava basacaksın ki mtb'yi güle oynaya şişiren pompalar bunlara yetmiyor. Lastiği de yeterli basınçla şişirmezsen çatır çatır lastik patlatırsın :D ( bir turda 10 kere lastik patlatmışlığım var :koptum:)

@MHA-KB kardo sen nerden buldun onu ya yine tabi bilen cevap versin de su an 2017 modeli icin o siyah yesil renkli icin para biriktiriorum.. Haziran ayinda fiyatlar da ins artmassa almayi dusunuorum.
Bence fiyati acayip makul sen bilirsin tabi yine de ama tiagra set ve rengini de benm begendigim gibi delicesine begendiysen az daha yorumlari bekle kacirma o bebegi derim ben

Geri