Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar öncelikle.Eski bisikletim Salcano city sport çalındığı için ben de bir yol bisikleti almak istiyorum şu sıralar.Bir kaç haftadır da araştırıyorum.Fakat sıkıntım hem bütçe hem de kilolu (105 kg obez hatta) olmamdan dolayı yol bisikletinin sıkıntı yaratabileceği.Jant akort sıkıntıları ,lastik patlamaları filan.Sizlerden bu konuda bilgi ve tavsiyelerinizi almak isterim yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca bisiklet için bütçem 2.000 -2.500 TL aralığında olduğundan 2.el tavsiyesi de olabilir.

Scudo
@ByRamichLee

28c lastik uyumlu bir bisiklet alın, rahat rahat binersiniz, sıkıntı olmaz... O fiyat aralığında ise ikinci elde çeşit bol, birkaç model belirleyip tavsiye isterseniz daha rahat yardımcı oluruz...

• Beğen
Tepkiler: ByRamichLee
@saglam.serdar Aslında sıfır olarak almak istiyorum ama fiyatlar malum?En azından tiagra setli vs.birşey olsun istiyorum.Geçenler de Sirkeci de gezdim Aslı bisiklet filan ama en iyi fiyatı ve ilgiyi salcano bayiinden aldım xrs30 için tiagra 2400'e kadar indi.Apex setlisine de 3.100 TL fiyat söyledi.Diğer mağazalar ne yazık ki sadece fiyat soruyorum diye oralı olmadı bile.2.El olarak carraro 052, yine xrs30apex setli ,mosso tca735 ,triban520 filan jant setleri de fena olmayan bisikletlere bakınıyorum açıkçası.
Bir de peki lastik 25c olması sıkıntı yaratır mı 28c fren pabuçları filan sürtme yapmaz mi ya da kadroya

@ByRamichLee 25 lastik de olur ama 28 daha iyi olur. Ben 88 kiloyum mesela 23 kullanıyorum. Kadro ve jant uyumluysa 28 olur. Onlara bakmanız lazım.
Bu arada ben ikinci el Tiagra setli Scott Speedster bisikletimi sıfır ayarında temiz olarak 3 bin liraya aldım. Tiagra setli Carraro ikinci elde 2 bin TL'yi geçmez...

• Beğen
Tepkiler: ByRamichLee
@saglam.serdar vallaha 2500,3000 fiyat yazıyor millet Carraro,Mosso735tca lara bir kaç tane salcano xrs30 buldum 1900-2000 TL küsürlere o kadar. 2.elde pahalı çok uçmuş millet.Sora setli triban500 lere bile 1500 fiyat yazanlar var.Nasıl iş anlamadım

@ByRamichLee İki bin liraya sıfır Bianchi SLR 500 alırsın, Sora setli. İkinci el bir bisiklet hiç kullanılmamış olsa bile -ben öyle aldım - yarı fiyatına yakın olur. Örneğin iki bin liralık çok temiz bir ikinci el 1.200 filan olmalı. Buna göre para ödeyin ikinci el alırsanız...

@saglam.serdar aynen haklısınız söylediğiniz de fakat insanlar malını satarken bu söylediğinizi dikkate pek almıyor ne yazık ki.Neredeyse sıfır fiyatıyla aynı fiyata ilan koyanlar var..Sizin önereceğiniz marka,model varsa başka f/p olarak onları da değerlendirebilirim sıfır ya da 2.el olarak.Bütçe zorlayarak 2.500TL olacak şekilde.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Bilgi olması açısından yazayım; bundan yaklaşık 6-7 ay önce 2015 model Carraro CR 052 full 4600 Tiagra setli bisikletler 2160 TL civarı idi. Ben 2000 TL ya 6-7 aylık garantisi olan bir tane aldım. Sıfır fiyatı 3,000 TL civarı. Bulabilirseniz 2.el temiz güzel bir bisiklet alabilirsiniz

@mmakif

Dediginize bakıcam teşekkürler.Evet gerçektende iyi bir markaymış gibi eş değer markalara göre çok uçuk. Ben sahibinden.com da 2450 tl ye gördüm istanbulda. Bu sınıf bisikletlerde tasarım geri planda kalıyor genelde ama kron un tasarımı çok hoşuma gitti. Eğer başka seçenek bulamazsak kron 3000 alıcaz. Triban 520 sora dropbar gelse düşünmeden alıcazda flatbar istemiyor arkadaşım.

Merhabalar ;

Yaklaşık 1500 tl ye kadar yol bisiketi arıyorum.
Aklımda Btwin Triban 500 (2.el)
Btwin Triban 100 var.
Kron rc 1000

Fakat ikisinide test ettim triban 100 berbat birşeymiş :D
Triban 500 çok hoşuma gitti hakikaten.

fakat kron hakkında fazla bir bilgim yok sadece 14 vites olması biraz beni üzdü diyebilirim. Fakat ön ayna kolu 3 lü yapınca zincir çapraz kalırmı merak içerinde değilim diyemem :)

Fakat sizin önerebileceğiniz modeller varmı ? "1500 TL ye Kadar Yol Bisikleti Hakkında"

Selamünaleyküm
Abiler bı arkadaşa bisiklet bakıyoruz ilk aklımıza gelen tribün 520 oldu ama fark ettimki bunda on vites 3 lü olunca vazgeçtik 2 li on vites önerebileceğin aynı fiyatlarda bisiklet neler var?

Not: bisikleti alicagimiz kişi mtb den geçiş yapicak benim yol bisikletimi sürdü ve hoşuna gitti ordan geçmeye karar verdi ilk defa yol bisikleti alicak

(link)

@MuratCan59
Kron' a bakınca nedense çakma fosforlu turuncu adidas giymiş kekolar geliyor aklıma. En azından lastiği bari düz siyah olsa daha hoş olur bence. Tabi görüntü kişiden kişiye değişir :)

yol bisikletlerinde 3'lü aynakol diye bir şey kalmadı artık. Ayrıca hem yeni aynakol, hem yeni vites kolu alman gerekir ki çok gereksiz bir hareket olur.

@Mustafa Zeybek

Teşekkürler :)

Merhaba.

4000-4500 TL arası bütçe ile alınabilecek ürün tavsiyeniz var mıdır? İkinci el düşünmüyorum. Burada yorumlarda çok sık karşılaşıyorum sıfıra kıyasla ikinci el üst seviye al deniliyor fakat ben mi denk gelmiyorum bilmiyorum, ikinci el fiyatlarını görünce sıfır almak daha mantıklı görünüyor. Kıyasladığım fiyatlar da sahibindendeki fiyatlar.
Bu günlerde indirimler oluyor heryerde. Sanırım uygun fiyata bisiklet almak için yılın doğru zamanındayız.
Bu hafta büyük ihtimalle scott speedster 10 alacağım fakat kafa karışık.
Tavsiyeniz, görüşünüz olursa minnettar olurum.

@volkan ismail
(link)
Yol bisikleti kullanıcısı değilim fakat kullananların tavsiyesi iyi olduğu yönünde. Liste fiyatı 5300 civarı fakat bayiden pazarlıkla 4500 civarına alınabilir diye düşünüyorum.Karbon kadro 105 set uygun bir bisklet gibi duruyor sizin düşündüğpünüze göre.

Selamünaleyküm
Abiler bı arkadaşa bisiklet bakıyoruz ilk aklımıza gelen tribün 520 oldu ama fark ettimki bunda ayna kol 3 lü olunca vazgeçtik 2 li ayna kol önerebileceğin aynı fiyatlarda bisiklet neler var?

Not: bisikleti alicagimiz kişi mtb den geçiş yapicak benim yol bisikletimi sürdü ve hoşuna gitti ordan geçmeye karar verdi ilk defa yol bisikleti alicak

(link)

Yol bisikletinde 3 lü aynakol kalmadi demişsiniz ama tribanın üzerindeki sora yeni seri

@alperrr98

Bu bisiklet hakkında yorum yapamam ama...

Bisiklet 20 jant, çocuk bisikletinden biraz daha büyük, arada bir yerde bu boy. Yanlışlık olmasın demek istedim. Bunun dışında bilgim yok. kısa bir süre önce Sedona 410 araştırdım, nakit 1250 TL ye bisikletçilerden sıfır olarak bulabilirsiniz..

Geri