Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Şimdi kardeşim bir Merida sucultura 5000 kullanıcısı olarak hanı 2400 TL sora setli bir bisiklete verilmez isterse pinarello olsun üstünde sora set var sonuçta bisikleti aldıktan belli bir sure sonra vites sistemini değiştirmek isteyeceksin 2400 iyi bir rakam benim tavsiye daha yüksek donanımlı ikinci el birşeyler bakman o paraya tiagra yada 105 setli 2. El bisikletler bulabilirsin

• Beğen
Tepkiler: caesar
Scudo
sora vitesli bir bisiklete bence bu kadar para vermek mantıklı değil.sırf markası yüzünden fiyat pahalı

• Beğen
Tepkiler: caesar
Dostum daha önce yorumlarda belirtildiği gibi bende sora setli bisiklete bu parayı çok görürüm açıkçası. 2400 nedir? Salcano xrs 030 daha mantıklı. 2015 modellerinden bulabilirseniz bir tane alın. 2016 modelleri %25 zamlı olacak çünkü. Buna ek olarak Carraro 052 de tercih edilebilir. 2000 liraya alınır.

Açıkçası şu durumda bir seçim yapmanız gerekli:
  • Güzel kadrolu bir bisiklet alıp (bkz: merida) ilerde grup seti yükseltmek.
  • Güzel grup setli bir bisiklet alıp (bkz: salcano xrs030), ilerde kadro seti yükseltmek.
Bana kalırsa, güzel kadro setli bir bisiklet alırdım. Nedenine gelicek olursak Merida gayet güzel firma ar-ge güzel, tasarım güzel, rijitlik bir nebze daha iyi. Grup set ne de olsa ihtiyaç duyulursa yükseltilir.

@Wes Coast Rider Scott ile Merida arasında kalite ve fiyat açısından çok fark yok sanırım, Meridanın tasarımları daha çok hoşuma gidiyor.
@Yücel Demirkılıç Tavsiyeniz için teşekkürler fakat Salcanonun tasarımı hoşuma gitmedi. Ayrıca aradaki 800 gr lık kütle farkının beni çok etkileyecğini sanmıyorum zira şu an ki bisikletim 16-17 kg ve pek de yokuş tırmanmıyorum. Yine de Meridada ısrarcı değilim üzerinde düşüneceğim.
@emrejon ikinci ellere de bakacağım bu fiyatlarda bildiğiniz tarif ettiğiniz gibi bir bisiklet varsa yardımınız için müteşekkir olurum.:)

@dcmavideniz. Bu işin ilerisi olmak zorunda galiba, forumdaki bir çok kişi daha iyi bir bisiklet almanın veya bisikletini yükseltmenin derdinde bunun sebebi gerçekten alınan bisikletin bir yerden sonra yetersiz gelmesi mi? Acaba aramızda ilk aldığı bisikleti hiç değiştirmeyen var mıdır?

Açıkçası bisikletin vucüda yetersiz gelmesinden değil de, egoya yetersiz gelmesinden dolayı bisikletler yükseltilmeye çalışılıyor. (en azından %90'ı için bu geçerli ben dahil.)

vay arkadaş konuşulmadık konu kalmamış konuda :) bende 227 var 15 kg civarında mesela yol alacak bende 200 modelini düşünüyorum kırmızı rengi kadro dizaynı çok hoşuma gidiyor, salcano 800 gr daha hafif ancak salcanonun görüntüsüne ısınamıyorum, mossoya isim olarak ısınamadım, gönül tabiki merida 300 400 leri alabilmek ama bütçeler belli, zamanı geldiğinde de bende süpriz olmazsa 200 alacağım ya da tanıdıktan 2.el, @grunwalder01 diğer yandan yazılarınları iyi analiz et çok güzel bilgilendirici şeyler yazmış arkadaşlar,

şunuda belirteyim, benim tanıdığım bir abim var onda da 200 modeli var, en son antalyadaki ironman 70.3 e katıldı tamamladı filan, idmanlar için inanılmaz yolalrda yapıyor, yani yapma isteyen yapabiliyor bu bisikletlede

• Beğen
Tepkiler: taskin90
öncelikle iyi günler . bence bisiklet güzel ama fiyat olarak özelliğe göre pahalı . Yerinizde olsam biraz daha koyup
(link)
bu ürünü düşünebilirim .
Eğer bütçe düşükse ; (link) bunu düşünebilirim .
İkinci el düşünürsenizde ; (link)

Scultura modelleri kadrolar hep aynı.Hepsinde maşa aynı.Hiçbiri full karbon değil.Kadro diye diye gidip bayılmayın sora bisiklete hele de Merida.Bu bisikletin kadrosu iyi olsa ne olacak? Dura-ace takıp 10 sene mi kullanacaksınız? Ister istemez değiştirme isteği olacak ve değişecek.O paraya xrs 030 alabilirseniz alın.Ya da en azından Tiagra donanımlı başka bir marka.Sora olacaksa illa 2000 nedir 1700ü geçmeyin.

@Uptown Cyclist Benim sormak istediğim bir soru var. Ben Salcano XRS 030 Tiagra kullanıyorum, 2000 lira civarını aldım. Arkadaşım Trek 1.2 Sora sistemli bir bisiklet kullanıyor, 3000 lira civarı. Ben amatör anlamda pek bir fark göremedim. Ama yükseltmek istediğimde ben Salcano kadrosunu yükseltmem, ama arkadaşım Trek kadroyu rahatlıkla başka ürünlerle kullanır. Yani demek istediğim yol bisikletine başlayan bir kişi o farkları anlayabilir mi?

Konuyu açan @grunwalter01 'in yerinde olsam, içime sineni alırdım. Benim içime Salcano sinmişti, kullandığı lastikler vs. Bu arada Merida Scultura 200 ile Salcano XRS 030'un kadrosu şekil baya benziyor. Tabi Merida'nın kadro daha kaliteli ve kadro içinden geçen kablolarla daha güzel duruyor.

Sahibinden de dolu var senin bakman daha iyi olur kadro boyu olsun jant lari olsun mesela alır 700 var 55 kadro 105 set var ustunde 2200 yazmış ama sağlam bi pazarlık ile 2000 e bağların

@Saturn
Ben Profesyonellerden duyduğumu, okuduğumu söylüyorum.Bir amatör hissetmez.Salcano kadro da oldukça güzel yükseltilir.O 3000 tl olan Trek, Yurtdışında salcano muamelesi görür.600 max 700 pound'luk fiyati vardır yani o da üstün değil.Burada üstüne distributor koyuyor millet de pahalı görüyor buyuleniyor.Cunku niye? Çünkü aaa sora'lı Trek, Tiagra Salcano'dan pahalı.O zaman vardır bir hikmeti.Kafanıza takmayın hissetmezsiniz.Benim bisiklete 10 üstünden 8 verip çok fazla güç uygulayınca kadro'nun alt taraf esniyor demişler.Ben nasıl anlayayım, nasıl hissedeyim? Daha fazlasını henüz görmedim ki.Iciniz rahat olsunkısacası [emoji39]

Edit: Şimdi biri mühendislik diyecek.Doğru mühendislik ama o mühendislik denilen olay 2.000'lik bisiklette kendini öyle aman aman göstermez.Gidip Trek madone'nin 5.000 dolarlık modeli ile 15.000lik Salcano kıyaslanırsa o zaman Trek'in mühendisliği konuşur.

@Uptown Cyclist ekleme/düzeltme merida 300 de gerçekten tamamen karbon maşa kullanılıyor.

Ve evet bu seviyede salcano yada 50000 liralık bisikletin farkını hissetmek zor. Ama kendi adıma şu kadarını söyleyeyim satılığa koyduğum karbon salcano ile gene sattığım alüminyum merida yi karşılaştırma yaparsam Hitt antrenmanlarında yüklendiğinde 130 kadans da ve yokuş yukarı artı 9 üstü eğimli yolda ayakta tempo vermeye başladığımda karbon salcano beşik gibi esniyor.

Şuan kullandığım Focus a gelirsek onun daha esneme yaptığını hissetmeyi başaramadım.

@Yavuz S.
Merida bu konu'da istisna olmuş bilmiyordum abi.Bu donanımlarda, lapierre, giant, trek, specialized, cannondale hepsinin masasının bir kısmı karbon.Giant tamamen alü bile olabilir emin değilim.Esneme kısmına ne yazık ki katılmıyorum tamamen.Çok bisiklet denedim (Sahipleri sağ olsun) benim bisikletim ile arasında dağlar var diyeceğim bir tek Supersix Evo oldu.Gerisinde öyle vay be olmadım hiç.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Yanlış anlamayinda bastim parayı aldım sucultura 5000 ulteagra set var full carbon kadro 10 numara 5 yıldız

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
@Uptown Cyclist bisikletin esneme si kişinin kondisyonu ile de doğru orantılı aynı zaman da :) zaten belirttiğim gibi gerçekten normal kullanımlarda ( normal kullanımdan kastım 30 km ortalama barajını geçmeye çalışılmaz ve genelde eylence içim sürülür) bunu hissettim diyen yalan söyler.

Artı olarak bisikletlerin çoğu esneme si genelde jant setlerinden dolayıdır. Çoğu başlangıç giriş seviyesi jantlar bu duruma elverişli değil jant kalitesi yükseldikçe akış artacağından esneme hissi azalır.

Anlatabildim umarım :)

Geri