Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Gravel bisiklet hiz konusunda cok yerilmis. Granfondo da derece yapma gibi hevesi olmayan herkesi,gravel hiz konusunda tatmin eder. Ek olarak yol pedali yerine sehirde bile olsa mtb pedali alin vs..
Ben "yermedim". Maximum hızdan bahsettim dişli oranlarından dolayı. Yoksa 20-25km arası yol,gravel, şehir bisikleti çok farketmez. 25-30 kmh'den sonra başlıyor farkedilir hava direnci. Performans sürüşü yapmayan birisinin de tek başına bu hız ortalamalarını geçmesine gerek yok zaten. Her şey sonunda bacakta ve kardiyoda bitiyor. O yüzden ben hıza takılan birisi değilim ama arkadaşın amacı belki KOM kovalamaktır, yarışlara katılmaktır yada ortalama hızını prolarla karşılaştırmayı seviyordur vsvs.
Bisikletimin durumu ve yapmam gereken bakimlar hakkinda falan cok bi bilgim yok. Toplama bir bisikletim var ve bagzi noktalarda icime sinmeyen seyler vqr (sti kolunun icinde paslanmalar gibi) bunun hakkinda fotoğraf yukleyerek bilgi almak istiyorum bu baslikta atmam uygun olurmu sizce
Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

Buraya yazsanız ve biraz okusanız daha iyi olur.

Sti kol ile alakalı sorularınızı da buradaki uygun konuya: Vites - Çekiş Sistemi

Scudo
İlk defa yol bisikletine geçecek arkadaşlar için nacizane önerim; yol bisikleti olan bir arkadaşınızdan alıp şöyle bi 5 - 10 km sürün. :)
Yol bisikletinden önce dağ bisikleti kullandıysanız, ilk hissiniz aşırı konfor düşüşü olacaktır. Ama pedala bastığınız gibi de uçuyor hissedeceksiniz. "Oha bu çok hızlı lan" diyen arkadaşlarım olmuştu. :) Bisikletin çok hafiflemesi ve ince tekerin verdiği çabuk hızlanma hissinin tadı bi başka. Amaaa tekrar hatırlatayım, yol üzerindeki en ufak bozukluğu titreşim olarak size, bileklerinize, hatta çenenize kadar hissettirecektir. İşte bu konforsuzluğu bir nebze hafifletmek için 32 mm lastik genişliğine izin veren her hangi bir Endurance kadro yol bisikletide yeterli oluyor.
Bu kalınlıkta bir lastikle hızdan ve hafiflikten çok kaybetmeyip, aşırı konforsuzluğu da biraz yumuşatabiliyorsunuz. Hem asfaltta, hem de hafif bozuk yolda 32 mm oldukça iyi iş çıkarabiliyor.
Deme o ki; ilk defa yol bisikletine geçiş yapmak ve bu hevesi gidermek istiyorsanız, Endurance kadro, 32 - 38 mm lastiklere izn veren, All Rounder bir yol bisikleti ile başlayın.
Ya da, "ben mutlaka daha bozuk yollara, patikalara, çakıllı ve taşlıklı yollara da epey girerim" diyorsanız, o zaman Gravel düşünün.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Amaaa tekrar hatırlatayım, yol üzerindeki en ufak bozukluğu titreşim olarak size, bileklerinize, hatta çenenize kadar hissettirecektir.
Abi, ilk defa yol bisikletine bindiğimde yerdeki bir "çekirdek kabuğu"nun üzerinden geçmiştim.Hiç unutamadım. :ssrtcbya:

Geri