Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba, işe marmaray ile gidiyorum. Sabah otobüs bulma aksam da bekleme derdinden dolayı elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum. 3-4 km gibi bir mesafe. Giderken yokuş aşağı bir yol olduğu için dönüşte yokuş yukarı bir yolum var. Tavsiyeniz nedir? Halkalıdan biniyorum. Bisikleti de orada bırakacağım. Yağmur altında pil de bir sıkıntı olur mu? Onun dışında elektrikli bisikleti istasyonda bırakmak mantıklı mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Katlanır elektrikli bir bisiklet güzel olur. Elektrikli olmasa bile bisikleti yağmur altında bırakmamak lazım. Hem paslanır hem üzerindeki yağlar su ile birlikte akıp gider(yine paslanır). Dışarda çalınma riski de cabası. Sudan etkilenmemesi için mutlaka üreticiler iyice izole etmişlerdir ama yine de risk almaya gerek yok. Hafif "katlanır" bir model alın çalışma ortamınızın bir köşesinde kuru yerde dursun(20 kg civarı oluyor genelde). Bütçe belirtirseniz model bakarız.

Scudo
Merhaba, işe marmaray ile gidiyorum. Sabah otobüs bulma aksam da bekleme derdinden dolayı elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum. 3-4 km gibi bir mesafe. Giderken yokuş aşağı bir yol olduğu için dönüşte yokuş yukarı bir yolum var. Tavsiyeniz nedir? Halkalıdan biniyorum. Bisikleti de orada bırakacağım. Yağmur altında pil de bir sıkıntı olur mu? Onun dışında elektrikli bisikleti istasyonda bırakmak mantıklı mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
belki de katlanır bakmalısınız, durumunuzu anlatınca en iyi seçenek bu gibi duruyor. Katlayıp mobilite de sağlayabilirsiniz.
Katlanır elektrikli bir bisiklet güzel olur. Elektrikli olmasa bile bisikleti yağmur altında bırakmamak lazım. Hem paslanır hem üzerindeki yağlar su ile birlikte akıp gider(yine paslanır). Dışarda çalınma riski de cabası. Sudan etkilenmemesi için mutlaka üreticiler iyice izole etmişlerdir ama yine de risk almaya gerek yok. Hafif "katlanır" bir model alın çalışma ortamınızın bir köşesinde kuru yerde dursun(20 kg civarı oluyor genelde). Bütçe belirtirseniz model bakarız.
Sizinkini okumadan yazmışım, pardon 🙋‍♂️

Cevaplar için çok teşekkürler. Düşünemediğim şeyleri yazmışsınız. Yanımda taşıyacak kadar bir durum yok açıkcası. Çok teşekkürler.

Arkadaşlar selamlar, yaşım 64 emekliyim kendimi bildim bileli bisiklet kullanırım. Eski bisikletim Cloudbutler Oxfort , yeni bir bisiklet almak istiyorum. Ümit Ventura ile Bisan 8100 city arasında kaldım. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar tavsiyede bulunabilir mi? Genelde düz yolda ve hafif yokuşta kullanıyorum

Arkadaşlar selamlar, yaşım 64 emekliyim kendimi bildim bileli bisiklet kullanırım. Eski bisikletim Cloudbutler Oxfort , yeni bir bisiklet almak istiyorum. Ümit Ventura ile Bisan 8100 city arasında kaldım. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar tavsiyede bulunabilir mi? Genelde düz yolda ve hafif yokuşta kullanıyorum
Hocam Ümit ventura lady modeli var bende. İşe gidip gelme amacıyla kısa mesafe için kullanıyorum genelde. Bisan ile neredeyse aynı sayılır özellik olarak. Hangisi tip olarak hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz. Ama ben olsam biraz daha bütçeyi arttırıp arka tarafı 8 vites olan ve qr mandallı model alırdım kesinlikle. Patlak durumunda Ümit vidalı olduğu için takıp çıkarmak meşakkatli oluyor. Sizi yine de üzmez ama vidalı göbek bazen can sıkıcı olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Deepest
Teşekkür ederim , kadro boyu olarak ne tavsiye edersiniz ?boy 183 kilo 75
Gideceğim en uzun mesafe 10 km. çok vitesli gerekir mi bilmiyorum

Kadro boyu en iyi deneyerek anlaşılır. İmkan varsa test edin öyle alın. Vites olayı kişiye göre tercih meselesi ama arka taraf vidalı olmasın diye 8 vites tavsiyesinde bulundum. Zırhlı bir lastik alırsanız zaten sökme takma çok olmaz. Bisikletin üstünde gelen lastikler çok patlıyor. Ben üşendiğim için patlak olunca tamir etmiyorum hava basıp sürüyorum vidalı olduğu için. Tamamen inmesi 3 gün sürüyor :)

Rampa vs yoksa bir tane fixbike alın. Kafanız rahat şekilde binin gidin.

Geri