Amanita
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 951
- İsim
- Hasan
- Başlangıç
- 2003—04
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Amacın gezmek, dolaşmak, çantalarını alıp tura çıkmaksa gravel al. Türkiyedeki çoğu asfalt yollar bile tozlu, çamurlu, taşlı ve çukurlu. Yol bisikletiyle çok bozuk yada çamurlu yollara hiç giremezsin. Gravel gezip dolaşabileceğin yerlerin sayısını arttırır.Merhaba arkadaşlar. Foruma yeniyim. İstanbul yolları için haftasonları kullanmaya + ara sıra olursa bikepacking ve ya şehir dışı alanlarda kullanma amaçlı bisiklet düşünüyorum. Endurance ve gravel arasında git-gel yaşıyorum. İlk kez bisiklet alacağım (Yol bisikletini deneyimledim). Teknik detaylara hakim değilim, bütcem 30-50k arası. Ekipmanlar hariç. İlk bisikletim olacağı için biraz da hemen alıp deneyimlemek ve bisiklete başlamak istiyorum. 1. Hangi bisiklet türünü önerirsiniz ve neden? (Endurance mı Gravel mi) Her ikisini deneyimleyen biri de yorum yapsa çok mutlu olurum. 2. Önerdiğiniz bisiklet türü için hangi marka ve model önerirsiniz ve neden? (Teknik detaylara hakim değilim, buna rağmen rica etsem teknik bilgileri paylaşın, ben araştırma yaparken kullanacağım.) 3. Kadro boyunun önemli olduğunu biliyorum. Başka dikkat etmem gereken hususlar varsa benimle paylaşabilirsiniz. Çok teşekkür ederim yardımınız için, güvenli sürüşler dilerim
![]()
Eğer yol bisikleti kullanan arkadaşlarına katılıp performans sürüşleri yapmayı düşünüyorsan yada ben hiç asfalt yoldan dışarı çıkmam ve bozuk yollara çok girmem diyorsan yol bisikleti almalısın. Arkadaşların acımasızsa gravella çok sıkıntı yaşarsın yakalama konusunda
Grx 400-600-800 diye gidiyor işte vites setleri gravellar için. Ne kadar yüksek set alabilirsen o kadar iyi olur ama en giriş seviyesi olsa bile başlangıç için üzmez.
Görünüşü hoşuna giden hangisi olursa onu al derim. Aynı fiyat bandında tüm yerli firmaların gravel bisikletleri 3 aşağı 5 yukarı aynı özelliklerde zaten.
Bİ kaç örnek;
Bianchi via nirone 7 GRX 400, Bisan all trail grx 400, Carraro g2 grx 400, Decathlonda indirim kovalarsanız Triban GRVL 520.
İkinci el bulabilirseniz GRX 600 hatta GRX 800 setli modellerini de bütçenize göre bulabilirsiniz.
Yol bisikleti aluminyum 105 setli çoğu model bütçene uyar. Endurance sayılabilecek benim aklımda sadece Via nirone 7 105 ve bisan grand tour 105 var. İkinci elde ithal markalarda da güzel bir şeyler bulunabilir ama ikinci el alırken extra masraf çıkabileceğini unutma.