Ricochet
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.943
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dediğiniz acemiliği üç sene önce ben de yaşadım ve "bisikletçi" nin tavsiyesi üzerine kendime iki beden büyük bisikleti mutluluk içinde alarak dükkandan çıktım.İlk defa yol bisikleti araştırması yapan arkadaşlar için küçük bir öneri yapayım. Ola ki bir bisikletçide size önerilen ya da uygun olduğunu düşündüğünüz bir bisikleti buldunuz ve denemek için izin aldınız. Bence o bisikleti denerken köşe başından dönüp ya da arka sokaklardan bir tur atıp tamam denedim ve bu bana uygun demeyin. Yani o denemenizi bisikletçi ile anlaşıp en az 10 dk, yapabiliyorsanız 20 dk ya çıkarın. Denemenizi yapabiliyorsanız mümkün olabilecek en uzun süreyle yapın. Bunun için gerekiyorsa bisikletçiye (güveniyorsanız), bisikleti alıp kaçmayacağınızı garanti edecek bir emanet bırakın. Uzun kullanın ki nerelerinizden rahatsızlık yapıyor tam anlayıp ayarlanabiliyor mu bisikletçi ile konuşun.
Ağrıdan sızıdan sonra birşeylerin yanlış olduğunu anladım ama hatayı hep kendimde aradım uzun süre. Ta ki iç bacak ölçüsü gibi gibi bir sürü parametre olduğunu fark edene kadar.
Bir yıl sonrasında bedenime uygun bisiklete kavuşunca, oh be dedim dünya varmış.
Hala o "bisikletçimsi" ile ara ara görüşüyorum ve o da hala, o bisiklet sana daha uygundu diye ısrar ediyor inatla.
Bu forum bir çok insana çok şey katıyor ve katacak. Kendi adıma çok teşekkür ederim herkese.
Ve sizin bu bilgilendirmenizi okuyan yeni başlayan arkadaşlar adına da size @suyunsesi