Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

İlk defa yol bisikleti araştırması yapan arkadaşlar için küçük bir öneri yapayım. Ola ki bir bisikletçide size önerilen ya da uygun olduğunu düşündüğünüz bir bisikleti buldunuz ve denemek için izin aldınız. Bence o bisikleti denerken köşe başından dönüp ya da arka sokaklardan bir tur atıp tamam denedim ve bu bana uygun demeyin. Yani o denemenizi bisikletçi ile anlaşıp en az 10 dk, yapabiliyorsanız 20 dk ya çıkarın. Denemenizi yapabiliyorsanız mümkün olabilecek en uzun süreyle yapın. Bunun için gerekiyorsa bisikletçiye (güveniyorsanız), bisikleti alıp kaçmayacağınızı garanti edecek bir emanet bırakın. Uzun kullanın ki nerelerinizden rahatsızlık yapıyor tam anlayıp ayarlanabiliyor mu bisikletçi ile konuşun.
Dediğiniz acemiliği üç sene önce ben de yaşadım ve "bisikletçi" nin tavsiyesi üzerine kendime iki beden büyük bisikleti mutluluk içinde alarak dükkandan çıktım.

Ağrıdan sızıdan sonra birşeylerin yanlış olduğunu anladım ama hatayı hep kendimde aradım uzun süre. Ta ki iç bacak ölçüsü gibi gibi bir sürü parametre olduğunu fark edene kadar.

Bir yıl sonrasında bedenime uygun bisiklete kavuşunca, oh be dedim dünya varmış.

Hala o "bisikletçimsi" ile ara ara görüşüyorum ve o da hala, o bisiklet sana daha uygundu diye ısrar ediyor inatla.

Bu forum bir çok insana çok şey katıyor ve katacak. Kendi adıma çok teşekkür ederim herkese.

Ve sizin bu bilgilendirmenizi okuyan yeni başlayan arkadaşlar adına da size @suyunsesi

Scudo
Birkaç yıl önce orbea bisiklette ve giant'ın bir bayisinde alacağım demediğim halde ısrar ederek denettirdiler. şu anki durumu bilemiyorum ama eskiden mümkündü böyle şeyler. Ben de mesela aero bisikletleri çok merak ediyorum. Ama deneyecek imkan yok. bu yaştan sonra bana çok mu rahatsız gelir yoksa çok mu severim bilemiyorum. bu tarz bisikletleri de kiralasalar ne güzel olurdu aslında.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Çoğu
İlk defa yol bisikleti araştırması yapan arkadaşlar için küçük bir öneri yapayım. Ola ki bir bisikletçide size önerilen ya da uygun olduğunu düşündüğünüz bir bisikleti buldunuz ve denemek için izin aldınız. Bence o bisikleti denerken köşe başından dönüp ya da arka sokaklardan bir tur atıp tamam denedim ve bu bana uygun demeyin. Yani o denemenizi bisikletçi ile anlaşıp en az 10 dk, yapabiliyorsanız 20 dk ya çıkarın. Denemenizi yapabiliyorsanız mümkün olabilecek en uzun süreyle yapın. Bunun için gerekiyorsa bisikletçiye (güveniyorsanız), bisikleti alıp kaçmayacağınızı garanti edecek bir emanet bırakın. Uzun kullanın ki nerelerinizden rahatsızlık yapıyor tam anlayıp ayarlanabiliyor mu bisikletçi ile konuşun.
Çoğu bayi kutudan dahi çıkartmıyor

Ben bisikletimi deneyerek aldım. Şöyle ki, bisiklet zaten hazır sayılırdı. Bir kaç ayar yaptılar sonra da pedallarını söküp daha iyi bir pedal takıp verdiler. Sürmeden önce kısa bir bikefit konuşmamız oldu. Bisiklet hesaplara göre bana bir tık ufak gibiydi. Ancak satıcı ısrarlı davrandı. Benim üzerimde bir kaç ölçü aldırıp sele ayarı yaptı ve sonra bisikleti denemem için verdi. "Al sür, gez ona göre karar ver" dedi. Yaklaşık bi 9 km kadar kullandım. Sonra dönüp satın aldım. :)
Ama şimdi düşününce yukarda yazılanlara da hak veriyorum. Eskiden denettiren bisikletçiler artık sıfır bisiklet için bunu göze almayacaktır. Sonuçta artık çok pahalılar.

Ben bisikletimi deneyerek aldım. Şöyle ki, bisiklet zaten hazır sayılırdı. Bir kaç ayar yaptılar sonra da pedallarını söküp daha iyi bir pedal takıp verdiler. Sürmeden önce kısa bir bikefit konuşmamız oldu. Bisiklet hesaplara göre bana bir tık ufak gibiydi. Ancak satıcı ısrarlı davrandı. Benim üzerimde bir kaç ölçü aldırıp sele ayarı yaptı ve sonra bisikleti denemem için verdi. "Al sür, gez ona göre karar ver" dedi. Yaklaşık bi 9 km kadar kullandım. Sonra dönüp satın aldım. :)
Ama şimdi düşününce yukarda yazılanlara da hak veriyorum. Eskiden denettiren bisikletçiler artık sıfır bisiklet için bunu göze almayacaktır. Sonuçta artık çok pahalılar.
ne güzel bisikletçiymiş, nereden aldınız?

Bunu yaptıran bayii varsa yılın bayiisi ödülünü vermek lazım. Hatta yüzyılın bile olabilir. Pedalsız bir bisikleti nasıl denetecekler size orasıda muamma.
25.4 Emirhan her model için olmasada belli başlı modelleri deneneniz için veriyordu bir ara hala aktif olarak devam ediyor mu bu sistem emin değilim :)

Buraya yol bisikleti üzerinde duruşumun fotoğrafini atsam olumsuz yönleri varsa değerlendirme yapar mısınız?

Kron rc4000 almak üzereyim 30k bütçede daha iyi önerisi olan var mı

• Beğen
Tepkiler: Clal
0'ı 60k ikinci elde temiz 30kya bulunabilir mi
(link)

mesela

kadro boyunuza göre 105 setli güzel bir ikinci el yol bisikleti çok rahat bulursunuz o paralara. Geçenlerde forumda bir arkadaş 12500 e 105 setli pegout vermişti temiz.

kovalamak lazım.

Rahat bulursunuz. Ben alırken 063d bile bulmuştum. Param olmadığı için alamamıştım o ara.

Adam accel bisiklet fabrikasında çalışıyordu kendine toplamışdı kaçırdım onu param olmadığı için o ara. Çok uygundu fiyatı :(.Rengi de normalde olmayan kırmızı renkti kendi yapmış onu

Düzenleme: Bu ilana bı bakın 062 min hidrolik frenli versiyonu 063d
(link)

kadro boyu kaç arıyorsunuz 58 boy du sanırım arkadaşımda var satıyor Ankara da
ilanı var mı 56 kadro kullanıyorum
mesela

kadro boyunuza göre 105 setli güzel bir ikinci el yol bisikleti çok rahat bulursunuz o paralara. Geçenlerde forumda bir arkadaş 12500 e 105 setli pegout vermişti temiz.

kovalamak lazım.
2. el almak korkutuyor beni elden alamadığım için güvenemiyorum

Arkadaşlar boyum 197 bütçe max 35k ama 35i 1 tl bile geçmeyecek yol bisikleti önerilerinizi bekliyorum çünkü kadro boyundan patlıyorum...
Ayrıca öncesinde bi mtb geçmişim var 21 vitesli ama son viteste bile dişlilerin kendi rpm limitine takıldığımdan boşta pedal çevirdiğim bile oluyordu bu yüzden vites sayısı ya da oranı yüksek bir modele/kombinasyona ihtiyacım var.

Arkadaşlar boyum 197 bütçe max 35k ama 35i 1 tl bile geçmeyecek yol bisikleti önerilerinizi bekliyorum çünkü kadro boyundan patlıyorum...
Ayrıca öncesinde bi mtb geçmişim var 21 vitesli ama son viteste bile dişlilerin kendi rpm limitine takıldığımdan boşta pedal çevirdiğim bile oluyordu bu yüzden vites sayısı ya da oranı yüksek bir modele/kombinasyona ihtiyacım var.
Dağ bisikleti hız için tasarlanmadigi için öyle oluyor hocam. Yol bisikletinden istesende son viteste o kadar sonuna kadar döndüremezsin pedalı. Çünkü 30 dan sonra rüzgar çok vuruyor. Hızının karesi ile orantılı rüzgar direnci bu yüzden zorlaşıyor. Son vites de baya uzun.

Kendi bisikletimi önereceğim size ilan bile buldum :D
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Amanita
Pazarlıkla bunda şansınızı deneyebilirsiniz eğer anlaşabilirseniz baya güzel bisiklet fiyatına göre..
(link)

58-62 kadro bisikletler olur muhtemelen.

Sıfır olarak bu olabilir ama bunlar baya agresif yarış kadrosu aklınızda bulunsun. Günlük kullanımda daha rahat bir sürüş için endurance almak lazım ama hem bütçe hem kadro boyu kısıtlayıcı etken sizin için.

(link)

İkinci eli

(link)

Belki gravel düşünebilirsiniz. Hem geometri açısından hem daha kalın lastik desteği sayesinde daha rahat olur ağır kullanıcılar için. "Ağır" olduğunuzu varsayıyorum 1.97 boy ile.

(link)

(link)

(link)

(link)
Kendi bisikletimi önereceğim size ilan bile buldum :D
(link)
Arkadaşın bisikletinin bir sorunu yoksa ve attığım Carraro fire ile anlaşamazsanız bunun da fiyatı güzel
Yol bisikletinden istesende son viteste o kadar sonuna kadar döndüremezsin pedalı.
Arkadaş ağır siklet muhtemelen çevirebilir düz yolda ama çok uzun tutamaz :D
.
İkinci elden korkmaya gerek yok ama alırken neye baktığınızı bilmek lazım. Bi bakım yaptırsanız kafadan 1-2 bin gider. Lastiklerin değişmesi gerekiyorsa 2-4 bin. 3-4 bin km kullanıldıysa zincir değişir 1-1.5k. Kötü kullanıldıysa ruble de değişmesi gerekebilir.

En sıkıntı göbek ve jantda sorun olması. En ucuz jant seti 10binden başlıyor.

Eğer temiz bulabilirseniz aluminyum 105 set bisikletler 25-35 bin arası.

Son düzenleme:
Geri