Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşın bisikletinin bir sorunu yoksa ve attığım Carraro fire ile anlaşamazsanız bunun da fiyatı güzel
İlan benim değil sadece bisiklet benimkinin aynısı.
Arkadaş ağır siklet muhtemelen çevirebilir düz yolda ama çok uzun tutamaz :D
1.75 boyla 60 km/h ye kadar çıkabildim o da hafif yokuş aşağı idi 😬.

Scudo
Selamlar, iyi forumlar, buraya çok sık şekilde benzer soruların sorulduğunu biliyorum ama... en son 2 yıl önce düzenli şekilde şehir bisikleti kullandım (salcano city fun tourney idi), 2 yıldır bisiklet kullanmıyorum ve şimdi yeniden başlamak istiyorum lakin yol bisikleti ile... bisikletçiden çıktım, soluğu forumda aldım. arasında kaldığım iki model oldu, bisan rx 9500 sora ve carraro race 042 aero. İlk yol bisikleti için başka hangi model marka önerirsiniz? bisanı çok övdü satıcı ama lastikleri gözüme çok ince geldi, dümdüz yüzeyi, ben bunla düşer ölürüm gibi hissettim haha (1.85, 90 kiloyum)

lastikleri gözüme çok ince geldi, dümdüz yüzeyi, ben bunla düşer ölürüm gibi hissettim
Böyle bi korkunuz varsa yol bisikleti almayın. İnce yada dümdüz olmasının yol tutuşuna bir etkisi yok. Hatta tam tersi "düz asfaltta" yol bisikleti lastikleri kalın büyük dişli dağ bisikleti lastiklerine göre yol tutuşu çok daha yüksek. Dağ bisikleti lastiğiyle asfaltta çok daha kolay kayarsınız. Neyse detaya gerek yok. Bisiklet sürmeyi genel olarak biliyorsanız yol bisikletiyle de tekeri ince yada düz diye düşmezsiniz.

Baktığınız modellerin ikisi de agresif yapıda. Yarışma planınız yoksa daha rahat sürüşü olsun derseniz daha az agresif bir kadro bisiklet bakın. Mesela attıklarınızla aynı fiyatta Bisan grand tour SORA, biraz daha ucuza Bisan grand tour Claris olabilir.
Alternatif Carraro freccia olabilir SORA set olarak.
56 kadro bir bisiklet işinizi görür muhtemelen.
İllaki daha kalın lastik olsun diyorsanız Gravel sayfasına bir uğrayın. Bütçenize uygun ikinci el yada sıfır neler bulunabilir orada daha iyi bilirler ama büyük çoğunlukla asfaltta sürecekseniz yol bisikleti alın.

Selamlar, iyi forumlar, buraya çok sık şekilde benzer soruların sorulduğunu biliyorum ama... en son 2 yıl önce düzenli şekilde şehir bisikleti kullandım (salcano city fun tourney idi), 2 yıldır bisiklet kullanmıyorum ve şimdi yeniden başlamak istiyorum lakin yol bisikleti ile... bisikletçiden çıktım, soluğu forumda aldım. arasında kaldığım iki model oldu, bisan rx 9500 sora ve carraro race 042 aero. İlk yol bisikleti için başka hangi model marka önerirsiniz? bisanı çok övdü satıcı ama lastikleri gözüme çok ince geldi, dümdüz yüzeyi, ben bunla düşer ölürüm gibi hissettim haha (1.85, 90 kiloyum)
Hpcam bütçe yazarsanız daha sağlıklı fikirler çıkacaktır.
Ben de ince lastiğe geçerken çok tereddütlüydüm, hatta 25c lastikle tedirgin oluyordum, yeni bisiklettr 28c var, yani hiç tedirgin etmiyor beni. Bu yönde tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlar boyum 197 bütçe max 35k ama 35i 1 tl bile geçmeyecek yol bisikleti önerilerinizi bekliyorum çünkü kadro boyundan patlıyorum...
Ayrıca öncesinde bi mtb geçmişim var 21 vitesli ama son viteste bile dişlilerin kendi rpm limitine takıldığımdan boşta pedal çevirdiğim bile oluyordu bu yüzden vites sayısı ya da oranı yüksek bir modele/kombinasyona ihtiyacım var.
Dağ bisikleti hız için tasarlanmadigi için öyle oluyor hocam. Yol bisikletinden istesende son viteste o kadar sonuna kadar döndüremezsin pedalı. Çünkü 30 dan sonra rüzgar çok vuruyor. Hızının karesi ile orantılı rüzgar direnci bu yüzden zorlaşıyor. Son vites de baya uzun.

Kendi bisikletimi önereceğim size ilan bile buldum :D
(link)

Pazarlıkla bunda şansınızı deneyebilirsiniz eğer anlaşabilirseniz baya güzel bisiklet fiyatına göre..
(link)

58-62 kadro bisikletler olur muhtemelen.

Sıfır olarak bu olabilir ama bunlar baya agresif yarış kadrosu aklınızda bulunsun. Günlük kullanımda daha rahat bir sürüş için endurance almak lazım ama hem bütçe hem kadro boyu kısıtlayıcı etken sizin için.

(link)

İkinci eli

(link)

Belki gravel düşünebilirsiniz. Hem geometri açısından hem daha kalın lastik desteği sayesinde daha rahat olur ağır kullanıcılar için. "Ağır" olduğunuzu varsayıyorum 1.97 boy ile.

(link)

(link)

(link)

(link)

Arkadaşın bisikletinin bir sorunu yoksa ve attığım Carraro fire ile anlaşamazsanız bunun da fiyatı güzel

Arkadaş ağır siklet muhtemelen çevirebilir düz yolda ama çok uzun tutamaz :D
.

İkinci elden korkmaya gerek yok ama alırken neye baktığınızı bilmek lazım. Bi bakım yaptırsanız kafadan 1-2 bin gider. Lastiklerin değişmesi gerekiyorsa 2-4 bin. 3-4 bin km kullanıldıysa zincir değişir 1-1.5k. Kötü kullanıldıysa ruble de değişmesi gerekebilir.

En sıkıntı göbek ve jantda sorun olması. En ucuz jant seti 10binden başlıyor.

Eğer temiz bulabilirseniz aluminyum 105 set bisikletler 25-35 bin arası.

198 boyunda birisi olarak bu öneriler bence gayet güzel. Ben 58 kadro carraro g2 kullandım 50-60km kadar çok rahat edemedim doğrusu. Keza vaktiyle topladığım mosso monza'nın 58 kadrosunda bir yerden sonra ağrı kesiciler ile ayakta durabilmiştim istemeye istemeye sattım. Şuan yol bisikleti olarak (link) bundan L(58) kadrosunu kullanıyorum XL olanı olsa çok çok iyi olurdu ama bu bile fazlası ile yetiyor. Hatta kendi ilanımı da gösterecektim de nedensen ilanınız kaldırılmıştır diyor. Eğer öncelikli MTB'yi satabilirsem onu da satıp bir gravel alma niyetim var. Yakın çevrenizde 58 binen birisi varsa bir görüşüp küçükte olsa denemenizde fayda var.
Eğer İstanbul'daysanız (link) (link) (bazen uygun fiyatlı ikinci el büyük bisikletler olabiliyor) bakabilirsiniz. Aslında forum üyesi de olan @izzetince 'de de güzel 60 kadro bisikletler olabiliyor ama genelde İtalyan klasikleri olduğu için fiyatı da ona göre oluyor. Listedeki favorim birinci olarak carraro fire 1.1 her ne kadar agresif tipte olsa da güzel bisiklet, ikinci olarak nereden nasıl bulup aldıysa 60 kadro olan carraro

Son olarak fikir vermesi adın bisiklet üzerinde şu şekil duruyorum.

Dosyalar

• 2024-08-18 at 11.48.43.jpeg
    2024-08-18 at 11.48.43.jpeg
    93,2 KB · Okunma: 23
Böyle bi korkunuz varsa yol bisikleti almayın. İnce yada dümdüz olmasının yol tutuşuna bir etkisi yok. Hatta tam tersi "düz asfaltta" yol bisikleti lastikleri kalın büyük dişli dağ bisikleti lastiklerine göre yol tutuşu çok daha yüksek. Dağ bisikleti lastiğiyle asfaltta çok daha kolay kayarsınız. Neyse detaya gerek yok. Bisiklet sürmeyi genel olarak biliyorsanız yol bisikletiyle de tekeri ince yada düz diye düşmezsiniz.

Baktığınız modellerin ikisi de agresif yapıda. Yarışma planınız yoksa daha rahat sürüşü olsun derseniz daha az agresif bir kadro bisiklet bakın. Mesela attıklarınızla aynı fiyatta Bisan grand tour SORA, biraz daha ucuza Bisan grand tour Claris olabilir.
Alternatif Carraro freccia olabilir SORA set olarak.
56 kadro bir bisiklet işinizi görür muhtemelen.
İllaki daha kalın lastik olsun diyorsanız Gravel sayfasına bir uğrayın. Bütçenize uygun ikinci el yada sıfır neler bulunabilir orada daha iyi bilirler ama büyük çoğunlukla asfaltta sürecekseniz yol bisikleti alın.
kıymetli dönüşünüz için çok teşekkür ederim, evet çoğunlukla asfaltta ve düz yolda kullanacağım hep, yaşadığım yerde bozuk yol yok hiç. Beni endişelendiren ilk kez yakından yol bisikleti incelediğim için, eğimli yerlerde vs. eski bisikletimde gibi jant tellerini koparmak, akord bozmak gibi şeyler oldu. yarışmak gibi bir hedefim yok, haftasonları atlatıp şehirde turlayabileceğim, spor amaçlı kullanabileceğim, biraz da kilo verme hedefime yardımcı olması için bir bisiklet istiyorum, yol bisikletini de deneyimlemek istiyorum. bu heves, deneyim merakı için de sıfır bisikletler pahalı kaçıyor, o yüzden seçimi doğru yapmak istiyorum. grand tour eco sora ihtiyacım olan kadrosu yoktu. kadro geometrisi hakkında hiç fikrim yok, 9500 gibi eğimli değil de düz bir model bakmam gerekiyor sanırım..
Hpcam bütçe yazarsanız daha sağlıklı fikirler çıkacaktır.
Ben de ince lastiğe geçerken çok tereddütlüydüm, hatta 25c lastikle tedirgin oluyordum, yeni bisiklettr 28c var, yani hiç tedirgin etmiyor beni. Bu yönde tercih edebilirsiniz.
hocam bütçem 25-35 arası maksimum, bir de sıfır düşünüyorum çünkü taksitle alacağım tercihim de sora olacak...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
kıymetli dönüşünüz için çok teşekkür ederim, evet çoğunlukla asfaltta ve düz yolda kullanacağım hep, yaşadığım yerde bozuk yol yok hiç. Beni endişelendiren ilk kez yakından yol bisikleti incelediğim için, eğimli yerlerde vs. eski bisikletimde gibi jant tellerini koparmak, akord bozmak gibi şeyler oldu. yarışmak gibi bir hedefim yok, haftasonları atlatıp şehirde turlayabileceğim, spor amaçlı kullanabileceğim, biraz da kilo verme hedefime yardımcı olması için bir bisiklet istiyorum, yol bisikletini de deneyimlemek istiyorum. bu heves, deneyim merakı için de sıfır bisikletler pahalı kaçıyor, o yüzden seçimi doğru yapmak istiyorum. grand tour eco sora ihtiyacım olan kadrosu yoktu. kadro geometrisi hakkında hiç fikrim yok, 9500 gibi eğimli değil de düz bir model bakmam gerekiyor sanırım..

hocam bütçem 25-35 arası maksimum, bir de sıfır düşünüyorum çünkü taksitle alacağım tercihim de sora olacak...
Size endurance kadroların daha uygun olacağını düşünüyorum, bir araştırmanızı tavsiye ederim 👍

• Beğen
grand tour eco sora ihtiyacım olan kadrosu yoktu.
Gidip de bayiiden almak zorunda değilsin. İnternet üzerinden de alabilirsin. Hiç bir farkı olmaz.

İllaki bayiiden alacağım diyorsan da (link) yakınındaki bisan yetkili satıcılarının hepsini bulup arayarak ellerinde istediğin kadrosu var mı sorabilirsin.

Yol bisikletiyle merdivenlerden inip çıkmaya çalışmazsan yada sürekli ön kaldırmazsan normal kullanımda jantlarına bir şey olmaz. Akordu da düzenli aralıklarla hangi bisikleti alsan yaptıracaksın zaten.

35 bine tiagra setli de bulursun ama kadroları agresif yapıda.

(link)

(link)

(link)

Bunlar gibi agresif kadro alacaksan da Rx9500 "105" setlisi indirimde 36bin TL kaçırma. Peşin fiyatına 6 taksit de var. Sora<Tiagra<105

(link)

Bir de (link) var ama yeni olduğu için pek satışı yok websitelerinde. Kendi sitesinden etrafındaki satıcıları arayıp sorarsan 54 kadrosunu 30 bin civarı bulursun. Güzel gibi görünüyor.

• Beğen
Merhaba, foruma yeni kayıt oldum ve konu açamadığımı gördüm. Broster strowild 1.0 gravel 700c almayı düşünüyorum. bulabildiğim en uygun fiyatlı gravel kendisi, herhangi bir sorun yaşar mıyım ve bisiklet alınır mı? Alınmaz ise öneride bulunabilir misiniz. İyi forumlar...

Merhaba, foruma yeni kayıt oldum ve konu açamadığımı gördüm. Broster strowild 1.0 gravel 700c almayı düşünüyorum. bulabildiğim en uygun fiyatlı gravel kendisi, herhangi bir sorun yaşar mıyım ve bisiklet alınır mı? Alınmaz ise öneride bulunabilir misiniz. İyi forumlar...
Gravel sayfasına sorsan daha iyi değil mi sence :D

Bence (link) alıp üzerindeki çamurluk vsleri çıkart daha iyi olur. 25 bin civarı satılıyor. Brostere göre görünüş olarak bence daha hoş hem özellik olarak da biraz daha iyi gibi.
(link)

• Beğen
forumda yeniyim, bir bilgim yoktu bu konuda 😅 önerebileceğiniz başka bisikletler var mıdır benzer olarak

Bunlar gibi agresif kadro alacaksan da Rx9500 "105" setlisi indirimde 36bin TL kaçırma. Peşin fiyatına 6 taksit de var. Sora<Tiagra<105
yanıtınız için teşekkür ederim, sizce bu 105 setli bisan güvenilir midir? Bir de bu bisikletleri İnternetten alırsam yaşadığım şehirdeki servisler kurmayı kabul etmiyor özellikle Bisan markası için sordum kaç kere İnternetten aldığım bisikleti kurar mısınız diye lakin kabul etmiyorlar...

Ben de bir şey soracağım 56 kadro 1.75 boy. Üzerinde rahat hissettim aldım 062 carraro ama sizce ilerde sorun yaşatır mi

Ben de bir şey soracağım 56 kadro 1.75 boy. Üzerinde rahat hissettim aldım 062 carraro ama sizce ilerde sorun yaşatır mi
Sen rahat ettiysen bize laf etmek düşmez ama kağıt üzerinde 56 kadro 175 boy için bence büyük. Esnekliğin iyidir bisiklet kadro boyuna göre küçüktür kurtarıyordur. Uzun sürüşlerde ne kadar rahatsın o önemli. Sen kendi vücudunu dinle. Büyük olsa rahat edemezsin zaten boynun belin bacak aran her tarafın ağrır.

yanıtınız için teşekkür ederim, sizce bu 105 setli bisan güvenilir midir?
Ne anlamda güvenilir mi? Siz zaten almayı düşünmüyor muydunbuz rx9500? Parasına göre iyi işte normal bisiklet :D Güvenli olup olmadığını siz sürüşünüzle belli edeceksiniz :D
Bir de bu bisikletleri İnternetten alırsam yaşadığım şehirdeki servisler kurmayı kabul etmiyor özellikle Bisan markası için sordum kaç kere İnternetten aldığım bisikleti kurar mısınız diye lakin kabul etmiyorlar...
Hiç böyle bir şey yok. Sen internetten alma kendilerinden al diye yalan atıyorlar. Bisikletini al kutusunu açmadan Bisanın sitesinde gösterilen servislerden müsait olan herhangi birine götür. Kurar mısın diye sorma bisikleti aldım kurulum için müsait misiniz de. Yanında gelen kitapçıkta ücretsiz kurulum kuponu vardır. Onu bisikletçi alıyor kurulum parasını bisandan temin ediyor. İllaki para isterse arıyorsun para isteyeni şikayet ediyorsun en yakın diğer bisan servisine gidiyorsun. Uğraşamam dersen de ver parasını kurdur çok fazla değildir zaten.
Yol bisikletinden anlayan bisikletçi bulsan daha iyi olur biraz uzak da olsa.
forumda yeniyim, bir bilgim yoktu bu konuda 😅 önerebileceğiniz başka bisikletler var mıdır benzer olarak
25 bin altına başka gravel yok zaten.

ben 063 kullanırken 52 kadro kullanıyordum, boyum 1.78 :) siz rahatsanız bana laf düşmez tabi ki.

Ne anlamda güvenilir mi? Siz zaten almayı düşünmüyor muydunbuz rx9500? Parasına göre iyi işte normal bisiklet :D Güvenli olup olmadığını siz sürüşünüzle belli edeceksiniz :D

hocam satıcı güvenilir mi yazacaktım yanlış oldu haha dün mağazada bunu da sormuştum 45 bin lira demişti çünkü 36 bin görünce şüphelendim

hocam satıcı güvenilir mi yazacaktım yanlış oldu haha dün mağazada bunu da sormuştum 45 bin lira demişti çünkü 36 bin görünce şüphelendim
E indirim var işte :D Kargoyu video çekerek teslim al. Kendin kutusunu açma. Bİsikletçide kurulum için açarken videosunu çek. Bir sorun çıkarsa bisikletçi söyler zaten.

Kozataş adlı firmanın kendisiymiş zaten satıcı. Yani bisanın kendi bayisi görünüyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

(link)

1750331467502.png

1750331381437.png

Numaralarını arayıp da sorabilirsin ürün teşhir mi kapalı kutu mu diye. Kurulum için ücret ödeyecek miyim diye de sor kutusundan kurulum kuponu çıkıyor muymuş. Ben sordum hatta al xD

1750331951330.png

Son düzenleme:
Sen rahat ettiysen bize laf etmek düşmez ama kağıt üzerinde 56 kadro 175 boy için bence büyük. Esnekliğin iyidir bisiklet kadro boyuna göre küçüktür kurtarıyordur. Uzun sürüşlerde ne kadar rahatsın o önemli. Sen kendi vücudunu dinle. Büyük olsa rahat edemezsin zaten boynun belin bacak aran her tarafın ağrır.
ben 063 kullanırken 52 kadro kullanıyordum, boyum 1.78 :) siz rahatsanız bana laf düşmez tabi ki.
Uzun sürüşlerde biraz ağrıyor ama bu ağrı sıkıntı yataratir mı ilerde. Sadece boynum bı tık tutuluyor. İstediğinizi deyin atış serbest

Satıcı sundu bisiklet İzmir'de bu arada. Sakın kanmayın bilerek büyük kadro sattı. Ben uzun vadede ne olacağını bilmiyordum ilk yol bisikletimdi

Uzun sürüşlerde biraz ağrıyor ama bu ağrı sıkıntı yataratir mı ilerde. Sadece boynum bı tık tutuluyor. İstediğinizi deyin atış serbest

Satıcı sundu bisiklet İzmir'de bu arada. Sakın kanmayın bilerek büyük kadro sattı. Ben uzun vadede ne olacağını bilmiyordum ilk yol bisikletimdi
Bisiklet üzerinde bi görmek lazım.

Yani "çok fazla" bi ağrı sızı yoksa şimdiki olanlara da alışırsınız ilerledikçe. Hiç ağrısız alışma süresi olmuyor zaten ilk başladığınızda. Eğer çok rahatsız olursanız THH vs başvurabilirsiniz ama kendileriyle konuşursanız da bi orta yol bulunur bence.

E indirim var işte :D Kargoyu video çekerek teslim al. Kendin kutusunu açma. Bİsikletçide kurulum için açarken videosunu çek. Bir sorun çıkarsa bisikletçi söyler zaten.

Kozataş adlı firmanın kendisiymiş zaten satıcı. Yani bisanın kendi bayisi görünüyor. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

hocam çok incesiniz haha, ben de sordum teşhir ürün müdür diye, sıfır kapalı kutu dedi, evime yakın 3 servisi aradım biri 400 ikisi 500 lira kurulum ücreti olur dedi...

Geri