Şehir kadrosu farklı olabilir ancak 56 kadro için reach mesafem uzun geliyor, Mosso özelinde olabilir bilemiyorum. 40km üstü sürüşlerde bilek ve boyun ağrılarım oluşuyor. Bisiklet üstündeki duruşumu da gördüğümde agresif gibiyim ancak agresif olarak bile oldukça konforsuz/rahatsız de görünüyorum. Bu yüzden özellikle 54 kadro düşünüyorum, 52 hatta 53 ise ara boyut vermeden 50-55-56 boyutlarında üreten firmalar için alternatif olarak belirlediğim kadro boyları.
Şu şartlarda 105 set bulmak bonus gibi, Tiagra veya Sora da oldukça yeterli olur diye düşünüyorum. Bianchi, Triban/Van Rysel ve Lapierre biraz daha birikim isteyen makineler. İkinci el olarak da önerdiğinize baktım mantıklı duruyor, benim almayı düşündüğüm süreç bu yaz sonlarını bulabileceği için seçenek olarak aklımda bulunacak. Bisan Grand Tour kadro yapısı olarak falan da iyi duruyor dikkatimi oldukça çekti diyebilirim, daha önce karşıma çıkmıştı ama alıcı gözle bakmamıştım.
Ara sıra bakındıkça yeniden danışırım olmazsa. Teşekkür ederim desteğiniz için.
Reach konusunu örneklendirmem gerekirse şöyle detaylandırayım. Bisikletimin gidon boğazı açı ayarlanabilir özellikli. Aldığım ilk zamanlar açısını yaklaşık 40° yukarıya aldım buna rağmen mesafesi uzak geliyor. Aşağıya Mosso Legarda'nın ölçülerini ve Carraro Race 042 Kadro ölçülerini bırakıyorum.
Mosso Legarda
327402 dosyayı görüntüle
Carraro Race 042
327403 dosyayı görüntüle
327404 dosyayı görüntüle
Mosso 56 kadroda 573.8mm toplam TT mesafesi vermiş, Carraro 54 kadroda 565 TT vermiş. Buna bir de sele borusu açısını ve yol bisikleti gidon mesafesini eklersek ben 56 kadro için yine çok uzak diyecek olurum sanırım. Ekstra olarak bilek ve boyun ağrıları da sürüşümü etkilediği için artık bu kadar yorulmak istemiyorum, bacaklarımdan çok üst gövdem yoruluyor.
Bisan Grand Tour için de kadro boyu ölçülerini vereyim karşılaştırabilmek adına.
327405 dosyayı görüntüle