Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Merhaba, herkese iyi forumlar. Gençlik yıllarımda birkaç yıl bisiklet tecrübem oldu. Şimdi tekrar bir bisiklet almak istiyorum. Sadece şehir içi kullanacağım ve çok yokuşlu bir yerde oturuyorum. Yokuşlarda beni yormayacak, nispeten düşük eforla atik bir şekilde hareket edecek, hafif bir bisiklet istiyorum. Boyum 1.80, kilom 100'ün üzerinde; biraz ağır yapılı biriyim. Ayrıca bel ve boyun fıtığım var. Bisikletçi arkadaşlar, maksimum 11.000 TL bütçeyle bana uygun bir bisiklet modeli önerirseniz sevinirim.

Merhaba, herkese iyi forumlar. Gençlik yıllarımda birkaç yıl bisiklet tecrübem oldu. Şimdi tekrar bir bisiklet almak istiyorum. Sadece şehir içi kullanacağım ve çok yokuşlu bir yerde oturuyorum. Yokuşlarda beni yormayacak, nispeten düşük eforla atik bir şekilde hareket edecek, hafif bir bisiklet istiyorum. Boyum 1.80, kilom 100'ün üzerinde; biraz ağır yapılı biriyim. Ayrıca bel ve boyun fıtığım var. Bisikletçi arkadaşlar, maksimum 11.000 TL bütçeyle bana uygun bir bisiklet modeli önerirseniz sevinirim.
Doktor değilim ama bel ve boyun fıtığı varsa, yol bisikleti yerine Bel ve boynunuzu yormayacak, daha dik oturabileceğiniz düz maşalı bir şehir bisikleti bakın bence. Trek FX serisi önerebilirim ancak bahsettiğiniz bütçe ile 2. el bile satın alamazsınız. Elinizde ki bütçe ile biraz zor.

Herkese iyi pazarlar. Pek bilgim yok bisiklet konusunda sadece temel şeylere kulak aşinalığım var. Boyum 173 ve yokuşlu bir güzergahta oturuyorum. Yokuşlarda elbet yorulurum da hani nefes nefese bırakmayacak pedal çevirdiğim zaman gidecek bir bisiklet arıyorum. İzmirdeyim 2.el bakıyorum. Bütçem 15 bin civarında. Hangi modelleri tavsiye edersiniz hangilerini bulabilirim bu fiyatın 3 aşağı 5 yukarısına yardımcı olursanız mutlu olurum.

Merhaba... şu an kullandığım carraro race 062 bisikletimi 50 beden (ST 500) yine FIRE 1.3 “UCI”modeli ile değiştirmek üzeriyim burada iki beden arasında kararsızım ST 490 veya ST 510 tercim etmeliyim. boy 1.72 cm iç bacak uzunluğu 76 cm.... herkese iyi haftalar...

Merhaba... şu an kullandığım carraro race 062 bisikletimi 50 beden (ST 500) yine FIRE 1.3 “UCI”modeli ile değiştirmek üzeriyim burada iki beden arasında kararsızım ST 490 veya ST 510 tercim etmeliyim. boy 1.72 cm iç bacak uzunluğu 76 cm.... herkese iyi haftalar...
Mevcut bisikletinizin ölçüleri sizin için en önemli referans. Eğer şu an kullandığınız kadro size uygunsa ona yakın ölçülerde reach ve stack değerine sahip bir kadro almalısınız. Fire modelinin kadro geometrisi tablosunu paylaşabilirseniz daha isabetli yorum yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: catma
Teşekkürler.....
Mevcut bisikletinizin ölçüleri sizin için en önemli referans. Eğer şu an kullandığınız kadro size uygunsa ona yakın ölçülerde reach ve stack değerine sahip bir kadro almalısınız. Fire modelinin kadro geometrisi tablosunu paylaşabilirseniz daha isabetli yorum yapılabilir.
Yanıtınız için teşekkürler.. trainspotting35 kadro geometrisi tablosunu paylaşmış (sağ olsun) bende ek olarak çizdiğim görseli ekliyorum IMG_9744.jpg

Son düzenleme:
@catma

yukarıda @trainspotting35 tarafından paylaşılan tablolardan üstteki CR062, alttaki Fire kadroya ait diye düşünüyorum. İkisi kıyaslandığında Fire serisinin çok daha agresif olduğu görülüyor.

Sadece boy ve bacak içi boyu bilgisine dayanarak XS-490 kadronun daha uygun olacağını düşünüyorum. Uzuvların vücuda oranı, esneklik gibi faktörler seçimi etkileyebilir.

Sizden bı tık uzunum ama kendimi rahat edemediğim için 56 kadro almıştım. Bacak boyum normalden bı tık uzun.

Demek istediğim üzerine binip deneyin rahat ettiğinizi alın. Bu arada benimki de 062 hiç yaşadınız mı bı sorun

Bir arkadaşım satıyor, fiyat nasıl?

(link)

Sizden bı tık uzunum ama kendimi rahat edemediğim için 56 kadro almıştım. Bacak boyum normalden bı tık uzun.

Demek istediğim üzerine binip deneyin rahat ettiğinizi alın. Bu arada benimki de 062 hiç yaşadınız mı bı sorun
Merhaba sorun yaşadım...fsa vision 30 arka jant aldığımdan beri sorunlu ve bir defa satın aldığım bayi jantı, Accell Bisiklet gönderdi, garanti kapsamında değişim yapacaklarını düşündüm ama sorunu çözmeden ve ufak bir çözümle jantı geri gönderdiler... satıcı bisikleti yıkama tavsiyesinde bulundu!!!! şaka gibi... Ben Fsa Vision Team serisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum.. bence Accell Bisiklet bu soruna çözüm bulmak istemiyor, zaten yurtdışı yabancı forumlarda bu jant ile ilgili çok sorun okudum ,youtube bu sorunu gösteren videolar var... ama ülke şartları belli yine carraro dan devam edeceğim... bunun haricinde sele borusu ile ilgili çok kişi sorun yaşamış, bende böyle bir sorun olmadı, bunların haricinde bir sorun yaşamadım, zaten üzerinde Shimano 105 R7000 Grup Set Siyah 2x11V var ve kalitesi belli.... bisikletinizle sorunsuz keyifli sürüşler dilerim....

Merhaba sorun yaşadım... 30 arka jant aldığımdan beri sorunlu ve bir defa satın aldığım bayi jantı, Accell Bisiklet gönderdi, garanti kapsamında değişim yapacaklarını düşündüm ama sorunu çözmeden ve ufak bir çözümle jantı geri gönderdiler... satıcı bisikleti yıkama tavsiyesinde bulundu!!!! şaka gibi... Ben Fsa Vision Team serisinin sorunlu olduğunu düşünüyorum.. bence Accell Bisiklet bu soruna çözüm bulmak istemiyor, zaten yurtdışı yabancı forumlarda bu jant ile ilgili çok sorun okudum ,youtube bu sorunu gösteren videolar var... ama ülke şartları belli yine carraro dan devam edeceğim... bunun haricinde sele borusu ile ilgili çok kişi sorun yaşamış, bende böyle bir sorun olmadı, bunların haricinde bir sorun yaşamadım, zaten üzerinde Shimano 105 R7000 Grup Set Siyah 2x11V var ve kalitesi belli.... bisikletinizle sorunsuz keyifli sürüşler dilerim....
Hocam janttaki sorun nedir? Bı de sele borusu şikayeti sadece ağırlığı mi başka var mı?

Dediğiniz gibi sorun olsa accel bisikletin fabrikasının önüne atardım bisikleti sinirden. Fabrikasının olduğu şehirdeyim de şuan 😀

Hocam janttaki sorun nedir? Bı de sele borusu şikayeti sadece ağırlığı mi başka var mı?

Dediğiniz gibi sorun olsa accel bisikletin fabrikasının önüne atardım bisikleti sinirden. Fabrikasının olduğu şehirdeyim de şuan 😀
Sele borusundaki problem, ağırlığınız seleye bindiği zaman sele borusunun içe doğru kayması. sele kelepçesinin altında ince bir alyanla ayarlanan bir vida var, o vidanın tam yerine oturması ile sorun çözülüyor... sanırım. Arka jantta ise göbekte yani bilyelerin bulunduğu yer sorunlu, devamlı bir boşluk oluşuyor, bende böyle oluyor...

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Sele borusundaki problem, ağırlığınız seleye bindiği zaman sele borusunun içe doğru kayması. sele kelepçesinin altında ince bir alyanla ayarlanan bir vida var, o vidanın tam yerine oturması ile sorun çözülüyor... sanırım. Arka jantta ise göbekte yani bilyelerin bulunduğu yer sorunlu, devamlı bir boşluk oluşuyor, bende böyle oluyor...
Sele borusu sorun değil vidayı sıkmayınca gayet normal.

Ben 1500 km yaptım şuan bı sorun yok inşallah olmaz teşekkürler deneyimleriniz için

• Beğen
Tepkiler: catma
Arkadaşlar 190 boy bana asfaltta akacak rampada çok zorlamayacak bir bisiklet önerin. Bütçe 2. El şuan 15.000 tl

Bayiye bisiklet soruyorum bi bayi SM sana olur diyor, diğeri MD olur diyor, biz kime güveneceğiz

Bayiye bisiklet soruyorum bi bayi SM sana olur diyor, diğeri MD olur diyor, biz kime güveneceğiz
MD diyene güvenmeyin öyle bir ebat yok. :):):) Bayiler çok profesyonel değilse kendi hislerinize ve araştırmalarınıza güvenin. Etrafınızda aynı model bisiklet kullanan arkadaşınız varsa alın deneyin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve suyunsesi
MD diyene güvenmeyin öyle bir ebat yok. :):):) Bayiler çok profesyonel değilse kendi hislerinize ve araştırmalarınıza güvenin. Etrafınızda aynı model bisiklet kullanan arkadaşınız varsa alın deneyin.
:D 3 boy olan bisikletlerde sm small, md medium, L large olarak kullanabiliyorlar :D

Bianchi musteri hizmetlerini arayin yada mail atin.

Boyunu kacti hatirlamiyorum ama 170se small alin. 177 ise md yani medium.

• Beğen
Tepkiler: gravelworld
Yanlış hatırlamıyorsam Merida kullanıyor kadrolarında bu tarz ölçülendirmeyi. MD görmedim ama S/M ve M/L olarak görmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri