Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Bıyıkov Teşekkür ederim bunlar çok beğendiğim jantlar fakat biraz fiyatı fazla kalıyor fiyatı, daha uygun fiyatlı giriş seviyesi birşey arıyorum.
Samimi fikrimi paylasacak olursam belli bir seviyeye kadar pek farkettigini dusunmuyorum. Carraro gravelin stok jantlarindan sonra simdiki bisikletimde vision team 35 kullaniyorum. Aman aman bir fark olduğunu soyleyemem. Ama 500-600 gr daha hafif ve akici gobekli bir jant farkli olacaktir. Ben de bir sonraki yatiririmi iyi bir jant setine yapacagim.

Scudo
Açıkçası jantın bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim. Hem 1250 civarı bi ağırlık farkı, hemde böylesine akışkanlık ve tepki elde etmek, bence tüm iyileştirmelerin önüne koymak gerektiğini tavsiye ediyorum.

@Bıyıkov Teşekkür ederim bunlar çok beğendiğim jantlar fakat biraz fiyatı fazla kalıyor fiyatı, daha uygun fiyatlı giriş seviyesi birşey arıyorum.
shimano r501
shimano rs100
shimano rs330
ruble uyumuna göre tercih yapınız.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
@Oğuz K. @fse @Bıyıkov
Yanıtlar için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz çok doğru jant yapılması gereken en akılcı yatırım tabi biraz daha imkan olsa da daha iyisini alsak, o da olur diyelim 🙂
shimano r501
shimano rs100
shimano rs330
ruble uyumuna göre tercih yapınız.
Öneriniz için sağolun, ben Tubeless ready bir jant bakıyorum bunlar uyumlu değil diye biliyorum yanılmıyorsam sadece iç lastik gözüküyor ama?

@Oğuz K. @fse @Bıyıkov
Dediğiniz çok doğru jant yapılması gereken en akılcı yatırım tabi biraz daha imkan olsa da daha iyisini alsak, o da olur diyelim 🙂

Öneriniz için sağolun, ben Tubeless ready bir jant bakıyorum bunlar uyumlu değil diye biliyorum yanılmıyorsam sadece iç lastik gözüküyor ama?
Doğru, bunlar uyumsuz. Tubeless uyumlular da fiyat daha yüksek maalesef ve ülkemizde çeşit çok yok.
(link)

• Beğen
@Akbulut

Erdoğanlar Bisiklet'te Mavic Aksium Elite UST var. Mavic Lastikler, sıvı ve siboplar ile geliyor;

(link)

@Oğuz K. @fse @Bıyıkov

Tubeless uyumlu giriş seviyesi pek alternatif yok. Giant TCR'lardan çıkma PR2 jantlara bakabilirsiniz, ikinci el olarak.

• Beğen
@Veto8 Evet bir arkadaş mesaj attı elinde varmış bu jantlardan temiz teşekkür ederim.
@Aybek Cihan Teşekkürler öneri için güzel bir set Tubeless olmayanı kullanıyorum biraz degerlendiricem sağolun.
@Oğuz K. Çok teşekkürler, yurtdışı forumlarda 1000km ' den sonra göbekte sorun yaşadıklarını söyleyenler var mutlaka bakım gerekir gibi yorumlar mevcut, estetiği hoşuma gitsede biraz soğuttu bu yüzden vision jantlar tabi burada da kullananlar vardır onların yorumlarıda önemli.

@Veto8 Evet bir arkadaş mesaj attı elinde varmış bu jantlardan temiz teşekkür ederim.
@Aybek Cihan Teşekkürler öneri için güzel bir set Tubeless olmayanı kullanıyorum biraz degerlendiricem sağolun.
@Oğuz K. Çok teşekkürler, yurtdışı forumlarda 1000km ' den sonra göbekte sorun yaşadıklarını söyleyenler var mutlaka bakım gerekir gibi yorumlar mevcut, estetiği hoşuma gitsede biraz soğuttu bu yüzden vision jantlar tabi burada da kullananlar vardır onların yorumlarıda önemli.
Vision 35leri 3000km den fazla kullandim. Simdiye kadar bakim gerektirecek bir durum yok. Ama jantlar 2 kg 😒

@BıyıkovEvet birde ağırlık sorunu var 🙂

Cero RC35 yada 50 kullanan kimse var mi acaba forumda? Kagit ustunde ve incelemelerde cok ovmusler jantlari. Fiyatlari pahali ama muadillerine kiyasla fena degil. Wiggle benzeri sitelerde satilmiyor gördüğüm kadarıyla.

Merhabalar yeni jant almayı düşünüyorum.
bisikletim lapierre jelius 500 (8.5 kg) ben 190 cm 70 kg yim.

Araştırma sonucundan bir kaç seçeneğe indirdim. Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardım alabilir miyim?

(link) (1723 gr)

(link) (1590 gr)

(link) (1770 gr)

(link) (1560 gr)

(link) (1490 gr bütçe zorlayan :))

@allylic

Benim şahsi sıralamam şu şekilde olurdu.

1- Yeni Ksyrium
2- DT Swiss
3- Zonda
4- Fulcrum
5- Cosmic Elite

• Beğen
Tepkiler: allylic
Merhabalar yeni jant almayı düşünüyorum.
bisikletim lapierre jelius 500 (8.5 kg) ben 190 cm 70 kg yim.

Araştırma sonucundan bir kaç seçeneğe indirdim. Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardım alabilir miyim?

(link) (1723 gr)

(link) (1590 gr)

(link) (1770 gr)

(link) (1560 gr)

(link) (1490 gr bütçe zorlayan :))

zonda al geç. en çok çok kullanılan parçası teli en kolay bulunan jantlardan biri. mavicler kolay bulunuyor mu bilmiyorum (firma zaten battı , tedariki zor olabilir). fulcrum ve zonda aynı aileden zaten. dt de ağır bir jant.

Merhabalar, 2107 model lapierre sensium 300 fdj bisikletim var. Üzerindeki jant setinin Shimano rs400 olduğunu düşünüyorum, düşünmemin sebebi de arka göbek o şekilde ve jantın üstünde bir bilgi yazmıyor. Kendi sitesinden ve farklı sitelerden bakınca bu janttir herhalde diyorum. Bu jantın fiyatı, ağırlığı ile alakalı tutarlı bilgi de yok. Bu jant hakkında bilgisi olan var mı? Bilgim olmadığı için baktığım jant setleri bundan iyi mi kötü mü anlayamadım, bu janttan daha iyi Max 3bin TL'ye kadar tavsiyelere açığım.

Merhabalar, 2107 model lapierre sensium 300 fdj bisikletim var. Üzerindeki jant setinin Shimano rs400 olduğunu düşünüyorum, düşünmemin sebebi de arka göbek o şekilde ve jantın üstünde bir bilgi yazmıyor. Kendi sitesinden ve farklı sitelerden bakınca bu janttir herhalde diyorum. Bu jantın fiyatı, ağırlığı ile alakalı tutarlı bilgi de yok. Bu jant hakkında bilgisi olan var mı? Bilgim olmadığı için baktığım jant setleri bundan iyi mi kötü mü anlayamadım, bu janttan daha iyi Max 3bin TL'ye kadar tavsiyelere açığım.
Ne kadar doğru bilemem ama şu bilgileri gördüm internette.

Mach 1 Omega 6063 T6 aluminium deep section rims
For clincher 700c road tyres from 23c to 25c.
Rim dimensions: Internal width: 13mm / outer width: 19mm / depth: 23mm.
Shimano RS400 Alloy hubs.

Compatible speed: 8 or 9 10 or 11 speed cassette (spacer included)

Machined sidewall and wear line indicator

Dropout: 130mm Rear hub / 100mm front

Spokes: 32

Weight: 2100g

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
@tahrefa 2107 modellerde hala Jant mı var enteresan. Şaka bir tarafa bende 2016 sensium 300 vardı stok jantları Shimano R500 dü. Cole rollenlerle değiştirince yaklaşık 400 gramlık bir kazanım olmuştu.

• Beğen
Tepkiler: tahrefa
@Semih Cavdar teşekkür ederim, benim de ulaşabildiğim tek bilgi bu oldu, bunu doğru kabul edelim.
@trainspotting35 internette r500'ü aratinca bilgi çıkıyor, r400 için hiç yok gibi bir şey. 400 Gr oldukça iyiymiş

Ben bu rs100 janta 9lu shimano rublesini takamadım yanında gelen 1.85mm pul da büyük geldi. Araya 1.4mm genişliğinde inşaat demir bağlama teli koydum oldu. TRde bulamadığım için çinden 1.5mm pul siparişi geçtim. Yani defterde yazıldığı gibi 10luya 1.85mm + 1mm pul; 9luya 1.85mm pul değilmiş hepsi pratikte işe yaramadı muhtemelen geometrilerle oynuyor üretici ama defter sabit kalıyor. Yurtdışı forumda da aynı şeyleri yaşayanları okudum.
Ürün Çinden geldi. 1mm ve 1.5mm oldu ben de 1mm olanı taktım geçtim bu mesaj burda dursun da defterde yazanlar gerçekle uyuşmadı faydası olur birilerine

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri