Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar,

FFWD jantları nasıl bilirsiniz? F6R FCC modelini almayı düşünüyorum. Fikir ve yorumlara açığım.

Scudo
Zipp 303 S jant kullanan yada hakkinda deneyimi olan var mi? Bike 24te sinifina gore makul sayilabilecek bir fiyatla(850 euro) satılıyor ancak kafami kurcalayan 2-3 konu var. Birincisi sadece tubeless lastik tavsiye ediliyor. Ikincisi 28mm den küçük lastik önerilmiyor ve son olarak max 70 psi basincla kullanilmasi ve kiloya gore optimize edilmesi soyleniyor. Bunlari bir kenara koyarsak omur boyu bir defaya mahsus değişim/onarim garantisi ve Zipp markasinin guvenini sunan 1500 gr civarinda bir jantseti. Cinli markalara gitmektense makul bir secim olabilir ama 3 konu kafami kurcaladi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve M.İhsan
@Bıyıkov
"Sadece tubeless lastik tavsiye ediliyor " değil de "kesinlikle tubeless olmayan lastik kullanılmaması gerekiyor" desek daha doğru. 303S, hookless denilen türden; yani jantın iç kenarında lastiğin telinin takılacağı tırnak yok, dümdüz...
28 veya 30mm tubeless lastik için zaten 70psi'dan yüksek kullanmak anlamlı değil, ona pek takılmayın.

Arkadaşlar jant sticker setlerinin orjinal tasarım hali olan bir mecra var mı, kendim indirip çıktı almayı düşünüyorum da?

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@yavuzkosar (link)
Aradığın böyle birşey mi ?

@yavuzkosar hangi marka arıyorsun var mı özel aradığın birşey.

Geçen hafta 2.el shimano rs20 jant seti aldım. Ağırlık olarak 1.800gr gözüküyor nette elimdeki janttan fazlasıyla hafif geldi. Acaba bu jant setini kullanan var mı? 450tl fiyata aldım. Henüz göbekleri açmadım ama gene de biyaları değiştirmek istiyorum. Nerde bulabilirim nette bilgisi olan var mı? Veya ölçüleri nedir?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Bıyıkov
"Sadece tubeless lastik tavsiye ediliyor " değil de "kesinlikle tubeless olmayan lastik kullanılmaması gerekiyor" desek daha doğru. 303S, hookless denilen türden; yani jantın iç kenarında lastiğin telinin takılacağı tırnak yok, dümdüz...
28 veya 30mm tubeless lastik için zaten 70psi'dan yüksek kullanmak anlamlı değil, ona pek takılmayın.

ben aldım , 2-3 haftaya elime ulaşır. hookless ve tubless bir jant. hookless uyumlu lastik kullanmanız gerekiyor ki conti tublesslar burada otomatik eleniyor(conti tubless lastikleri hookless uyumlu değil) sworks , pirelli ,vittoria ,schwalbe gibi markaların hokless uyumlu lastikleri var. Jant 28mm için optimize edildiği için daha dar lastiği takmak çok dogru olmayacaktır. jantı kiloya göre verileri var 75kilo için 62psı mı ne gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam.

ben aldım , 2-3 haftaya elime ulaşır. hookless ve tubless bir jant. hookless uyumlu lastik kullanmanız gerekiyor ki conti tublesslar burada otomatik eleniyor(conti tubless lastikleri hookless uyumlu değil) sworks , pirelli ,vittoria ,schwalbe gibi markaların hokless uyumlu lastikleri var. Jant 28mm için optimize edildiği için daha dar lastiği takmak çok dogru olmayacaktır. jantı kiloya göre verileri var 75kilo için 62psı mı ne gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Gercekten deneyiminizi cok merak ediyorum. Benim de Zipp 303 ve Cero38 önceliklerim. Bunlar disinda ayni bütçeye Cin in on plana cikan markalarindan Yoeleo ve Bladex ten kagit ustunde daha iyi jantlar alınabiliyor. Ama Zipp omur boyu garanti ve marka guveni vermesiyle on planda.

burada kullanım yeriniz önemli bence. ben neden tublessa geçtim diye sorarsan , daha düşük psı ile daha komforlu sürüşler yapmak istememden dolayı. 300kmlik uzun sürüşler yapıyor ve gravel tarzı yollardan geçiyoruz. lastiğin havasını indirme şansım olmadıgı için tüm titreşimleri hissediyorum. ikinci olarak kar dahil her hava şartına işe bisikletle gidip geliyorum , yağmurlu havalarda daha güvenli bir şekilde gitme şanşım olacak. hookless ise yeni bir teknoloji ve zaman ile yaygınlaşacak. çünkü üretim maliyeti daha düşük ve daha hafif jant üretme şansınız oluyor.

bir diğer kullandıgım chris king hublı farsport jantım mesela çok hızlı. lakin oda ucuz bir jant değil.

Enteresan bir ek bilgi paylaşayım: Bladex ve Yoeleo dan jant aldiginizda fatura tutarini dusuk yazdirip devletimizin vergi kaybetmesine neden olabiliyorsunuz istemeniz halinde😆

Enteresan bir ek bilgi paylaşayım: Bladex ve Yoeleo dan jant aldiginizda fatura tutarini dusuk yazdirip devletimizin vergi kaybetmesine neden olabiliyorsunuz istemeniz halinde😆

Aman abi sonra yanlışlıkla jantı Silivri'ye kargolamasınlar :)

Arkadaşlar uzun zamandır almayı planladığım jant setini aldım. İnşallah gelsin bir inceleme videosu hazırlarım.
DT Swiss ARC 1100 DICUT® 48 Karbon Yol Jant Seti (Seramik Rulman). 🧿

dt.png

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Arkadaşlar uzun zamandır almayı planladığım jant setini aldım. İnşallah gelsin bir inceleme videosu hazırlarım.
DT Swiss ARC 1100 DICUT® 48 Karbon Yol Jant Seti (Seramik Rulman). 🧿

261801 dosyayı görüntüle
Disc versiyonu kullanıyorum çok memnunum profil olmasına rağmen yan rüzgarlardan çok etkilenmiyor , akıcı , güç aktarımı çok iyi deparlarda benim gibi amatörler bile güç aktarımının farkını hissediyor . Güle güle kullanın

Prime attaquer jant setini duyan oldu mu?

Disc versiyonu kullanıyorum çok memnunum profil olmasına rağmen yan rüzgarlardan çok etkilenmiyor , akıcı , güç aktarımı çok iyi deparlarda benim gibi amatörler bile güç aktarımının farkını hissediyor . Güle güle kullanın
Çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Geri