Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@kemal.bahadır Güle güle kullanın. Ben jantları 2,7 kg ölçmüştüm. Maşası, gidonu, selesi çok ağır değil Cavalier'in. Lastikleri de önceden değişmişsiniz, boş ağırlık 9,5 kg gibi bir şey olmuştur sanırım.
Teşekkürler. Bu haliyle ölçmedim fırsat bulursam bir ölçeyim dediğiniz kg larda sanırım. Suan için hafifletme anlaminda başka bir düşüncem yok sadece ön maşa ile ilgili hosnutsuzlugum var onuda bakalım mat siyah bi karbon maşa ile değişmeyi düşünüyorum. Zaten aktaricilar aynakol vs gayet yeterli benim. İçin. Bu şekilde uzun süre binerim inşallah😊

Scudo
Merhabalar tekrardan, mavic ksyrium elite ust jantlar üzerinde yksion pro tubeless lastiklerle geldi. Lastiğin birinde herhangi bir sorun yok ancak arka lastik 1 gün sonunda indi. Sabunla kontrol ettiğimde jant ile temas ettiği noktadan kaçırıyor. Özellikle ilk montajda patlama önleyici sıvıyla mı monte etmem gerekiyor. Yoksa lastiği kendi halinde taktığımda kaçırmamasını beklemeli miyim? Tavsiye ihtiyacım var :)

Merhabalar tekrardan, mavic ksyrium elite ust jantlar üzerinde yksion pro tubeless lastiklerle geldi. Lastiğin birinde herhangi bir sorun yok ancak arka lastik 1 gün sonunda indi. Sabunla kontrol ettiğimde jant ile temas ettiği noktadan kaçırıyor. Özellikle ilk montajda patlama önleyici sıvıyla mı monte etmem gerekiyor. Yoksa lastiği kendi halinde taktığımda kaçırmamasını beklemeli miyim? Tavsiye ihtiyacım var :)
Hem jantın iç yuvasını hem de lastiğin o kısmını temizleyip tekrar deneyin bence. Gerçi olsada olmasada mecburen patlak önleyici kullanmanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Vision Team 30 geldi. Yarın taktiracam. İnşallah memnun kalırım. Şişman bisikletten aldım en uygun oradaydı. Taktirinca birde öyle foto atarım. Yeterince deneyimleyincede yorum yazarım merak edenler için 254894 dosyayı görüntüle
Merhabalar herkese. Yeterince deneyimleyemesemde ilk hissiyatımı yazmak istedim. Almayı düşününlere yol göstermesi açısından. Yaklaşık 60km anca binebildim. Zaman kısıtlı bide yasaklar olunca malum. Eski jant ile team30 arasındaki ilk bariz fark kalkış ve hızlanma kolaylığı oldu. Pedale uyguladığım güç daha az olmasına rağmen ivmelenme bariz arttı. Yokuşlarda eskiye oranla daha az yorucu ve hızlı oldu. Her zaman çıktığım yokuşlarda hızım 15km kadar düşerken team30la 18 19km nin altını hiç düşmedim. Yani biraz daha rahat tırmanılıyor. Düz yolda ortalama hızda çok bir fark hissetmedim önceki jantla aynı gibi geldi. Belki km uzadıkça fark hissedilebilir. Akicilik aşağı yukarı sora gobeklerle aynı gibi hissedilir bir fark yok kanımca. Stravada daha önce gittiğim güzergahtan gittim. Ort hızlar aşağı yukarı aynı. Sağlıklı pedallemeler herkese.

Hem jantın iç yuvasını hem de lastiğin o kısmını temizleyip tekrar deneyin bence. Gerçi olsada olmasada mecburen patlak önleyici kullanmanız gerekiyor.
Teşekkürler, tedarikçiye şikayetimizi dile getirince bilinen bir sorun olduğunu ve ek yerinden kaçaklar içln birebir lastik değişimi yapacaklar. Patlak önleyici sıvı ile kapandı şuan iyi gözüküyor lastik. Ne kadar yolda deneyemesemde

@fse Merhaba, jant setini nereden temin ettiniz?

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Bikeandoutdoor’dan aldım. Son üründü ve sağolsunlar çok iyi bi fiyat verdiler. Sorun boyunca da yakınen takip ettiler.
Hayırlı olsun bende de var scott speedster bunlar da 28c lastikle geliyor ve bir türlü değiştirme cesareti ve fırsatı bulamıyorum kaç oldu hatırlamıyorum ama sürekli 28c aldığımı farkettim sizinki 25c sanırsam görüşlerinizi yazarsanız. Bisiklet uygun lastiklerle (misal conti sport3; üzerinde gelen ucube luganoları kastetmiyorum) birleşince bana bayağı konforlu geldi konfordan kastım titreşim manasında kadro geometrisi değil. Bu konforun duayeni 28c mi yoksa karbon maşa mı tabi test etmek lazım. Üzerinde conti sport 3ler var 28c var 25c ye geçmek ne getirir ne götürür acaba.

bende epey niyetindeydim jant değişiminin ama 28C'den de memnundum konfor açısından ancak performansta takıldı kaldı bir yerde ilerlemiyordu o kadar zorlamaya rağmen, ya bisikleti değiştirecektim (şu aşama da üst donanım bi bisiklet servet olduğunu kabul edince), jantları da uygun yakalayınca üzerinde gelen 25 tubelesslere bi şans vermek istedim.

burdan alacağım tepkilere göre sonra nasıl devam edeceğime karar vereceğim bakalım. yarın bi uzun sürüş planlıyorum, sonucu ayrıca size yazarım.

25 - 28 karsilastirmasi yerine yuvarlanma direnci dusuk/yuksek kiyaslamasi yapmak daha mantikli. Kendi tecrubemi paylasayim. Bir onceki bisikletim G2 de 28mm Continental 5000 GP kullanıyordum. Simdiki bisikletimde Team 35 jantlarla birlikte gelen Schwalbe One lar var 25lik. Continentaller net bir sekikde Cok daha akici, inislerde ve ivmelenmede cok daha iyiydi. Ayni lastikte 25vs28 kiyaslamasinda ise ozellikle tubeless kullanıyorsanız 28 daha iyi bir tercih olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
25 - 28 karsilastirmasi yerine yuvarlanma direnci dusuk/yuksek kiyaslamasi yapmak daha mantikli. Kendi tecrubemi paylasayim. Bir onceki bisikletim G2 de 28mm Continental 5000 GP kullanıyordum. Simdiki bisikletimde Team 35 jantlarla birlikte gelen Schwalbe One lar var 25lik. Continentaller net bir sekikde Cok daha akici, inislerde ve ivmelenmede cok daha iyiydi. Ayni lastikte 25vs28 kiyaslamasinda ise ozellikle tubeless kullanıyorsanız 28 daha iyi bir tercih olacaktır.

Detaylar için teşekkürler; zorla bize contileri aldıracaksın :) şaka bi yana jantlar şimdilik bisiklet bütçemi bi süre doldurdu, hanımla bozuşmadan şu üstünde ki lastikleri bi eskiteyim. yaza doğru contileri çekeriz inşallah :) üstende gelen stok lastikler ve jantlar ile 3000 km eziyet çektik. bu yaz daha keyifli geçecek gibi.

Detaylar için teşekkürler; zorla bize contileri aldıracaksın :) şaka bi yana jantlar şimdilik bisiklet bütçemi bi süre doldurdu, hanımla bozuşmadan şu üstünde ki lastikleri bi eskiteyim. yaza doğru contileri çekeriz inşallah :) üstende gelen stok lastikler ve jantlar ile 3000 km eziyet çektik. bu yaz daha keyifli geçecek gibi.
Bugun dolabi acip soyle bir baktım, tak bizi tak diyorlar resmen 😆😆

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Hayırlı olsun bende de var scott speedster bunlar da 28c lastikle geliyor ve bir türlü değiştirme cesareti ve fırsatı bulamıyorum kaç oldu hatırlamıyorum ama sürekli 28c aldığımı farkettim sizinki 25c sanırsam görüşlerinizi yazarsanız. Bisiklet uygun lastiklerle (misal conti sport3; üzerinde gelen ucube luganoları kastetmiyorum) birleşince bana bayağı konforlu geldi konfordan kastım titreşim manasında kadro geometrisi değil. Bu konforun duayeni 28c mi yoksa karbon maşa mı tabi test etmek lazım. Üzerinde conti sport 3ler var 28c var 25c ye geçmek ne getirir ne götürür acaba.
Selam tekrardan, bugün bi 60 km’lik deneme sürüşü yaptım. Her zaman yaptığım rota da denedim özellikle. 1 aydır bi ara verdiğim için kendi performansımı ve aldığım 5 kg’ya rağmen jantların akıcılığını bariz şekilde hissettim. Şarjın az olması sebebi ile Strava açmadım ama ortalama süre de bi azalma var. Lastiklerin yol tutuşu, stok lastiklere göre bariz hissediliyor. 25-28 farkını çok hissettiğimi söyleyemem. Ancak bisikletin tepkisi çok net iyileştiğini ilk andan itibaren özellikle yokuş ve ayakta sürüşte hissediliyor. Jant ile gelen lastikleri eskitene kadar kullanır 28’e dönerim.

• Beğen
Tepkiler: ersinmart
Selam tekrardan, bugün bi 60 km’lik deneme sürüşü yaptım. Her zaman yaptığım rota da denedim özellikle. 1 aydır bi ara verdiğim için kendi performansımı ve aldığım 5 kg’ya rağmen jantların akıcılığını bariz şekilde hissettim. Şarjın az olması sebebi ile Strava açmadım ama ortalama süre de bi azalma var. Lastiklerin yol tutuşu, stok lastiklere göre bariz hissediliyor. 25-28 farkını çok hissettiğimi söyleyemem. Ancak bisikletin tepkisi çok net iyileştiğini ilk andan itibaren özellikle yokuş ve ayakta sürüşte hissediliyor. Jant ile gelen lastikleri eskitene kadar kullanır 28’e dönerim.
Yani bisiklet üzerinde gelen 28c yanak hastalığına devam diyorsunuz. Benim 25cye geçmem biraz sürer üzerindeki de yedekler de 28c. Üzerinde gelen alexrim jantları da göbekleri de sevememiştim iyi yapmışsınız

Vision team 30 jantlar için bazı sitelerde cup&cone (bilyalı) bearings bazı sitelerde de sealed cartridge bearings ( rulmanlı) yazıyor. Hangisi doğru acaba kullanan arkadaşlardan bilgi verebilecek olan var mıdır?

Vision team 30 jantlar için bazı sitelerde cup&cone (bilyalı) bearings bazı sitelerde de sealed cartridge bearings ( rulmanlı) yazıyor. Hangisi doğru acaba kullanan arkadaşlardan bilgi verebilecek olan var mıdır?
Direk sitesine bakman daha sağlıklı.. Rulmanlı demiş kendi sitesi.

(link)

@Semih Cavdar Evet ben de gördüm kendi sitesini ama wiggle cup&cone diyor. Wiggle öyle yazınca ben de şaşırdım. Teşekkürler cevabınız için

Geri