105'ler de kartuşlar çıkmıyor mu ?Bunlar kartuş sanırım,vidalı değil?
Mekanizmalı olarak bunlar varmış,
(link)
42 dolar artı kdv vs vs.![]()
Hocam btwin'in kendi aero aluminyum jantları var kalitesi hakkında bi bilgim yok ama bisikletim az kullanılmış onu biliyorum.Jantlarında etkisi büyük değil mi bu durumda? Karşılaştırılan pabuçları kullanmadım ancak 105'de kötü sayılmaz.
Bilemiyorum hocam, yol frenlerinde hiç kartuşlu kullanmadım. Ama yukarıdaki foto kartuş gibi duruyor o yüzden yazdım.105'ler de kartuşlar çıkmıyor mu ?
Hocam sizin fren performansini esas iyilestiren şey normal kullanicilarda olmayan denge merkezinin farkli bir noktada olmasi : Netice odakli bi agirlik merkezi bisikletin yere daha iyi tutunmasina olanak saglarken ayni zamanda ayro etkide sağlıyor gsjsbsjsjsBolu Dağı'ndan yoğun yağmur altında swissstoplar ile inince bu frenlerin verilen parayı sonuna kadar hakettiğine inanıyorum.
Kartuşu biliyorum daha önce kullandım değiştirmesi kolay, 105 de de aynı şekilde bir vida var bi bakayım çıkıyor mu çıkıyor sa buraya fotoğraf atarım akşam.Bilemiyorum hocam, yol frenlerinde hiç kartuşlu kullanmadım. Ama yukarıdaki foto kartuş gibi duruyor o yüzden yazdım.
Abi sana katılıyorum, fren yaparken olabildiğince dengeli ve kendimi biraz arkaya alarak elimden geldiğince duruyorum, benim önceliğim ıslak performansi ve bisikleti 2. El aldığımdan da papuclarin bayatlamis olabileceğini düşünüyorum, dışarıdan görünüşü gayet iyi, öğleden sonra bi fotoğraf ekliyelim.Hocam sizin fren performansini esas iyilestiren şey normal kullanicilarda olmayan denge merkezinin farkli bir noktada olmasi : Netice odakli bi agirlik merkezi bisikletin yere daha iyi tutunmasina olanak saglarken ayni zamanda ayro etkide sağlıyor gsjsbsjsjs
Şaka bir yana ben ultegra papuc kullaniyorum gayet iyiler. Taa ki yagmur yagana kadar![]()
Ahaha yok hocam ben @hamlet2006 ' i disslemistim yanlis anlamissin. Saka yani ondan evel yazdigim seyAbi sana katılıyorum, fren yaparken olabildiğince dengeli ve kendimi biraz arkaya alarak elimden geldiğince duruyorum, benim önceliğim ıslak performansi ve bisikleti 2. El aldığımdan da papuclarin bayatlamis olabileceğini düşünüyorum, dışarıdan görünüşü gayet iyi, öğleden sonra bi fotoğraf ekliyelim.
Hocam sizin fren performansini esas iyilestiren şey normal kullanicilarda olmayan denge merkezinin farkli bir noktada olmasi : Netice odakli bi agirlik merkezi bisikletin yere daha iyi tutunmasina olanak saglarken ayni zamanda ayro etkide sağlıyor gsjsbsjsjs
Şaka bir yana ben ultegra papuc kullaniyorum gayet iyiler. Taa ki yagmur yagana kadar![]()
Bolu Dağı'ndan yoğun yağmur altında swissstoplar ile inince bu frenlerin verilen parayı sonuna kadar hakettiğine inanıyorum.
Dediğiniz olaya katılıyorum ama su değtikten sonra ne yaptıysam düzelmedi ve olağandan çok daha fazla kir oluştu yani balata atığı ve simsiyah kalıntılar, neredeyse jant yüzeyi siyaha boyandı bende buna çok şaşırdım, normalde su ile temasta bu şekil kirlilik olur ama benim papuç ta mı sıkıntı var çözemedim@yavuzkosar
shimano papuclarda jantin fren yuzeyi kuruyana kadar tutus az kuruduktan sonra tutus artiyor
jant kuruyana kadar daha sert fren yapmali kuruduktan sonra normale donmeli
birde sizde nasil bilmiyorum ama yagmurda kullaninca shimano papuclar cok cabuk bitiyor
r50t5 papuclar
simdi mahalledeki bisikletçiden ciftini 10 liraya aldigim no name papuclar var kuruda neredeyse ayni ama islakta cok sasirtici bir sekilde daha iyi
2. el aldım çetin abi, Sahibi kanser hastalığına yakalanmış bir abimizdi, fazla kullanamamış. Oldukça iyi durumdaydı ama dediği kadarıyla yaklaşık 6 7 gibi bir süre evde yatmış bisiklet. Aldığımdan bu yana 2000 km üstü kullandım. Tahminim 3 ay oldu sanırım net hatırlamıyorum.Pabuçlar ömürlerini doldurunca aşırı sertleşiyorlar ve dedikleriniz oluyor. Bisikleti sıfır mı aldınız ikinci el mi aldınız acaba.
Amin, en son görüştüğümde kemoterapiye başlamıştı şuan o süreç devam ediyor. Allak kimsenin başına vermesin zor durum. Çocuklarına bağışlasın inşallah dua ediyorum kendisine, sağolsun çok yardımcı olmuştu, bir sürüde ayakkabısından pedalına kaskına ekipmanda verdi bisikletin yanında.Kullanılmadığı için sertleşmiş olabilir. Allah acil şifalar versin.
O iniş aklıma geldikçe hep bir gülümseme gelir. Neydi o frenler yahu.
Benim gibi bir filin züccaciye mağazasına girdiğini ve tereyağından kıl çeker gibi hiçbir şey kırmadığını düşünün. İşte o iniş öyle bir inişti.Bundan daha iyi bir betimleme de yapamazdım.
Buradan Swissstop mühendislerine teşekkürü bir borç bilirim![]()
Bulaşmadı@yavuzkosar
arabalardaki balata tozu gibi, ıslanınca çok pis oluyor ve kıyafete bulaştıysa geçmiş olsun yıkansa da çıkmıyor.