Scudo Sports

Yol bisikleti fren pabucu seçimi

Scudo
Yeni fiyatları bildirebilir misiniz? Ya da yeni bir ilan açsanız?

Dura-Ace 7900 gibi pabuçları v-breakte kullanabiliyor muyuz? Kusura kalmayın pek bir acemiyim de :D

Düzenleme: Alkol falanda almadım aslında. Tabi v-breakte kullanıcaz disk frende mi kullanıcaz. Uyuyayım ben en iyisi.

• Beğen
Tepkiler: demir.demiray
ben genel bir soru sormak istiyorum
mtb ve yol bisikletleri için farklı pabuçlar var
peki yol bisikletlerine mtb fren pabucu taksak? yani birbirlerinden farkları nelerdir ?

@SEYFULLAH MEHMET SÜER

Boyut ve erişim (reach) olarak farkları var..
Dağ bisikleti pabuçlarını yol bisikleti frenlerine takarsanız muhtemelen, siz freni sıkmadan dahi, pabuçlar jant yanağına yapışacaktır.

@Edip Dinçer

bisikletcim yol fren pabucu gelmedi mtb takalım sıkıntı olmaz dedi
şuanda arka taraftaki mtb pabucu ve bu durum yok fren ayaklarını ona göre açtı
dediğiniz gibi olmadı

eğer başka fark yok ise daha uzun olmasından dolayı mtb kullanmak daha iyi olur ayrıca daha uygun fiyatlı ve daha çok çeşit var. doğrumudur ?

@SEYFULLAH MEHMET SÜER

"Bisikletçim arasını açtı" dediğiniz yapısal olarak yapılmış bir şey ise pek hoş bir durum olmamış. Zaten bir daha yol pabucu kullanmanız pek mümkün olmaz, olsa bile fren ayaklarının kırılma ihtimali ortaya çıkar.
Yok üzerindeki mandalı çevirerek arasını açtı ise bu sefer de jantınızı yerinden çıkarırken sıkıntı yaşarsanız. Onu da yaşamıyorsanız frenlerin hassasiyeti konusunda sıkıntı vardır muhtemelen.

@Edip Dinçer
pek ısrar etmiş gibi olacak sanırım fakat
arasını açmak ztn v fren de üreticinin ayar yapmamız için bize sunduğu bi seçenek
ayaklarda herhangi bir yapısal değişiklik yok
vidayı gevşetir arayı kapatır tekrar geri sıkarsın

benim asıl sormak istediğim fren pabuçlarının yapısal olarak farklılığı nelerdir.
ve bi kaç yere de sordum sanırım bi farkları yok

yol bisikleti Shimano Tıagra BR-4600 Fren sistemine başka pabuç takabilirmiyim örneğin Shimano Fren Pabucu Dura Ace veya Shimano Fren Pabucu Ultegra Br-6800 gibi. veya sizin önerileriniz

Öncelikle herkese merhabalar. Benim tribanda BR-R451 model shimano frenler var. Malum kış aylarındayız ve frenler ıslak zeminde dahada önem kazanıyor. Daha iyi tutması için bunun pabuçlarını neyle değiştirmek lazım, nereden almak lazım? Teşekkürler :)

@gunes1001 Ben Xlc'nin pabuçlarından kullandım bir ara. Islakta hiç gıcırtı yapmadan çalışıyordu ve shimano r50t2'ye göre çok daha iyiydi tutuşu. Baradine'i önerirler sektörün en iyisi bildiğim kadarıyla. Ama en iyi modeli olan 3 renklisini ben bulamadım sitelerde. Yani Baradine bulunması zor bir pabuç, fiyatı da tuzlu. Lakin xlc'nin 4 tanesi 30 lira idi ve frenlerin gerçekten sonuna kadar tuttuğunu hissettiriyor.
bild.php

edit: Modelini bulamadım bir türlü, mavi bir ambalajı var bu bilgi belki işinize yarar

swisstop pabuclari oneririm. kuru islak her hava kosulunda sorunsuz gorevlerini muhtesem yapiyorlar. (konu guvenlik ise ucuza ve sansa birakmamak lazim)

(link)
Ben bunları 30 yıllık fren setinde kullanıyorum. Daha frenle ilgili bir sıkıntı yaşamadım ıslak ya da kuru iken. Öyle çok fren pabucu da eskitmediğim için karşılaştırmaya da gidemiyorum ancak mevcut performansları güzel.

@mywashere
Bende 6 ay, yaklaşık 10.000 km civarında bitti. Frenleri çok çok fazla kullandığımı belirteyim, gereksiz frenleme yaparım sürekli. Fren yapmak çok zevkli benim için. Bunu düşünürseniz ne kadar dayanacağını kestirebilirsiniz.

@Keyif adamı aynısı yeni aldım ultegra marka ben 25 TL'ye aldım oldukça kaliteli ıslak zeminde erime yapmıyor pabuçlar ve durma gücü oldukça iyi tavsiye ederim bende

• Beğen
Tepkiler: Keyif adamı
Merhaba yol bisikleti için uzun ömürlü fren pabuç önerisi olan var mı

Geri