Scudo Sports

Yokuş çıkma problemi

öncelikle ilacın antrenman sonra yokuşu oturarak çıkmaya bak ayağa kalkacağın zaman yumuşak dişli kullanma buarad vites sayısı vermem yanlış olur bunu sen kendine göre bulmalısın çok yumuşak dişli ayakta iken seni yorar çok sertte olmamalı dizlerini zorlar ve kasların şişer kendini gidonun önüne doğru uzat arka lastiğe olabildiğince az ağırlık vermeye çalış pedallara vücut ağırlığı ile bas örneğin sağ pedala basıyorsan tüm yükün ayak ucunda olsun sağ el ilede boynuzu tut kendine doğru çek yokuşu bisiklet üzerinde bu şekilde dans ederek çıkabilirsin spd varsa sağ pedala kendini ileri atarak basarken sol ayağınıda çamura batmış ayağını çekercesine çekersen daha kolay oluyor

Scudo
benim bisiklet vitessiz city bike tipi sivas ta öğrenciyim burada esentepe mah. de kalıyorum çarşıdan eve giderken tam 1 km tırmanıyorum vitessiz bisikletle ilk ve son düzlükler çok ama alıştım sayılır.

ilk ve son düzlükler fazla dik**

Bütün cevapları okuyamadım fakat şuna değinmek istedim.

Yokuş çıkarken eğer amortisör varsa kilitleyerek çık. Ben böyle birşey durmuştum.

@Tolga Can Sabah

aynı anda iki dişlidede oynama yaptığın için zincir atarsa hızını kaybetmiş bir şekilde pancar gibi kalıyorsun ama :D

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can Sabah
Bence düz yolda çevir yeterince sonra yokuşlara git.Birde bu bisiklet hızlanıp yokuş çıkmak pek mantıklı gelmiyor işin açıkçası.Her zaman tek tempoda çıkmak en iyisidir.

@ccmaniac

Evet bu sayede tüm gücü pedallara aktarabilirsiniz.

@Ikarus

dostum bu gece söylediğin şeyi beytepe'de yaşadım. yokuş tamamen buz olmuş sahip olduğum hızla çıkabildiğim yere kadar çıktım sonra pedal çevirmeye başladım ama yerler kalın buz olmuş kırılmadılar ve patinaj çekmeye başladım frenler de tutmadığı için gerisin geriye iniyodum ters ters :003: :003: :003: :003: :003: :003: :003: :003: yana attım ben de kendimi, düşerek kurtuldum derken bu sefer bisiklet yan ben üstünde kaymaya başladık. çok heyecanlıydı ama sonradan hatırlayınca.

edit:kaydım dediysem 20-30 cm

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can Sabah
Konsantre ol, sürekli pedal çevir ve kilo fazlan varsa kilo ver, düz yolda bol bol bin, kondisyonunu artır. Selenin önüne doğru otur, öne doğru eğil, ağırlığını gidona ver.

Bence olay hem antreman da hem de piskolojik.
Bende aya yorgi yokuşunu çıkamayacağımı düşünüyodum. Kendimi motive ederek çıktım.

İnanırsan bide tavsiyeleri uygularsan olabilir.

yokuş çıkarken ayağa kalk ve hangi pedala basıyorsan bisikleti ters tarafa doğru bir miktar yatır bisiklet bu hareketi uyguladığın zaman vucudun ayaklarına yardımcı olacaktır ama senkronu kaybetmemen gerekli.Yapmaman gereken yokuş çıkarken öne doğru yüklenerek ayakta sürüş yapma öne doğru yüklenerek yaptığın sürüşte ağırlığı ön tarafa vermiş olursun ve arka teker deyimi yerinde ise boşta kalır buda seni çok yorar.Sürekli aynı yokuşu çıkıyorsun eminim kısa sürede çalışmalarının sonucunu alıp yokuşları zorlanmadan çıkacaksın

İnsan bir şeye hangi gözle bakarsa, malum öyle görür! Her bir yokuşu çıkarken, hayatın zorluklarını gözümün önüne getirmeye çalışırım. Hayattaki karşılaştığım zorluklar! Ama olsun! Başarabileceğime inanırım. Çıktığım her yokuşun ve karşılaştığım her zorluğun beni daha güçlü yapacağına ve eğiteceğine inanırım. Bir MTBciye hakkını vererek MTBci demek için, yokuşları sevmesi gerekir bence! Bana göre bizi kaldırımda yürüyen vatandaşlardan farklı kılan, ızdıraba rağmen çıkabildiğimiz ve yokuşun sonuna geldiğimizde de, evet ben "bu yokuşu çıktım, bunu yapabildim!" diyebilmemizdir.

şehir bisikletiyle çıkmak nasıl olur yeni başlayan biri için diyelim ki mesafeyi ölçmedim de motorla 1 dk lık yokuş mesela :)

Bende carraro sportive 321 var. Rublem14-28 diş. Aynakol ise 48-38-28 diş. Ya arkadaş birak dik rampayi ; hafif egimli yerde bile 28-28 diş oranında (en kucuk vitesde)zorlaniorum.ustelik kondisyonumda var.Bence bisikletin bi aksaminda problem var ve bisiklet daha bir haftalik.Acaba pedalin baglandigi milde fazla surtme yada arka tekerin gobege baglandigi yerde surtme olabilir mi ? Veya baska bi sorun mu var ? Buna benzer sorunla karsilastiniz mi ? Pabuclardada janta surtme yok.

@erekarteks Değiştirebilirseniz aynakolu değiştirin. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. Ha çıkmaya çıkıyorum ama gereksiz yere yoruluyorum mesafe uzadığında halsiz kalıyorum o yüzden.

@erekarteks

Rublenin büyük dişlisi biraz ufak gibi 32-36 arası bir rubleye geçerseniz rahatlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
Bu iş ruble yada aynakol ile ilgili değil. Sık bisiklete binmek ve kondisyon ile ilgili. Ben büyük vitesler de cikiyorum.3x5 3×6 gibi. Zamanla alışıyorsunuz. Kendinizi, limitlerinizi zorlamalışınız. Örnek şu ilerideki bahçe çitine kadar, şuradaki arabanın oraya kadar gibi her gün biraz daha fazla kendinizi zorlarsanız gelişme kaydeder ve rahatlarsınız..

• Beğen
Tepkiler: Murats05
Burnunuzdan hizli nefes alip, agzinizdan yavas yavas verdiginizde nispeten daha az zorlayan durum.
Bir de rampa cikisi esnasinda ufak yudumlar halinde sik aralikli olarak su icin. Kandaki oksijen miktarini dengelediginden kaslardaki enerjinin daha rahat guce donusmesini saglayacaktir.
Vucudunuz gidona dogru egik, basiniz karsiya bakar sekilde olsun.
Ara sira sadece rampa antremani yapmak icin evden cikin. Ayni rampayi tekrar tekrar 15-20 gunde inin cikin.
Fazla kilolarinizdan kurtulmaya calisin.
Rampa ciktiginizi degil, agir bir kondisyon aletinde calistiginizi dusunun.

Ayni oranlarda bi dag bisikletinde ;ustelik 5 kg daha agir ; daha kolay pedal ceviriorum.en iyisi ben bi tamir sehpasi alip bisikleti bi komple soküp inceleyim.

@Gökhan BİROL nefesi cok iyi dediniz.cok kontrolsüz soluyorum.daha dikkatli olcam.ayrica cok dik rampalar burdakiler.ANKARA / mamak bolgesi.Kendimi fazla mi zorluyorum acaba bazen...

@SerkanH
Burdaki yokuslari bi 3×5 le cikinda bende gipta ile bakiyim

Geri