Scudo Sports

Yok mu Granfondo

@Kudret Kurtcebe söylediklerinizde yerden göğe kadar haklısınız kudret hocam ama siz de biliyorsunuz ki devletin bisiklete yatırım yapması diğer sektörlerin gelirlerinin azalması demek, bir çok taşın yerinden oynaması demek. devletin bu geçişi kademe kademe diğer sektörlerdeki fiyat politikalarını yeniden belirleyerek hayata geçirmesi lazım yoksa ortalık toz duman olur :)

Scudo
@yusufgs3625

işte madalyonun öteki yüzüne geldik aynen doğru dedin dostum yusuf ,diğer sektörlere yatırımın aksaması meselesi bizim ana meselemiz ,valla çare yaratacak devlet ,
başkada çaresi yoktur
kademe kademe geçiş mantıklı ,yeterki hareket göreyim o zaman alkışı basarım

@yusufgs3625 Kıbırıs GranFondo da yarış toplantısında Salih Yalızat hoca bizim Ankaradan geldiğimizi öğrenince 'Ankara da 2017 de çevre yolunda bir fondo yapacağız inşallah' dedi.Kendisi Ankara da çevre yolunda baya bir antrenman yapmış.Biz de daha güzel etaplar olduğunu söyeldik. Ayaş ve köyler,Elmadağ ,Haymana vs...Çevre yolu kamyon lastik parçalarından-tellerden dolayı çok uygun olmaz şahsi fikrim.Ama trafik kontrolunu sağlamak daha kolay olacağından tercih edilebilir.Bakalım göreceğiz...

@ahmetaldag

istanbulda idman yapmadığım saha kalmadı, gerek anadolu gerekse avrupa yaka
ama anadolu yakada bir yer varki burada otomobil yarışları düzenlenmekte aynen yol bisiklet yarışı düzenlenir ,burada kışın trafik yok bi kere 30 km lik etap kısa mesafe ama 17 eğimler söz konusu,göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli ,iki tur yarış yapılır ise 60 km demek bu da 120 km düz yola bedel demek ,
ayrıca kurtdoğmuş offroad mtb yarışı olabilir ,buradada araba yarışları olmakta ,etap çok sert eğimlerden oluşmakta ve toprak çatlak ,gidiş ve dönüş 20 km ama 2 tur yarış 40 km olur ,bu 40 km aynen 80 km düz yola bedeldir
altımda scott scale 30 mtb ile burada çok idman yaptım..

@ahmetaldag
Abim konuyu çok güzel açıklamış. Velotürk en başta bir sosyal sorumluluk projesi. Web sitesini incelemenizi öneririm. Site ''Bir çocuk gülerse ,dünya güler'' diye açılıyor. Bu konu özelinde yok 150 çok 50 olsun. 50 olmaz 10 olsun. Niye bedava değil tartışmaları çok saçma. Gerçi bunları geçtim, mevzu adamlar kendilerine 13.000 dolarlık bisiklet alıyora kadar yürümüş.Herşey biranda olmaz , Bisiklet sporu velotürk gibi organizasyonlar arttıkça gelişecektir.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
@ahmetaldag hocam biz de haymananın köy yollarında sürüyoruz. gerçekten birinci sınıf asfalt, tertemiz bir hava ve çok güzel eğimler var. inş. yaparlar bizler de katılırız.

@Kudret Kurtcebe Kudret Bey 10 lira veremeyecek arkadaşlar var biliyorum , işte bu tip organizasyonlar ile o arkadaşların çocuklarına bisiklet alınıyor. Ne kadar güzel değil mi ?

@patriot81

tamamda 150 istendi veremedi insanlar veremeyen oldu ,katılamadı yarışa ne olacak şimdi
bu tip kampanyalar başka şekilde yapılmalı benim şahsi görüşüm devletin bakanlığı gençlik ve spor bakanlığı yada bisiklet firmaları bedava bisiklet versin o zaman ,ayrıca öyle her organizasyondanda 150 lira istenmez bardağı taşırmadan yapacağız bu işi yapacak iselerde, bir kere yaparsın, sürekli 150 lira istenmez .

@Kudret Kurtcebe kudret hocam ben de çok merak ediyorum söz ettiğiniz rotaları. inş istanbula bir geldiğimde bisikletimi de getirip şile civarlarını turlamak istiyorum

@Kudret Kurtcebe kudret bey, fikrinize saygi duyuyorum. Her seyi devlet babadan beklersek, daha cok bekleriz. Birseyler yapmaya calisan insanlara kostek olunmamali.Bunlari yazarken sanmayin ki cok para babasiyim. Memur cocuguyum.10 tlnin ne oldugunu bilirim. Ama bu ulkede poposunun ustunde oturmayip, veloturk gibi birseyler yapmaya calisan adamlara da hep destek tam destek. 150 olmasin 200 olsun scott a degilde bisan a biniveririm. Yeterki bisiklet hayali olan bir cocugun yuzu gulsun, bu spora baslayabilsin

@patriot81

velotürke bende destek veririm ama 150 lira ister ise o zamanda burada bu parayı veremeyecekler katılamaz ,onlara haksızlık edilmiş olur ,bakın bu işin ortası aynen 50 lira ,50 lira ne ki gran fondo kıbrıs 50 lira idi,konu gran fondo olacakmı sorusu idi,bende diyorumki olacak ise 50 lira olsun yarış giriş ücreti ,herkes faydalansın .
çocuklarımızın yüzünü güldürmek devletin işidir pek alada bu ülkede vakıflar var değilmi ,bunlarda aynen bedava bisiklet dağıtır ,o çocukların yüzüde güler ,açsın bir hesap bakanlık ,bir bankada, desinki bedava bisiklet dağıtacağız fakir çocuklara,,
vermeyen namerttir ,her kişi maddi olanağına göre yardım eder,
burada paralar öyle bir birikirki, damlaya damlaya göl olur
gençlik ve spor bakanlığıda bu paralar ile fakir aile çocuklarını tesbit eder aynen hediye eder hemde çocukların yaş gününde, olayda budur alkışlamaz isem namertim

Bu forumda daha önce de paylaştım. İnsan kendi çıkarını düşününce doğal olarak 2000 çocuğa 2000 bisiklet için kaba hesabı dahi yapamıyor.

Son Velotürk Gran Fondo Çeşme'ye kaç kişi katıldı?

Uzun parkur 412, kısa parkur 322. Ne eder? 734

Hadi 1000 olsun. Bu bin kişien 50 TL alsan kaç para elde edersin? 50.000 TL

Bir bisiklet maliyeti 100 TL olsun. Kaç bisiklet dağıtabilirsin? Tam 500 adet. Tabi 100 TL'ye bisiklet bulursan.

Vay arkadaş, uğraş didin, cepten para harca, sponsor bul, organizasyon yap uykusuz kal bisiklet süreceğin yerde organizasyonun kılı tüyü ile uğraş, milletin ağzının kokusunu çek, destek veren kurumların yetkilileriyle boğuş onları memnun et, vs vs sonra uzaktan bakan hiç bilmeyen insanlar kalksın o paraları iç edip Bianchi alıyorlar desin. Vay anam vay. Delirirdim vallahi... Bu ülkede iyi şeyler yapan o kadar az insan kaldı ki, araştırmadan bilmeden etmeden onları da taşlamayı bırakın artık. Bu insanları pişman etmeye kimsenin hakkı yok...

abicim, GRANFONDO KIBRIS 50 lira diyorsun da buraya gitmek için UÇAK şart.

Uçakla gidebilmek için bilet alman gerekiyor gidiş geliş min 250 ₺ / Pegasus ile gidersen ki en ucuzu o .. Uçak da taşımaya para vereceksin birde.

Velotürk' un Granfondoları gayet ideal fiyatlar. Hem şehir görüyoruz, hemde yarış keyfi yaşıyoruz profesyonel insanlar tarafından.

@Volks aynen, ben gideyim diye bir niyetlendim, bisiklet taşıma cantası en ucuz 2.el 700 liraydı.

Veloturk bile yaranamıyor bisiklet camiasına gerçekten inanılmaz. Bu adamlar ortada kimse yokken cıkıp bu organizasyona on ayak oldular, uğraştılar didindiler, hem yüzlerce insanı (bizleri) sevindirdiler üstüne bir de cocukların yüzünü güldürdüler. Yok ama hala kotuluyoruz.

Bu ülkede hiç bir iyilik cezasız kalmıyor.

Abicim, gruptan bir iki kişi ile sağlam sohbetimiz var. Adamlar neler yaşadıklarını anlatıyor, cidden kolay şeyler değil.

Kocaman TourofTukey' de yol kapatmak zorken, adamlar çıkıp şehir dışında yol kapattırıyorlar kolay bir şey sanıyor insanlar bunu ?

MarmaraFondo' da ki yolu kapatmak kolay sanıyorlardı insanlar..

Dilin kemiği yok işte, cebine para atıyorlar, çok pahalı demek kolay. Çok biliyorsan çıkıp daha iyisini yapacaksın, örnek olacaksın. Yoksa yetineceksin, yetinmiyorsan bir şey diyemezsin.

@Volks

volkan tek taraflı bakma olaya ,sen ne diyorsun allah aşkına ,adamın cebinde 100 lira bile yok ise sen o adama diyorsunki sen yaşama sen asla gelme iyimi oldu şimdi,
sen fakirlere karşısın o vakit senin umurunda değil fakir insanlar öylemi,laf seninki,

@Volks

çok pahalı diyen adamlar parayı veremeyen insanlar yok adamın cebinde 100 lira ne yapacan o vakit adam fakir kardeşim

@Volks

kıbrıs git diye kim dedi sana benmi ?
kıbrıstakiler için konuştum onlara 50 lira idi,

@Kazuya

mesele velotürk meselesi değil arkadaşım para para anladınmı
150 lira veremeyecek insanlar var fakirleride düşüneceksin arkadaşım

Geri