Scudo Sports

Yok mu Granfondo

@Ozan k.

şu açıdan

1- para veripte yarışmak benim yarış felsefeme aykırı
çünki podyuma çıksanda sadece kuru bir madalya alırsın bunun bir zevki bende olmaz
2- 150 verecek isem birinci olacak isem 1 altın isterim bu işte ter döktüm çünki karşılığını isterim
3- delta mtb yarışları düzenledi altın verdi buna ne diyeceksiniz

ozan senede bir kere yapsınlar 2000 çocuğa kampanya ,150 alsınlar tamam ama her zaman 150 istenmesi yada 200 bana terso gelmekte ,
ayrıca federasyon 5000 kağıt isteyecek özel yarışlardan bu ne demek katılımda olacaklar 200 kağıt verecek belkide
artık bilemem aykırı sesler aynen gelir benden söylemesi bu konuda yanlız değilim ,

birde ozan egoistlikten öte kesin olarak hem para ver üstüne yarış ben bu işi çözemedim kusura bakma

Scudo
@Kudret Kurtcebe abi sanıyorum sen ülkedeki tüm yarışları berkemler düzenliyor sanıyorsun.

İnsanlar gran fondolara genelde katılmak için girer, bu bir yarış değildir. Aynı zamanda yarışan yüksek performanslılar da girebilir ama bu %10u geçmez.

Amatör yarışlar başkadır. İnsanlar yarışmak için değil bir araya gelip sosyalleşip güvenli şekilde uzun ve keyifli sürüşler yapmak için katılır.

Bizde amatör yarış çok az olunca bu tür organizasyonlar yarış gibi algılamaya başladı.
Tekrar ediyorum, berkemler bir bağış kampanyası yapıyor, marketten daha pahalıya mendil satan sokak Çocuğuyla pazarlık yapmak ne kadar garipse 150tl çok demek de o kadar garip.

Eleştirinin adresi yanlış...

@Kudret Kurtcebe

Nasreddin Hoca bir ahbabından borç almış. Elde avuçta olsa Hoca hemen ödeyecek ama yoksulluğun iki gözü de kör olsun. Daha vadesi gelmeden adam alacağı için Hoca’nın kapısını aşındırmaya başlamış. Bir böyle iki böyle derken yine bir gün adam borcunu istediğinde;
– Şu anda yok ama, demiş, çok yakında ödeyeceğim,
Böylesi düşman başına, adam yüzsüz mü yüzsüz:
– Söyle Hoca, ne zaman vereceksin, kimden bulup vereceksin!
– Evin önüne çalı ektim!
– Niye?
– Koyun sürüsü geçerken yünleri çalıya takılacak.
– Sonra?
– Bizim hatun bu yünleri toplayacak, yıkayacak, tarayacak, eğirecek, dokuyacak, ben de götürüp satacağım.
– Eee?
– Ne e’si be adam, sordun ya, senin paranı o zaman öyle ödeyeceğim.
Buna kim gülmez; adam da kasıklarını tuta tuta gülünce Hoca:
– Gidi hâlden bilmez, demiş, peşin parayı gördün ya gül bakalım!

@Recep-Şahin

acaip güldüm ..:komik::komik::komik::komik:

@Ozan k.

ozan olay şu ,gran fondo dışarda dediğin gibi aynen amatörde var proda var
ama benim gran fondodan anladığım tamamı ile yarışa dayalı bunun adını ben aynen değiştirerek amatör fondo yapıyorum burada amatörler yarışacak burada gezi olmayacak mtb ve yol yarışacak ,
150 lira çok ozan kusura bakma veremeyen var ,kendi açından bakma olaya .
şu olayıda karıştırmayalım bir kere yaparlar ,150 lira alırlar,
2000 çocuk kampanyası düzenlerler, ona lafım yok zati.

amatör yarışlar başkadır. İnsanlar yarışmak için değil bir araya gelip sosyalleşip güvenli şekilde uzun ve keyifli sürüşler yapmak için katılır.

ozan ,
amatör yarıştan benim anladığım şudur kıyasıya mücadele ,bu mücadele rekabet olacak ama dostça ,bunu bir kere anlayacağız ,birbirinin deryasında basan adamlar ama karşılıklı, sonda dananın ipi kopacak finale sipinte atağa geçen en iyi kim ise o birinci olur
bu rekabettir ama tatlı rekabet ha burada keyif olmaz ben sana söyleyeyim acı çekersin bilen bilir ne dediğimi.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve sınıfsal gerilimler bisiklet kültürüne ve tüketimine de yansıyor. Kavramları, terimleri ve olguları birbirine karıştırarak bunun eleştirisini yaptığımızda içinden çıkamayız. Yarış ve gran fondo özdeş değiller. Sivil toplum etkinliği ve yarış organizasyonu da özdeş değiller. Dar gelirli ailelerin çocuklarına bisiklet dağıtmayı amaçlayan bir sivil toplum etkinliği olarak velotürk'ü "yarış" ve "organizasyon" nosyonları üzerinden değil, "sivil toplum" ve "gönüllülük" nosyonları üzerinden değerlendirmek ve eleştirmek lazım. Beklentilerimizin karşılanacağı alanlar ve imkânlar son derece kısıtlı olunca her şeyi birbirine karıştırıp herkesten her şeyi beklemek bizii bir yere götürmüyor maalesef. Devlet çocuklara bisiklet dağıtsın, deniyor. Peki, dağıtsın. Hem dağıtıyor da zaten. Sadece devlet değil, stk görünümlü yarı-devlet yapıları da dağıtıyor. Senelerdir Türkiyede çocuklara bisiklet dağıtılıyor hem de. Nasıl mı? Gel camiye al bisikleti, denerek. Ne kadar namaz o kadar bisiklet, denerek. Vakitleri puanlayıp en çok puan biriktirene vererek. Ödül törenlerine de devletin bürokratları da bizzat katılarak. Mesele çocuklara bisiklet dağıtılmasıysa ve bunu kimin yapacağıysa bunu da konuşmadan neyi konuşacağız? Ama konuşamayız, çünkü orası din, orası siyaset. Peki, konuşmayalım. Burada her şeyi birbirine karıştırıp havanda su dövelim, ego yarıştıralım. Hayırlı olsun vatana millete. Burası da böyle bir yer. İzmirde bir haftada iki ölüm vakası yaşandı, iki ayrı başlık açıldı, ama insanların en çok baktığı başlık bu akşam itibarıyla yol bisikletiyle ilgili. Çocuklara 200 liralık bisikleti nasıl vereceğimizi mi konuşalım, acaba parayı denkleştirip yol bisikletine nasıl geçeceğimizi mi? Bir yanda günlük kıyafetleriyle işine gücüne giden bisikletli vatandaşlar kendi hâlinde yaşarken trafikte can veriyor, diğer yanda formalı kasklı aerobarlı arkadaşlar forumlarda bisiklet konuşuyor. Bu çelişkiyi görmeden ne desek boş.

okullarda trafik egitimi ve bisikletlilere bisiklet ehliyeti mecbur olmadikca cokca kaza goruruz maalesef. (araclarin sag taraflarin kor noktalari oldugunu, ozellikle tir,kamyon, otobus gibi araclarin sagdan gelebilecek bir bisikleti gormeyecegini bile bilmiyoruz)
cocuklara bisiklet bagisi yapmak isteyen yaris ucreti+yol+konaklama+yeme-icme masraflari ile mahallesindeki 1-2 cocuga bisiklet alabilir, bunun daha hayirli oldugunu dusunuyorum.
kullanmadigimiz fazla malzemeleri ihtiyaci olan genc kardeslerimize verebiliriz (forum uzerinden bu yapiliyor, mahallendeki cocuklara da yapilabilir)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Kudret Kurtcebe

1) Kıbrıs'taki Gran Fondo'yla Velotürk'ün Gran Fondo'ları aynı mı? Kıbrıs Gran Fondo'da 2000 çocuğa 2000 bisiklet hedefi mi vardı? Lütfen yanıt verin; Kıbrıs'ta 50 TL demeden önce bunu bana izah edin. Velotürk'ün Gran Fondo'sundan kişi başı 50 TL alınırsa ne olacağını yazdım. Açık değil mi, matematik hesabımda hata var mı?

2) Bu işler 'paraya' bakıyor, önceki mesajımda işin sadece para hesabını yaptım (üstelik tüm organizasyonun giderlerini -güvenlik, sağlık, gıda, ve diğer harcamalar- hiç hesaba katmadım. Duygusallık nerede? Tek bir cümlemi gösterin, ben de bisikleti bırakayım, bir daha sürmeyeceğim.

3) Velotürk, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na engel mi koyuyor çocuklara yardım yapmasın diye. Nerede engellemiş? Eğer Velotürk engellemiyorsa ve Gençlik ve Spor Bakanlığı böyle bir şey yapmıyorsa, Velotürk'ün suçu ne? Lütfen buna net bir cevap verin.

@Kudret Kurtcebe

Konuyu ajite etmeyin alakasiz yerlere gidiyor.
Dahasi gergin konusmaniza grrek yok, medenice konusuyoruz.

1. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir, parayi cocuklar icin veriyorsunuz.

2. Emekliyim demissiniz kesinlikle hak veriyorum, benim de annem babam emekli fakat hakkinizi cocuklara bisiklet almak icin ugrasan veloturkten degil kendi 1000 odali saraylarda otururken bu ulkeye yillarini vermis emekcilere sadaka gibi maas verenlerde aricaksiniz.

3. Bu zorunlu bir yaris degil, bir gun biri cikar, bir yaris yapiyoruz 100 lira ve bisikleti olab herkes mecbur katilacak der, o zaman birlikte karsi cikariz. Fakat bu yarislara katilma zorunlulugu yok.

@Bahadır Gürel

bahadır bey bi konuda anlaşalım

1- bundan sonra asla para alınmayacak burda hem fikirmiyiz ?
2- 2000 çocuğa bisiklet kampanyası senede bir kere yapılsın buna kabulüm
bunun dışında bisiklet yarışlarından asla para alınmayacak ve yolluk verilecek bedava ulaşım olacak

@Kazuya

1- asla para alınmayacak
2- sadece senede bir kere çocuklar için para toplamak ve 2000 kişiye bisiklet vermek için yarış olacak
3- devletin federasyonu asla para istemeyecek her şey bedava olacak
4- özel yarışlara para verilmeyecek her şey bedava olacak

para alınacak ise 50 lira normal rakamdır
üstü asla olmayacaktır..

@Bahadır Gürel

2) Bu işler 'paraya' bakıyor,

reddedildi,,,,,para reddedildi asla kabul etmiyorum

@Bahadır Gürel

size çözüm getiriyorum başta bakanlığa
buradan bakanlığa çağrı

lütfen hesap açın fakir çocuklara bisiklet kampanyası

gran fondo marmara

1- gidiş ve dönüş tek ücret verilmedi
2- kumanya bedava idi

olacak ise böyle olacak

1- 4 adet valilik ,
2- 4 adet belediye
3- gençlik ve spor bakanlığı
4- federasyon
5- spor a.ş

tek sorun dönüşte oldu bahadır bey sizde orda idiniz ve şöförler ile tartıştınız unutmayın tek sorun bu idi,
ama geneli iyi idi..

2. Emekliyim demissiniz kesinlikle hak veriyorum, benim de annem babam emekli fakat hakkinizi cocuklara bisiklet almak icin ugrasan veloturkten degil kendi 1000 odali saraylarda otururken bu ulkeye yillarini vermis emekcilere sadaka gibi maas verenlerde aricaksiniz.

burda hem fikiriz...yanlız velotürk paralı yapmayacak yapacak ise 50 lira olacak olay budur ,,,velotürk senede bir kere 150 lira alabilir ve 2000 çocuk kampanyasını düzenler senede bir adet ,velotürk yarış düzenleyecek ise aynen 50 lira katılım parası olacak ....
ayrıca zati para veripte asla yarışmam benim yarış felsefeme karşı...

1. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir, parayi cocuklar icin veriyorsunuz.

sosyal sorumluluk kampanyalar ile olur bunu yapacak bakanlık yani gençlik ve spor bakanlığı başka bir sürü seçenek var
alemi yok her yarıştan 150-200 lira istemenin
buna karşıyım ve sonuna kadarda karşı kalacağım..

@Kudret Kurtcebe

Yılda bir yarış ile "50tl" olan 2000 çocuğa 2000 bisiklet alınacağından emin misiniz siz ?

150 lira olmasına rağmen, 200-300 kişi katılıyor ve buradan bile max 200-250 bisiklet alınıyor.

Siz hesap etmeden direk, 50 lt diyorsunuz hala. Neden yapmasınlar ki ? Bu sene 3 tane var hepsine de Allah izin verirse gideceğim.

Siz hala, bir tane diyorsunuz. Kazuya' nın dediği gibi. Sosyal bir proje. Kimse çıkıp neden yapıyorsun demiyor.

Düşünceniz oldukça yanlış, değiştirin derim. Lüx konusuna gelince de, bir kere para verip uzun süre kullanma taraftarıyım.

O çocukların yüzlerinde ki gülüşleri görmediğinizden dolayı ANLAYAMAZSINIZ. O yüzden siz yazmaya devam edebilirsiniz.

@Volks

volkan onu kastemiyorum bu para 50 lira kampanya için değil ,kampanya senede bir kere yapılacak 150 lira olacak
sürekli olmayacak ,ha kampanya dışı bir bisiklet düzenlenecek isede 50 lira alırlar sorun değil burada kampanya değil maksat, sadece katılım yarış ücretinden bahsediyorum

@Volks

sen her bisiklet yarışından 150 lira alınsın der isen kabul etmiyorum
ve aslada katılmayacağımı buradan ilan ediyorum
bunu ne için yapıyorum iki nedenden ötürü,

1- parayı veremeyecek olanlar için protesto ediyorum
2- ayrıca 150 lira vererek yarışmak yarış felsefeme karşı

yineliyorum, senede bir kere velotürk 2000 çocuğa kampanya düzenlesin lafım yok
ama bunu adet haline getirip sürekli istenmesinide kabul etmiyorum..

anlaşıldı herhalde

1) Kıbrıs'taki Gran Fondo'yla Velotürk'ün Gran Fondo'ları aynı mı? Kıbrıs Gran Fondo'da 2000 çocuğa 2000 bisiklet hedefi mi vardı? Lütfen yanıt verin; Kıbrıs'ta 50 TL demeden önce bunu bana izah edin. Velotürk'ün Gran Fondo'sundan kişi başı 50 TL alınırsa ne olacağını yazdım. Açık değil mi, matematik hesabımda hata var mı?

bahadır bey tabiki değil onu kastetmiyorum ,

1- velotürk senede bir kere 2000 çocuğa kampanya organizasyonu yapacak ve 150 lira alacak buna tamam
2- özel yarış düzenleyecek firmalar yarış ücreti olarak en fazla 50 lira alabilir
3- federasyon kesin olarak gençlik ve spor bakanlığı ile amatörlere yönelik yarışlar düzenleyecek bunun adı gran fondo olmayacak tabi
buraya sadece amatör yarışçılar katılacak milli sporcular asla alınmayacak
ve bedava ulaşım, bedava konaklama ve bedava yolluk olacak

bu ülkede bu işlerin yapılabilmesi için sizin federasyonun ve gençlik ve spor bakanlığının bütçesi tabi sağlam olacak ha değilse bu benim sorunum değil devletin sorunudur

En az 3 bin liralık bisiklete binipte, çocuklara 200 liralık bisiklet alınmasına yardımcı olmak için 50-100 liranın lafını yapanları anlamıyorum.
Umarım herkesin bisikleti olur, param olsa burda bisiklet almak istediğim çok cocuk var.
Umarım fondo gününde durumum el verirse ben de katılacağım.
2 bin çocuğun mutluluğuna ortak olalım.

@Kudret Kurtcebe kudret bey soyle yapsak olur mu? Biz isteyen arkadaslar veloturk vb projelere omrumuz , gucumuz yettigince destek verelim katilalim:).Sizde katilmayin.devletin ve bakanligin sizin istediginiz gibi organizasyonlar yapmasini bekleyin. Alan memnun , satan memnun hesabi...

@patriot81

kabul tabi neden olmasın orta nokta her zaman bulunur..buradan aynen şunu söyleyeceğim 150 lira para vermem ,bedava yarışırım sonuçta bana para ödülü olmayan bir yarışın her şeyi bana bedava olacak
bu benim görüşümdür beni bağlar ,ha çocuklara bisiklet kampanyası meselesi senede 1 adet olur ona laf yok

@patriot81

velotürk her yarıştan 150 lira isteyecek ise bunu kabul etmiyorum bunu bilesiniz
çünki 150 lira para veremeyecek adamlar var ..

parası olanlar gitsin yarışsın onlarada lafım yok
ama şunu bilin 150 lira veremeyenlerin içinde ukte kalmakta ,,

@Kudret Kurtcebe abi ben sunu anlamiyorum. 100_150 tl veremeyen adam zaten yol parasinida veremez, otel parasinida, bisiklet parasinida veremez. Neyi tartisiyiruz valla anladim:)

Şöyle yapsak daha iyi olabilir...

Parası olmayıpta granfondo ya katılmak isteyen arkadaşlar için havuz kuralım örneğin benden 50TL çalışır...

Kudret bey amca, yarışacak gençleri arkadaşları seçsin performanslarına göre, hatta yarışa bile hazırlasın...

Kriter olarak

- Altında 2000TL den yukarı kadrosu olanlar kampanyadan faydanalamaz (zira bisiklete daha üzeri para harcayan bir o kadar aksesuara harcadığınıda düşünürsek 1 yarış için para biriktirir katılır)

- Ulaşım konaklama yeme içme yarışan kişiye aittir !!!

Maksat sırf yarışa parasızlıktan katılamamak ise haydi Türkiye kampanyaya gel...

@patriot81

150 lira para veremeyen tabiki otel parası veremez ,insanlara hizmet sunacak iseniz ve özellikle gençlere her şeyi bedavaya getirteceksiniz
ne katılım ücreti ne konaklama ücreti ,nede otobüs parası
ha nasıl olur
örnek bana yakın olan marmara ve edirne etaplar ben buraya bedavaya gideceğim ,tek kuruş vermeyeceğim
konyada durum için aynı sizde bedava yarışacaksınız para vermeyeceksiniz ,her yarıştan para istenmesini kabul etmiyorum olacak ise 50 lira olur yani yarış katılım ücreti

@alpyese

tekrar yazayım yarış katılım ücreti en fazla 50 lira olur bunun 2000 çocuk ile kampanya ilgisi yok ha senede bir adet yapılır kampanya 150 alınır
kesinlikle 150-200 lira her yarıştan alınmasına karşıyım anladınız herhalde..

@alpyese

siz her yarıştan 150 alınsından yanamısınız bu soruya cevap verin ?

@Bahadır Gürel

siz her yarıştan 150 lira alınsından yanamısınız bu soruya cevap verin ?

@patriot81

sizede aynı soru

@Volks

sanada aynı soru volkan

kim burada taraftar açıkça yazın her yarıştan 150 lira alınsın diyen
ki bileyim onları
onların bu düşüncelerini asla ama asla kabul etmiyorum bunu aynen bilesiniz...

kim taraftar her yarıştan 150-200 alınsın diyen ben taraftarım diyen ,,

İyi sporcu yetiştirmenin yolu, gençleri bu yarışlara sokmaktan geçer. Eğer genç sporcunun imkanı yoksa yardım edilmesi gerekmektedir. Biz gibi insanların yapacağı yardımın az kalacağı aşikardır. İşte bu noktada Bisiklet Federasyonu devreye girmelidir. Aslında keşfedilmeyi ve eğitilmeyi bekleyen o kadar çocuk var ki...

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve 3rsin
@alpyese

hocam sen merak etme benim idmanlarımda yarışanlar hiç bir şey değil idi
ama sonunda 283 kişiden 3 üncü olanlar benim kurduğum ekipten çıktı
bilmem anlatabildinmi arkadaşım

@dodurgalı_06

işte bende ne diyorum ,parasız yapacan parasız 150 veremeyen var
herkes kendi tarafından görmeyi bıraksın .

kim taraftar her yarıştan 150-200 alınsın diyen ben taraftarım diyen ,,

anket sorusu ,yokmu cevap..

taraftarım diyenlere teşekkürü basacağım ama kabul etmediğimide bilin ..

Geri