Scudo Sports

Yayaların bisiklete kafa atma isteği

@MertV hep içimde uktedir işte keşke çağırsaydım diye. Yapmadım artık böyle bir anı olarak kaldı.

@Çetin ŞAHİNÖZ şunu diyebilirdim elbet ki çarpmaya niyetim yoktu kimseye ancak bir yola girerken girdiğimiz yolu tamamıyla kontrol etmek hepimizin sorumluluğunda olan bir şey. Bennçocukluğumdan beri trafik hangi yönden akarsa aksın her iki yöne de bakarım.

Ama buradaki durum takip mesafesinden biraz farklı. Öncelikle araba kullanmıyorum. Ancak bisikletli olarak bana tanınmış yol içerisinde bana uygun görülen hız limitini aşmadan sürüyorum. İşığım vs.de var.

Elbet ki o kişileri ileriden gördüm. Üsküdar bisiklet yolunu bilir mısınız bilmem hemen sağ tarafında bir küsur metrelik bir yaya yolu var ve bu kişiler o esnada denize bakan korkuluklara dayanmış haldelerdi. Korkuluk ve bisiklet yolu arasındaki mesafenin kısa olduğunu hesaba katarsak yola atlamak pek olanaksız değil. Ki öyle oldu aniden yola girdiler ve bu olay gerçekleşti.

Elbet ki iddiam körü körüne kendimi savunmak değil ancak malum bu yolun bir de sol tarafı var ve oradan da bisikletliler geliyor. Burada açıkçası kendimde kusur görmüyorum çünkü yolu kontrol etmediler.

Diğer türlü düşünürsek benim bisikletten inip sadece yürümem gerekiyor. O daracık alanda başka çare yok.

Onlar adına elbet ki üzüldüm. Zaten şikâyetçi olmama sebebim de o günün önemli olması idi. Ama benim kadar o insanlar da, o yolu yapanlar da bu sorumluluğu taşımalı.

@makaram insana çarpma bence doğru değil. Onu akillandiracağıni düşünmüyorum. Ancak yetkili bir güvenlik görevlisinin kendisini ikâzı, cezası vb bir durum bir çözüm getirebilirdi.
Nasıl trafik polisleri bisiklet yolundan sürmedik diye bize ceza kesiyor ise, yaya yolu varken bisiklet yolu işgâl edildi diye yayalara da ceza kesebilir. Böyle durumlara bir nebze çözümü bu getirebilir.

@bisikletgundemi çok güzel yazmışsın eline aklına sağlık. Ayrıca çok güzel fikirlerin var. Harvey, Lefebvre vs vs.görüyorum. Seninle bir ara oturup uzun uzun konuşup pedallaydım :)

Son düzenleme:
Scudo
@Taygun Kon Ne sen özellikle o geline çarpmak istedin nede o gelin o hallere düşmek istedi. Hatalı olan en başta tabii ki gelindi ama o hatayı neden yaptığını anlayışlamak (ne kelime türettim yavu :)) da senin empati sorumluluğundu.

Şimdi kendini damadın yerine koy; o olayda hatalı olduğu için eşini mi suçlardın yoksa bisikletli arkadaşa mı kızardın. Cevabı buraya yazma bence ama sen kendi içinde bu cevabı ver. Demek istediğim buydu.

Bir de Sayın Mehmet Sunu, şahsi fikrimce başlığınız biraz yanlış anlaşılmaya açık. Başka başlıklar ile birleştirilmesin diye bu şekilde açmış olabilirsiniz ama bana sanki belli bir bölgede yaşayan yayaların bisikletlilere bir düşmanlığı var ve saldırmak anlamında sürekli sataşıyor, kafa atıyorlar gibi bir anlam verdi.
@makaram Dostum sana katılmıyorum, işte bu yaklaşım bisikleti biraz acaip bir konumda tutuyor toplumumuzda.

Gerçekten bu hayatının dersini aldığında bir daha bu davranışı yapmayacağına eminsen (bir dahakine hazırlıklı olup saldırganlık yapmayacağına) hepimiz biraz üst baş kirletecek kadar çarpalım bisiklet yoluna çıkan yayalara ne dersin ?

ben bu olay özelinde söyledim. herhangi bir genelleme yapmadım. siz olayı genelleyip o zaman herkese çarpalım diyorsunuz. doğru bir bakış açısı değil bence.

o amcanın ukela tavrına tepki vermeyip geçmek o adama daha çok özgüven verecek. bırakın kendisini düzeltmeyi daha da abartacak. ben söylediği lafa istinaden çarpma tepkisi verirdim. siz başka bir tepki verebilirsiniz. tepkiler çeşitlendirilebilir. ama bir tepki olması gerekiyor. özellikle bu tip insanlar için.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Keşke forumda olduğu gibi gerçek hayatta'da bazı insanları engelleme şansımız olsa. Mesela bu başlık altında engellediğim 1 kişi yazmış ve ben yazdıklarını görmüyorum. Ne kızdım ne de konudan soğudum. Şıkır şıkır.

• Beğen
Tepkiler: Turisti
@Çetin ŞAHİNÖZ hahahha her türlü hanımı savunurum ben de çok dürüstüm. Ama sadece toplum içinde. Eve gidince işler değişir. Ama benim tavrımı da bu toplumun yüzde 90'ı yapamaz burası başka.
Bunu düşündüğümden hep polis ikilemine düşüyorum zaten ya.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@mehmetsunu şöyle bir alet var. Ağırlık da yapmıyor, 15-20 gram. İnsanların arasında sürüş yapıyorsanız çok faydalı oluyor.
Hatta sesi az bulanlar için elektronik ve çok daha gürültülü olanları mevcut. Üşenmeyin bir tane edinin. Faydasını göreceksiniz ;)
1575643899541.png

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Taygun Kon Çok makara yaptık ama aklıma geldi yazayım;

Asıl damat sorun çıkarmayıp tamam ama sadece bir kere dese, sen ne yapardın ? Razı olur muydun :hhhhhh:
o gün sabah kalkarken bir geline çarpıp sonra da onu öpeceğini söyleseler mümkün değil inanmazdın sanırım:komik::komik:

@Taygun Kon Çok makara yaptık ama aklıma geldi yazayım;

Asıl damat sorun çıkarmayıp tamam ama sadece bir kere dese, sen ne yapardın ? Razı olur muydun :hhhhhh:
o gün sabah kalkarken bir geline çarpıp sonra da onu öpeceğini söyleseler mümkün değil inanmazdın sanırım:komik::komik:
Hahahaha kesinlikle inanmazdım ???

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@mehmetsunu şöyle bir alet var. Ağırlık da yapmıyor, 15-20 gram. İnsanların arasında sürüş yapıyorsanız çok faydalı oluyor.
Hatta sesi az bulanlar için elektronik ve çok daha gürültülü olanları mevcut. Üşenmeyin bir tane edinin. Faydasını göreceksiniz ;)
215923 dosyayı görüntüle
Özcan inan kafam artık gürültüyü götürmüyor. Yani gürültü ve gürültülü şeylerden nefret ediyorum.
Üstelik kulakları çınlasın kaldatonun, ben evropeli bir adamım. Korna nasılsa zilde öyle biz evropelilerde.

Son düzenleme:
çok kafaya takmayın. arabaların önüne de aynı duyarsızlıkla atlıyorlar. istanbul içinde günde ortalama 100 km araç kullanan biri olarak bu olayı her gün onlarca kez yaşıyorum.
bu olayın direkt öküzlükle ilgisi var arkadaşlar. ve bu insanları Iq'su evet, öküzlerden fazla olamaz.

• Beğen
Tepkiler: Saburié
Yaw gardaşım dikkat ediyoruz kafa atmalarını geçtik, yol vermediklerini geçtik, kafamıza kask taktık diye milletin arkamdan HALLOOOO diye bağırmasına uyuz oluyorum, hani selam vererek geçiyorum, öyle olduğu halde bile bağıran yine çok, geçenlerde kaska ayna aldım çok iyi bir icat, geride geleni görüyoruz en azından ,acaba diyorum yayalara kafa aynası zorunluluğu mu olsa ne olur ama, belki İngiliz muamelesinden kurtulurum diyorum, gerçi ne fark edecek göz göre göz göre yol vermiyorlar, al yayaları vur araç kullananlara , havalı korna taksak yol vermez fidayda oynarlar:acpsnr:

Hepimiz birer süper kahramanız aslında. Şu ülke şartlarında, şu insan davranışlarına karşın hala yılmadan yıkılmadan yaşamaya devam edebiliyoruz. Bundan üç dört gün önce sakin sskşn sağ taraftan hatta emniyet şeridinin de ya dibinden giderken arkamdan öküzün biri DÜÜÜÜÜTTTTT diye asıldı kornaya. Yanımdan geçerken eğilip baktım ne oluyor diye, yavaşladı camı açtı. Tam bir şey söyleyecekti ki hiç oralı olmadan yola devam ettim. Sonra o da hızlandı geçti gitti. Ne oldu neden oldu hiç bir fikrim yok. Ama tek bir bildiğim var ben o sırada durup ne var birader deseydim girmiştik birbirimize. Hastaneyle mi uğraşayım karakolla mı uğraşayım? Evde çoluk çocuk var onları mı düşüneyim? Bu denyonun arkasında kim var bilinmez, bıçak mı çeker ilerde üstüme sürüp ezmeye mi çalışır... Beklerim yani her türlü pisliği. Oralı olmadan gittim. Bunları da hayat tecrübesi olarak yazıyorum.

Daha önce oturduğum Esenyurt denilen ayı şehrinde defalarca minibüs önüne kırıp, şöför kapısını açıp adamların üzerine üzerine yürümüş bağırıp çağırıp hır gür etmiş biriyim. Ha neye güveniyorsun? Hiiç. Ama geldi mi geliyorlar işte. Sonra yaşlanıyorsun ve sakinleşiyorsun. Hepsinin hata olduğunu, asıl yapılması gereken şeyin eğer kimse zarar görmediyse hiç bulaşmamak olduğunu anlıyorsun.

Son düzenleme:
Ben de bazı bisikletlilerin yayaların yoğun olduğu yollarda 30’un üzerinde hızlarda gidip, hem kendilerini hem de yayaları tehlikeye atmalarını anlayamıyorum. Nedir yani, ölürler mi yayaların yoğun olduğu bölgelerde daha temkinli ve yavaş gitseler? Bir de önlerine aniden atlayabilen yayalara da laf ediyorlar, sanki kendileri bütün kurallara uyıyormuşlar gibi. Halbuki bisikletin şehir içi hız limitinin 30 olduğunu bile bilmedikleri şu başlığı açmalarından belli.

E50F5ED6-057E-4756-815B-2F4BE985094B.jpeg

Bisiklete herşey serbest olsun, tüm insanlık bisikletlilere koşulsuz şartsız itaat etsin, her durumda yol versin istiyoruz! Ama sıra bize gelince, yavaşlamaya dahi tahammülümüz yok.

kafa atma değilde yanından geçerken camı açıp avazı çıktığı kadar bağırıp korkutan ve bisiklette zıplayıp düşmeme sebep olan bir yaratık grubuna denk geldiğim oldu

kafa atma değilde yanından geçerken camı açıp avazı çıktığı kadar bağırıp korkutan ve bisiklette zıplayıp düşmeme sebep olan bir yaratık grubuna denk geldiğim oldu

Ankara’da haftada bir yaşıyorum bunu. Su atan da var pet şişeden, küfreden de. Şişe atana henüz rastlamadım ama yakındır.

@çelikyürekli bende ankarada yaşıyorum ve bu konuda yalnız olmadığıma şaşırmadım açıkcası ankarada böyle bir trend var bu ara... bisikletlilere özellikle yarış bisikletlileri taytlılara diyeyim çok çirkin saldırılara şahit oluyorum duyuyorum ve yaşıyorum

Neredeyse aynısını yaşadım

• Beğen
Tepkiler: :DDD
@çelikyürekli bende ankarada yaşıyorum ve bu konuda yalnız olmadığıma şaşırmadım açıkcası ankarada böyle bir trend var bu ara... bisikletlilere özellikle yarış bisikletlileri taytlılara diyeyim çok çirkin saldırılara şahit oluyorum duyuyorum ve yaşıyorum
Sanırım MTB ve kot pantolonlu olduğum içim ben henüz denk gelmedim ama bi dolmuşçuya ağır laf ettim

Geri