bende elektronik olanı var daha sallayan denk gelmedi bana, kimsenin umru bile değil.@mehmetsunu şöyle bir alet var. Ağırlık da yapmıyor, 15-20 gram. İnsanların arasında sürüş yapıyorsanız çok faydalı oluyor.
Hatta sesi az bulanlar için elektronik ve çok daha gürültülü olanları mevcut. Üşenmeyin bir tane edinin. Faydasını göreceksiniz
215923 dosyayı görüntüle
Bu arada zil takmak güya bizim kanunlara görede mecburiBisikletin trafiğe çıkabilmesi için çoğu ülkede basit şartlar var. Bunlar genelde ön ve arkada fren, ışık ya da reflektör ve bisiklet zili. Turkiye'de kurallar nedir emin değilim.
Eğer trafiğe çıkacaksanız bisikletinizde zil olmalı. Bisiklet yoluna giren yayalara islik çalmak, davar güder gibi seslenmek vs bunlar kabul edilebilecek medeni davranışlar değil. Bisikletlilerin uğradığı tacizlerden, kötü davranışlardan bahsedip, magandalardan şikayet ettikten sonra arabaların bisikletlilere yaptığını yayalara yapmak aynı derecede magandalik.
Bu demek değildir ki yayaların suçu yok. Dünyanın her yerinde şehir içinde bisiklet kullananlar yayalardan şikayetçi. YouTube'da binlerce video var bununla ilgili. Malesef bu işin doğasında var. Pek çok ülkenin şehirleşme altyapısı araç/bisiklet/yaya için güvenli trafiğe elverişli değil. Turkiye de bunlardan birisi. Bu şartlar altında bisiklet yoluna yaya girme ihtimali neredeyse kesinken şehir ici bisiklet yolunda antreman sürüşü yapmak hele ki haftasonu kusura bakmayın ama aptalca.
Istanbul'da sahil bisiklet yolunda 3 gün kullanmış ortalama zeka sahibi bir insan, o yolda kesinlikle hız yapılmaması gerektiğini anlar. Üsküdar zaten kaosun egemen olduğu yer. Yürümek dahi zorken, yaya yolunda farklı renk ile boyanmış alanın bisikletlilere terk edileceğine ciddi şekilde inanan var mı? Bundan şikayet eden arkadaşlar nerede yaşadı yıllarca?
Şehir içinde geçiş üstünlüğü her koşulda yayada. Turkiye'de zaten insanlarda empati yeteneği yok, saygı olayı da son 10 senedir azalarak bitiyor bu durumda şehir içinde bisiklet kullanırken dikkat edilecek en önemli konu güvenlik. Yazılmış zaten 30 km/s yasal sınır. Bunun üstüne çıkmaya çalışmak büyük hata, zil kullanmamak ise yayaların yaptığından daha büyük bencillik.
Bisikletçiler ver yansın ettim ama suç tamamen bizde değil. Yayalarin kendini bilmezliği sorunlara sebep oluyor büyük ölçüde ama şehir içi, parklar, araç trafiği olmayan alanlarda öncelik yayaların.
O taraftan entel dantel sıyırması kolay. Gel Suriye cümbüşünün içinde zil çal da göreyim ben seni.Bisiklet yoluna giren yayalara islik çalmak, davar güder gibi seslenmek vs bunlar kabul edilebilecek medeni davranışlar değil.
O taraftan entel dantel sıyırması kolay. Gel Suriye cümbüşünün içinde zil çal da göreyim ben seni.
Benin yazdıklarımdan üstü kapalı alıntı yapıp kabul edilebilir değil diyerek "medeniyetsiz" yaftası yapıştırırsanız bende bu şekilde karşılık veririm.Entel dantel sıyırması ne demek bilmiyorum. Makul medeniyet seviyesindeki bir şehir için olması gerekeni anlatmaya çalıştım.
Istanbul'da doğdum büyüdüm 30 seneden fazla da yaşadım, bisiklet de kullandım senelerce. Ben buna dayanarak yazabiliyorum. Siz benimle ilgili bu laflarınızı beni ne kadar tanıyarak, yaşadığım hayatı bilerek yazabiliyorsunuz? Yıllardır samimiyetimiz mi var?
Konu hakkında soylecekleriniz varsa buyrun buraya yazın, bana söyleyeceğiniz bir şey varsa mesaj atın.
Benin yazdıklarımdan üstü kapalı alıntı yapıp kabul edilebilir değil diyerek "medeniyetsiz" yaftası yapıştırırsanız bende bu şekilde karşılık veririm.
Sizin benimle olan samimiyetinize dayanarak bende bu cevabı veriyorum. Ben en başta kimseyi hedef almadan yazdım dikkat ederseniz...
Bulduğum çözümler;
1-) Yüksek sesle bağırıp, düşük dozajlı küfür ediyorum.
2-) "Brraah Yeeh Kıs Kıs Kıs" diyerek küçük baş hayvan topluluğu güder gidi yol kenarına doğru toplanmalarını sağlıyorum.
Bende diyorum ki davulun sesi uzaktan hoş gelir. İçinden olmadığın durumlar hakkında yorum yapmak kolay. İnsan gibi seslenmekten, rica edilmesinden anlamayan insansı primatlara bende "Brraah Yeeh Kıs Kıs Kıs" diye seslenirim. Gelin yazın misafirim olun %80 oranında bu mülteci primatların olduğu semtten geçmeye kalkın bakalım 2. gün siz nasıl sesleneceksiniz çok merak ediyorum.Haklısınız, direkt alıntılayayım.
Şu yazdığınıza "medeniyetsiz" sifatindan daha kibar bir tanımlama bulursanız söyleyin onu yazayım.
Ben size benin hakkında yazdiklarinizin dayanağı nedir diyorum, beni tanıyor musunuz ki benim hakkında yorumda bulunuyorsunuz diye soruyorum, sonuç "medeniyetsiz derseniz ben de bu cevabı veririm". Muhteşem akıl yürütme, mantık ve bilgi dolu bir cevap. Hayatımda bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi.
Yaklaşık 1.5 yıldır İzmir'de yaşıyorum ve 4 aydırda yol bisikleti kullanıcısıyım. Sahilde ve ya şehir içinde ağzımdan düdük eksik olmaz, ara sokaklarda dahi dönerken düdük çalarım. Sahilde giderken benim de yukarıda bahsedilen durumları yaşadığım oldu ama İzmir bu konu da biraz daha oturmuş sanki. Onun dışında ben bisiklet kiralayıp bisiklet yolundan gitmeyenleri daha çok uyarmaya çalışıyorum çünkü yayalar için ayrılan kısımdan gidiyorlar ve böyle olunca yayaların eline koz veriyorlar.
Düzenleme: Sadece Alsancak'ta bisiklet yolu problemi var onu atlamışım ki ciddi mana da yayalar bu yolu kullanıyor. Kendi adıma iyi ki nadiren kullanıyorum.
Cevap yazıp ardından bloklamak gibi çok klas bir şey yapmışsınız ama olsun ben yine de cevap yazayım görmeseniz de.Bende diyorum ki davulun sesi uzaktan hoş gelir. İçinden olmadığın durumlar hakkında yorum yapmak kolay. İnsan gibi seslenmekten, rica edilmesinden anlamayan insansı primatlara bende "Brraah Yeeh Kıs Kıs Kıs" diye seslenirim. Gelin yazın misafirim olun %80 oranında bu mülteci primatların olduğu semtten geçmeye kalkın bakalım 2. gün siz nasıl sesleneceksiniz çok merak ediyorum.
Bundan başka da yazarsanız yorum yazmayacağım. Sizi engelledim. Siz de beni engelleyin.
Okunuyor, okunuyor mösyö. Size de iyi günler.Cevap yazıp ardından bloklamak gibi çok klas bir şey yapmışsınız ama olsun ben yine de cevap yazayım görmeseniz de.
Yazdığım gibi yıllarca Istanbul'da yaşadım, içinde olduğunuz durumun benzerini çokça tecrübe ettim, dayanağım da bu zaten dedim ama o kısım gözünüzden kaçmış belli ki.
Iyi günler.
Bölgemizin fahri başkenti İzmir'de çok işimiz oluyor. Özellikle Konak'ta. Alsancak'ta kaldırımlar o kadar kalabalık ki; ben bile kendimi birkaç defa bisiklet yolunda yürürken buldum.
Haklısınız, direkt alıntılayayım.
Şu yazdığınıza "medeniyetsiz" sifatindan daha kibar bir tanımlama bulursanız söyleyin onu yazayım.
Ben size benin hakkında yazdiklarinizin dayanağı nedir diyorum, beni tanıyor musunuz ki benim hakkında yorumda bulunuyorsunuz diye soruyorum, sonuç "medeniyetsiz derseniz ben de bu cevabı veririm". Muhteşem akıl yürütme, mantık ve bilgi dolu bir cevap. Hayatımda bu kadar çaresiz hissetmemiştim kendimi.