Scudo Sports

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

• Geç kaldın

• Olabilir

• Hemen çalışmaya başla

• Toplam katılım
    288
@Ziya On Road
Kayın pederi al la bi bin şuna demiş adam yarışçı olmuş. O nedenle yok namaza 2 yaşında başlasaydım şimdi ulemaydım demek saçma. Adam hristiyanken rezil rüsva sonra 50 sinde bir müslüman oluyor seni beni solluyor. Geç diye bişi yok. Asla.

Scudo
Hafızam beni yanıltmıyorsa Ahmet Taşçı 24/25 yaşında yağlı güreşe başladı ve 53/54 yaşına kadar çayırdaydı. Yeterince istersen yaparsın.

Bedensel bir engelin yoksa,bisiklete karşı bir ilgin varsa yaşın öbemiyok. Bisiklet sürebilirsin,lakin performans sürüşleri,yarışlar,uzun yol turculuk vs tabi istedikleri şartlar daha fazladır..

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Is ve sosyal hayatının musade ettiği kadar antrenman yapip ve dinleneceksin , bütçenin el verdiği kadar harcama yapacaksın , bilgi ve disiplinin kadar da bunu belli bir program içinde bilimsel olarak yapacaksın.
Amatör yarışlara katılıp derece yapabilirsin. Bizlerle de paylaşırsan teşvik edici olur.
Ofis ortamında çalışıp , maddi durumu görece iyi olan ve düzenli antrenman yapıp derece alanlar var. Is ve sosyal hayatın yorucu ise yıpratıcı olacaktır.

@Ziya On Road Sizle özel mesajla da konuştum. Ama yine de diyeyim. Tur veya mtb gibi hantal bisikletleri hızlı ve etkili kullanan kişi yol bisikletine geçince 2 - 0 önde başlar. Gerisi çalışma ve kondisyon. Genetik yatkınlık ve sağlıklı bir vücut varsa istekle hepsi olur. 1 yıl içinde 100 km'de solo 35 üstü ortalamalara çıktım. Tur bisikletini sadece 6 ay kullanmıştım öncesinde, yaşım da 31' di. Böyle binlerce kişi var. Endişe etme.

@Ziya On Road Geraint Thomas 32 yaşında tour de france'ı aldı.Siz zaten azimli bir kişisiniz belli.İstiyorsanız yaparsınız.

• Beğen
eeee ben 36 yaşındayım ne olacak şimdi

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@Sergüzeşt aman allah korusun biz yarışçı değiliz yarış için geç kaldık ama bisiklet sürmenin yaşı yok o manada yazdım :)

• Beğen
Tepkiler: Sergüzeşt
Ortada yapılacak bir şey yok ki. Ehliyet dahi almadan bir bisiklet sahibi olup yollara çıkmalı. ister 60 yaşında ol ister 30 ister 20. bence herkes bisiklet sürmeli. bu iş çocukluk çağı hobisinden ötelerde olmalı, belki bir hayat tarzı. dedem 87 yaşında. son 1 yıla kadar bisan hizmet bisikletine biniyordu. beyin ve akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olması onu biraz yordu. şimdi kısa yürüyüşler yapabiliyor yalnızca. vücuttaki toksik maddelerin %40 ı nefes ile atılır. ne kadar açık hava, o kadar sağlık. geç meç demeden yaş kaç olursa olsun pedallara asılmalı :)
not:konunun ilk mesajını şimdi okudum. kas hipertrofisi yaş kaç olursa olsun, çalıştırdıkça olacaktır. hiç bir şey için geç değildir. yukarıda 34/35/40 yaşında şampiyonluk kazanan örneklerde de olduğu gibi.

• Beğen
Bir şeyi yeterince istersen yapabilirsin eğer yapamadıysan yeterince istememişsin demektir..

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
Tour De France'a katılıp kürsü yapmak için çooooook geç kalmışsınız :D Fakat daha sağlıklı olmak, zevk almak, özgürlüğün tadını çıkarmak, Gran Fondolarda aşırı çalışıp düzenli antreman ile iyi sonuçlar almak için, kısacası bisiklete binmek için hiç de geç kalmadınız. Tabi gönül ister ki 12-13 yaşında başlamayı bu spora :)

Daha önce de yazıldığı gibi Tolstoy bile bisiklet sürmeye 67 yaşında başlamış. İlk yol bisikletine 17 Ekim' de sahip olmuş (B'Twin Ultra 900 AF), 4 Ekim' de 40' ına merhaba demiş biri olarak bu satırları yazıyorum. :D

Konuyu açalı 3 ay olmuş. Tekrar güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Yol bisikletimi edindim, bir çok güzel tura çıktım. Bir çok iyi arkadaşta edindim bu turlarda. :) Strava'da bir sürü PR görmek, sıralamaya girmek şu aralar beni oldukça teşvik ediyor. Elbette bu gelişim bir süre sonra yavaşlayarak duracaktır. Ama hangi yaşta olunursa olunsun bu duyguları yaşamak güzel.

0zvERL.png

36 Yaşında bisiklet sürmeye başladım 6 ay mtb kullandım ve ardından triban 520 ile yol bisikletine geçiş yaptım yol bisikletinde 9000 km yi devirdim.Yaşa ,hıza kadans'a mudansa aldırış etmeden sadece keyif aldığım için bisiklet kullanıyorum , sanada tavsiyem bir an önce yola geç ve yolun verdiği keyfi tadınca geçmek için neden bu kadar bekledim diye hayıflan :koptum::koptum:

Geri