Scudo Sports

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

• Geç kaldın

• Olabilir

• Hemen çalışmaya başla

• Toplam katılım
    288
33 yasinda 110 kg ile basladim. Var gerisini sen dusun.

Scudo
Yalnız 20 km boyunca 35 ortalamayla gitmek müthiş. Ayrıca düz yolda 54 km hız da mükemmel. Fransa bisiklet turunda'da 40 km civarı ortalama hızları var. Ben olsam direkt yarışlara girerdim. Yarış bisikletiyle performans biraz daha artar. Antrenman, beslenme falan dereceye girersiniz bence.

İşe gidip geldikten sonra,50 km keyif için bisiklete binmek bana biraz garip geliyor ya da düz yolda 35 mm lastikle 54 km yapmanız ya da bu kalın lastiklerle(gravel zaten ağır bir bisiklet) 20 km boyunca 35 ortalama tutturmanız.

Kendinize inanırsanız başarırsınız kanımca .. Ben 135 kilo iken 52 kilo verdim . Bu benim için bir dönüm noktasıydı. Şimdi nerde maraton yarı maraton var araştırıyorum . .Kezaa bisiklet de öyle. Bence inanırsanız olur ... Başarılar dilerim

Öncelikle yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Benim olayım şu bir şeyi hayatımın merkezine getirmişsem o konuda üst başarı beklerim. Amacım yol bisikleti alıp sürmekten ziyade teknik olarak antrenmanlarını yapıp bu antrenman düzenini hayatımın bir parçası yapıp kendi klasmanımdaki yarışlarda idea sahibi olmak. Çelişkim uzun zamandır bu disiplini sürdüre gelmiş insanların seviyesine yaklaşıp yaklaşamamak.

Mesela yarın sabah 4 te kalkıp Eskişehir Çanakkale rotasında 24 saatte minimum 400 km yol yapmak için pedallayacağım. Bu konuda kendime güveniyorum. Hatta her başarı sonrasında daha fazlasını isteyeceğim. Ama günde 400 km yol gitmekle 100 km'yi 2,5 saatte bitirmek çok farklı şeyler. En azından benim için çok çalışma gerektirecek ve ulaşamama korkusu birazda bu konuyu açtıran.

@mariokaldato

Eywallah :) Bana en hızlısından Türkiye turu yap de varım ederim de adamlar yarışlarda hayvan gibi şey ediyorlar. Yüksek performansı uzun süre korumak kolay iş değil.

@Nolan

Şöyle söyleyeyim. Ben bir yazılımcıyım özel sektörde günde 9 saat, mesai sonrası da 4 saat kendi projemde çalışıyorum. Bunu neden belirttim, çünkü aşırı bir beyin yorgunluğuna ulaşıyorum. Bu yorgunluk oturup dinlenme ile değil bisiklete binme ile dağılıyor. O nedenle Eskişehir merkeze yaklaşık 25 km uzaklıktaki Musaözü Tabiat Parkına Kütahya Yolu (sıcak asfalt düz yol) üzerinden gidip iç köy yollarından dönüyorum. Gidiş performansa yönelik olurken geliş lay lay lom oluyor.

Gelelim bisikletime, bisikletimi kendim topladım. Yol bisikleti sertifikasına sahip Merida Speeder 200 kadro (alü olmasına rağmen oldukça hafif ve dayanıklı fakat pek rijit değil) üzerine, 105 ve ultegra karışık set, dt swiss spline 24 jant seti, duruma göre değiştirdiğim karbon maşa ve gidonlarım mevcut. Bisikletimin ağırlığı 8 ila 9 kg arasında değişiyor. Lastikler ise şehir içi kullandığım lastikler Wtb Exposure. Bir gravel lastiği olup temas yüzeyleri slicktir.

Performansıma gelince her şeyden önce ben bir turcuyum. Strava rotalarımı incelerseniz rotalarda basite kaçmadığımı görürsünüz. 50-36/32-11 dişli oranlı ve 35 kg civarında bisikletle taşlı topraklı yollarda yokuş çıkmak kasları oldukça güçlendiriyor. Turlara yıllık izin süresi zarfında çıkınca bir plan ve hedef dahilinde yol yapılıyor ki kilometreler (direnç) uzuyor. Arkadaşımın fitness bisikletin en fazla 43 km/s hıza çıkabilirken evet kendi bisikletimde 54 km/s hızı görüyorum.

Bu konuyu açmamdaki amaç değerlerimi paylaşmak için değil bana göre yetersiz bu değerleri yaşımın dezavantajına karşın yükseltebilir miyim diye görüş almak.

Bu arada yukarıda bahsettiğim maratonu tamamladım. Bana oldukça özgüven verdi.
zM3mE4.jpg

İnsanlar 30lu yaşları çok ileri yaşlar sanıyor. Çok büyüdüm sanıyor kendini.

Bizim yaş grubu için ise neredeyse evlat, kardeş sayılırsınız. Yaş 44 ve bu sene mayıs ayında ilk karbon yol bisikletimi aldım. Ondan öncekiler hep alu, çelik vs idi.

Zamane bize göre çok şanslı. Bizim ne teknolojik, ne de mekanik imkanlarımız yoktu. Sizin yaşınızda iken kullandığım bisikletimin grupsetini bile bilmiyorum. Ki ortalamayı hızı rotayı ölçümleyecek imkanlar yoktu.
Dediğim gibi zamane çok şanslı ama elindekinin kıymetini hiçbir zaman bilemeyecek. Bilmem anlatabildim mi?

Bu arada ben bisiklet sporuna 32 yaşında başladım. Tabi daha önce çeşitli sporlarla da (hepsi de bireysel salon sporları) uğraştım ama yol bisikletine 32 yaşında başladım. Dayanıklılık yarışlarını ve kriteryum yarışlarını takip etmeyi seviyorum. Yarış koşacağımı sanmıyorum ama zaman ne gösterir bilemeyiz. Hiçbir şey için geç olmadığını düşünüyorum.

@Ziya On Road
Hey dostum yavaşça indir ellerini direksondan , efbiayla başının belaya girmesini istemezssin

Bu; yaştan öte para ile alakalı bir durum bence :) Paran varsa geç kalmış sayılmazsın :)

Klişeler gelsin bakalım. Asla geç değildir. Her zaman sürebilirsin. Tolstoy’un bisikleti. İlla yarışa mı katılacan.

Bence yıllarını bu işe vermiş kişilerle aynı kondisyonu beklemek yanlış olur. Ama kişisel performans arttırılabilir elbet. Limitler zorlanabilir. Sadece başlamak gerek hepsinden evvel

• Beğen
Tepkiler: Cocu
Yaş mevzusu saçma. Sağlık kontolü yaptırın önce. Sonra vira pedal. Diabeti bisikletle yenmiş amca da tanıdım depresyonu bisikletle yenmiş abla da. Kalp damar sorununuz varsa sadece diyeti değiştirerek onu da çözer bisiklet. Sadece düzgün diyet ve yolda diğer araçlara dikkat. Yaşım 43+

Genel olarak 30-45 arası yaşa sahip yazanlar.. 70 ve yukarısı olup binen var mı peki ?

• Beğen
Tepkiler: Cocu
bisiklet; sağlıktır, mutluluktur, keyiftir, zevktir.... yeterki severek, isteyerek, abartmadan ölçüsünde yapalım... herkese iyi pedallar...

yaşın önemli olmadığını düşünüyorum... sağlınız yerinde olsun yeter derimmmm....

@Kuzey Ege zamane sizden sanssiz. Sizin zamandaki o bisikletlerle ve gittiginiz yollarla yaptiginiz kaslari ve kazandiginiz sagligi simdi kazanmak cok zor :)

@DKN
70 sonrası binen var ama kendileri bisiklete binmekten foruma yazı yazamıyorlar. hele bir tane tanıdım ki, vefat ettiyse ruhu şad olsun, eklem problemi vardı. aksayarak yürüyordu ama bisiklet üzerinde adeta uçuyordu. ankaranın karında çamurunda o yaşında işine her gün bisikletle gidip gelirdi.

@muratokan
sadece işlenmiş gıdadan uzak durun. zaten markete gidince alabileceklerinizin sayısı birden bire o kadar azalıyor ki. zaten o zaman ki yollardan ziyade, o zamanki gıdalar daha kıymetliydi.

Geri